Wkurza mnie...

mczarna

#6242787 Napisano: 18.08.2016 20:06:42
kaktus1012 napisał(a):

lunula napisał(a):

shell napisał(a):

wątek paragony!!!emotka

Mnie również emotka

I mnie.I konkursy bez nr paragonu.Tak moze by walizka wpadla...

I mnie i mnie! Do tego jeszcze spamerzy,którzy się zarejestrowali dopiero co i pewnie notorycznie rejestrują się różnymi kontami by w każdym wątku spamować naciąganymi niby "konkursami" i do tego nie są usuwani od razu, a dostają tylko kilka punktów karnych...
1 paula9891 0

szaradzista1

#6242929 Napisano: 18.08.2016 23:44:13

Brałem udział już we wielukonkursach, ale w takim jeszcze nigdy, wg regulaminu miały zostać
nagrodzone osoby w sposób subiektywny przez komisję, owa komisja dokonać
subiektywnej  oceny Komentarzy uwzględniając w szczególności ich oryginalność, pomysłowość oraz kreatywnośćKomisja konkursowa w pierwszym etapie konkursu wyłoni 5000 zwycięskich komentarzy,które zostaną wyróżnione Nagrodą w postaci pełnowartościowego produktu płynem SURF, a z tych dopiero najlepsze.Ja nie mam pretensji o to ,że nic nie wygrałem. Chodzi mi o to ,że zostały
nagrodzone opinie bez polskich liter, z rażącymi błędami
ortograficznymi i literowymi, ale ....zostało nagrodzonych kilkadziesiąt
"prac", w których nie było NIC, ani jednej litery.
Tego nie mogę zrozumieć, jak komisja mogła wybrać kreatywną odpowiedź w
postaci zera, czyli nic, czyli żadnej odpowiedzi i przydzielić jej np.
kupon do pralni i kilkadziesiąt butelek płynu. też na odpowiedzi bez
odpowiedzi.

onlyrybka

#6242935 Napisano: 19.08.2016 00:18:31
Nie było nic w pracy, ani jednej litery. A nagrodzili emotka
Pomysłowość uczestników nie zna granic, może był świecący tort wysłany do organizatora czy inne cuda filmowe.
1 kalka 1 defed

kalka

#6242936 Napisano: 19.08.2016 00:20:26
Wkurzył mnie dzisiaj burdel w Avanti emotka  Obudzili się po dwóch miesiącach, że brakuje im paragonów i oświadczeń z początku czerwca, które oczywiście zostały im wysłane (kilka w jednym liście), a poczta doręczyła im o czasie - jak "mówi" portal PP.  No rzesz kurde mol, teraz się obudzili emotka - dobrze, że wygrzebałam potwierdzenie nadania - tylko, czy coś to pomoże?  emotka   
0 0

Gość: zwierzyniec

#6242937 Napisano: 19.08.2016 00:21:05
onlyrybka napisał(a):

Nie było nic w pracy, ani jednej litery. A nagrodzili emotka
Pomysłowość uczestników nie zna granic, może był świecący tort wysłany do organizatora czy inne cuda filmowe.

było - kliknij w te dwa przecinki po lewej stronie, zobaczysz wypowiedź

Gość: huda

#6242944 Napisano: 19.08.2016 07:30:35
Moja głupota... olałam totalnie konkurs Surf, a wypowiedź juz miałam przygotowaną. Mam czas, mam czas... i się zagapiłam. Brawo ja..emotka
0 0

defed

#6242953 Napisano: 19.08.2016 08:38:23
szaradzista1 napisał(a):

jak komisja mogła wybrać kreatywną odpowiedź wpostaci zera, czyli nic, czyli żadnej odpowiedzi

Coś takiego nie miało miejsca ( w konkursie Surf).
Kliknij w ową zerową wypowiedź, a ukaże się jej treść.
Polecam dokładniejszy risercz - po co się denerwować emotka
0 0

szaradzista1

#6243038 Napisano: 19.08.2016 11:19:45
defed napisał(a):

szaradzista1 napisał(a):

jak komisja mogła wybrać kreatywną odpowiedź wpostaci zera, czyli nic, czyli żadnej odpowiedzi

Owszem, to się zgadza, ale nagrodzone odpowiedzi z rażącymi błędami ortograficznymi i tak występują.....

Niebieska_Laguna

#6243043 Napisano: 19.08.2016 11:24:08
szaradzista1 napisał(a):

defed napisał(a):

szaradzista1 napisał(a):

Owszem, to się zgadza, ale nagrodzone odpowiedzi z rażącymi błędami ortograficznymi i tak występują.....

To samo było w pamiętnym konkursie Wawel, w którym do wygrania było 5 kg cukierków, wiele z nagrodzonych odpowiedzi zawierało błędy orograficzne, brak interpunkcji, błędy stylistyczne... Masakra. Też mnie to wkurza i czasami wydaje mi się, że osoby wybierające te zgłoszenia nie mają nawet pojęcia, że to błędy. Nic mnie tak nie denerwuje jak nagradzanie niechlujnych zgłoszeń, gdzie osoba pisząca nie wysili się nawet na to, aby dodać przecinki, duże litery, itp...

Gość: cleopatra

#6243058 Napisano: 19.08.2016 11:50:40
Niebieska_Laguna napisał(a):

szaradzista1 napisał(a):

defed napisał(a):

szaradzista1 napisał(a):

ędami ortograficznymi i tak występują.....

To samo było w pamiętnym konkursie Wawel, w którym do wygrania było 5 kg cukierków, wiele z nagrodzonych odpowiedzi zawierało błędy orograficzne, brak interpunkcji, błędy stylistyczne... Masakra. Też mnie to wkurza i czasami wydaje mi się, że osoby wybierające te zgłoszenia nie mają nawet pojęcia, że to błędy. Nic mnie tak nie denerwuje jak nagradzanie niechlujnych zgłoszeń, gdzie osoba pisząca nie wysili się nawet na to, aby dodać przecinki, duże litery, itp...

co dla mnie jest świadectwem, że wygrane zgłoszenia wybrano w drodze losowania....wątpię, żeby tam aż tacy analfabeci siedzieli....no chyba, że....
0 0

jokan

#6243066 Napisano: 19.08.2016 12:14:30
odkad zrobiłam zakupy w smyku online, dostaje często ich smsy z promocjami, oj musze to im ukrocic! emotka
0 0

avanti9

#6243082 Napisano: 19.08.2016 12:34:29
tez mnie to wkurza ale moze jeszcze beda dzwonic dzisiaj. taka mam nadzieje.
1 paula9891 0

baxter

#6243142 Napisano: 19.08.2016 13:32:13
Chyba czas na  urlop konkursowy, byłam w C4 i tak paragon na laysy został przy kasie, do konkursu pepsi, mirinda dolaczylam krople beskidu, nóż z kamisa (2500 szt) mimo 4 zgloszen nie dla mnie, z 200 walizek z biedry też zadna dla mnie ach, szkoga gadać  .... emotka
0 0

malenka

#6243607 Napisano: 20.08.2016 12:57:30
Sama na siebie się wkurzam, bo jakiegoś zaciemniania umysłu dostałam! Nie było mnie w domu, powiedziałam kurierowi żeby zostawił bony z Kauflandu w skrzynce, dziś rano patrzę do skrzynki, a bonów ani widu, ani słychu! A żeby dłoń uschła temu bezczelnemu złodziejowi, który wyciąga rękę po cudzą własność! emotka
0 0

anialistopad

#6243658 Napisano: 20.08.2016 17:29:10
@bucik-konkursy napisał(a):

malenka napisał(a):

powiedziałam kurierowi żeby zostawił bony z Kauflandu w skrzynce, dziś rano patrzę do skrzynki, a bonów ani widu, ani słychu!

REKLAMUJ w firmie kurierskiej! emotka

Hej,ale dlaczego kurier ma na tym ucierpieć? To jemu zabiorą premię,a z tego co czytam to Malenka sama mu kazała zostawić w skrzynce,a robiąc coś takiego wzieła na siebie odpowiedzialność za te koperty.Teraz może miec pretensje tylko do siebie i takie jest moje zdanie możesz się z nim nie zgodzić masz do tego prawo.
0 0

mia

#6243661 Napisano: 20.08.2016 17:42:24

anialistopad napisał(a):

Hej,ale dlaczego kurier ma na tym ucierpieć?

Dlatego, że psim obowiązkiem kuriera jest UCZCIWIE wywiązać się ze zobowiązań - a zobowiązaniem kuriera jest dostarczyć przesyłkę do adresata. 

kurier UCZCIWIE spełnił prośbę adresata, wrzucając do skrzynki pocztowej kopertę. Co innego, gdyby to był jego wymysł. Naprawdę nie widzisz różnicy? emotka
1 kalka 0

anialistopad

#6243662 Napisano: 20.08.2016 17:53:19

anialistopad napisał(a):

Hej,ale dlaczego kurier ma na tym ucierpieć?

Dlatego, że psim obowiązkiem kuriera jest UCZCIWIE wywiązać się ze zobowiązań - a zobowiązaniem kuriera jest dostarczyć przesyłkę do adresata.

Popatrz na to z innej strony.On po prostu dostosował się do czyjejś proźby.Ja też mówię mojemu kurierowi ,aby coś mi zostawił w skrzynce i jak zginie to nie bedę miała do niego żali.Wiadomo powinien dostarczyć do rak własnych,ale jak się go o coś prosi to dlaczego ma tego nie zrobić? 
1 silvia8 0

kalka

#6243665 Napisano: 20.08.2016 18:27:53
anialistopad napisał(a):

malenka napisał(a):

powiedziałam kurierowi żeby zostawił bony z Kauflandu w skrzynce, dziś rano patrzę do skrzynki, a bonów ani widu, ani słychu!

REKLAMUJ w firmie kurierskiej! emotka

Hej,ale dlaczego kurier ma na tym ucierpieć? To jemu zabiorą premię,a z tego co czytam to Malenka sama mu kazała zostawić w skrzynce,a robiąc coś takiego wzieła na siebie odpowiedzialność za te koperty.Teraz może miec pretensje tylko do siebie i takie jest moje zdanie możesz się z nim nie zgodzić masz do tego prawo.

Wydaje mi się, że spełniając taką prośbę Kurier bierze odpowiedzialność na siebie  emotka  A może po prostu (zgodnie z regulaminem) nie zostawił jednak i powtórnie przywiezie bon po niedzieli?
Kiedyś wchodzę do klatki mojego domu, a ze skrzynki wystaje -prawie już wypada- duża czerwona koperta kurierska (chyba DPD) Nogi mi się ugięły, gdy  zobaczyłam, że jest tam voucher do ITAKI za 10 000 zł emotka  - Może i uczciwy, ale głupi "jak but" był ten kurier .  
0 0

kalka

#6243667 Napisano: 20.08.2016 18:58:54
I brawo dla moderatora emotka
1 mia 0

kalka

#6243670 Napisano: 20.08.2016 19:03:49
A jeszcze innym razem kurier zostawił butelkę drogiej whisky w melinie pijackiej emotka   emotka Chyba mieli niezły jubel, bo wreszcie coś innego niż denaturat wpadło do gardeł emotka emotka emotka  
Złożyłam reklamację, przesyłka była ubezpieczona na 1500 zł i przysłali drugą buteleczkę drogiej whisky z przeprosinami  emotka
0 0