Wkurza mnie...

pasikonik28

#6147029 Napisano: 18.01.2016 21:20:13
asiek07095 napisał(a):

wyjaśniła się sprawa zaginionej paczki...listonosz zostawił ją sąsiadce mijanej na klatce która się zaoferowała że odbierze , podpisała się MOIM nazwiskiem i ślad po niej zaginął. Nie wiadomo pod którym numerem mieszka i czy w ogóle mieszka ! A nawet jeśli to sąsiadka, to o paczce chyba mogę zapomnieć bo jakby miała oddać to by oddała. F#*k !!!!

Nie zostawiaj tak tego, złóż zażalenie na poczcie, niech płacą odszkodowanie. Listonosze idą po najmniejszej linii oporu, zostawiają byle komu i byle gdzie a potem się dziwimy że paczki nie dochodzą.
0 0

goldbutterfly

#6147032 Napisano: 18.01.2016 21:24:10
Dokładnie - zgłoś skargę, przecież takie zachowanie jest niedopuszczalne. U mnie ostatnio listonosz sąsiadowi zawiesił list w woreczku foliowym na płocie... za domem. Znajomy skapną się po kilku dniach - list był cały przemoczony, bo woreczek był niezawiązany...
0 0

benasia

#6147041 Napisano: 18.01.2016 21:37:39
Wkurza mnie choróbsko co się przypałętało-że tez musiało teraz w najmniej odpowiednim momencie :-/
0 0

asiek07095

#6147042 Napisano: 18.01.2016 21:40:56
jeszcze czekam aż listonosz obskoczy wszystkich sąsiadów... pani kierownik placówki która nie potrafiła zrozumieć że nikogo nie było w domu wpierała mi że ktoś z mojego mieszkania to odebrał, i schował może pod lóżko (gabaryt xxl) i mi nie powiedział...
0 0

delvitto

#6147056 Napisano: 18.01.2016 22:12:22
pasikonik28 napisał(a):

asiek07095 napisał(a):

wyjaśniła się sprawa zaginionej paczki...listonosz zostawił ją sąsiadce mijanej na klatce która się zaoferowała że odbierze , podpisała się MOIM nazwiskiem i ślad po niej zaginął. Nie wiadomo pod którym numerem mieszka i czy w ogóle mieszka ! A nawet jeśli to sąsiadka, to o paczce chyba mogę zapomnieć bo jakby miała oddać to by oddała. F#*k !!!!

Nie zostawiaj tak tego, złóż zażalenie na poczcie, niech płacą odszkodowanie. Listonosze idą po najmniejszej linii oporu, zostawiają byle komu i byle gdzie a potem się dziwimy że paczki nie dochodzą.

i może to wcale nie była sąsiadka, tylko ze schodów schodziła pani, która, np. kogoś z sąsiadów odwiedzała;( gdyby to była sąsiadka, to chyba listonosz jakoś by ją kojarzył. Druga sprawa, że nie wolno chyba raczej podpisać się za kogoś:( i szukaj wiatru w polu! trzeba reklamować, by się rozniosło w pocztowej branży, że takie numery nie przechodzą;(
0 0

staszek

#6147066 Napisano: 18.01.2016 22:39:34
batistutek123 napisał(a):

wkurza mnie że wszystkich zmarłych tak daleko..

Uśmiałam się, dzięki emotka
0 0

ziolko

#6147086 Napisano: 18.01.2016 23:10:03
tomniewkurza napisał(a):

asiek07095 napisał(a):

jeszcze czekam aż listonosz obskoczy wszystkich sąsiadów... pani kierownik placówki która nie potrafiła zrozumieć że nikogo nie było w domu wpierała mi że ktoś z mojego mieszkania to odebrał, i schował może pod lóżko (gabaryt xxl) i mi nie powiedział...

O czym ty dziewczyno piszesz?!
PODROBIŁA TWÓJ PODPIS!!!
Sprawa dla policji i tyle.

jeśli jakiś polecony przychodzi do mojego męża, to zawsze podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem, zaś w nawiasie piszę, jakie łączy nas pokrewieństwo (czyli żona - mamy to samo nazwisko). Nigdy nie było żadnego problemu.
Dziwię się, że listonosz wydał przesyłkę osobie nieznajomej, w dodatku jeszcze pewno zasugerował jej podpisanie się Twoim nazwiskiem.
Idź na pocztę i poproś o pokazanie formularza odbioru.
Tam powinien być ten podpis sfałszowany - wtedy złóż reklamację. Wiesz, co powinno być w tej przesyłce?

U mnie przesyłki z pocztexu i paczki pocztowe nosi ten sam facet.
0 0

iwona0103

#6147110 Napisano: 19.01.2016 00:59:15
wkurza mnie, że przygotowywałam odpowiedź na konkurs i spóźniłam się jakieś 30 sekund, bo wybiła północ... wkurzenie potęguje fakt, że jeszcze nic w tym roku nie wygrałam emotka emotka
0 0

asiek07095

#6147114 Napisano: 19.01.2016 05:05:20
tomniewkurza byłam i widziałam podpis stąd wiem że nie mój ani mojej rodziny.
w paczce były produkty hipp do testowania z "dlaczego hipp bo bio"
0 0

pioge7

#6147179 Napisano: 19.01.2016 09:25:07
Actimel.... Głupiego sensoru nie da sie wygrać emotka
0 0

Gość: Dragomira30

#6147286 Napisano: 19.01.2016 11:18:50
formularz kontaktowy na stronie Lidla, który nie działa. Plus wkurza mnie, że odkąd zaczęłam brać udział w konkursach promocyjnych, to nic tylko mogłabym pisać zażalenia na obsługę klienta. Mam za sobą pracy w obsłudze i daję radę trzymać się standardów, co z tymi ludźmi? gdzie postawa prokliencka? jeszcze nie zauważyli, kto im płaci pensję? że klient, to nie zło konieczne?
0 0

dolly

#6147366 Napisano: 19.01.2016 12:33:17
magnus napisał(a):

tomniewkurza kurde zmień awatar bo mam problem- wkurzać się czy się śmiać emotka

Ja tam chyba wspólczuję, ze tomniewkurza, ma taki mały biust emotka
0 0

defed

#6147371 Napisano: 19.01.2016 12:39:20
pioge7 napisał(a):

wysłałam wczoraj 8 kodów, bo miałam, w różnych kombinacjach czasowych, masakra, na szczęście to takie małe zbędne gówienko i odpuszcza zażartą walkę o nie emotka
0 0

shell

#6147375 Napisano: 19.01.2016 12:41:14
że LAYS mi nie odpisuje emotka
0 0

pioge7

#6147387 Napisano: 19.01.2016 12:55:25
defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wysłałam wczoraj 8 kodów, bo miałam, w różnych kombinacjach czasowych, masakra, na szczęście to takie małe zbędne gówienko i odpuszcza zażartą walkę o nie emotka

No tak.. Ale jak kody już mam to chciałbym wygrać:) 
0 0

niunia-k

#6147400 Napisano: 19.01.2016 13:05:28
tomniewkurza napisał(a):

ziolko napisał(a):

jeśli jakiś polecony przychodzi do mojego męża, to zawsze podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem, zaś w nawiasie piszę, jakie łączy nas pokrewieństwo (czyli żona - mamy to samo nazwisko).

emotka
Nie wyobrażam sobie, że można INACZEJ... to dla mnie niepojęte po prostu. Ewidentne OSZUSTWO, należy zgłosić bez żadnej litości organom ścigania. Jak listonosz przy okazji będzie miała nieprzyjemności, może się wreszcie nauczy SOLIDNOŚCI w robocie! emotka Jego zas..ny obowiązek wydać paczkę adresatowi, mając PEWNOŚĆ, że to właściwy adresat. Ma prawo go wylegitymować w tym celu. Ludzie, ratunku... sami sobie tworzycie problemy, zezwalając na takie zachowanie!! emotka

Pracowałam na poczcie , i wiem że nie ma takiej siły aby wydać obcej osobie list lub przesyłkę . A to jak już napisał tomniewkurza jest czyste Oszustwo i trzeba to zgłosić ! Z autopsji wiem że można nawet stracić pracę za podrabianie podpisu... u mnie w pracy listonosz kazał podpisać przekaz , jakiemuś facetowi za księdza emotka  Ksiądz kasy nie dostał , zrobił awanturę na poczcie a listonosz umoczył dupsko i został zwolniony ...
0 0

lolka182

#6147432 Napisano: 19.01.2016 13:28:21
ALE SIĘ TERAZ WKURZYŁAM !! ;// 
z nr stacjonarnego zadzwoniła do mnie babka z jakiejś fundacji nakreślając, że potrzebna jest pomoc 2 dzieciom z problemami, chorobami itd. czy może przesłać link do str. fundacji i opisu tych dzieci i czy mogę wspomóc ich - UWAGA! kwotą 30 zł.
Nie raz wspomagam dzieci chore, biedne rodziny, jednak nikt nie będzie mi narzucał ile mam wpłacić bo raz może to być 5 zł a raz 100 - ile mam tyle daję.
Powiedziałam babce, że może przesłać link, ale nie określę jej jaką kwotę ewentualnie wpłacę, bo nie wiem może to być mniej, a ona do mnie takim tekstem : 
-  To może się Pani z kimś złożyć tak, żeby ta kwota była minimum 30 zł...

Czy ja jestem nienormalna czy świat oszalał? Ktoś będzie mi narzucał ile ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy mam oddać?
O nieee...powiedziałam jej co o niej myślę i że w takim razie NA PEWNO IM NIE POMOGĘ - wolę wejść na stronę i wspomóc osoby dla których liczy się każdy pieniądz, a nie określona przez nich kwota minimalna.

Nosz szlag mnie trafił na takie zasrane pseudo fundacje - założę się, że z tej kwoty 25 poszłoby dla nich a 5 na te dzieci.

emotka emotka
0 0

tyros27

#6147456 Napisano: 19.01.2016 13:54:11
lolka182 napisał(a):

z nr stacjonarnego zadzwoniła do mnie babka z jakiejś fundacji nakreślając, że potrzebna jest pomoc 2 dzieciom z problemami, chorobami itd. czy może przesłać link do str. fundacji i opisu tych dzieci i czy mogę wspomóc ich - UWAGA! kwotą 30 zł.
Nie raz wspomagam dzieci chore, biedne rodziny, jednak nikt nie będzie mi narzucał ile mam wpłacić bo raz może to być 5 zł a raz 100 - ile mam tyle daję.
Powiedziałam babce, że może przesłać link, ale nie określę jej jaką kwotę ewentualnie wpłacę, bo nie wiem może to być mniej, a ona do mnie takim tekstem : 

Czy ja jestem nienormalna czy świat oszalał? Ktoś będzie mi narzucał ile ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy mam oddać?
O nieee...powiedziałam jej co o niej myślę i że w takim razie NA PEWNO IM NIE POMOGĘ - wolę wejść na stronę i wspomóc osoby dla których liczy się każdy pieniądz, a nie określona przez nich kwota minimalna.

Nosz szlag mnie trafił na takie zasrane pseudo fundacje - założę się, że z tej kwoty 25 poszłoby dla nich a 5 na te dzieci.

emotka emotka

Bądź czujna to może być fikcyjna fundacja a przelew może być aktywacją konta.
0 0

lolka182

#6147459 Napisano: 19.01.2016 14:01:33
tyros27 napisał(a):

lolka182 napisał(a):

emotka emotka

oczywiście nie przelałabym nic bez konkretnej informacji o fundacji, dzieciach itd. 
dlatego zawsze chcąc komuś pomóc korzystam np. z siepomaga.pl, ale sam fakt bezczelności babska wkurza ;/ 

PS. nie wiedziałam, że w taki sposób mogą naciągnąć na otworzenie jakiegoś konta..
0 0

tyros27

#6147471 Napisano: 19.01.2016 14:12:08
lolka182 napisał(a):

tyros27 napisał(a):

lolka182 napisał(a):

emotka emotka

oczywiście nie przelałabym nic bez konkretnej informacji o fundacji, dzieciach itd. 
dlatego zawsze chcąc komuś pomóc korzystam np. z siepomaga.pl, ale sam fakt bezczelności babska wkurza ;/ 

PS. nie wiedziałam, że w taki sposób mogą naciągnąć na otworzenie jakiegoś konta..

Na pewno dysponują twoim numerem telefonu nie wiadomo  jakie jeszcze  Twoje dane posiadają "Jakie sobie kupili z baz"
Oszuści w ten sposób wyrabiają sobie na Twoje dane konto, które za pomocą takie przelewu im aktywujesz, zaciągają pożyczki i znikają a do ciebie za jakiś czas przychodzą ponaglenia z banku, że nie płacisz rat.Poczytaj o tym w sieci jest taki spraw mnóstwo.To woła o pomstę do nieba!
0 0