Wkurza mnie...

ziolko

#6169222 Napisano: 05.03.2016 15:51:18
batistutek123 napisz do pionasa, może się uda emotka
0 0

koper

#6169244 Napisano: 05.03.2016 17:55:02
A nie prościej byłoby zmienić na "basisutek"? 
0 0

fineessa

#6169258 Napisano: 05.03.2016 19:21:30
Wkurza mnie, że nie przychodzą mi zwrotki z Graala emotka

Nie czaję tego konkursu...
0 0

cudaczek121

#6169265 Napisano: 05.03.2016 19:44:19
batistutek123 napisał(a):

donia7 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

skowronek napisał(a):

donia7 napisał(a):

Zniczego emotka

Też jestem za tym nickiem!
Kojarzy się...

Proponuję zapis w postaci ZNICZ-EGO co jeszcze podkreśli wyjątkowość EGO sutkabasi emotka

emotka

wkurza mnie że nie da się zmienić niku, jedyną opcją jest założenie nowego konta...

a może Znietzche
0 0

batistutek123

#6169314 Napisano: 05.03.2016 22:11:03
cudaczek121 napisał(a):

donia7 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

skowronek napisał(a):

donia7 napisał(a):

Zniczego emotka

Kojarzy się...

Proponuję zapis w postaci ZNICZ-EGO co jeszcze podkreśli wyjątkowość EGO sutkabasi emotka

emotka

wkurza mnie że nie da się zmienić niku, jedyną opcją jest założenie nowego konta...

a może Znietzche

Znalazłem taki kawał:
"co stawia się na grobach filozofów? znietzsche"

Może się kiedyś spotkamy na jakimś cmentarzu i zrobimy taką spontaniczną akcję na wszystkich grobach pomieszamy znicze?
0 0

slonecznik1309

#6169316 Napisano: 05.03.2016 22:18:08
wkurza mnie moja  d e p r e s j a emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6169323 Napisano: 05.03.2016 23:26:44
Jako polonistkę wkurza mnie nagradzanie kiepskich jakościowo tekstów. Nie mogę czytać tego, co wybierają w konkursie Wawel, bo połowa zwycięzców pisze jak przedszkolaki. I nie mówię tego z zazdrości, wygrałam te głupie cukierki, ale wiele świetnych zgłoszeń przepadło.

Zawsze wydawało mi się, że w jury siedzą jacyś humaniści, którzy mają chociaż minimalne pojęcie o języku polskim. Nóż w kieszeni mi się otwiera jak patrzę na niektóre nagrodzone zgłoszenia. Ci ludzie nie mają pojęcia, że w zdaniach istnieją przecinki. Jedynym słowem, którym są w stanie opisać swoje doznania smakowe jest "pyszne". Powtarzają to nieświadomie po sto razy w jednym zdaniu.

Rozumiem, że drobne błędy zdarzają się nawet korektorom, ale są to raczej literówki. A wiele zwycięskich tekstów czyta się bardzo źle. Łamią wszelkie zasady dobrej pisowni. A o to chyba chodzi w konkursach opisowych, żeby zaprezentować ciekawy, wciągający tekst, a nie grafomanię i ubogie słownictwo. Szkoda, że pisać każdy może... i że każdy może to oceniać. A potem nagrody dostają takie perełki, którym przed wysłaniem zgłoszenia nie chce się nawet jego treści dopracować.

To tak jakby w konkursie fotograficznym zgłoszenia oceniali ludzie, którzy się na tym nie znają. Źle napisany tekst jest jak złe zdjęcie - nieostre, prześwietlone, kiepsko skadrowane.

Musiałam się wygadać, bo strasznie irytuje mnie ten brak profesjonalizmu.emotka emotka emotka emotka
0 0

androm

#6169325 Napisano: 05.03.2016 23:36:02

cudaczek121 napisał(a):

donia7 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

skowronek napisał(a):

donia7 napisał(a):

Zniczego emotka

Kojarzy się...

emotka

a może Znietzche

Znalazłem taki kawał:
"co stawia się na grobach filozofów? znietzsche"

Może się kiedyś spotkamy na jakimś cmentarzu i zrobimy taką spontaniczną akcję na wszystkich grobach pomieszamy znicze?

Z Tobą to można znicze kraść!:)
0 0

batistutek123

#6169326 Napisano: 05.03.2016 23:51:23
slonecznik1309 napisał(a):

na czym dokładnie polega depresja?
0 0

elotta

#6169330 Napisano: 06.03.2016 00:08:20

Powodzenia w walce z chorobą emotka
0 0

elotta

#6169331 Napisano: 06.03.2016 00:12:28

U Ciebie jednym z przejawów depresji byłoby zaniechanie kradnięcia zniczy. Uznałbyś, że nie masz na to energii, nie masz na to ochoty, że nie ma to już sensu. Przestałyby Cię cieszyć rzeczy, które wcześniej sprawiały Ci wielką radość i przyjemność, czyli właśnie podkradanie świeczek 
emotka

(przepraszam wszystkich cierpiących na depresje)
0 0

batistutek123

#6169332 Napisano: 06.03.2016 00:14:14
elotta napisał(a):

U Ciebie jednym z przejawów depresji byłoby zaniechanie kradnięcia zniczy. Uznałbyś, że nie masz na to energii, nie masz na to ochoty, że nie ma to już sensu. Przestałyby Cię cieszyć rzeczy, które wcześniej sprawiały Ci wielką radość i przyjemność, czyli właśnie podkradanie świeczek 
emotka

Oj w moim życiu kilka razy przytrafiała mi się sytuacja kiedy można powiedzieć że miałem depresję. Na szczęście znam skuteczny i sprawdzony
sposób. Wybieram się w góry na kilka miesięcy wszystkie choroby
przechodzą.
0 0

asiatko

#6169333 Napisano: 06.03.2016 00:34:11
wkurza mnie pigwówka
bo tak mnie relaksuje
ze zamiast konkursować
czas marnuje
0 0

slonecznik1309

#6169341 Napisano: 06.03.2016 10:00:16
elotta napisał(a):

Powodzenia w walce z chorobą emotka

emotka
0 0

gosposia07

#6169367 Napisano: 06.03.2016 12:37:15
Znowu paragon mi się "przeterminował"  FAK! zakupy za 20zeta (zbędne). Zapomniałam  wysłać na czas w tym konkursie coś o zimie z ITM. Nawet wiem dlaczego- Pytanie było tak głupie,że jak Scarllet O'hara postanowiłam , że "Pomyślę o tym jutro"...
0 0

cc_investigator

#6169375 Napisano: 06.03.2016 13:03:42

elotta napisał(a):

emotka

Oj w moim życiu kilka razy przytrafiała mi się sytuacja kiedy można powiedzieć że miałem depresję. Na szczęście znam skuteczny i sprawdzony
sposób. Wybieram się w góry na kilka miesięcy wszystkie choroby
przechodzą.

Naprawdę nie chcę nikogo urazić, ale ten wątek (który bardzo lubiłam) stał się ostatnio serialem jednego aktora. Ok, niech będzie, staram się nie czytać, nie wchodzić, bo zaczęło mnie to nużyć, mój problem.
Ale jak zaczynamy w ten serial wplątywać depresję, czyli sprawę baaardzo poważną, a epizod ma tytuł "wylecz se depresję wyjazdem w góry", to naprawdę apeluję nie nakręcajcie tego... Bo pójdzie chyba nie w tę stronę, co trzeba. Właśnie ze względu na szacunek dla osób, które albo same walczą, abo mają bliskie osoby, które prowadzą wojnę z tą chorobą.
Nie wyjazd w góry nie pomoże, nie - konkursy nie pomogą.
Koniec apelu.
0 0

mksmichal

#6169378 Napisano: 06.03.2016 13:11:17
Ten rok jest straszny. Nie mogę nic porządnego wygrać. Brałem udział w lokalnym konkursie, do wygrania był bon na 4000 zł. do Itaki. Warunkiem odbioru było stawienie się w Galerii na ogłoszeniu zwycięzców. Wygrałem, wyczytali mnie, ale nie byłem obecny bo pomyliłem terminy.... myślałem, że to dziś jest ogłoszenie wyników a było wczoraj.... Wymarzone wakacje przepadły!!! Miał ktoś podobną sytuację?emotka emotka emotka
0 0

monikar

#6169379 Napisano: 06.03.2016 13:11:58

Znam ten ból  emotka  Trzymaj się! Ściskam mocno! emotka  Kiedyś i dla nas wyjdzie słońce! emotka
0 0

mia

#6169388 Napisano: 06.03.2016 13:30:49
@cc_investigator napisał(a):

Naprawdę nie chcę nikogo urazić, ale ten wątek (który bardzo lubiłam) stał się ostatnio serialem jednego aktora. Ok, niech będzie, staram się nie czytać, nie wchodzić, bo zaczęło mnie to nużyć, mój problem.
Ale jak zaczynamy w ten serial wplątywać depresję, czyli sprawę baaardzo poważną, a epizod ma tytuł "wylecz se depresję wyjazdem w góry", to naprawdę apeluję nie nakręcajcie tego... Bo pójdzie chyba nie w tę stronę, co trzeba. Właśnie ze względu na szacunek dla osób, które albo same walczą, abo mają bliskie osoby, które prowadzą wojnę z tą chorobą.
Nie wyjazd w góry nie pomoże, nie - konkursy nie pomogą.
Koniec apelu.

Z ust mi to wyjęłaś. Choć mnie się cisnęły trochę ostrzejsze, więc dzięki za wyręczenie.emotka

monikar napisał(a):

Znam ten ból  emotka  Trzymaj się! Ściskam mocno! emotka  Kiedyś i dla nas wyjdzie słońce! emotka

Dokładnie tak. Nie jesteś sama. emotka Już za progiem wiosna, zawsze to trochę lepiej/łatwiej będzie...
0 0

Gość: chochliczka

#6169391 Napisano: 06.03.2016 13:40:06
Dzięki dziewczyny- tez mialam napisac pare słow, ale jesli ktos pisze, że na depresje pomaga konkursy albo jakies wyjazdy to aż się we mnie gotuje. Chyba nie wiecie co to depresja i zwykly smutek uwazacie za tę straszna i podstepna chorobę..A wszystkim, którzy walczą z ta choroba życzę duzo sił kochani.
0 0