Wkurza mnie...

asantesana

#6189943 Napisano: 28.04.2016 13:34:33
maryam napisał(a):

To żeby terroryści mieli trudniej,chyba dobrze co...

O czym Ty piszesz, obowiązek rejestracji kart prepaid istnieje m.in. we Francji i w Hiszpanii. Tak to terrorystom przeszkodziło, że hej!
0 0

silvia8

#6189946 Napisano: 28.04.2016 13:37:43
logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ewikewik no wlasnie miał coś na kształt kartki.... Rozpisane towar przyniósl dobry... Ale paragony już nie emotka  

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Mój tata.... Mówię mu w jednym sklepie kup mi 4 rzeczy po 2 na jeden paragon... Pojechał kupił dobrze... W itm miał kupić 2 kamisy na 1 paragon i co... Przywiózł dwa paragony po 1 produkcie.... Ale jak mu tłumaczę jak ma kupić to on wie..... 
Zaś go muszę uczyć jak się kupuje.... Uczyłem mamę chyba miesiąc to teraz tatę emotka  

To coś podobnego jak z moją mamą. Mówie jej jak zobaczysz w sklepie delme premium to kup, a ona mi przynosi za 2 miesiące kiedy już zakończono zwroty. 

To moja się już wkręciła... Czasem jak mówię kup mi to i to to sama nawet jedzie specjalnie tylko pisze na kartce co i jak... A potem jeszcze ze sklepu dzowni.... Tata się dopiero wkręca... Przez 8 lat może mi zrobił 3/4 rachunki konkursowe emotka  i już 2 razy źle ...

A koleżance z pracy mówiłam, że jest zwrot Dove i coś tam wspomniałam, że można wygrać też w carex - nagrody, a ta przychodzi z  paragonemcarexa i mówi " to gdzie to mam wpisać, żeby dostać zwrot?" emotka  tak mnie wszyscy uważnie słuchają emotka  

Bo najszybciej uczą się dzieci. Gdy stoję w kolejce do kasy synek przybiega z paragonem i głośno obwieszcza, że znalazł na konkursemotka
0 0

pszczola

#6189947 Napisano: 28.04.2016 13:38:44
że ostatnio nic nie wygrywam... nigdy szału nie było, ale teraz jest totalna porażka.
Przygnębia mnie to....
0 0

nkba

#6189952 Napisano: 28.04.2016 13:46:26
silvia8 napisał(a):

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ewikewik no wlasnie miał coś na kształt kartki.... Rozpisane towar przyniósl dobry... Ale paragony już nie emotka  

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Mój tata.... Mówię mu w jednym sklepie kup mi 4 rzeczy po 2 na jeden paragon... Pojechał kupił dobrze... W itm miał kupić 2 kamisy na 1 paragon i co... Przywiózł dwa paragony po 1 produkcie.... Ale jak mu tłumaczę jak ma kupić to on wie..... 
Zaś go muszę uczyć jak się kupuje.... Uczyłem mamę chyba miesiąc to teraz tatę emotka  

To coś podobnego jak z moją mamą. Mówie jej jak zobaczysz w sklepie delme premium to kup, a ona mi przynosi za 2 miesiące kiedy już zakończono zwroty. 

To moja się już wkręciła... Czasem jak mówię kup mi to i to to sama nawet jedzie specjalnie tylko pisze na kartce co i jak... A potem jeszcze ze sklepu dzowni.... Tata się dopiero wkręca... Przez 8 lat może mi zrobił 3/4 rachunki konkursowe emotka  i już 2 razy źle ...

A koleżance z pracy mówiłam, że jest zwrot Dove i coś tam wspomniałam, że można wygrać też w carex - nagrody, a ta przychodzi z  paragonemcarexa i mówi " to gdzie to mam wpisać, żeby dostać zwrot?" emotka  tak mnie wszyscy uważnie słuchają emotka  

Bo najszybciej uczą się dzieci. Gdy stoję w kolejce do kasy synek przybiega z paragonem i głośno obwieszcza, że znalazł na konkursemotka

Mam to samo emotka Moja mała któregoś razu powyciągała paragony pozostawiane w wózkach pod marketem i z dumą mi przyniosła emotka Była taka dumna bo dużo ich znalazła emotka Kochane dziecko emotka Po kryjomu wyrzuciłam emotka
0 0

kadett33

#6189974 Napisano: 28.04.2016 14:25:11
slonko365 napisał(a):

maryam napisał(a):

koala33 napisał(a):

monia24 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Jednym uchem usłyszałam w radiu właśnie, więc może coś nie dosłyszałam, ale podobno od 1 czerwca ma wejść jakaś ustawa, likwidująca anonimowe telefony na kartę, "a kto będzie chciał mieć taki telefon, będzie go musiał zarejestrować" emotka emotka emotka emotka
Błagam, niech mi ktoś powie, że się przesłyszałam emotka

Do końca roku podobno trzeba będzie telefony porejestrować.

Te niezarejestrowane chcą wyłączyć po 01.01.2017, jeszcze tylko nie ustalili, co zrobią ze środkami pozostałymi na koncie.emotka

Wszelka inwigilacja i ograniczanie swobód obywatelskich zawsze jest tak tłumaczone. Tylko że terroryści i przestępcy znajdą na to sposób - będą rejestrować telefony na lewe dane/papiery albo posługiwać się skradzionymi/shakowanymi telefonami. A nich sobie szaraczek spróbuje tego czy owego skrytykować w necie przez telefon albo być np. na jakiejś demonstracji, to się już go znajdzie...

Ale startery z innych krajów będą się logować w Polsce,więc zapewne teraz będzie dużo ogłoszeń z starterami na sprzedaż z krajów w których nie jest wymagana rejestracja kart. Więc przestępcą ani terrorystą ta zmiana nic nie zrobi. A od 2017r. w Unii Europejskiej nie będzie się płaciło za roaming więc koszty rozmów będą porównywalne.

Aby coś się zmieniło to by musieli wszystkie startery zagraniczne zablokować, a osoby które chcą używać zagraniczny numer musiały by się udać do salonu byle jakie sieci i pokazać dowód oraz numer telefonu i wtedy by odblokowywali ten numer, lub takie punkt powinie się znaleźć na granicach kraju i lotniskach .
0 0

mysia

#6190038 Napisano: 28.04.2016 16:40:29
defed napisał(a):

100krotka napisał(a):

Streamline emotka Nigdy nie rozkminię tej agencji emotka

Próbuj dalej, mi się udało dopiero gdzieś za pięćdziesiątym SMSem emotka

haha jak zobaczyłam Twój radosny wpis to, aż miałam powędrować do tematu "Gratulacje dla wygranych" emotka gratuluję emotka
0 0

zaczytana-pola

#6190042 Napisano: 28.04.2016 16:52:49
kadett33 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

maryam napisał(a):

koala33 napisał(a):

monia24 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Jednym uchem usłyszałam w radiu właśnie, więc może coś nie dosłyszałam, ale podobno od 1 czerwca ma wejść jakaś ustawa, likwidująca anonimowe telefony na kartę, "a kto będzie chciał mieć taki telefon, będzie go musiał zarejestrować" emotka emotka emotka emotka
Błagam, niech mi ktoś powie, że się przesłyszałam emotka

Do końca roku podobno trzeba będzie telefony porejestrować.

Te niezarejestrowane chcą wyłączyć po 01.01.2017, jeszcze tylko nie ustalili, co zrobią ze środkami pozostałymi na koncie.emotka

Wszelka inwigilacja i ograniczanie swobód obywatelskich zawsze jest tak tłumaczone. Tylko że terroryści i przestępcy znajdą na to sposób - będą rejestrować telefony na lewe dane/papiery albo posługiwać się skradzionymi/shakowanymi telefonami. A nich sobie szaraczek spróbuje tego czy owego skrytykować w necie przez telefon albo być np. na jakiejś demonstracji, to się już go znajdzie...

Ale startery z innych krajów będą się logować w Polsce,więc zapewne teraz będzie dużo ogłoszeń z starterami na sprzedaż z krajów w których nie jest wymagana rejestracja kart. Więc przestępcą ani terrorystą ta zmiana nic nie zrobi. A od 2017r. w Unii Europejskiej nie będzie się płaciło za roaming więc koszty rozmów będą porównywalne.

Aby coś się zmieniło to by musieli wszystkie startery zagraniczne zablokować, a osoby które chcą używać zagraniczny numer musiały by się udać do salonu byle jakie sieci i pokazać dowód oraz numer telefonu i wtedy by odblokowywali ten numer, lub takie punkt powinie się znaleźć na granicach kraju i lotniskach .

Terroryzm to wersja oficjalna. Pozostaje pytanie- po co tak naprawdę ta "dobra zmiana"? emotka
0 0

Gość: gosia16

#6190044 Napisano: 28.04.2016 16:54:07
nkba napisał(a):

silvia8 napisał(a):

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Mam to samo emotka Moja mała któregoś razu powyciągała paragony pozostawiane w wózkach pod marketem i z dumą mi przyniosła emotka Była taka dumna bo dużo ich znalazła emotka Kochane dziecko emotka Po kryjomu wyrzuciłam emotka

Mam nadzieję że wcześniej sprawdziłaś pod kątem zakupów konkursowychemotka
0 0

nkba

#6190058 Napisano: 28.04.2016 17:12:41
gosia16 napisał(a):

nkba napisał(a):

silvia8 napisał(a):

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

logos89 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Mam nadzieję że wcześniej sprawdziłaś pod kątem zakupów konkursowychemotka

hmmm... rzuciłam oczkiem emotka

0 0

maryam

#6190101 Napisano: 28.04.2016 17:58:07
asantesana napisał(a):

maryam napisał(a):

O czym Ty piszesz, obowiązek rejestracji kart prepaid istnieje m.in. we Francji i w Hiszpanii. Tak to terrorystom przeszkodziło, że hej

Miało zabrzmieć jak ironia emotka
0 0

mczarna

#6190188 Napisano: 28.04.2016 21:08:26
A ja bym chciała zgłosić reklamację, że u mnie nie ma takich sklepów jak ITM ( a reklama dudni i w tv i radio), Mila ( chyba,że milion mili ode mnie, 1 na całe miasto), Polo itd,a to w końcu Wawa...Na cudze paragony nie liczę, bo tylko moje własne działają...:-( Widzę,że dużo konkursów/loterii mają i cóż poradzić, nie jeżdżę przez całą Wawę albo pół województwa po to by zagrać...
0 0

slonecznik1309

#6190220 Napisano: 28.04.2016 22:06:38
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

A ja bym chciała zgłosić reklamację, że u mnie nie ma takich sklepów jak ITM ( a reklama dudni i w tv i radio), Mila ( chyba,że milion mili ode mnie, 1 na całe miasto), Polo itd,a to w końcu Wawa...Na cudze paragony nie liczę, bo tylko moje własne działają...:-( Widzę,że dużo konkursów/loterii mają i cóż poradzić, nie jeżdżę przez całą Wawę albo pół województwa po to by zagrać...

emotka Jak bym o sobie czytała, tylko ja w dużo skromniejszym mieście mieszkam i też nie mam obok siebie absolutnie niczego. Czasami aż mi żal, bo konkursów zawsze sporo, a sklepów "konkursowych" u mnie całkiem brak. emotka

a co ja mam powiedzieć jak mieszkam na wsi? emotka muszę jechać zawsze w weekend do miasta emotka i objechać sklepy konkursowe ;(
0 0

Czterdziecha

#6190249 Napisano: 28.04.2016 22:47:44
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

emotka Jak bym o sobie czytała, tylko ja w dużo skromniejszym mieście mieszkam i też nie mam obok siebie absolutnie niczego. Czasami aż mi żal, bo konkursów zawsze sporo, a sklepów "konkursowych" u mnie całkiem brak. emotka

Jest jeden sklep Intermarche w woj.mazowieckim ale mam do niego około 38km(w jedną stronę i raz w miesiącu tylko jażdzę...obok siebie mam 3 kauflandy do budżetu,ale żeby do nich pojechać to pokonuję 120km.....
Polomarket zmienili na milę to mam do niej też 38km.......Carrefour i Leclerc 29km wprzeciwnym kierunku niż kaufland i intermarche emotka ,biedronka 10km...jedynie koło pracy mam auchan,PiP i Rossmann.......
0 0

staszek

#6190252 Napisano: 28.04.2016 22:49:38
joasiajulia napisał(a):

bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Jest jeden sklep Intermarche w woj.mazowieckim ale mam do niego około 38km(w jedną stronę i raz w miesiącu tylko jażdzę...obok siebie mam 3 kauflandy do budżetu,ale żeby do nich pojechać to pokonuję 120km.....
Polomarket zmienili na milę to mam do niej też 38km.......Carrefour i Leclerc 29km wprzeciwnym kierunku niż kaufland i intermarche emotka ,biedronka 10km...jedynie koło pracy mam auchan,PiP i Rossmann.......

Już są dwa ITM, w Błoniu i Radzyminie.
0 0

Czterdziecha

#6190253 Napisano: 28.04.2016 22:52:28
staszek napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Już są dwa ITM, w Błoniu i Radzyminie.

Dzięki nie wiedziałam....szkoda że tak dalekoooooo
0 0

ola26

#6190255 Napisano: 28.04.2016 22:53:18
Wkurza mnie,że w mojej zabitej dechami wiosce nie ma Intermarche ani Kauflandu. Kaufland był,ale zaraz zamknęli. Jest za to Lewiatan, którego nie ma na liście sklepów w konku "Żółty Rower". A tak strasznie mi się spodobał tytuł konkursu ze względu na piosenkę FNS ... boo emotka  
0 0

Czterdziecha

#6190269 Napisano: 28.04.2016 23:18:15
23MARCA BELRISO HOT NAPISAŁO ŻE JUŻ NIEDŁUGO WYŚLĄ MIKROFALE........emotka
0 0

Ferdia

#6190277 Napisano: 29.04.2016 06:40:38
joasiajulia napisał(a):

też czekam, z ostatniego etapu... oni chyba sami składają te mikrofale.... emotka  
0 0

Czterdziecha

#6190332 Napisano: 29.04.2016 10:17:50
Ferdia napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

też czekam, z ostatniego etapu... oni chyba sami składają te mikrofale.... emotka  

Całkiem mozliwe,poniewaz na moje e-maile nie odpisują,widać czasu nie mają......
0 0

Gość:

#6190556 Napisano: 29.04.2016 16:11:56
skowronek napisał(a):

W mojej PROMOCYJNEJ paczce Lay's nie ma kodu. Czy ktoś z Was tak miał i co z tym zrobić?
NA PEWNO nie ma kodu, sprawdzane przez kilka osób. I to mnie lekko wkurzyło emotka

Obróć paczkę na lewą stronę, tak jak np.bluzkę i idź pod światło. Na "szwie"powinien być kod - mały i biały. 
0 0