Wkurza mnie...

margo96

#6167469 Napisano: 01.03.2016 23:55:33
Wkurzyłam się dziś, bo kupiłam sobie soczewki u optyka, wracam do domu, patrzę, a tam zamiast -1,5 jest -2,5.  Zrobiłam też spore zakupy w Rossmanie, patrzę (oczywiście, jak wróciłam do domu), a na paragonie wbite dwie kaszki zamiast jednej. Wkurzyłam się również, bo przelałam pieniądze nie na to konto, co miałam. Także mam jutro co załatwiać. Dziś zdecydowanie nie był mój dzień...
0 0

Anita26

#6167491 Napisano: 02.03.2016 06:14:31
margo96 napisał(a):

Wkurzyłam się dziś, bo kupiłam sobie soczewki u optyka, wracam do domu, patrzę, a tam zamiast -1,5 jest -2,5.  Zrobiłam też spore zakupy w Rossmanie, patrzę (oczywiście, jak wróciłam do domu), a na paragonie wbite dwie kaszki zamiast jednej. Wkurzyłam się również, bo przelałam pieniądze nie na to konto, co miałam. Także mam jutro co załatwiać. Dziś zdecydowanie nie był mój dzień...

to miałam podobnie
wkurzyłam się już o 5;50 rano bo zablokowałam konto, które jest na męza i to on musi zadzwonić żeby odblokować, przelewów nie mogłam zrobić, a ile on się ugadał(co też mnie wkurzyło), później jadę do pracy a tu tramwaj się zaczyna kopcić i niestety wysiadka w polu, o matko masakryczny ten dzień... dobrze, ze dzis już jest nowy i nowe perspektywy....
0 0

asper01

#6167498 Napisano: 02.03.2016 08:06:54
Wkurza mnie ten bałagan w dodawanych konkursach. Przepraszam, że to piszę, ale naprawdę są dodawane bezmyślnie. Kupa powtarzających się, źle opisanych (Lewiatan, Drogerie Jaśminum), źle oznaczonych, a nawet dodawanych po terminie;/. Fakt, że jest teraz o wiele więcej konkursów, ale wiele robi sztuczny tłok, albo wprowadza w błąd. Nie wszystko można wyłapać, ale niektóre rzeczy widać na pierwszy rzut oka;/
0 0

defed

#6167522 Napisano: 02.03.2016 09:12:11
Wkurza mnie syf na środku nosa. Nie wiem jak go zakamuflować, nie tapetuję się. Skubany wyrósł centralnie i w dodatku sączy się z niego, tryska choćby wulkanem radości.  Pozostaje tylko ciachnąć selfie emotka
0 0

banka-manka

#6167525 Napisano: 02.03.2016 09:18:33
defed napisał(a):

Wkurza mnie syf na środku nosa. Nie wiem jak go zakamuflować, nie tapetuję się. Skubany wyrósł centralnie i w dodatku sączy się z niego, tryska choćby wulkanem radości.  Pozostaje tylko ciachnąć selfie emotka

W kryzysowych sytuacjach kleiłam plaster na takie dziady emotka
Może i zwraca na siebie bardziej uwagę, ale przynajmniej nie widać, że to syf - a do niego to zawsze było multum komentarzy, rad itp.A tak - zadrapałam się emotka
0 0

defed

#6167528 Napisano: 02.03.2016 09:24:17
@banka-manka napisał(a):

defed napisał(a):

W kryzysowych sytuacjach kleiłam plaster na takie dziady emotka
Może i zwraca na siebie bardziej uwagę, ale przynajmniej nie widać, że to syf - a do niego to zawsze było multum komentarzy, rad itp.A tak - zadrapałam się emotka

Albo dziecko podrapało  emotka  No to kleimy... Dzięki!
0 0

joan

#6167537 Napisano: 02.03.2016 09:40:09
defed napisał(a):

Wszystko, co się sączy, należy odkazić - przecieraj wodą utlenioną. Niczym nie smaruj, nie zatykaj, nie pudruj!

Z rok temu mojego tatę coś upier* w nos (a kichol ma konkretny, jak skocznia mamucia, na szczęście nie dziedziczny, hehe). Rozdrapał to, a potem smarował bodajże Penatenem. Efekt: nos zmienił kolor na czarny, metamorfoza, jak z horroru, długo to leczył u lekarza, została bardzo duża blizna.
0 0

slonko365

#6167552 Napisano: 02.03.2016 10:08:41
joan napisał(a):

defed napisał(a):Wkurza mnie syf na środku nosa. Nie wiem jak go zakamuflować, nie tapetuję się. Skubany wyrósł centralnie i w dodatku sączy się z niego, tryska choćby wulkanem radości.  Pozostaje tylko ciachnąć selfie emotka

Wszystko, co się sączy, należy odkazić - przecieraj wodą utlenioną. Niczym nie smaruj, nie zatykaj, nie pudruj!

Z rok temu mojego tatę coś upier* w nos (a kichol ma konkretny, jak skocznia mamucia, na szczęście nie dziedziczny, hehe). Rozdrapał to, a potem smarował bodajże Penatenem. Efekt: nos zmienił kolor na czarny, metamorfoza, jak z horroru, długo to leczył u lekarza, została bardzo duża blizna.

Możesz też odkazić Octeniseptem - do kupienia w aptece w postaci sprayu, działa nawet lepiej niż woda utleniona. (Lekarze w przychodniach często mają "w zestawie" do odkażania rąk )
Mi kiedyś jakieś paskudztwo wyskoczyło, rozdrapałam, no i profilaktycznie psiknęłam Octeniseptem, żeby sobie odkazić, a ku mojemu zdziwieniu po wcześniejszych kilku dniach babrania się, w końcu ładnie zaschnęło i się zagoiło.
Generalnie Octenisept polecam do odkażania zamiast wody utlenionej - szczególnie dzieciom, bo nie szczypie. No tylko jest różnica w cenie, bo mały spray kosztuje koło 20 zł. Ale wystarcza na długo, bo raczej stoi w łazience "na wszelki wypadek". I sprayem łatwo też zdezyfekować ranę gdzieś w terenie.
0 0

joan

#6167557 Napisano: 02.03.2016 10:19:51
slonko365 napisał(a):

(...) Generalnie Octenisept polecam do odkażania zamiast wody utlenionej - szczególnie dzieciom, bo nie szczypie. No tylko jest różnica w cenie, bo mały spray kosztuje koło 20 zł. Ale wystarcza na długo, bo raczej stoi w łazience "na wszelki wypadek". I sprayem łatwo też zdezyfekować ranę gdzieś w terenie.

Dzięki, na pewno kupię, warto mieć coś takiego w domu.
0 0

ziolko

#6167561 Napisano: 02.03.2016 10:27:02
Octenisept jest polecany do odkażania małych skaleczeń, jak i ran pooperacyjnych. Dobry jest emotka
0 0

defed

#6167562 Napisano: 02.03.2016 10:28:18
slonko365 - dzięki za przypomnienie o tym specyfiku, Octeniseptem odkażałam przecież pępek dziecka i siebie tam.
Przy okazji polecam wszystkim przyszłym mamom, aby dodały Octenisept do listy zakupów emotka
0 0

slonko365

#6167566 Napisano: 02.03.2016 10:34:35
defed napisał(a):

slonko365 - dzięki za przypomnienie o tym specyfiku, Octeniseptem odkażałam przecież pępek dziecka i siebie tam.
Przy okazji polecam wszystkim przyszłym mamom, aby dodały Octenisept do listy zakupów emotka

I obecnym mamom też - brak wrzasku że szczypie przy odkażaniu ranek - bezcenny emotka
0 0

Gość: melisa

#6167600 Napisano: 02.03.2016 11:10:37
wkurza mnie ale tak totalnie wkurza strona konkursiaki, nie zapisuje wyników rekordowych danego gracza, w każdym konkursie dzieciaki nie mają szans z programistami i posiadaczami lepszych komputerów, po co oni organizują te niby konkursy? Strona często wisi, non stop wygrywają te same osoby, codziennie bijąc swoje rekordy, w końcu pojawił się konkurs, w którym miałabym szansę, żeby wygrać coś swoim dzieciakom (gra, w którą gram od lat na kurniku), ale oczywiście nie zapisuje wyniku. Po prostu pięknie. Niech wygra kolejny programista. Napisałam do organizatorów, że lepsze dla dzieciaków byłoby losowanie wśród tych co zagrali, bo każdy miałby jakieś szanse, ale dostałam tylko maila z automatu, że dziękują za wiadomość, a niech się emotka

No to by było na tyle od rana.
0 0

karolinamat

#6167787 Napisano: 02.03.2016 13:58:31
karolinamat napisał(a):

wkurza mnie że dodałam 5 konkursów a nadal żaden nie dodany i nadał 0 na koncie;/

nadal się wkurzam na to samo... dziś dodałam kolejne i z łaski 1 został doliczonyemotka A tamtych wiem że w bazie na pewno nie ma.....
0 0

dolly

#6167851 Napisano: 02.03.2016 15:17:01
karolinamat napisał(a):

karolinamat napisał(a):

wkurza mnie że dodałam 5 konkursów a nadal żaden nie dodany i nadał 0 na koncie;/

nadal się wkurzam na to samo... dziś dodałam kolejne i z łaski 1 został doliczonyemotka A tamtych wiem że w bazie na pewno nie ma.....

Na koniec miesiąca jest obsuwa nawet 2-3dni. Niestety, wiekszosc zbiera sie ostatniego dnia i robi sie kolejka.
0 0

Niebieska_Laguna

#6167866 Napisano: 02.03.2016 15:38:43
Wkurza mnie, że sprawdzam swoje zgłoszenia po sto razy przed wysłaniem, a kiedy je już wyślę, to dopiero wtedy dopatrzę się jakiejś literówki emotka emotka
0 0

tereniagno

#6167931 Napisano: 02.03.2016 17:28:47
Wkurzają mnie dzwoniące telefony z różnych T..-Mobile..możesz wygrać 10 tys.,sms wróżki i inne badziewie emotka po 5 razy dziennie.Kiedyś to nawet późnym wieczorem wydzwaniali,kiedy wszyscy już spali,matoły emotka
0 0

mkrzysiek

#6167938 Napisano: 02.03.2016 17:41:17
Wkurzają mnie jedne buty z New Balance seria 373 dzisiaj doszły  smierdzą klejem .Siostra wchodzi do pokoju i się pyta co kleiłem?emotka
Za 300zł spodziewałem się lepszych butów.
Wymienić nie mogę bo płaciłem voucherem.
0 0

visserarthur

#6168004 Napisano: 02.03.2016 19:51:31
mkrzysiek napisał(a):

Wkurzają mnie jedne buty z New Balance seria 373 dzisiaj doszły  smierdzą klejem .Siostra wchodzi do pokoju i się pyta co kleiłem?emotka

Jak nie możesz? Jeśli to z Nałęczowianki, to tam jest napisane, że wymiana jest możliwa chyba...
0 0

banka-manka

#6168008 Napisano: 02.03.2016 20:01:52
mkrzysiek napisał(a):

Możesz wymienić emotka  Masz na to 14 dni od daty zakupu.