Wkurza mnie...

magy2020

#6173879 Napisano: 16.03.2016 20:38:45
Wkurzają mnie trojany , które rozłożyły mi komputeremotka
0 0

mysia

#6173888 Napisano: 16.03.2016 20:45:54
lola.lola napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

mdepfs napisał(a):

wkurza mnie druga połówka i jego zadzieranie nosa emotka  niech mi zniknie z oczu (dziś na pewno ..) emotka emotka emotka

Ja mam dziś urodziny, mój oczywiście nawet czekolady nie kupił i jeszcze się obraził, że śmiem mieć zły nastrój ;]

Oho, mój BYŁY nie uznawał takiego święta jak moje urodziny.. zawsze musiałam na nim wymuszać jakiekolwiek świętowanie..
"Kotku, dziś mam trening, przełóżmy je na jutro"...  emotka

Btw - Wszystkiego najlepszego emotka

a mój facet to mi zawsze coś kupuje, krzyczę już na niego że nie mogę tyle słodyczy, ooo właśnie wkurza mnie, że mój facet mi ciągle kupuje słodycze emotka
zezowaty_kot Wszystkiego najlepszego i wielu cudownych wygranych emotka emotka
0 0

mczarna

#6173889 Napisano: 16.03.2016 20:48:39
monikar napisał(a):

mczarna napisał(a):

monikar napisał(a):

Co to za czasy nastały żeby człowiek głupich cukierków ugrać nie potrafił...emotka

Ale Ty o Verbenie? To już koniec? Przecież to miało trwać dłużej do końca marca i nawet zdziwiłam się,że już się chwalą wygranymi.

Nieee o Waweluemotka

Aaaa, to mnie pocieszyłaś:P Ja mam trochę czekoladowych cukierków , których u mnie nikt nie chce, chcesz trochę monikar?:P Po co Ci 5 kg, wiosna, lato przed nami, trzeba jakoś wyglądać:P emotka
0 0

mczarna

#6173891 Napisano: 16.03.2016 20:51:27
tomniewkurza napisał(a):

mczarna napisał(a):

nelunia napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Mnie jedynie żal, że przeoczyłem zgłoszenie. Chyba byłem chory albo na wyjeździe i nie wiedziałem.

Tomniewkurza my nie mamy blendera bo bawiliśmy wtedy w Madrycie. Olewam blendery,bo nawet całe 5000 nijak się ma do tego co w tym czasie przeżyliśmy.

A co tam się działo,że tak przygodowo? Wkurza mnie zatem,że nie byłam w Madrycie:P

Mecz się dział - Real vs Roma emotka

To wiem, wiem:-) Ale byście gdzieś zdali relacje, w jakimś wątku
0 0

monikar

#6173915 Napisano: 16.03.2016 21:53:28
mczarna napisał(a):

monikar napisał(a):

mczarna napisał(a):

monikar napisał(a):

Co to za czasy nastały żeby człowiek głupich cukierków ugrać nie potrafił...emotka

Ale Ty o Verbenie? To już koniec? Przecież to miało trwać dłużej do końca marca i nawet zdziwiłam się,że już się chwalą wygranymi.

Nieee o Waweluemotka

Aaaa, to mnie pocieszyłaś:P Ja mam trochę czekoladowych cukierków , których u mnie nikt nie chce, chcesz trochę monikar?:P Po co Ci 5 kg, wiosna, lato przed nami, trzeba jakoś wyglądać:P emotka

W sumie masz racjęemotka  Czas na konkurs z nagrodami dla fit babek emotka
0 0

elotta

#6173921 Napisano: 16.03.2016 22:10:39
mczarna napisał(a):

monikar napisał(a):

mczarna napisał(a):

monikar napisał(a):

Nieee o Waweluemotka

Własnie takim argumentem pocieszałam się po porażce w tym konkursie emotka  
0 0

defed

#6173967 Napisano: 17.03.2016 08:08:47
Wkurza mnie, kiedy widze w bazie e-konkursy.info KONKURS PT."cos tam cos tam", klikam... a tam loteria emotka
0 0

nkba

#6173972 Napisano: 17.03.2016 08:17:04
defed napisał(a):

Wkurza mnie, kiedy widze w bazie e-konkursy.info KONKURS PT."cos tam cos tam", klikam... a tam loteria emotka

Właśnie też o tym myślałam... może warto byłoby dodać kategorię "loterie" wtedy nie traciłoby się czasu emotka
0 0

zaczytana-pola

#6173981 Napisano: 17.03.2016 08:38:43
Towar w sklepie od 600 zł w górę. Sprzedaję za mniej, niż 400 zł. Wiadomość na tablicy: Proponuję: 200 zł.
A ja proponuję poszukać na niższych półkach cenowych emotka
Gdyby to było raz- przeżyję, ale tak jest non stop emotka Wkurza mnie to. emotka
0 0

defed

#6173990 Napisano: 17.03.2016 09:14:35
nkba napisał(a):

defed napisał(a):

Właśnie też o tym myślałam... może warto byłoby dodać kategorię "loterie" wtedy nie traciłoby się czasu emotka

Byłoby super, ale wiele osób nie widzi różnicy i zrobiłby się bałagan. Np. już teraz konkursy z fb mają swoje własne topy, a i tak często wpisy na ich temat odnajduję w tematach dla zwykłych konkursów.
0 0

nkba

#6173994 Napisano: 17.03.2016 09:24:51
defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

Byłoby super, ale wiele osób nie widzi różnicy i zrobiłby się bałagan. Np. już teraz konkursy z fb mają swoje własne topy, a i tak często wpisy na ich temat odnajduję w tematach dla zwykłych konkursów.

Masz rację ale jednak większość konkursów na FB jest umieszczana w odpowiedniej kategorii. Mnie tam bardziej wkurza jak ktoś podaje jako datę zakończenia konkursu, tj. przyjmowania zgłoszeń jako datę zakończenia wraz z postępowaniem reklamacyjnym emotka
0 0

Gość: polarniczka

#6174011 Napisano: 17.03.2016 10:01:43
nkba napisał(a):

defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

Masz rację ale jednak większość konkursów na FB jest umieszczana w odpowiedniej kategorii. Mnie tam bardziej wkurza jak ktoś podaje jako datę zakończenia konkursu, tj. przyjmowania zgłoszeń jako datę zakończenia wraz z postępowaniem reklamacyjnym emotka

bo się ludzie spieszą w dodawaniu konkursów i nie czytają regulaminów...tak jest często z akcjami wizaz.pl
0 0

Gość: giuliettaX

#6174129 Napisano: 17.03.2016 13:11:24
tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

Ha!
Pamiętam, że miałem takie zgłoszenie, w którym w tytule poza nazwą umieściłem słowo LOTERIA, a w bazie ukazało się bez tego słowa. Zgłosiłem błąd przez koniczynkę, ale nie doczekałem się reakcji. Dopiero po ponagleniach następnego dnia LOTERIA została dopisana w nazwie.
Tak więc nigdy nie wiadomo, kto nabałaganił. NIE ZAWSZE jest to zgłaszający emotka

zawsze byłam, jestem i będę za tym, aby rozgraniczyć konkursy i loterie, bo w świetle prawa to zupełnie różne kwestie... poza tym w konkursach chyba wygrywa się łatwiej o ile komisja czyta hasła emotka  a w loterie nie każdy chce wtapiać....  
0 0

cc_investigator

#6174143 Napisano: 17.03.2016 13:50:10
Zdecydowanie wkurza mnie kurs jaki obierają organizatorzy, w wyborze formy "konkursu", nie pamiętam, żeby przez ostatnie 4 lata było tak dużo loterii w stosunku do kreatywnych.
0 0

monikar

#6174157 Napisano: 17.03.2016 14:05:07
zaczytana-pola napisał(a):

Towar w sklepie od 600 zł w górę. Sprzedaję za mniej, niż 400 zł. Wiadomość na tablicy: Proponuję: 200 zł.
A ja proponuję poszukać na niższych półkach cenowych emotka
Gdyby to było raz- przeżyję, ale tak jest non stop emotka Wkurza mnie to. emotka

To tak jak z tym moim rowerem, sprzedaje za 1600zł a ktoś proponuje 250złemotka

Druga sprawa-w opisie aukcji wyraźnie, drukowanymi literami widnieje opis o braku gwarancji. 99% osób pyta o to czy produkt posiada gwarancję lub do kiedy ona obowiązuje emotka
0 0

#6174207 Napisano: 17.03.2016 15:30:24
tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

zawsze byłam, jestem i będę za tym, aby rozgraniczyć konkursy i loterie, bo w świetle prawa to zupełnie różne kwestie... poza tym w konkursach chyba wygrywa się łatwiej o ile komisja czyta hasła emotka  a w loterie nie każdy chce wtapiać....  

Bezapelacyjnie jestem także za rozdzieleniem. Tylko pionas nie chce. Temat był (to tylko jeden z wyrazistszych głosów w sprawie) wałkowany nie od dziś i co? I psińco.
Stan na dziś jest taki, że wędrują do jednego wora z konkursami.
Jedyną radą na jakieś szybkie rozróżnienie doraźnie, póki taki podział nie zostanie dokonany, jest dodawanie tego słówka "loteria" w tytule zgłoszenia. Ot, cała filozofia.

P.S. Swoją drogą powątpiewam w to, czy zgłaszający będą aż tak wnikliwie czytać regulaminy, by dostrzec i zrozumieć tę różnicę, skoro praktyka pokazuje do dziś, że jej nie dostrzegają.
Jedno istotne spostrzeżenie: jest jakaś (niewielka, stała w sumie) grupa aktywistów, która stale walczy o jakieś usprawnienia, a innym to zwisa i powiewa. I to się nigdy nie zmieni, jak świat światem. Za to ponarzekać na innych, "że się tylko innych czepiają", to każdy chętny emotka   emotka

ale to się musi zmienić, bo o ile zabawę w konkursy można traktować jako chillout o tyle konsekwencje udziału w loterii i to niezależnie od uczestnika mogą być tragiczne... od razu proponuję kolor ikonki dla loterii: mega transparentny lub zaje***ty pomarańcz i to wcale nie śmieszne emotka     
0 0

gosposia07

#6174229 Napisano: 17.03.2016 16:31:48
Mi się wydaje, że gulieccie chodzi o to, że w konkursie jak zainwestujesz/ się wysilisz: masz jakąś szansę na wygraną,
w loterii inwestycja jest na tyle obarczona fiaskiem, że nie warto się wysilać.
0 0

bethan

#6174233 Napisano: 17.03.2016 16:35:23
tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

ale to się musi zmienić, bo (...) konsekwencje udziału w loterii i to niezależnie od uczestnika mogą być tragiczne...

emotka emotka
Rzuć jakimś rozwinięciem tej myśli, może przykład takiego tragizmu?

Tragedia jest wówczas, gdy za uchybienia organizatora loterii płaci też uczestnik. I to płaci dosłownie!
0 0

asantesana

#6174237 Napisano: 17.03.2016 16:43:02
tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

ale to się musi zmienić, bo (...) konsekwencje udziału w loterii i to niezależnie od uczestnika mogą być tragiczne...

emotka emotka

Tragizm to przesada, znam większe tragedie w życiu, ale jeśli organizator loterii nie ma pozwolenia Izby Celnej, to karę płaci nie tylko on, ale uczestnik ma obowiązek zwrócenia nagrody (a jeśli jej już nie ma, to płaci równowartość). Podobno władze miały się już tym zająć i zmienić prawo, ale wiadomo jak to wygląda. 
0 0

#6174302 Napisano: 17.03.2016 19:40:39
@asante napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

emotka emotka

Tragizm to przesada, znam większe tragedie w życiu, ale jeśli organizator loterii nie ma pozwolenia Izby Celnej, to karę płaci nie tylko on, ale uczestnik ma obowiązek zwrócenia nagrody (a jeśli jej już nie ma, to płaci równowartość). Podobno władze miały się już tym zająć i zmienić prawo, ale wiadomo jak to wygląda. 

dzięki dziewczyny za wyjaśnienia emotka   bo ja teraz no time, ale chodzi właśnie o łamanie przepisów ustawy o grach hazardowych i kary z kodeksu karnego skarbowego w odniesieniu do "źle przeprowadzonych" loterii 
0 0