Wkurza mnie...

ziolko

#6191357 Napisano: 03.05.2016 00:46:55
taalvikki napisał(a):

ach, te groszówki  ;p

wkurza mnie... przedłużanie konkursów. człowiek pisze na szybko, bo ma 15 minut do końca, a tutaj nagle ogłaszają dnia następnego, że sobie przedłużają o trzy dni. trzy dni, w trakcie których mogłabym popracować nad lepszą odpowiedzią.  emotka

kiedyś przedłużyli jeden konkurs o 2 tygodnie, bo podobno "klienci prosili" (później okazało się, że tymi osobami byli "fejsbokowi" wyjadacze). Więc napisałam reklamację, że skoro nie było zapisu w regulaminie, że mogą przedłużyć, to zrobili to bezprawnie. 
Dzięki temu dali szansę osobom, które normalnie by się spóźniły ze zgłoszeniem i zmniejszyli szansę osób, które nadesłały odpowiedź w terminie. Konkurs trwał miesiąc.

Pomailowałam sobie z facetem na ten temat na zasadzie, że i tak już nie mam szans na wygraną, ale niech wiedzą, że tak się nie robi. Nie wiem, czy dzięki reklamacji, czy faktycznie moje zgłoszenie ich ujęło, ale wygrałam nagrodę pocieszenia (której nie było w regulaminie emotka ), tak samo jak jeszcze 2 inne osoby. Czyli były 3 dodatkowe nagrody. 
0 0

edzia21

#6191359 Napisano: 03.05.2016 00:52:01
ziolko napisał(a):

taalvikki napisał(a):

ach, te groszówki  ;p

wkurza mnie... przedłużanie konkursów. człowiek pisze na szybko, bo ma 15 minut do końca, a tutaj nagle ogłaszają dnia następnego, że sobie przedłużają o trzy dni. trzy dni, w trakcie których mogłabym popracować nad lepszą odpowiedzią.  emotka

kiedyś przedłużyli jeden konkurs o 2 tygodnie, bo podobno "klienci prosili" (później okazało się, że tymi osobami byli "fejsbokowi" wyjadacze). Więc napisałam reklamację, że skoro nie było zapisu w regulaminie, że mogą przedłużyć, to zrobili to bezprawnie. 
Dzięki temu dali szansę osobom, które normalnie by się spóźniły ze zgłoszeniem i zmniejszyli szansę osób, które nadesłały odpowiedź w terminie. Konkurs trwał miesiąc.

Pomailowałam sobie z facetem na ten temat na zasadzie, że i tak już nie mam szans na wygraną, ale niech wiedzą, że tak się nie robi. Nie wiem, czy dzięki reklamacji, czy faktycznie moje zgłoszenie ich ujęło, ale wygrałam nagrodę pocieszenia (której nie było w regulaminie emotka ), tak samo jak jeszcze 2 inne osoby. Czyli były 3 dodatkowe nagrody. 

Zapewne to był jakiś kubek, czy podobnej wartości gadżet? Typowe "zamknięcie buzi" emotka  przerabiałam to... emotka
0 0

delvitto

#6191377 Napisano: 03.05.2016 10:29:33
zbierałam, zbierałam, i zbierałam! opakowania z grześków każdy mi odkładał do mojej szufladki, no nie powiem, uzbierało się ich może ponad 30. I mam w końcu wolny dzień, taki, w którym mogę usiąść na dłużej niż pół godziny, wyjęłam te opakowania, zasiadam do pracy, a tu...grześki mi odmówiły ;( przyjmowanie zgłoszeń zakończono 30 kwietnia, wrrr!
0 0

monia24

#6191402 Napisano: 03.05.2016 12:12:56
delvitto napisał(a):

u wolny dzień, taki, w którym mogę usiąść na dłużej n

emotka  moje leżą w kuchni emotka  też nie wbite
0 0

monia24

#6191403 Napisano: 03.05.2016 12:13:59
Wkurza mnie, że ucina cytaty
0 0

radosna

#6191421 Napisano: 03.05.2016 14:00:01
Rano było słoneczne lato, teraz jest burza z ulewnym deszczem.
Ale mnie to wcale nie wkurza - dla roślinek poproszę jeszcze emotka
0 0

ziolko

#6191428 Napisano: 03.05.2016 14:47:16
edzia21 - nie emotka  dali nagrodę - 10% wartości głównej nagrody, czyli bin na 350 zł do firmowego sklepu emotka  emotka
0 0

venix

#6191440 Napisano: 03.05.2016 16:25:43
delvitto napisał(a):

zbierałam, zbierałam, i zbierałam! opakowania z grześków każdy mi odkładał do mojej szufladki, no nie powiem, uzbierało się ich może ponad 30. I mam w końcu wolny dzień, taki, w którym mogę usiąść na dłużej niż pół godziny, wyjęłam te opakowania, zasiadam do pracy, a tu...grześki mi odmówiły ;( przyjmowanie zgłoszeń zakończono 30 kwietnia, wrrr!

ja tak miałam z multi loterią emotka
0 0

ludzka_istota

#6191442 Napisano: 03.05.2016 16:52:33
@-Violka- napisał(a):

delvitto napisał(a):

ja tak miałam z multi loterią emotka

A mi mąż przyniósł dziś opakowania od wafelków, dumny- bo widział reklamę, że konkurs... Mina, gdy powiedziałam, że konkurs owszem- BYŁ- bezcenna...
0 0

mellowfruit

#6191477 Napisano: 03.05.2016 20:58:43
Moja babcia jest bezcenna. Zadzwoniłam że jest konkurs Lays, bo ona bardzo lubi, więc niech kupi te promocyjne paczki i zatrzyma dla mnie. Cudnie, szkoda tylko, że nie wiedziałam, że babcia ze słabymi rękoma odcina wierzch paczki nożyczkami...emotka  Tak więc kodów nie ma, a paczki poszły do kosza emotka
0 0

ace

#6191530 Napisano: 04.05.2016 08:39:52
defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

moniazr napisał(a):

tusienka napisał(a):

ivanotta napisał(a):

tusienka napisał(a):

Czy tylko w moim Lewiatanie takie uparte idiotki pracują ??? Za cholerę nie chcą mi tego głupiego kuponu dać. W regulaminie jest tylko adres pocztowy do korespondencji a właściwie wiele i na który pisać tą reklamację???
Na tekst ,że nawet na kuponie jest napisane,że zakupy za 20 zł baba się spojrzała jakbym do niej po chińsku mówiła i nic ją to nie obeszło. 
Macie w tych sklepach pieczątki na kuponach?
Przecież to jakaś porażka. A to dopiero kilka dni konkursu.....emotka emotka  emotka emotka emotka

u mnie też nie wydają emotka

A u Ciebie jaki powód? U mnie wciąż uparcie się kłóci ,że muszą być zakupy za 100 zł

U mnie same nie dają, za każdym razem trzeba się o kupon upomnieć. Pytają wtedy zdziwione czy miałam produkt promocyjny. Kupony wydają bez pieczątek i podpisu. O pieczątkę zapytam się właścicielki sklepu jak ją spotkam, bo z kasjerkami nie chce mi się już gadać.

Mój Lewiatan jest cały wyklejony plakatami konkursowymi na których jest jasno napisane jakie produkty biorą udzial w konkursie i, że należy zrobić jednorazowy zakup za 20zł. Kupony nie mają pieczątek, ale kasjerka podpina pod kupon paragon i wypisany wrzucam do urny. Od pierwszego dnia nikt nie robił problemów. Wydrukuj regulamin, złap za czubek i zmuś do czytania emotka emotka

No... Ja tez nie mialam zadnych pieczatek ani podpisu kasjerki, a w regulaminie czytam wlasnie, ze bez tego zgloszenia sa niewazne. Troche mnie to zaniepokoilo...

to chyba Lewiatan po prostu ogólnie zatrudnia ludzi z problemami z myśleniem lub z czytaniem (nie wiem skąd się to bierze...) Ja miałam w Lewiatanach krakowskich problem przy megaloterii, też panienki nie chciały mi wydawać kuponu "bo za 10zł to proszę pani trzeba kupić same produkty promocyjne a nie jeden"... No i kłóć się z taką... szczególnie gdy twierdzi że w regulaminie tak jest... No cóż albo problemy z czytaniem, albo pinokio....
0 0

Gość: tusienka

#6191615 Napisano: 04.05.2016 11:51:38
Słuchajcie kochani- ponieważ tu zaczęłam temat tu skończę. Jestem właśnie po rozmowie z miłą Panią z Olsztyńskiego Lewiatana- jako nadzorującego mój lokalny sklepik. Pani bardzo mnie przepraszała za zaistniałą sytuację. Okazało się ,że kierownik mojego sklepu ma dwa rowery. Jeden do przyznania na swoich zasadach, a jeden w ramach kampanii ogólnopolskiej. Pan postanowił sobie zrobić konkurs na oba rowery na swoich zasadach. Sklep miał kontrole dziś. Ostrą rozmowę z kierownikiem. Panie sprzedawczynie zostały przeszkolone. Konkurs na zasadach Pana M  został wstrzymany do czasu zakończenia konkursu ogólnopolskiego. 
0 0

edi999a

#6191621 Napisano: 04.05.2016 11:59:13
 Nowy tlen, który jest nieczytelny i chaotyczny. Niestety nie ma możliwości powrotu do starego- a najbardziej wkurza mnie, że nie dali mi możliwości wyboru- po prostu pewnego pięknego dnia loguję się na pocztę i...bach- nowy interfejs, bez wcześniejszych zapowiedzi.
0 0

lena5_1985

#6191625 Napisano: 04.05.2016 12:06:07
mellowfruit napisał(a):

Moja babcia jest bezcenna. Zadzwoniłam że jest konkurs Lays, bo ona bardzo lubi, więc niech kupi te promocyjne paczki i zatrzyma dla mnie. Cudnie, szkoda tylko, że nie wiedziałam, że babcia ze słabymi rękoma odcina wierzch paczki nożyczkami...emotka  Tak więc kodów nie ma, a paczki poszły do kosza emotka

"Kochana" babcia emotka
0 0

Gość: tusienka

#6191632 Napisano: 04.05.2016 12:10:44
bruce napisał(a):

tusienka napisał(a):

Słuchajcie kochani- ponieważ tu zaczęłam temat tu skończę. Jestem właśnie po rozmowie z miłą Panią z Olsztyńskiego Lewiatana- jako nadzorującego mój lokalny sklepik. Pani bardzo mnie przepraszała za zaistniałą sytuację. Okazało się ,że kierownik mojego sklepu ma dwa rowery. Jeden do przyznania na swoich zasadach, a jeden w ramach kampanii ogólnopolskiej. Pan postanowił sobie zrobić konkurs na oba rowery na swoich zasadach. Sklep miał kontrole dziś. Ostrą rozmowę z kierownikiem. Panie sprzedawczynie zostały przeszkolone. Konkurs na zasadach Pana M  został wstrzymany do czasu zakończenia konkursu ogólnopolskiego. 

emotka Cóż, Polska samowolką i nierządem jak stała, tak nadal stoi. "Pan zrobił konkurs na swoich zasadach". emotka emotka

Bo ten drugi rower wymyślił,że zrobi konkurs- losowanie wśród tych co zrobili zakupy za ponad 100 zł. To nie patrząc na regulamin ,,Żółty rower" postanowił zrobić na tych samych zasadach...
emotka
Tylko co dalej... Mogę iść z moimi paragonami i żądać kuponów emotka  
Wcale się nie domyślą kto doniósł emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6191644 Napisano: 04.05.2016 12:23:33
Wkurzaja mnie polscy lekarze.
Babcia tydzien temu nagle po nocy zaczela miec problemy z chodzeniem-nogi czerwone spuchniete jak bania
Poszlismy do rodzinnego wypisal masc i odeslal do chiruga na badanie doplera.A dxis po badaniu lekarz mowi,ze jest ok i zeby rodzinny sie zastanowil co robi i zeby zacxal leczyc...moze ktosczcWas mial podobny problem?Kurcze nie wiem co robic,zle zrobilam,ze nie poszlam dzis odcrazu z Babcia na badania krwi-ylteraz to nie da rady za szybko wyjsc z domu emotka  A jak widac lekarz odsyla do nastepnego i badz tu madry.
0 0

asantesana

#6191648 Napisano: 04.05.2016 12:27:54
chochliczka napisał(a):

Babcia tydzien temu nagle po nocy zaczela miec problemy z chodzeniem-nogi czerwone spuchniete jak bania
Poszlismy do rodzinnego wypisal masc i odeslal do chiruga na badanie doplera.A dxis po badaniu lekarz mowi,ze jest ok i zeby rodzinny sie zastanowil co robi i zeby zacxal leczyc...moze ktosczcWas mial podobny problem?Kurcze nie wiem co robic,zle zrobilam,ze nie poszlam dzis odcrazu z Babcia na badania krwi-ylteraz to nie da rady za szybko wyjsc z domu emotka  A jak widac lekarz odsyla do nastepnego i badz tu madry.

Skąd ja to znam...
Chochliczka, spuchnięte nogi to często skutek złej pracy nerek, zrób koniecznie babci pełną morfologię i badania moczu, nawet prywatnie to koszt kilkunastu złotych, byle zacząć działać szybko.
0 0

aurora81

#6191651 Napisano: 04.05.2016 12:29:20
chochliczka napisał(a):

Jeśli to zapalenie żył, to sama nic nie zdziałasz. emotka Potrzebny antybiotyk emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6191652 Napisano: 04.05.2016 12:30:05
Tylko ze nie mam jak Babci na to badanie zabrac-4pietro bez windy..Niedawno Babcia miala zakazenie ukladu moczowego,moze to stad?Wlurza mnie,ze leb mi peka odvtychvstresow a jeszcze dobrych kilka h w pracy emotka
0 0

joan

#6191668 Napisano: 04.05.2016 13:07:45
tusienka napisał(a):

Bo ten drugi rower wymyślił,że zrobi konkurs- losowanie wśród tych co zrobili zakupy za ponad 100 zł. (...)

A zezwolenie Dyrektora izby celnej, które jest niezbędne do zorganizowania loterii, wielki pan kierownik posiada? Czy podesłać mu kogoś na kontrolę? emotka

PS: W przypadku otrzymania konkursu z nielegalnie zorganizowanej loterii, laureat ponosi konsekwencje emotka
0 0