Wkurza mnie...

staszek

#6247508 Napisano: 30.08.2016 11:02:34
asantesana napisał(a):

paula9891 napisał(a):

A mnie wkurza to, że wczoraj miałam urodziny i prawie nikt o nich nie pamiętał (nawet narzeczony, siostra, brat, rodzice...). Jest mi bardzo przykro z tego powodu, tym bardziej, że ja zawsze o nich pamiętam, chociaż moja pamięć też jest ulotna i często muszę się wspomagać kartkami. emotka
Facebook im nie przypomniał, (bo nie mam tam powiadomienia) takie czasy.

Gdyby mój narzeczony nie pamiętał o moich urodzinach to chyba przestałby nim być 

Dobrze, że mąż się ze mną nie rozwiodl jeszcze, bo zdarza mi się zapomnieć emotka

paula9891

#6247509 Napisano: 30.08.2016 11:04:56
cherry_coke napisał(a):

paula9891 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Gdyby mój narzeczony nie pamiętał o moich urodzinach to chyba przestałby nim być

A co z rodziną? Nie mogę ich wymienić emotka
Ogólnie, to dostałam od niego prezent miesiąc wcześniej, ale wypadałoby, żeby złożył życzenia w sam dzień urodzin... Jest mi bardzo przykro, chociaż wiem, że nie zrobili tego celowo.

Co do faceta, po prostu powiedz mu, że Ci z tego powodu przykro, bo sam pewnie się nie domyśli nawet jak ma doniczka z kwiatami na głowę spadnie. U mnie byłoby tak samo dlatego ogłaszam przed wszystkimi ważnymi świętami niemalże codziennie co za święto się zbliża i czego od niego oczekuję. 
I kochana głowa do góry, zrób sobie z okazji urodzin sama jakąś przyjemność... czy to domowe spa, czy jakieś zakupy, coś co sprawia Ci przyjemność. Nie oglądaj się na innych.
Wszystkiego najlepszego emotka

Powiedzmy, że doniczka już spadła mu na głowę... emotka  Nigdy się nie przypominałam, a ostatnio mamy trochę na głowie, ale liczyłam na to, że jednak będą pamiętać.
Masz rację, powinnam to wszystko olać i zrobić coś dla siebie, a nie płakać w poduszkę. Dziękuję, podniosłaś mnie trochę na duchu emotka
0 0

cherry_coke

#6247510 Napisano: 30.08.2016 11:06:23
kalka napisał(a):

I nie wątpię w przerabianie cyferek na paragonie, ale w drukowanie fiskalnych paragonów - za co grozi bezwzględna kara więzienia- dla zdobycia jednej, czy kilku pralek, a nawet samochodu nie mogę uwierzyć. Chyba, że ktoś ma niezbite dowody na takie praktyki, to chętnie sama zgłoszę to do prokuratury emotka  

Bo przecież nie można mieć ot tak kasy fiskalnej i ot tak sobie drukować paragonów. Chyba, że ktoś ma sklep i robi sobie fikcyjny obrót na cele konkursowe ... to inna sprawa. Ale stwierdzenie, że ktoś "sobie drukuje" paragony wprowadza w błąd, bo przecież nie można wejść w posiadanie kasy fiskalnej do celów bliżej niesprecyzowanych. 
1 kalka 0

kalka

#6247515 Napisano: 30.08.2016 11:11:31
delfinka101 napisał(a):

Co do drukowania paragnów..jeden osobnik z forum drukował sobie na loterię nestle w stokrotce ale sprawdzali i autko przepadło...no i szukali kolejnej osoby..ale ona też miała wydrukowany...tak długo az trafili na uczciwą osobę...więc wiem o czym pisałam..takich cwaniaków jest więcej

Delfinka, a może jednak była to nieudolna próba zmiany cyferki na parogonie? Gdyby było to drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych, to organizator ma obowiązek powiadomienia organów ścigania o przestępstwie.  
Zrobił to?  Podejrzewam, że była to najwyżej próba podrobienia cyferek na już wydrukowanym, oryginalnym paragoniku, a nie drukowanie fałszywych paragonów.
A to w sensie prawnym olbrzymia różnica  emotka
 Ponieważ wiele osób nie widzi różnicy, spróbuję wytłumaczyć to bardziej łopatologicznie:
1.Rysowanie na banknotach Narodowego Banku Polskiego jest wprawdzie prawnie zabronione, ale kto tam w prokuraturze zajął by się na poważnie jakimś łebkiem, który dopisał na 100 jeszcze jedno zero, albo dorysował brodę i wąsy Władkowi
2.Gdyby ten sam łebek zaczął drukować fałszywe banknoty i zaczął posługiwać choćby jednym z nich,to postawił by Policję na równe nogi, groziłaby mu za to bezwzględna kara więzienia- gospodarcze przestępstwa są objęte jednymi z surowszych kar  emotka
0 0

delfinka101

#6247528 Napisano: 30.08.2016 11:18:34
cherry_coke napisał(a):

kalka napisał(a):

I nie wątpię w przerabianie cyferek na paragonie, ale w drukowanie fiskalnych paragonów - za co grozi bezwzględna kara więzienia- dla zdobycia jednej, czy kilku pralek, a nawet samochodu nie mogę uwierzyć. Chyba, że ktoś ma niezbite dowody na takie praktyki, to chętnie sama zgłoszę to do prokuratury emotka  

Bo przecież nie można mieć ot tak kasy fiskalnej i ot tak sobie drukować paragonów. Chyba, że ktoś ma sklep i robi sobie fikcyjny obrót na cele konkursowe ... to inna sprawa. Ale stwierdzenie, że ktoś "sobie drukuje" paragony wprowadza w błąd, bo przecież nie można wejść w posiadanie kasy fiskalnej do celów bliżej niesprecyzowanych. 

Przeglądnij allegro..kupisz kasę fiskalną bez problemu. Zawsze zastanawłaaim sie dlaczego takim powodzeniem cieszą sie rolki do kasy tesco itd..
0 0

Gość: barcza

#6247532 Napisano: 30.08.2016 11:29:13
cc_investigator napisał(a):

A co z tymi, ktorzy kupuja paragony w trakcie konkursu? Wielu sklepow nie mam i czesto korzystam z ofert zakupu.  Obawiam sie  ze tu nie ma dobrego wyjscia. Publikacje sondazowe wynikow wyborow w ich dniu sa zakazane i tak wszyscy wiedzieli po ile mysliwska chodzi...

tu jest opcja  zakupy na konkursy i tyle tam się dogadujesz  co do zakupów paragonów
0 0

kalka

#6247543 Napisano: 30.08.2016 11:44:10
delfinka101 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

kalka napisał(a):

Przeglądnij allegro..kupisz kasę fiskalną bez problemu. Zawsze zastanawłaaim sie dlaczego takim powodzeniem cieszą sie rolki do kasy tesco itd..

Może dlatego, że sklepikarze są bardzo dużą grupą społeczną, a drukowanie i wydawanie paragonów jest prawnym obowiązkiem, więc rolki szybko się zużywają i wciąż mają popyt  emotka   
Mam pytanie Delfinka: to drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych w Stokrotce, to Twoje podejrzenia, czy niezbity fakt, na który masz dowody? Jaka agencja robiła tę loterię? Chętnie zajmę się tą sprawą, bo jeśli to prawda, co piszesz, to prokuratura też chętnie się tym zajmie. Poza tym,jeśli agencja wiedziała o drukowaniu fałszywych paragonów fiskalnych i nie zgłosiła tego, to również prawnie ponosi odpowiedzialność .
Podaj proszę te szczegóły Delfinka - bo nie ma co bić piany na forum-trzeba czym prędzej zgłosić to do prokuratury! Chętnie zaraz to zrobię  emotka
1 kemli 0

delfinka101

#6247563 Napisano: 30.08.2016 12:06:52
kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

kalka napisał(a):

Może dlatego, że sklepikarze, są bardzo dużą grupą społeczną, a drukowanie i wydawanie paragonów jest prawnym obowiązkiem, więc rolki szybko się zużywają i wciąż mają popyt  emotka   
Mam pytanie Delfinka: to drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych w Stokrotce, to Twoje podejrzenia, czy niezbity fakt, na który masz dowody? Jaka agencja robiła tę loterię? Chętnie zajmę się tą sprawą, bo jeśli to prawda, co piszesz, to prokuratura chętnie się tym zajmie. Poza tym,jeśli agencja wiedziała o drukowaniu fałszywych paragonów fiskalnych i nie zgłosiła tego, to też prawnie ponosi odpowiedzialność .
Podaj proszę te szczegóły Delfinka - bo nie ma co bić piany na forum-trzeba czym prędzej zgłosić to do prokuratury! Chętnie zaraz to zrobię  emotka

To było już sporo czasu temu..chyba nawet 2- 3 lata.Pamiętam ,ze do wygrania był samochód  opel adam. Niestety szczegółów już nie pamiętam ale to informacja  z agencji.Mówili wtedy o zgłoszeniu sprawy do odpowiednich instytucji.Czy zgłosili..nie mam pojęcia. Co do rolek..naprawdę uważasz ,ze sklepikarz kupuje rolkę z nadrukowanym napisem TESCO? To było całkiem dawno i dziwiłam się,ze rolka został a wylicytowana za kwotę ok 200 zł. 
0 0

cudaczek121

#6247569 Napisano: 30.08.2016 12:27:07
paula9891 napisał(a):

A mnie wkurza to, że wczoraj miałam urodziny i prawie nikt o nich nie pamiętał (nawet narzeczony, siostra, brat, rodzice...). Jest mi bardzo przykro z tego powodu, tym bardziej, że ja zawsze o nich pamiętam, chociaż moja pamięć też jest ulotna i często muszę się wspomagać kartkami. emotka

To bardzo przykre, co piszesz. Mojej rodzinie, niestety daleko do ideału, jest bardzo toksyczna, ale zawsze nawzajem pamiętamy, kto kiedy ma urodziny czy imieniny.

Wkurza mnie,że moja mama kreuje się na najbardziej nieszczęśliwą kobietę na świecie i ma odwieczne przeświadczenie,że bez niej nie damy sobie w życiu nigdy radyemotka
0 0

sylzab2294

#6247586 Napisano: 30.08.2016 12:49:43
delfinka101 napisał(a):

kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

kalka napisał(a):

Może dlatego, że sklepikarze, są bardzo dużą grupą społeczną, a drukowanie i wydawanie paragonów jest prawnym obowiązkiem, więc rolki szybko się zużywają i wciąż mają popyt  emotka   
Mam pytanie Delfinka: to drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych w Stokrotce, to Twoje podejrzenia, czy niezbity fakt, na który masz dowody? Jaka agencja robiła tę loterię? Chętnie zajmę się tą sprawą, bo jeśli to prawda, co piszesz, to prokuratura chętnie się tym zajmie. Poza tym,jeśli agencja wiedziała o drukowaniu fałszywych paragonów fiskalnych i nie zgłosiła tego, to też prawnie ponosi odpowiedzialność .

To było już sporo czasu temu..chyba nawet 2- 3 lata.Pamiętam ,ze do wygrania był samochód  opel adam. Niestety szczegółów już nie pamiętam ale to informacja  z agencji.Mówili wtedy o zgłoszeniu sprawy do odpowiednich instytucji.Czy zgłosili..nie mam pojęcia. Co do rolek..naprawdę uważasz ,ze sklepikarz kupuje rolkę z nadrukowanym napisem TESCO? To było całkiem dawno i dziwiłam się,ze rolka został a wylicytowana za kwotę ok 200 zł. 

kombinatorów na tym świecie nie brakuje... a na tym forum swego czasu było kilku... czy dalej są? trudno powiedzieć emotka
1 kristof23 0

paula9891

#6247589 Napisano: 30.08.2016 12:57:01
cudaczek121 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

To bardzo przykre, co piszesz. Mojej rodzinie, niestety daleko do ideału, jest bardzo toksyczna, ale zawsze nawzajem pamiętamy, kto kiedy ma urodziny czy imieniny.

Wkurza mnie,że moja mama kreuje się na najbardziej nieszczęśliwą kobietę na świecie i ma odwieczne przeświadczenie,że bez niej nie damy sobie w życiu nigdy radyemotka

Na narzeczonego nie mogę złego słowa powiedzieć, ale po prostu zapomniał emotka  
Nie wiem czy te mamy już tak mają, że lubią się umartwiać, ale moja też zawsze ma najgorzej i to pod każdym względem, jest najbardziej chora, najbardziej pokrzywdzona przez los. Ja po prostu przestałam słuchać tego narzekania i w mojej obecności już na szczęście nie narzeka emotka
Ojjj takie słowa działają na mnie jak płachta na byka. Nie lubię nikogo prosić o pomoc i najchętniej robiłabym wszystko sama, tak już mam (wiem, że to też nie jest dobra cecha). Nie dasz sobie beze mnie rady byłoby w moim przypadku gwoździem do czyjejś trumny, więc dobrze rozumiem, że Cię to wkurza emotka  
Nie przejmuj się, staraj się zmieniać temat, kiedy padają takie słowa i w ogóle nie podejmuj tematu, bo to nie ma sensu. U mnie poskutkowało i nie jestem już kompanem do rozmów o narzekaniu.
0 0

petunija1

#6247659 Napisano: 30.08.2016 15:43:32
Wątek paragony znów kwitnie.emotka

#6247680 Napisano: 30.08.2016 16:05:55
Wkurza mnie ,że dostałam karniaka coś napisałam w wątku dziś dotarła nagroda tak się zastanawiam dlaczego nie dostają karniaków moja wygrana np córka urodzona albo wygrana 3 w lotku albo ze zdrapki to nie jest wygrana w konkursie więc tez powinni dostawać karniakiemotka emotka dziwnym trafem tolerowanie oszustwa bo wątek paragonowy do tego służy bo kupowanie paragonów  na konkurs zakończony to pomoc w oszustwie i jakoś dziwnym trafem nie chcecie tego zamknąć emotka a karniaki za jakieś bzdury dajecie emotka

kalka

#6247684 Napisano: 30.08.2016 16:11:49
petunija1 napisał(a):

Tiaaa, tym razem Loreal w Tesco  emotka   I właśnie dlatego nie kupowałam i nie grałam w tym konku  emotka   Wysłałabym jedno zgłoszenie, które i tak zginęło by w tłumie zgłoszeń tych osób, które wysyłały po kilkanaście bez paragonu. W nosie mam takie konki  emotka

p.s. Tylko zastanawia mnie, po co niektórzy wysyłają po kilkanaście, czy kilkadziesiąt zgłoszeń, a potem szukają paragonów na forum!?   emotka  Nie prościej byłoby kupić kasę fiskalną na Allegro i drukować sobie tyle paragonów ile dusza zapragnie   emotka     emotka  

#6247690 Napisano: 30.08.2016 16:28:14
kalka napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Tiaaa, tym razem Loreal w Tesco  emotka   I właśnie dlatego nie kupowałam i nie grałam w tym konku  emotka   Wysłałabym jedno zgłoszenie, które i tak zginęło by w tłumie zgłoszeń tych osób, które wysyłały po kilkanaście bez paragonu. W nosie mam takie konki  emotka

p.s. Tylko zastanawia mnie, po co niektórzy wysyłają po kilkanaście, czy kilkadziesiąt zgłoszeń, a potem szukają paragonów na forum!?   emotka  Nie prościej byłoby kupić kasę fiskalną na Allegro i drukować sobie tyle paragonów ile dusza zapragnie   emotka     emotka  

wyjaśniam kupienie paragonu za 5 zł bardziej się opłaca niż  fałszowanie paragonów lub oszustwo z kasy fiskalnej bo to mogą sprawdzić
0 0

#6247692 Napisano: 30.08.2016 16:30:11
barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

petunija1 napisał(a):

wyjaśniam kupienie paragonu za 5 zł bardziej się opłaca niż  fałszowanie paragonów lub oszustwo z kasy fiskalnej bo to mogą sprawdzić

widać to nikomu nie przeszkadza bo inaczej admin dawno by zamknął top paragony
0 0

edzia21

#6247694 Napisano: 30.08.2016 16:32:45
barcza napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

petunija1 napisał(a):

w miejsce tego powstanie inne forum/strony na których ludzie będą się wspierać paragonami, więc to walka z wiatrakami emotka  Niestety, ale fakt zamknięcia topu paragony nie zwiększy "grającym uczciwie" szans na wygraną emotka  ...to tak moim skromnym zdaniem emotka

#6247696 Napisano: 30.08.2016 16:37:40
edzia21 napisał(a):

barcza napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

petunija1 napisał(a):

w miejsce tego powstanie inne forum/strony na których ludzie będą się wspierać paragonami, więc to walka z wiatrakami emotka  Niestety, ale fakt zamknięcia topu paragony nie zwiększy "grającym uczciwie" szans na wygraną emotka  ...to tak moim skromnym zdaniem emotka

dlaczego ma powstać inna strona chyba ktoś to forum administruje prawda a w regulaminie może być wpis, że szukanie paragonu po konkursie  skutkuje wywalenie z forum proste i skuteczne
2 kalka, joan 0

edzia21

#6247702 Napisano: 30.08.2016 16:48:13
chodziło mi o niezależne od tego forum/stronę, gdzie nadal będzie rozkwitał handel paragonami emotka  w dzisiejszych czasach to tylko kilkanaście klików. emotka

A to co piszesz, również jest jakimś wyjściem emotka  chwilowym. 

0 0

joan

#6247703 Napisano: 30.08.2016 16:48:53
edzia21 napisał(a):

Jakoś do teraz nie powstało, skoro taki burdel u nas emotka
0 0