Wkurza mnie...

kadett33

#6165869 Napisano: 26.02.2016 21:46:53
batistutek123 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

constanza napisał(a):

Wkurza mnie nowy cennik poczty polskiej emotka  paczka 2-5kg 20 zł???? Tragedia http://cennik.poc...nicznym_01032016.pdf

a ile przed zmianami kosztowało wysłanie takiej samej paczki?

zmiana będzie od marca, więc aktualna cena jest na stronie PP.

to wiem, ale ile więcej nie chce mi się tego szukać. Może wiesz?

z 3,50zł-4zł mniej.
0 0

batistutek123

#6165874 Napisano: 26.02.2016 21:52:46
kadett33 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

constanza napisał(a):

Wkurza mnie nowy cennik poczty polskiej emotka  paczka 2-5kg 20 zł???? Tragedia http://cennik.poc...nicznym_01032016.pdf

zmiana będzie od marca, więc aktualna cena jest na stronie PP.

to wiem, ale ile więcej nie chce mi się tego szukać. Może wiesz?

z 3,50zł-4zł mniej.

Dziękować:)
0 0

Gość: Dragomira30

#6165894 Napisano: 26.02.2016 23:42:09
leejunfan napisał(a):

logos89 napisał(a):

leejunfan napisał(a):

defed napisał(a):

logos89 napisał(a):

Wkurza mnie, że nie ma miejsc do lekarza i na wizytę trzeba czekać tydzień masakra !

Przynajmniej w Twojej przychodni jest lekarz. Jest na kogo czekac.
...
Zapisalam na wczoraj syna do pediatry i po przyjsciu do przychodni okazalo sie, ze nikogo tam nie ma(!) Bez wczesniejszej informacji okazalo sie, ze jakas likwidacja, czy przejecie firmy nastapilo, lekarze odeszli lub pozwalniani (w tym nasz najlepszy legendarny juz cud czlowiek/pediatra), a ja dostalam porade, ze mam szukac pediatry na wlasna reke, lub isc do szpitala. Dzisiaj przenioslam kartoteke do innej przychodni-i byl lekarz. Uff...

Przerabiałam to dokładnie jota-w-jotę kilka miesięcy temu, stąd rozumiem Cię doskonale! Szkoda gadać, co to się teraz w kraju porobiło..

Tyle że ja chciałam zapisać synka tydzień temu pani w rejestracji powiedziała, że jeszcze za wcześnie i że jeszcze nie zapisują na "zatydzień", we wtorek dzwoniłm, nikt nie odbierał, a gdy w środe łaskawie odebrali telefon to okazało się, ze w czwartek lekarz wziął wolne i proszę przyjśc rano w piątek są trzy miejsca w sprawach pilnych. Przychodzę dziś (w piątek) miejsca nie ma dopiero na następny piątek i że mam zadzwonić jeszcze dzień wcześniej upewnić się czy będzie lekarz . Nie wiem czy ktoś to rozumie bo  to takie zagmatwane. Poprosiłam o zaświadczenie, że nie ma miejsc, to powiedzieli, że takie zaświadczenie wypisuje lekarz . No cóż ręce opadają 

Ojej, przykro mi bardzo... emotka emotka

Pewnie głupio zapytam (bo to w końcu Polska), ale czy nie jest prawnym obowiązkiem pediatry przyjąć chore dziecko? tak mi pediatra mojej córci tłumaczył, wobec mojego zdziwienia, że zawsze są numerki, gdy dzwonię.
0 0

cc_investigator

#6165954 Napisano: 27.02.2016 10:57:55
magnus napisał(a):

maria1980 napisał(a):

luk1990 napisał(a):

magnus napisał(a):

luk1990 napisał(a):

wkurza mne Lays-a konkretnie konkurs kibicujzlays i bulety do Rosji-syn opisał sprawę na fb,dzwonił do agencji,na infolinię i zero kontaktu z ich strony-dziękuję bardzo za takie nagrody-nie każdego stać żeby wyłożyć 400zł na wizy do Rosji po to żeby pojechać specjalnie na mecz....czuję się zażenowana organizacją wyjazdu i brakiem jakiejkolwiek reakcji ze strony Laysów....emotka

To było w Regulaminie- wiza nie wchodzi do nagrody

Tak wiem o tym doskonale-ale czujemy się pozkodowani tą niby-nagrodą....mogli sobie odpuścić bilety do Rosji w ogóle skoro nie fundują wizy-inni laureacji nie muszą dodatkowo płacić,bo mają bilety na mecze w UE ,a ja za kilka godzin pobytu w Rosji mam płacić 400zł- niesttey nie stać mnie na takie przyjemności,a nikt mnie o zdanie nie pytał,czy chcę i mogę sobie pozwolić na takie wydatki w ramach wygranej nagrody ;( Czujemy się po prostu oszukani ,bo całą radośc z nagrody przyćmiły dodatkowe koszty,na które nas niesttey nie stać;(

No widzisz , a ja marzyłam o tym ,żeby dostać bilety do Rosji ...:) Mnie też agencja wkurzyła ,ale o tym ,ze możecie trafić na bilety do miejsca gdzie potrzebna jest wiza powinniście brać pod uwagę -startując w konkursie. Regulamin zakładał ,ze może być potrzeba postarania się o wizę. Wiec czuć się oszukanym to chyba za mocne określenie.
W temacie wkurza mnie brak czasu na sen  emotka .

Nikgo nie pytali na który mecz i gdzie chce jechać. Komu wpadło temu bęc.
W Regulaminie uprzedzali , że trzeba mieć ważny paszport (moze też niektórzy muszą wymieć) i o tym , że nie pokrywają kosztów transferu z lotniska do hotelu i mecz (na pewno są Państwa gdzie jest to dość drogie i droższe niż w Rosji) oraz liczyć sie z kosztami wizy. Przystepując do konkursu musiałaś liczyć na dodatkowe koszty.
Nawet wykupując wycieczkę w biurze podróży dodatkowo płacisz wizę, opłaty lotniskowe.
Dlaczego masz się czuć oszukana ?? zgodnie z Regulaminem dostałaś nagrodę za 5,500 zł tak jak wszyscy laureaci. Niby dlaczego do Ciebie mają dodatkowo dokładać koszt wiz ?, które zwiększyłby wartość wygranej. 

Co do wizy, zdecydowanie się zgodzę z magnusem. Jeśli w grę wchodzą okoliczności wizowe, każda agencja umyje rączki organizacyjnie i finansowo, co sobie pięknie zaznaczy w regulaminie i wtedy pretensje w mojej opinii są nieuzasadnione. Zasady tego konkursu były jednak znane wcześniej. Sama płaciłam grubą kasę (wiza hamerykańska kilka lat temu) i jestem wdzięczna organizatorowi, że wystawił mi pisemko z jakiej okazji tej wizy potrzebuję, co okazało się kluczowe przy jej przyznaniu. Ale pieniążki ok. 500 zł/os wykładałam sama.
0 0

Gość: janek102

#6166017 Napisano: 27.02.2016 14:42:10

constanza napisał(a):

Wysyłaj przez np.furgonetke lub szybkąpaczkę wybierasz paczkę kuriera /ja zawsze korzystam z dpd/ i za paczkę do 30kg zapłacisz 15zł bez wychodzenia z domu. Kurier odbiera i wszystko masz w kompie pod kontrolą
0 0

batistutek123

#6166100 Napisano: 27.02.2016 21:45:02
janek102 napisał(a):

constanza napisał(a):

Wysyłaj przez np.furgonetke lub szybkąpaczkę wybierasz paczkę kuriera /ja zawsze korzystam z dpd/ i za paczkę do 30kg zapłacisz 15zł bez wychodzenia z domu. Kurier odbiera i wszystko masz w kompie pod kontrolą

Pierwszy raz słysze, dla mnie żadna inna poczta  nie istnieje poza polską. Jeszcze takie ceny- daj więcej rad.
0 0

batistutek123

#6166111 Napisano: 27.02.2016 22:14:25
Wkurza mnie, że dzisiaj sam rozmrażałem lodówkę i myłem, zamiast gaworzyć trzeba było mi pomóc.
0 0

Gość: janek102

#6166162 Napisano: 28.02.2016 12:35:13

janek102 napisał(a):

constanza napisał(a):

Pierwszy raz słysze, dla mnie żadna inna poczta  nie istnieje poza polską. Jeszcze takie ceny- daj więcej rad.

Tak jak pisałem wejdź w necie na np. furgonetka.pl zaloguj się i wysyłasz wybierasz nadawca odbiorca rodzaj paczki i na dole kuriera jaki tobie pasuje cenowo i terminowo najtaniej przeważnie wychodzi inpost ale dwa razy się sparzyłem i teraz wybieram dpd nawet jak wpisuje około 9.00 rano to za jakaś godzinkę dzwoni kurier że ma cos odebrać. Na pocztę przychodzą papiery do wydrukowania /list przewozowy i potwierdzenie które podpisuje kurier/ i wszystko płaci się kartą w trakcie wypisywania formularz - szybko i prosto
0 0

Gość: alusia29

#6166292 Napisano: 28.02.2016 22:42:00
Wkurzam się sama na siebie, bo zrobiłam spore zakupy w Empiku online i zapomniałam o Qassa emotka Tyle punktów się zmarnowało emotka
0 0

majonez

#6166294 Napisano: 28.02.2016 22:48:44

Sendit.pl
Oferta DPD najtaniej, zawsze wybieram  emotka

https://www.sendit.pl/oferta
0 0

kadett33

#6166296 Napisano: 28.02.2016 23:02:43

janek102 napisał(a):

constanza napisał(a):

chyba mi nie powiesz że nie znasz kurierów DPD,TNT,SIÓDEMKA,GLS,FED-EX,INPOST? Przecież jak grasz w konkursach to często nagrody wysyłają kurierem.
0 0

batistutek123

#6166301 Napisano: 28.02.2016 23:23:42
magnus napisał(a):

majonez napisał(a):

Sendit.pl

http://furgonetka.pl/kalkulator/

Dzieki wam za pomoc. Nie byłem tego świadomy- myślałem że na poczcie kupuje sie innych kurierów. A tutaj z tego wychodzi że każdy ma swoją siedzibę. SZOK!
Teraz to mam mentlik w głowie. Powiedzcie mi jak tam jest z terminem dostawy, czasem i przesyłkami w stosunku do poczty polskiej?
0 0

ziolko

#6166308 Napisano: 29.02.2016 00:12:13
wkurza mnie, że pomyliły mi się paragony i wysłałam numer jednego paragonu na inny konkurs... i mam nadzieję, że akurat TYM pomylonym paragonem nie wygram emotka emotka
0 0

batistutek123

#6166310 Napisano: 29.02.2016 00:22:43
magnus napisał(a):

magnus napisał(a):

majonez napisał(a):

Sendit.pl

http://furgonetka.pl/kalkulator/

Dzieki wam za pomoc. Nie byłem tego świadomy- myślałem że na poczcie kupuje sie innych kurierów. A tutaj z tego wychodzi że każdy ma swoją siedzibę. SZOK!
Teraz to mam mentlik w głowie. Powiedzcie mi jak tam jest z terminem dostawy, czasem i przesyłkami w stosunku do poczty polskiej?

Wejdź w necie na np. furgonetka.pl lub sendit.pl,  zaloguj się, wybierz rodzaj przesyłki list/paczka, określ wagę paczki , wybierz kuriera i wysyłasz . Płacisz przelewem, drukujesz dokumenty przewozowe i naklejasz na list /paczkę. Kurier przyjeżdża do Ciebie , podpisuje ci dokument odbioru paczki i to wszystko. Odbiorca zostanie powiadomiony sms czy majlem (wybierasz) a Ty mozesz śledzieć drogę przesyłki. Szybko, tanio, bez dżwigania i stania w kolejce.

Nie chce mi się w to wszystko wierzyć- wygląda to jak z bajki!
0 0

Czterdziecha

#6166312 Napisano: 29.02.2016 00:28:25
ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że pomyliły mi się paragony i wysłałam numer jednego paragonu na inny konkurs... i mam nadzieję, że akurat TYM pomylonym paragonem nie wygram emotka emotka

Współczuję Ci kiedyś zrobiłam tak samo emotka   Całe wakacje grałam z Freshmarketu o bilety na mecz.Udało się skakałam z radości,a tu po tylu zgłoszeniach wygrał akurat ten pomylony.....Życzę Ci wygranej na prawidłowy emotka
0 0

Gość: Ula12589

#6166317 Napisano: 29.02.2016 05:15:43
Wkurza mnie problem z logowaniem na stronę . Wczoraj przez pół dna po wpisaniu loginu i hasła wyświetlała się biała strona grrrrr...
0 0

zaczytana-pola

#6166332 Napisano: 29.02.2016 08:59:26
Wkurza mnie pogoda. Znów pada śnieg, na termometrze +1. Za moment będzie chlapa. Nienawidzę takiej zimy emotka
0 0

kreatia

#6166334 Napisano: 29.02.2016 09:15:43
batistutek123 w złym poście zamieszkałeś. powinieneś być tu: https://www.e-kon...bie-humor/strona/274
przeprowadź się tam proszę emotka

Twoje wpisy są tak absurdalne, nierealne i abstrakcyjne, że strasznie bawi mnie, że ktoś wierzy, że Ty tak na serio.

Ciekawe jakiego masz "normalnego" nicka na ekonkach emotka
0 0

visserarthur

#6166633 Napisano: 29.02.2016 18:13:06
Wkurzające, że dodaję dwa konkursy, bo system nie pokazuje mi ich jako już dodane, tracę czas ("nie" wspomnę, że znaleźć konkurs, który mnie interesuje= interesuje, więc wiem gdzie szukać, którego jeszcze nie ma w bazie graniczy z cudem), a później się jednak okazuje, że ktoś już je dodał- z linkiem wymyślonym i opisem z gazetki. Powinien być zakaz umieszczania konkursów, zanim pojawią się dokładniejsze zasady. Dodam, że jak już dodaję, to staram się opisać jak najdokładniej, a te dodane przez kogoś innego takie po "łebkach". W sumie nie ma się co dziwić, że jest taki wyścig szczurów, bo każdy się śpieszy, by dodać te 3 konkursy...
0 0

jola29k

#6166758 Napisano: 29.02.2016 21:23:59
Ja  się dziś nie wkurzyłam ale wkur..... i to na maxa  mam córkę nastolatkę która choruje na AZS . Chodzi do 1 gimnazjum . Młoda chciała się zapisać na obóz sportowy  na wakacje  .  A nauczyciel  który jest sobą wykształconą  podobno  powiedział mojej córce  że to jest obóz nie dla niej  bo jest za chuda i wygląda jakby miała zaraz  zdechnąć  , jak tak można  chciałam  z nim sobie porozmawiać  , ale córka płacze żebym nie szła bo będzie się mścił palant jeden . Córka jeździła  już na obozy sportowe  bo trenowała taekwondo . Nie rozumiem nauczyciele się skarżą że młodzież jest nie wychowana  a oni co ? Córka jest bardzo nieśmiała i delikatna , a  tu taki ..... Najchętniej powiedziałabym co o nim myśle
0 0