Wkurza mnie...

ziolko

#6169394 Napisano: 06.03.2016 13:53:40
batistutek123 - mogłeś mieć, ale chandrę, czyli stan przygnębienia, złe samopoczucie, niskie poczucie wartości, apatia, poczucie beznadziejności. Wyjazd w góry mógł Ci pomóc. 
Jeśli ktoś faktycznie ma depresję, to nawet nie chce mu się wstać z łóżka, umyć, ubrać, jeść, iść do pracy, zająć się dziećmi itp. Nie widzi sensu w niczym, tym bardziej w jakimkolwiek wyjeździe. 
Poza tym jeśli chcesz dowiedzieć się, czym objawia się depresja, to pofatyguj się i sam sobie wyszukaj w necie, a nie chcesz mieć wszystko podane na tacy emotka  emotka
0 0

elotta

#6169396 Napisano: 06.03.2016 14:01:59
ziolko napisał(a):

batistutek123 - mogłeś mieć, ale chandrę, czyli stan przygnębienia, złe samopoczucie, niskie poczucie wartości, apatia, poczucie beznadziejności. Wyjazd w góry mógł Ci pomóc. 
Jeśli ktoś faktycznie ma depresję, to nawet nie chce mu się wstać z łóżka, umyć, ubrać, jeść, iść do pracy, zająć się dziećmi itp. Nie widzi sensu w niczym, tym bardziej w jakimkolwiek wyjeździe. 
Poza tym jeśli chcesz dowiedzieć się, czym objawia się depresja, to pofatyguj się i sam sobie wyszukaj w necie, a nie chcesz mieć wszystko podane na tacy emotka  emotka

Niestety słowo depresja bywa mocno nadużywane. Wystarczy gorszy nastrój, niepowodzenie, a już osoba potrafi wysnuć stwierdzenie: "Ale miałem/ miałam ostatnio depresję". Denerwujące są też wszelkie rady, których udzielają chorej osobie ludzie, którzy mało wiedzą o depresji, np. weź się w garść, ogarnij się, nie użalaj się nad sobą, zrób coś dla siebie, wyjedź gdzieś, znajdź nowych znajomych.
emotka
0 0

ziolko

#6169398 Napisano: 06.03.2016 14:09:05
toteż mówię.. prędzej chandra, niż depresja. 
0 0

cudaczek121

#6169400 Napisano: 06.03.2016 14:14:24
ziolko napisał(a):

Tak, to wszystko prawda, co piszesz, Ziolko. Mój wujek ma depresję, bo pomimo tego,że w swojej pracy jako adwokat dołożył wszelkich starań,aby większość ludzi odzyskało swoje pieniądze.Jednakże niestety nie udało się odzyskać wszystkiego.Na pewnym etapie sprawy mógł on się jeszcze wycofać i nawet listownie wypowiedzieć swoje pełnomocnictwa,ale nie był w stanie psychicznym,aby pójść na pocztę i wysłać do tych ludzi listów.Tzn. kilka razy stawał pod budynkiem poczty z przesyłkami i się wycofywał.Ostatecznie jego bliscy musieli pójść w jego imieniu na pocztę i to wysłać.Był w takiej depresji,że zawiódł samego siebie i tych ludzi,że do tej pory leczy się farmakologicznie, korzysta z pomocy specjalistów, był nawet na tę okoliczność hospitalizowany.Także jeżeli komuś się wydaje,że w przypadku depresji pomogą zwykłe słowa:" dasz radę, stary, weź się w garść, wyluzuj, wszystko będzie dobrze", to się grubo myli i w ogóle nie powinien się wypowiadać w temacieemotka
0 0

gosposia07

#6169401 Napisano: 06.03.2016 14:16:39
mksmichal napisał(a):

Ten rok jest straszny. Nie mogę nic porządnego wygrać. Brałem udział w lokalnym konkursie, do wygrania był bon na 4000 zł. do Itaki. Warunkiem odbioru było stawienie się w Galerii na ogłoszeniu zwycięzców. Wygrałem, wyczytali mnie, ale nie byłem obecny bo pomyliłem terminy.... myślałem, że to dziś jest ogłoszenie wyników a było wczoraj.... Wymarzone wakacje przepadły!!! Miał ktoś podobną sytuację?emotka emotka emotka

michał- współczuję , nie miałam takiej sytuacji, ale wyobrażam sobie , że bym się mega wściekła- na siebie emotka
0 0

slonecznik1309

#6169404 Napisano: 06.03.2016 14:21:52
monikar napisał(a):

slonecznik1309 napisał(a):

wkurza mnie moja  d e p r e s j a emotka

Znam ten ból  emotka  Trzymaj się! Ściskam mocno! emotka  Kiedyś i dla nas wyjdzie słońce! emotka

emotka emotka
0 0

tadziuuu

#6169407 Napisano: 06.03.2016 14:25:15
mksmichal napisał(a):

Ten rok jest straszny. Nie mogę nic porządnego wygrać. Brałem udział w lokalnym konkursie, do wygrania był bon na 4000 zł. do Itaki. Warunkiem odbioru było stawienie się w Galerii na ogłoszeniu zwycięzców. Wygrałem, wyczytali mnie, ale nie byłem obecny bo pomyliłem terminy.... myślałem, że to dziś jest ogłoszenie wyników a było wczoraj.... Wymarzone wakacje przepadły!!! Miał ktoś podobną sytuację?emotka emotka emotka

Współczuję. Ale też trochę humor mi poprawiłem bo wysłałem  na konkurs Wawel ostatni info w którym napisałem WEDEL ☺:) może to nie ten sam kaliber Ale roztargnienie ma to do siebie
0 0

fineessa

#6169436 Napisano: 06.03.2016 18:56:19
Konkurs Graal niezmiennie...jak patrzę na prace z największą ilością głosów to mnie krew zalewa. Albedo strzeliło sobie tym pomysłem w kolanoemotka
0 0

zonka78

#6169441 Napisano: 06.03.2016 19:15:41
mksmichal napisał(a):

Byłam tam, słyszałam, wygrałam walizkę emotka na Twoim miejscu też "plułabym sobie w brodę".
0 0

zdolnabestia

#6169455 Napisano: 06.03.2016 20:30:50
Co to był za konkurs? Dacie linka?
0 0

Czterdziecha

#6169459 Napisano: 06.03.2016 20:47:48
Wkurza Mnie mój samochód emotka

Pierwsza naprawa- zepsuł się wentylator,było -10 i nic nie działało....
Druga naprawa-reperowali u nas dziury w drodze,chciałam je ominać wpadłam oczywiście w inną dziurę i  złapana guma,dwie felgi do prostowania.Zdarzyło to się około 30 metrów przed domem.
Trzecia-Naprawa rozrusznika,przekręcam kluczyk a on nic......30 minut przed praca....
Czwarta-Wymiana łożyska w tylnym kole,wymiana tylnych hamulców 710zł.....
Piąta-Po naprawie która była miesiąc temu,poczułam,że strasznie śmierdzi koło prawego koła-(palony metal jakby)-chyba hamulce się zazębiły......
Porażka emotka
Samochód uziemiony a muszę rano do pracy a we wtorek z mamą do szpitala...........
Szósta zapomniałam jeszcze była-padł akumulator i wymiana na nowy.......
Jestem może nie wkurzona,ale bardziej załamana.... emotka

0 0

onagra

#6169460 Napisano: 06.03.2016 20:48:21
Mnie wkurzają ludzie na facebooku, którzy ciągle w komentarzach pytają się kiedy wyniki danego konkursu, a wystarczy przeczytać regulamin albo komentarze poniżej.
Również irytujące jest jak ktoś piszę "biorę udział, ale i tak wiem, że u Was nic nie wygram" ludzie myślą, że takimi komentarzami coś zyskają - masakra.
0 0

gosposia07

#6169464 Napisano: 06.03.2016 20:53:13
joasiajulia napisał(a):

Druga naprawa-reperowali u nas dziury w drodze,chciałam je ominać wpadłam oczywiście w inną dziurę i  złapana guma,dwie felgi do prostowania.Zdarzyło to się około 30 metrów przed domem.
Trzecia-Naprawa rozrusznika,przekręcam kluczyk a on nic......30 minut przed praca....
Piąta-Po naprawie która była miesiąc temu,poczułam,że strasznie śmierdzi koło prawego koła-(palony metal jakby)-chyba hamulce się zazębiły......
Porażka emotka
Samochód uziemiony a muszę rano do pracy a we wtorek z mamą do szpitala...........

julia pomyśl, że już chyba wszystko co potrzebne  wymieniłaś, więc teraz to tylko lepiej będzie emotka
0 0

mczarna

#6169475 Napisano: 06.03.2016 21:08:11
gosposia07 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Porażka emotka

julia pomyśl, że już chyba wszystko co potrzebne  wymieniłaś, więc teraz to tylko lepiej będzie emotka

Moje poprzednie auto było bardzo wk...e. Klima padła w pierwszym sezonie, była niestety nie do odratowania. Potem już tylko wieczne wymiany paska klinowego, akumulatora,rozrusznika. Zimą co wieczór myślałam czy odpali czy nie...I zawsze jak nie odpaliła to zwalali na to co było wymienione. W końcu po paru latach się wkurzyłam,sprzedałam i kupiłam inne. Tak więc zastanów się nad tą opcją.Wiem, wiem- trzeba wydać kasę ale na naprawy też trzeba...
0 0

asiatko

#6169484 Napisano: 06.03.2016 21:34:35
Wkurzaja mnie kupujacy na Allegro. Moje aukcje to kup teraz a wiecznie jestem zasypywana meilowymi propozycjami zmniejszenia ceny.
0 0

Gość: czarnygreg

#6169496 Napisano: 06.03.2016 22:04:57
emotka Bardzo się boję wizyt u dentysty, po różnych przeżyciach mam dentofobię. Ale chodzę, przeżywam okropnie ale się staram. No i po kilkumiesięcznej przerwie wybrałam się w końcu, 3 robótki, w tym dwie plomby do wymiany i jeden ubytek. Przeżyłam (z trudem) ale byłoby za dobrze, jeden ząb który jak był dziurawy mi nie dokuczał po założeniu plomby boli! I to jak!
A dentysta uprzedził ze w razie jak ta ósemka będzie bolała to trzeba będzie wyrwać.....na razie biorę na przetrzymanieemotka
A miałam się wybrać dopiero po wakacjach! Jak o tym myślę to już mnie żołądek boli.
0 0

dolly

#6169498 Napisano: 06.03.2016 22:07:44
Czarnygreg, a ktora to ósemka? 
0 0

donia7

#6169500 Napisano: 06.03.2016 22:12:42
Czarnygreg też miałam do usunięcia ósemkę. Na samą myśl miałam ciarki. Zbierałam się prawie rok. W końcu umówiłam się na konsultacje do chirurga, ,żeby obczaił jak to wygląda i umówić się na konkretny termin. Ten stwierdził, że ma rentgen w oczach, dał zastrzyk, usunął zęba- wszystko trwało może 10 minut emotka  dasz radę kobieto! emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#6169502 Napisano: 06.03.2016 22:32:04
dolly napisał(a):

Czarnygreg, a ktora to ósemka? 

Górna, ja wiem ze znieczulenie to fajna rzecz, i mój dentysta jest ok, już miałam ósemkę wyrywaną, dbam o zęby, chodzę regularnie na wizyty mimo, ze strrrassznie sie boję. Po kuracji sterydami nie tylko przybrałam na wadze ponad 20 kg i bujam sie od lat z problemem to jeszcze zęby mi poszły bo kości sie osłabiły, w czasie 4 miesięcznej kuracji encortonem i metypredem miałam KILKANAŚCIE ubytków, stare plomby trzeba było wymienić wszystkie i nowe ubytki się pojawiły, dziw ze przeżyłam.
Teraz tak panikuję bo już sie cieszyłam ze następna wizyta za pół roku a tu masz!
0 0

ziolko

#6169505 Napisano: 06.03.2016 22:48:27
czarnygreg, pod względem wkurzania się na zęby baardzo dobrze Cię rozumiem.
Ogólnie mam dość słabe zęby, ale przez refluks żołądkowy zęby dosłownie mi się sypią.
Też po każdej ostatniej wizycie żyję nadzieją, że mam dłuższą przerwę w leczeniu a tu zonk... po kilku tygodniach znowu dzwonię do dentystki z kolejną sprawą emotka emotka
0 0