Wkurza mnie...

kalka

#6247419 Napisano: 30.08.2016 08:30:55
taalvikki napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Co innego kupić paragon na konkurs by zagrać a co innego zagrać i kupić paragon dopiero gdy się wygra. Kto chce grać niech ponosi takie same koszty jak inni.Często kupuję produkt który  dla mnie jest nieużyteczny...Ale nie mam szans z cwaniakami którzy mają 20  telefonów i starterów

hmm. problem jest bardziej złożony.

osobiście nie lubię cwaniaków, którzy grają na cały powiat, ale, z drugiej strony, jeżeli napiszę odpowiednie (bo "dobre" głupio mi napisać po tym, czym ostatnio wygrałam w nivea hebe <shame>) haslo, to i z tymi dwudziestoma nieodpowiednimi tekstami moge wygrac.

poza tym te startery też kosztują.

do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia, a mianowicie taka, że to głównie organizator ponosi odpowiedzialność za takie "cwaniakowanie", bo nie chce paragonu czy jego numeru w zgłoszeniu. więc: jeżeli by patrzeć od strony logiki i regulaminu takich konkursow, to cwaniakowanie nie jest cwaniakowaniem, tylko czytaniem ze zrozumieniem. aczkolwiek, jak już rzekłam, nie przepadam za takim stylem gry jakos wielce.

Taalvikki, cos mi się wydaje, że szukasz usprawiedliwienia  emotka  Tu nie chodzi o granie na cały powiat, jeśli ktoś posiada na każde z tych zgłoszeń paragon, to czemu nie emotka  Jak pokazują ostatnie doświadczenia nawet "wskazane" jest wysyłanie zgłoszeń na męża, siostrę, brata, bo jak się wygra dwa razy w tej samej agencji, to można potem przeczytać o sobie w prasie, że jest się "kumplem królika"  emotka   
A sugerowanie,  że skoro startery też kosztują, to można tym wytłumaczyć granie bez wcześniejszych zakupów jest -wybacz-niepoważne.
Za to z pewnością zgodzę się z Tobą:  że głównie organizator ponosi odpowiedzialność za takie "cwaniakowanie", bo nie chce paragonu czy jego numeru w zgłoszeniu - z tym, że wyłączyłabym  tu stwierdzenie" głównie, bo wprawdzie organizator stwarza (i nie rozumiem dlaczego) warunki do nieuczciwego postępowania,czym ponosi po części odpowiedzialność, jednak decyzję o cwaniakowaniu podejmuje konkursowicz. emotka  
1 agicho 0

kalka

#6247421 Napisano: 30.08.2016 08:39:32
delfinka101 napisał(a):

Nie wspomnę już o tych co paragony drukują..oby każda agencja sprawdzała czy paragon jest prawdziwy i w razie fałszerstwa robiła sprawę..skończy się oszukiwanie

W drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych trudno mi uwierzyć, bo jest to na tyle poważne przestępstwo gospodarcze, że chyba tylko idiota by się na to zdobył, jest to  "gra niewarta świeczki"! Uwierz, agencje (przynajmniej ich większość) sprawdzają na szczęście paragony. Natomiast inną kwestią jest hurtowe granie przez "sklepikarzy", czy "hurtowników" , ale tego regulamin i prawo nie zabrania.  emotka   
0 0

aerdna

#6247422 Napisano: 30.08.2016 08:42:15
edzia21 napisał(a):

ewikewik napisał(a):

Wkurza mnie Smolar i promocja dla sieci Makro, która zniknęła. Trwała od 08.08.2016 a teraz jej nie ma. Kliknięcie w jakiekolwiek materiały przekierowuje do formularza ogólnej loterii dla wskazanych sklepów. 09.08 wysyłałam sms na bazie danych z formularza dla sieci Makro a oni ją bez słowa usunęli?

RADOŚĆ Z WYGRANEJ – loteria Coca-Cola
https://www.radosczwygranej.pl/mobile/
Loteria organizowana jest wyłącznie w sieci MAKRO Cash & Carry ... Organizatorem loterii jest Smolar Agencja Promocyjno-Reklamowa Sp. z o.o. Regulamin

A do kiedy ta loteria miała trwać (zgodnie z regulaminem)? emotka

Konkurs nie trwa w Makro, tylko jest ogólnopolski. Smolar zrobił kopię strony (gdzie były grille do wygrania w Makro). Stąd w podpisie na stronie www "Loteria organizowana jest wyłącznie w sieci MAKRO Cash & Carry...". Najpierw w bazie ekonków pojawił się jako ogolnopolski, następnie ktoś zgłosił błąd adminom i "poprawili"/dopisali Makro.
Zresztą w Makro nie można zakupić coca coli na sztuki, więc już samo to, daje do myślenia, że coś jest nie tak.
0 0

edzia21

#6247423 Napisano: 30.08.2016 08:49:19
kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Nie wspomnę już o tych co paragony drukują..oby każda agencja sprawdzała czy paragon jest prawdziwy i w razie fałszerstwa robiła sprawę..skończy się oszukiwanie

W drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych trudno mi uwierzyć, bo jest to na tyle poważne przestępstwo gospodarcze, że chyba tylko idiota by się na to zdobył, jest to  "gra niewarta świeczki"! Uwierz, agencje (przynajmniej ich większość) sprawdzają na szczęście paragony. Natomiast inną kwestią jest hurtowe granie przez "sklepikarzy", czy "hurtowników" , ale tego regulamin i prawo nie zabrania.  emotka   

Kalka, zadzwoń sobie do Smolara i zapytaj o loterię Persil w Biedronce emotka  Komuś przepadło kilkadziesiąt pralek za drukowanie paragonów pod nazwą Biedronki. 
0 0

nkba

#6247425 Napisano: 30.08.2016 08:51:32
edzia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Kalka, zadzwoń sobie do Smolara i zapytaj o loterię Persil w Biedronce emotka  Komuś przepadło kilkadziesiąt pralek za drukowanie paragonów pod nazwą Biedronki. 

edzia21 co Ty piszesz? emotka emotka emotka serio tak było? emotka
0 0

kalka

#6247432 Napisano: 30.08.2016 09:13:24
nkba napisał(a):

edzia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

edzia21 co Ty piszesz? emotka emotka emotka serio tak było? emotka

Edzia, ja mając cień podejrzeń zgłosiłabym do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa. Osobiście nie wierzę w drukowanie fałszywych paragonów, zwłaszcza z Biedronce  - natomiast wiem, że konkursowicze sklepikarze kupują w promocyjnych cenach konkursowy towar w ilościach jakie nawet w głowie nam się nie mieszczą, a potem wygrywają hurtowo, a towar spokojnie sprzedają. 
Są jeszcze inne, nieuczciwe praktyki, o których było głośno w necie przy okazji loterii w Milce. chodzi nie o drukowanie paragonów, ale o  zgłaszanie w loterii jednego i tego samego paragonu na 30 osób. Nagrodę odbiera ta, która wygrała, lub w przypadku kilku wygranych-tak , która wygrała największą, lub główną.  
0 0

aga17

#6247436 Napisano: 30.08.2016 09:28:36
edzia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Tak właśnie było
0 0

koper

#6247452 Napisano: 30.08.2016 09:59:45
taalvikki napisał(a):

do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia, a mianowicie taka, że to głównie organizator ponosi odpowiedzialność za takie "cwaniakowanie", bo nie chce paragonu czy jego numeru w zgłoszeniu. więc: jeżeli by patrzeć od strony logiki i regulaminu takich konkursow, to cwaniakowanie nie jest cwaniakowaniem, tylko czytaniem ze zrozumieniem. aczkolwiek, jak już rzekłam, nie przepadam za takim stylem gry jakos wielce.

To argumentacja w stylu, że turysta wsiadający na lotnisku do "pseudotaksówki" i dający się naciągnąć na kilka stów na kursie który powinien kosztować max 2 dychy sam jest sobie winien, bo mógł wcześniej poszukać w necie jak sprawy się mają, z nie zakładać naiwnie, że spotka uczciwych ludzi.

Albo ktoś kto w restauracji powiesi na oparciu krzesła marynarkę (z porfelem w kieszeni) i zajmie się jedzeniem obiadu zamiast pilnowaniem swoich rzeczy . No sorry, ale to tylko jego problem! Ten człowiek ze stolika obok został wręcz sprowokowany do kradzieży wystającego z kieszeni portfela. 

Już nie mówiąc o głupiej kasjerce, która pomyli się wydając resztę (na korzyść klienta). Chyba logiczne, że tylko skończony idiota oddałby jej "nadwyżkę". Jak baba nie umie liczyć, to niech potem oddaje to ze swojej wypłaty!

1 joan 0

kalka

#6247454 Napisano: 30.08.2016 10:02:27
Aga17, co było emotka  Możesz doprecyzować?  emotka
0 0

Gość: huda

#6247456 Napisano: 30.08.2016 10:03:20
Wkurza mnie, że nie umiem robić ładnych zdjęć i że do Sorayi posłałam totalnego gniota zdjęciowo-hasłowego, bo termin gonił. Żegnaj rowerku...
0 0

paula9891

#6247460 Napisano: 30.08.2016 10:08:24
A mnie wkurza to, że wczoraj miałam urodziny i prawie nikt o nich nie pamiętał (nawet narzeczony, siostra, brat, rodzice...). Jest mi bardzo przykro z tego powodu, tym bardziej, że ja zawsze o nich pamiętam, chociaż moja pamięć też jest ulotna i często muszę się wspomagać kartkami. emotka
Facebook im nie przypomniał, (bo nie mam tam powiadomienia) takie czasy.
1 ZetZ 0

edzia21

#6247464 Napisano: 30.08.2016 10:12:52
kalka napisał(a):

Przecież pisałam u góry, co było emotka
0 0

asantesana

#6247471 Napisano: 30.08.2016 10:17:37
paula9891 napisał(a):

A mnie wkurza to, że wczoraj miałam urodziny i prawie nikt o nich nie pamiętał (nawet narzeczony, siostra, brat, rodzice...). Jest mi bardzo przykro z tego powodu, tym bardziej, że ja zawsze o nich pamiętam, chociaż moja pamięć też jest ulotna i często muszę się wspomagać kartkami. emotka
Facebook im nie przypomniał, (bo nie mam tam powiadomienia) takie czasy.

Gdyby mój narzeczony nie pamiętał o moich urodzinach to chyba przestałby nim być emotka  

joan

#6247476 Napisano: 30.08.2016 10:26:33
kalka - nie musisz w to wierzyć, to są fakty emotka Drukowanie paragonów (a najczęściej ich przeróbka graficzna) to akcja stara, jak świat. Tym bardziej nie rozumiem, jak paragony można w ogóle kupować; ale są osoby, które nawet długopisu nie odpuszczą i na ten długopis paragonu szukają, albowiem sam Stwórca docenił ich pracę i uznał za oryginalną i nietuzinkową, więc się nagroda należy i już emotka Przydałaby się jedna spektakularna wpadka, żeby wszystkim w pięty poszło emotka

Wg mnie argumenty typu "po co miałam kupować, skoro produkt nie był mi potrzebny?" albo "nie sądziłam, że wygram!" są płytkie, jak kałuża w zenicie. Po pierwsze: w życiu trzeba być człowiekiem zorganizowanym; dotyczy to również konkursów. Po drugie: konkursów bezparagonowych jest zwykle więcej i nagrody są atrakcyjniejsze; zatem w graniu bez paragonów chodzi po prostu o to, żeby być ujem 24 h emotka

paula9891

#6247484 Napisano: 30.08.2016 10:34:21
asantesana napisał(a):

Gdyby mój narzeczony nie pamiętał o moich urodzinach to chyba przestałby nim być

A co z rodziną? Nie mogę ich wymienić emotka
Ogólnie, to dostałam od niego prezent miesiąc wcześniej, ale wypadałoby, żeby złożył życzenia w sam dzień urodzin... Jest mi bardzo przykro, chociaż wiem, że nie zrobili tego celowo.
0 0

kalka

#6247495 Napisano: 30.08.2016 10:44:48
edzia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

Przecież pisałam u góry, co było emotka

Pisałaś, że przepadły pralki, ale to nie jest dowodem na to, że ktoś drukował paragony z Biedronki, Edziaemotka  Przecież w niektórych loteriach, a bywa, że konkursach co raz częściej przepada mnóstwo nagród niestety - co wciąż nie jest dowodem na drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych.
Jest to bardziej efektem cwaniakowania, niż działań przestępczych, takich jak drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych.
cyt:

edzia21 napisał(a):
Kalka, zadzwoń sobie do Smolara i zapytaj o loterię Persil w Biedronce emotka  Komuś przepadło kilkadziesiąt pralek za drukowanie paragonów pod nazwą Biedronki. 

kalka napisał(a):
Edzia, ja mając cień podejrzeń zgłosiłabym do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa. Osobiście nie wierzę w drukowanie fałszywych paragonów, zwłaszcza z Biedronce  - natomiast wiem, że konkursowicze sklepikarze kupują w promocyjnych cenach konkursowy towar w ilościach jakie nawet w głowie nam się nie mieszczą, a potem wygrywają hurtowo, a towar spokojnie sprzedają. 
Są jeszcze inne, nieuczciwe praktyki, o których było głośno w necie przy okazji loterii w Milce. chodzi nie o drukowanie paragonów, ale o  zgłaszanie w loterii jednego i tego samego paragonu na 30 osób. Nagrodę odbiera ta, która wygrała, lub w przypadku kilku wygranych-tak , która wygrała największą, lub główną. 

Macie dziewczyny pewność, jakieś dowody na drukowanie fałszywych paragonów? emotka Czy tylko podejrzewacie na podstawie tego, że przepadły pralki?  Przepadły, bo formularz zgłoszeniowy Smolara przyjmował wcześniej zgłoszone już nr paragonów  emotka
0 0

delfinka101

#6247500 Napisano: 30.08.2016 10:51:38
Co do drukowania paragnów..jeden osobnik z forum drukował sobie na loterię nestle w stokrotce ale sprawdzali i autko przepadło...no i szukali kolejnej osoby..ale ona też miała wydrukowany...tak długo az trafili na uczciwą osobę...więc wiem o czym pisałam..takich cwaniaków jest więcej

cherry_coke

#6247502 Napisano: 30.08.2016 10:52:27
paula9891 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Gdyby mój narzeczony nie pamiętał o moich urodzinach to chyba przestałby nim być

A co z rodziną? Nie mogę ich wymienić emotka
Ogólnie, to dostałam od niego prezent miesiąc wcześniej, ale wypadałoby, żeby złożył życzenia w sam dzień urodzin... Jest mi bardzo przykro, chociaż wiem, że nie zrobili tego celowo.

Co do faceta, po prostu powiedz mu, że Ci z tego powodu przykro, bo sam pewnie się nie domyśli nawet jak ma doniczka z kwiatami na głowę spadnie. U mnie byłoby tak samo dlatego ogłaszam przed wszystkimi ważnymi świętami niemalże codziennie co za święto się zbliża i czego od niego oczekuję. 
I kochana głowa do góry, zrób sobie z okazji urodzin sama jakąś przyjemność... czy to domowe spa, czy jakieś zakupy, coś co sprawia Ci przyjemność. Nie oglądaj się na innych.
Wszystkiego najlepszego emotka
0 0

kalka

#6247503 Napisano: 30.08.2016 10:55:27
joan napisał(a):

kalka - nie musisz w to wierzyć, to są fakty emotka Drukowanie paragonów (a najczęściej ich przeróbka graficzna) to akcja stara, jak świat. 

Joan, drukowanie fałszywych paragonów fiskalnych, a nieudolne przerobienie na nim cyferki, to olbrzymia różnica.
W pierwszym przypadku jest to przestępstwo gospodarcze, a kaliber przestępstwa  jest zbliżony do tego, co drukowanie fałszywych pieniędzy, zaś w drugim przypadku prokuratura umorzyła by prawdopodobnie sprawę (jeśli ktoś wogóle by to zgłasił) 
I nie wątpię w przerabianie cyferek na paragonie, ale w drukowanie fiskalnych paragonów - za co grozi bezwzględna kara więzienia- dla zdobycia jednej, czy kilku pralek, a nawet samochodu nie mogę uwierzyć. Chyba, że ktoś ma niezbite dowody na takie praktyki, to chętnie sama zgłoszę to do prokuratury emotka  

W pozostałych kwestiach (nie mających zbytnio związku z przestępstwami o charakterze gospodarczym emotka ) jestem tego samego zdania:

joan napisał(a)
 są osoby, które nawet długopisu nie odpuszczą i na ten długopis paragonu szukają, albowiem sam Stwórca docenił ich pracę i uznał za oryginalną i nietuzinkową, więc się nagroda należy i już  Przydałaby się jedna spektakularna wpadka, żeby wszystkim w pięty poszło  

Wg mnie argumenty typu "po co miałam kupować, skoro produkt nie był mi potrzebny?" albo "nie sądziłam, że wygram!" są płytkie, jak kałuża w zenicie. Po pierwsze: w życiu trzeba być człowiekiem zorganizowanym; dotyczy to również konkursów. Po drugie: konkursów bezparagonowych jest zwykle więcej i nagrody są atrakcyjniejsze; zatem w graniu bez paragonów chodzi po prostu o to, żeby być ujem 24 h  

emotka
0 0

petunija1

#6247504 Napisano: 30.08.2016 10:55:54
delfinka101 napisał(a):

Co do drukowania paragnów..jeden osobnik z forum drukował sobie na loterię nestle w stokrotce ale sprawdzali i autko przepadło...no i szukali kolejnej osoby..ale ona też miała wydrukowany...tak długo az trafili na uczciwą osobę...więc wiem o czym pisałam..takich cwaniaków jest więcej

To powinno być surowo karalne.
Sama strata nagrody jest nieadekwatna do czynu.emotka
0 0