Wkurza mnie...

batistutek123

#6166765 Napisano: 29.02.2016 21:33:07
jola29k napisał(a):

Ja  się dziś nie wkurzyłam ale wkur..... i to na maxa  mam córkę nastolatkę która choruje na AZS . Chodzi do 1 gimnazjum . Młoda chciała się zapisać na obóz sportowy  na wakacje  .  A nauczyciel  który jest sobą wykształconą  podobno  powiedział mojej córce  że to jest obóz nie dla niej  bo jest za chuda i wygląda jakby miała zaraz  zdechnąć  , jak tak można  chciałam  z nim sobie porozmawiać  , ale córka płacze żebym nie szła bo będzie się mścił palant jeden . Córka jeździła  już na obozy sportowe  bo trenowała taekwondo . Nie rozumiem nauczyciele się skarżą że młodzież jest nie wychowana  a oni co ? Córka jest bardzo nieśmiała i delikatna , a  tu taki ..... Najchętniej powiedziałabym co o nim myśle

radze  zachować spokój, czyli sprawdza się wszystko to co pisałem. Ludzie nie dowierzają jak się coś stanie to płacz...
0 0

pszczola

#6166771 Napisano: 29.02.2016 22:01:11
Konkursowy spadek formy emotka
0 0

delvitto

#6166775 Napisano: 29.02.2016 22:12:59
visserarthur napisał(a):

Wkurzające, że dodaję dwa konkursy, bo system nie pokazuje mi ich jako już dodane, tracę czas ("nie" wspomnę, że znaleźć konkurs, który mnie interesuje= interesuje, więc wiem gdzie szukać, którego jeszcze nie ma w bazie graniczy z cudem), a później się jednak okazuje, że ktoś już je dodał- z linkiem wymyślonym i opisem z gazetki. Powinien być zakaz umieszczania konkursów, zanim pojawią się dokładniejsze zasady. Dodam, że jak już dodaję, to staram się opisać jak najdokładniej, a te dodane przez kogoś innego takie po "łebkach". W sumie nie ma się co dziwić, że jest taki wyścig szczurów, bo każdy się śpieszy, by dodać te 3 konkursy...

popieram! ale już się o tym tu mówiło, i niestety, nic się nie zmienia:( 
0 0

ankasss

#6166776 Napisano: 29.02.2016 22:24:06
Wkurza mnie praca, choć pocieszam się, że jeszcze tylko 2 tygodnie. Obecnie jestem na etapie szkolenia osoby, która ma prowadzić biuro. Tak pustej i głupiej dziewczyny jeszcze w swoim życiu nie spotkałam. Jej największym życiowym osiągnięciem jest związek ze starszym o 20 lat facetem, od, którego dostała torebkę za 2 tys. Zamiast jak najwięcej się ode mnie nauczyć, woli siedzieć na FB, pisać nie kończące się smsy, opowiadać mi swoje romantyczne historie i mądrości, których nie mogę już słuchać. Jedna z jej największych mądrości głosi, iż : każda kobieta  jest pod każdym względem  lepsza od mężczyzny - inteligentniejsza, mądrzejsza, sprytniejsza itd. itp.  Ciekawi mnie  tylko jak ta istota poradzi sobie w pracy skoro nie umie nawet podłączyć komputera, włączyć piecyka czy rozwiązać samodzielnie jakiegokolwiek problemu. Będzie niezły cyrk jak zostanie  sama w pracy emotka .
0 0

asiam

#6166779 Napisano: 29.02.2016 22:28:34
jola29k napisał(a):

Ja  się dziś nie wkurzyłam ale wkur..... i to na maxa  mam córkę nastolatkę która choruje na AZS . Chodzi do 1 gimnazjum . Młoda chciała się zapisać na obóz sportowy  na wakacje  .  A nauczyciel  który jest sobą wykształconą  podobno  powiedział mojej córce  że to jest obóz nie dla niej  bo jest za chuda i wygląda jakby miała zaraz  zdechnąć  , jak tak można  chciałam  z nim sobie porozmawiać  , ale córka płacze żebym nie szła bo będzie się mścił palant jeden . Córka jeździła  już na obozy sportowe  bo trenowała taekwondo . Nie rozumiem nauczyciele się skarżą że młodzież jest nie wychowana  a oni co ? Córka jest bardzo nieśmiała i delikatna , a  tu taki ..... Najchętniej powiedziałabym co o nim myśle

A ja bym koniecznie porozmawiała z nauczycielem. Ale nie atakować tylko zapytać dlaczego jej nie chce zabrać. Trzeba nabrać lekkiego dystansu do relacji córki, Jest w wieku naprawdę wrażliwym i czasem nastolatki trochę koloryzują takie sprawy.Możesz też porozmawiać z innymi rodzicami.Jeżeli potwierdzą podobne teksty w stosunki do ich dzieci to wtedy możesz przy rozmowie powiedzieć,że nie życzysz sobie i jeżeli się powtórzy podobna sytuacja to poinformujesz wyższe organy o zachowaniu nauczyciela.
0 0

benasia

#6166780 Napisano: 29.02.2016 22:30:28
majonez napisał(a):

batistutek123 napisał(a):

Pierwszy raz słysze, dla mnie żadna inna poczta  nie istnieje poza polską. Jeszcze takie ceny- daj więcej rad.

Sendit.pl
Oferta DPD najtaniej, zawsze wybieram  emotka

https://www.sendit.pl/oferta

ja tak samo - chyba jedna z najlepszych firm kurierskich   emotka
A ceny na sendit.pl mają bardzo atrakcyjne.
0 0

dolly

#6166783 Napisano: 29.02.2016 22:41:12
jola29k napisał(a):

Ja bym nie opuściła.  
A jaki zwiazek z ta sytuacja ma AZS, bo napisalas jakby jakis miał? 
0 0

mczarna

#6166785 Napisano: 29.02.2016 22:45:41
ankasss napisał(a):

Wkurza mnie praca, choć pocieszam się, że jeszcze tylko 2 tygodnie. Obecnie jestem na etapie szkolenia osoby, która ma prowadzić biuro. Tak pustej i głupiej dziewczyny jeszcze w swoim życiu nie spotkałam. Jej największym życiowym osiągnięciem jest związek ze starszym o 20 lat facetem, od, którego dostała torebkę za 2 tys. Zamiast jak najwięcej się ode mnie nauczyć, woli siedzieć na FB, pisać nie kończące się smsy, opowiadać mi swoje romantyczne historie i mądrości, których nie mogę już słuchać. Jedna z jej największych mądrości głosi, iż : każda kobieta  jest pod każdym względem  lepsza od mężczyzny - inteligentniejsza, mądrzejsza, sprytniejsza itd. itp.  Ciekawi mnie  tylko jak ta istota poradzi sobie w pracy skoro nie umie nawet podłączyć komputera, włączyć piecyka czy rozwiązać samodzielnie jakiegokolwiek problemu. Będzie niezły cyrk jak zostanie  sama w pracy emotka .

Ale to Ty tak po złości chcesz ją tam zostawić? Że niby nie widzisz jej minusów? Ach Ty emotka   Odchodzisz w ogóle czy tylko chwilowo?
0 0

mczarna

#6166786 Napisano: 29.02.2016 22:49:42
dolly napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja bym nie opuściła.  

Ja bym też nie odpuściła, skoro była już na takich obozach i było ok. Co za dziad gada takie teksty jak piszesz- o tym "zdechnięciu"...Jak ma z tym problem to właśnie rodziców powinien wezwać na rozmowę...
0 0

ankasss

#6166794 Napisano: 29.02.2016 23:07:27
ankasss napisał(a):

mczarna napisał(a):

ankasss napisał(a):

Ale to Ty tak po złości chcesz ją tam zostawić? Że niby nie widzisz jej minusów? Ach Ty emotka   Odchodzisz w ogóle czy tylko chwilowo?

Firma przenosi się do innej siedziby, musiałabym dojeżdżać 60 km dalej.  Ze względu na dojazdy i kilka innych przyczyny powiedziałam, że ja się na to nie piszę, ale obiecałam, że przeszkolę nową osobę.  Cóż szef (młody i niedoświadczony) stwierdził, że jego nowa narzeczona ma świetną kandydatkę - przyjaciółkę. Skoro tak to chyba wszystko jasne. Oczywiście nie omieszkałam podzielić się z resztą załogi (wyłącznie mężczyznami) poglądami Pani M. W związku z powyższym Pani M. nie będzie musiała opędzać się od głupszych od niej facetów, chcących nieść jej pomoc w każdej sytuacji. W końcu sama na pewno poradzi sobie świetnie.
0 0

bamfarfe22

#6166797 Napisano: 29.02.2016 23:11:22
mczarna napisał(a):

dolly napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja bym nie opuściła.  

Ja bym też nie odpuściła, skoro była już na takich obozach i było ok. Co za dziad gada takie teksty jak piszesz- o tym "zdechnięciu"...Jak ma z tym problem to właśnie rodziców powinien wezwać na rozmowę...

zauważyłam że ostatnio nauczyciele - czytaj pedagodzy, którzy powinni dbać o uczniów i ich rozwój zarówno umysłowy jak i psychiczny mają odwrotne do tego podejście, koleżanki syn, chyba 11 lat, delikatnie mówiąc ciut większy od rówieśników, żaden "grubas'' (nikomu nie ubliżając) czy coś, usłyszał od nauczyciela matematyki "co się tak chichrasz, może byś poszedł trochę pobiegać", nosz ludu co za czasy, koleżanka nie odpuszcza, próbuje sił w swojej walce z nim, jako matka chciałaby wiedzieć, dlaczego wyżywa się na jej dziecku, ale wiadomo, pani pedagog szkolna i cała tam elita to jedna szajka, łatwo nie będzie, ale próbuje...
0 0

asantesana

#6166802 Napisano: 29.02.2016 23:33:07
dolly napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja bym nie opuściła.  

To nie ma znaczenia jaki związek ma ta czy inna choroba (ta to chyba żadnego nie powinna mieć), ale nauczyciel nigdy w życiu nie powinien tak załatwiać sprawy. Zaprasza się rodziców lub do nich dzwoni, rozmawia na temat stanu zdrowia argumentując odpowiednio swoje obawy. Mam dwie siostry nauczycielki, każda po takim tekście byłaby co najmniej na dywaniku u dyrektorki.  
0 0

jola29k

#6166806 Napisano: 29.02.2016 23:39:34
bamfarfe22 napisał(a):

mczarna napisał(a):

dolly napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja bym nie opuściła.  

zauważyłam że ostatnio nauczyciele - czytaj pedagodzy, którzy powinni dbać o uczniów i ich rozwój zarówno umysłowy jak i psychiczny mają odwrotne do tego podejście, koleżanki syn, chyba 11 lat, delikatnie mówiąc ciut większy od rówieśników, żaden "grubas'' (nikomu nie ubliżając) czy coś, usłyszał od nauczyciela matematyki "co się tak chichrasz, może byś poszedł trochę pobiegać", nosz ludu co za czasy, koleżanka nie odpuszcza, próbuje sił w swojej walce z nim, jako matka chciałaby wiedzieć, dlaczego wyżywa się na jej dziecku, ale wiadomo, pani pedagog szkolna i cała tam elita to jedna szajka, łatwo nie będzie, ale próbuje...

Córka  choruje na AZS  ma  cienie pod oczami  i  nieciekawą skórę    . Jest wysoka  i  bardzo chuda  .Po za tym nic jej nie ma  nawet na zawody w biegach jeździ  jedynie basen jak jest woda chlorowana odpada  .
0 0

delvitto

#6166821 Napisano: 01.03.2016 00:29:07
Czy ktoś z Was miał tak, że anulowano mu transakcję zapłaconą kartą? Dawno nie byłam tak wkurzona, chciałam wziąć udział w konkursie BZW Banku Zachodniego, Nie miałam tam konta, założyłam przez internet, miałam przygotowany tekst, tylko czekałam na kartę, bo musiałam zrobić 3 transakcje. Karta przyszła dopiero dziś po południu, aktywowałam ją, i wkrótce na zakupach nigdzie nie działała ;( Pomyślałam, że może dłużej trwa taka aktywacja, no i faktycznie. Późnym wieczorem zrobiłam 3 zakupy internetowe, z czego 2 przez allegro. Zadowolona, że zdążyłam, puściłam zgłoszenie, Właściwie w ostatniej chwili, 5 minut przed północą;( A teraz weszłam na @, i oczom nie wierzę, pół godziny wcześniej jedna z transakcji allegrowych została anulowana! Nie podano przyczyny, nie wiem o co chodzi;( Wiem tylko to, że przyczyni mi się to do złej weryfikacji, bo nie spełniłam wymogów;( Czy ktoś wie, co tu grane?
0 0

bezaczek7

#6166823 Napisano: 01.03.2016 00:41:23
delvitto napisał(a):

Czy ktoś z Was miał tak, że anulowano mu transakcję zapłaconą kartą? Dawno nie byłam tak wkurzona, chciałam wziąć udział w konkursie BZW Banku Zachodniego, Nie miałam tam konta, założyłam przez internet, miałam przygotowany tekst, tylko czekałam na kartę, bo musiałam zrobić 3 transakcje. Karta przyszła dopiero dziś po południu, aktywowałam ją, i wkrótce na zakupach nigdzie nie działała ;( Pomyślałam, że może dłużej trwa taka aktywacja, no i faktycznie. Późnym wieczorem zrobiłam 3 zakupy internetowe, z czego 2 przez allegro. Zadowolona, że zdążyłam, puściłam zgłoszenie, Właściwie w ostatniej chwili, 5 minut przed północą;( A teraz weszłam na @, i oczom nie wierzę, pół godziny wcześniej jedna z transakcji allegrowych została anulowana! Nie podano przyczyny, nie wiem o co chodzi;( Wiem tylko to, że przyczyni mi się to do złej weryfikacji, bo nie spełniłam wymogów;( Czy ktoś wie, co tu grane?

na jaką kwotę była transakcja? moja karta miała na początku blokadę, powyżej chyba 50 czy 100zł na jednorazową zapłatę, wtedy mi też anulowało wpłatę, choć na stronie allegro wszystko wyglądało ok, dopiero później po wejściu w kupione miałam ponownie "zapłać teraz" (w aplikacji tak wyświetla/wyświetlało wtedy) i maila o anulowaniu. może chodzi o za wysoką sumę?
0 0

dolly

#6166824 Napisano: 01.03.2016 00:45:14
@asante napisał(a):

To nie ma znaczenia jaki związek ma ta czy inna choroba (ta to chyba żadnego nie powinna mieć), ale nauczyciel nigdy w życiu nie powinien tak załatwiać sprawy. Zaprasza się rodziców lub do nich dzwoni, rozmawia na temat stanu zdrowia argumentując odpowiednio swoje obawy. Mam dwie siostry nauczycielki, każda po takim tekście byłaby co najmniej na dywaniku u dyrektorki.  

Dokładnie tak, stąd moje pytanie, ale juz przeczytalam odpowiedź Jola29k.
0 0

delvitto

#6166825 Napisano: 01.03.2016 00:45:53
bezaczek7 napisał(a):

delvitto napisał(a):

na jaką kwotę była transakcja? moja karta miała na początku blokadę, powyżej chyba 50 czy 100zł na jednorazową zapłatę, wtedy mi też anulowało wpłatę, choć na stronie allegro wszystko wyglądało ok, dopiero później po wejściu w kupione miałam ponownie "zapłać teraz" (w aplikacji tak wyświetla/wyświetlało wtedy) i maila o anulowaniu. może chodzi o za wysoką sumę?

nie, kwota była niska, 36 zł;( wcześniej zapłaciłam, i jak dotąd, nie anulował nikt, za kwotę niecałą 60 zł;( a jeszcze wcześniej, w księgarni internetowej, też poszło dobrze. Musiałam mieć 3 transakcje po minimum 20 zł. Wyszła kicha:(
0 0

bezaczek7

#6166833 Napisano: 01.03.2016 01:08:43
delvitto sprawdź na karcie czy masz jakieś limity ustawione. jeśli nie, to nie wiem dlaczego tak się stało emotka  i lepiej chyba żebyś napisała do organizatora o usunięcie zgłoszenia gdyby się okazało, że wygrałaś, a nagrody nie będzie, tak myślę.
0 0

delvitto

#6166836 Napisano: 01.03.2016 01:27:20
bezaczek7 napisał(a):

delvitto sprawdź na karcie czy masz jakieś limity ustawione. jeśli nie, to nie wiem dlaczego tak się stało emotka  i lepiej chyba żebyś napisała do organizatora o usunięcie zgłoszenia gdyby się okazało, że wygrałaś, a nagrody nie będzie, tak myślę.

nie wiem jak te limity sprawdzić, to zupełnie nowy dla mnie bank, wszystko dziala trochę jakby inaczej;( ja tak kombinuję, czy mogę złożyć reklamację, że mi to anulowano? gdyby transakcja od razu się nie powiodła, wiedziałabym, że muszę jeszcze próbować coś kupić. Ale po kilku godzinach?? 
0 0

jola29k

#6166854 Napisano: 01.03.2016 08:10:49
asiam napisał(a):

jola29k napisał(a):

A ja bym koniecznie porozmawiała z nauczycielem. Ale nie atakować tylko zapytać dlaczego jej nie chce zabrać. Trzeba nabrać lekkiego dystansu do relacji córki, Jest w wieku naprawdę wrażliwym i czasem nastolatki trochę koloryzują takie sprawy.Możesz też porozmawiać z innymi rodzicami.Jeżeli potwierdzą podobne teksty w stosunki do ich dzieci to wtedy możesz przy rozmowie powiedzieć,że nie życzysz sobie i jeżeli się powtórzy podobna sytuacja to poinformujesz wyższe organy o zachowaniu nauczyciela

Masz racje ale jak ktoś '' atakuje '' moje dziecko mam ochotę  ..... 
0 0