Wkurza mnie...

cudaczek121

#6267590 Napisano: 11.10.2016 13:02:26
Przed chwilą- numer prywatny... już się ucieszyłam,że to może Winiary do mnie dzwonią z jakimś Bonem albo autem, a tu tylko przedstawiciel Nationale Nederlanden z jakąś czarującą inaczej ofertąemotka
0 0

bridget

#6267594 Napisano: 11.10.2016 13:05:19
barszcz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asiatko napisał(a):

od 3 dni boli mnie po prawej stronie na dole brzucha i jakiś kujak kłuje mnie na wysokosci płuc tez po prawej stronie, wczoraj tak sie tego wystraszylam ze omal nie zemdlalam, musialam sie polozyc zeby samoloty przeszly. Do lekarki troche sie z tym wstydze isc bo ost wymusilam na niej skierowanie na jakies badania zwiazane z tym ze zbyt czesto jestem przy...bana i spiaca. Pobadaniach wyszlo ze jest ok i że widocznie taka moja uroda. Jest tu jakis lekarz???

Asia, nie lecz się przez Internet, tylko idź jednak lepiej do lekarza, nawet jeśli się 'wstydzisz

może to wyrostek robaczkowy

Szukanie diagnozy w internecie,to kiepski pomysł.Zostaw wstyd w domu i idź do lekarza.Takie objawy moga miec setki przyczyn,a równie dobrze żadnej!

moze kolka nerkowa?
1 kalka 0

kalisto1986

#6267598 Napisano: 11.10.2016 13:12:49
asiatko napisał(a):

od 3 dni boli mnie po prawej stronie na dole brzucha i jakiś kujak kłuje mnie na wysokosci płuc tez po prawej stronie, wczoraj tak sie tego wystraszylam ze omal nie zemdlalam, musialam sie polozyc zeby samoloty przeszly. Do lekarki troche sie z tym wstydze isc bo ost wymusilam na niej skierowanie na jakies badania zwiazane z tym ze zbyt czesto jestem przy...bana i spiaca. Pobadaniach wyszlo ze jest ok i że widocznie taka moja uroda. Jest tu jakis lekarz???

Jeśli już tak bardzo się wstydzisz, to idź na dyżur wieczorem emotka  
Jednak ja bym radziła schować wstyd w kieszeń i jednak odwiedziić lekarza.

Swoją drogą jeśli wcześniejsze wyniki wyszły źle, to wcale nie musi oznaczać Twojej urody, a również to, że trzeba zrobić bardziej szczegółowe badania lub odwiedzić specjalistę np. endokrynologa itp
1 kalka 0

aga17

#6267603 Napisano: 11.10.2016 13:18:11
barszcz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asiatko napisał(a):

Asia, nie lecz się przez Internet, tylko idź jednak lepiej do lekarza, nawet jeśli się 'wstydzisz

Szukanie diagnozy w internecie,to kiepski pomysł.Zostaw wstyd w domu i idź do lekarza.Takie objawy moga miec setki przyczyn,a równie dobrze żadnej!

Idz do lekarza może to być wyrostek robaczkowy. Rozlany wyrostek jest bardzo niebezpieczny, nie chcę Cię straszyć ale lepiej to sprawdzić i to szybko.
0 0

teodozja

#6267628 Napisano: 11.10.2016 13:58:33
barszcz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asiatko napisał(a):

Ja też tak poradzę jak ktoś tu już pisał, jak nie chcesz iść do swojej lekarki to idź na dyżur do swojego szpitala jakoś tak po 20.00 i powiedź że wcześniej Cię bolało,ale teraz pogorszyło się na noc i dlatego przyszłaś.Powinni na miejscu zrobić USG i podstawowe badania krwi,moczu itp.
0 0

paula9891

#6267630 Napisano: 11.10.2016 13:59:16
asiatko napisał(a):

jakiś kujak kłuje mnie na wysokosci płuc tez po prawej stronie, wczoraj tak sie tego wystraszylam ze omal nie zemdlalam, musialam sie polozyc zeby samoloty

Kłucie to poważna sprawa, nie wolno jej lekceważyć. Idź do lekarza i to szybko, a wstyd zostaw z tyłu!
0 0

paula9891

#6267632 Napisano: 11.10.2016 14:04:42
teodozja napisał(a):

barszcz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asiatko napisał(a):

Ja też tak poradzę jak ktoś tu już pisał, jak nie chcesz iść do swojej lekarki to idź na dyżur do swojego szpitala jakoś tak po 20.00 i powiedź że wcześniej Cię bolało,ale teraz pogorszyło się na noc i dlatego przyszłaś.Powinni na miejscu zrobić USG i podstawowe badania krwi,moczu itp.

Nie zrobią USG na nocnej. To tylko opieka lekarska (POZ). USG mogą zrobić jedynie na SOR w szpitalu. Najlepiej idź do swojego lekarza i to szybko! A jeżeli to silny ból, idź na SOR do szpitala i powiedz, że boli Cię od DZISIAJ (tam robią wszystkie badania na miejscu).
0 0

teodozja

#6267648 Napisano: 11.10.2016 14:20:12
paula9891 napisał(a):

teodozja napisał(a):

barszcz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asiatko napisał(a):

Nie zrobią USG na nocnej. To tylko opieka lekarska (POZ). USG mogą zrobić jedynie na SOR w szpitalu. Najlepiej idź do swojego lekarza i to szybko! A jeżeli to silny ból, idź na SOR do szpitala i powiedz, że boli Cię od DZISIAJ (tam robią wszystkie badania na miejscu).

Ja tak miałam dlatego piszę.Lekarz opieki nocnej przy szpitalu u mnie w mieście dał mi skierowanie i kazał i przejśc do tej drugiej części szpitala i zrobiono mi badania i usg. 
0 0

paula9891

#6267655 Napisano: 11.10.2016 14:24:23
teodozja napisał(a):

Lekarz opieki nocnej przy szpitalu

To pewnie w Twojej przychodni mają SOR i nocną razem. W mojej miejscowości jest osobno i nocna nie znajduje się w szpitalu  emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6267656 Napisano: 11.10.2016 14:24:38
asiatko napisał(a):

ludzie, lekarze, szpitale, przychodnie to nie święte krowy...idziesz i żądasz...ja ostatnio zrobiłam awanturę na izbie przyjęć, bo czekałam z mężem przy okienku a żadna laleczka nie podniosła oczu by zapytać o co chodzi....jak ryknęłam to wszyscy na baczność stali, włącznie z policją która przyjechała z kimś z interwencji....idź do szpitala, i jak Cię odeślą niech Ci dadzą na piśmie, że Cię nie przyjmą...żądaj!!!! 
0 0

kalisto1986

#6267658 Napisano: 11.10.2016 14:27:10
Dokładnie jak @teodozja pisze, w niektórych miastach nocna opieka jest przy szpitalu i tam robią od razu wszystkie badania.
0 0

paula9891

#6267660 Napisano: 11.10.2016 14:28:32
cleopatra napisał(a):

ja ostatnio zrobiłam awanturę na izbie przyjęć, bo czekałam z mężem przy okienku a żadna laleczka nie podniosła oczu by zapytać o co chodzi....

Wiesz co... Nigdy nie wiesz co one robią, myślę, że w ich interesie jest obsłużyć Cię jak najszybciej i mieć Cię z głowy. emotka
Byłam świadkiem sytuacji, kiedy babka się wydarła na rejestratorkę "czy może łaskawie nas pani obsłuży?!". A dziewczya pisała pacjentowi z kolejki zwolnienie (dlatego miała pochyloną głowę i nie obsługiwała). To, że nie widzisz co robią, to nie znaczy, że nie robią nic, a uwierz papierkowej roboty im nie brakuje.
1 hoduniek 0

Gość: cleopatra

#6267664 Napisano: 11.10.2016 14:34:25
paula9891 napisał(a):

cleopatra napisał(a):

ja ostatnio zrobiłam awanturę na izbie przyjęć, bo czekałam z mężem przy okienku a żadna laleczka nie podniosła oczu by zapytać o co chodzi....

Wiesz co... Nigdy nie wiesz co one robią, myślę, że w ich interesie jest obsłużyć Cię jak najszybciej i mieć Cię z głowy. emotka
Byłam świadkiem sytuacji, kiedy babka się wydarła na rejestratorkę "czy może łaskawie nas pani obsłuży?!". A dziewczya pisała pacjentowi z kolejki zwolnienie (dlatego miała pochyloną głowę i nie obsługiwała). To, że nie widzisz co robią, to nie znaczy, że nie robią nic, a uwierz papierkowej roboty im nie brakuje.

akurat nie robiły nic...inaczej bym się nie darła
0 0

paula9891

#6267669 Napisano: 11.10.2016 14:41:11
cleoparta, a skąd wiesz? W mojej przychodni jest tak, że nie widać, czy kobieta coś pisze, widzę, że ma spuszczoną głowę, albo, że wpisuje coś do komputera. Osobiście widziałam jak wygląda praca w rejestracji i nikomu tego nie życzę...
0 0

dang21

#6267675 Napisano: 11.10.2016 14:45:02
cleopatra napisał(a):

paula9891 napisał(a):

cleopatra napisał(a):

akurat nie robiły nic...inaczej bym się nie darła 

Zamiast się drzeć, można z kulturą zwrócić uwagę...

Wkurza mnie zimno. Chcę znów lato emotka

paula9891

#6267676 Napisano: 11.10.2016 14:46:14
dang21 napisał(a):

Wkurza mnie zimno. Chcę znów lato

Ja też!!! Przez tą jesień weny mi brakuje emotka
0 0

hoduniek

#6267678 Napisano: 11.10.2016 14:47:13
a mnie wkurza, ze dodałam już z 5 konkursów a dopiero jeden przeszedł... nie mam dostepu do tematu o biedrze i zapowiedziach emotka
0 0

koper

#6267691 Napisano: 11.10.2016 15:02:39
hoduniek napisał(a):

a mnie wkurza, ze dodałam już z 5 konkursów a dopiero jeden przeszedł... nie mam dostepu do tematu o biedrze i zapowiedziach  emotka

Cierpliwości, a dla pocieszenia dodam, że w Biedronce trwa dyskusja o tym do kogo zadzwoniło już Albedo z winiar, a do kogo nie.
A konkursy z zapowiedzi niedługo będą w bazie, jak np ten z Tesco w którym trzeba kupić mrożonki Hortex za 10 zł, żeby wygrać szklany słoik z uchem, słomką i "dziurawą" pokrywką za 3,50 zł emotka
Uszy do góry, dużo nie tracisz, a forumowe zaległości szybko nadrobisz  emotka

dolly

#6267795 Napisano: 11.10.2016 17:27:31
cleopatra napisał(a):

ludzie, lekarze, szpitale, przychodnie to nie święte krowy...idziesz i żądasz...ja ostatnio zrobiłam awanturę na izbie przyjęć, bo czekałam z mężem przy okienku a żadna laleczka nie podniosła oczu by zapytać o co chodzi....jak ryknęłam to wszyscy na baczność stali, włącznie z policją która przyjechała z kimś z interwencji....idź do szpitala, i jak Cię odeślą niech Ci dadzą na piśmie, że Cię nie przyjmą...żądaj!!!! 

Dobrze, ze Cie od razu na psychiatrie nie przetransportowali emotka
Rejestracje sa różne,  w niektórych faktycznie sie pracuje,  w innych zaś obija. No i zależy na kogo sie trafi, dlatego potrafię zrozumieć,  że ktos moze sie wydrzeć, a nie grzecznie dopraszac sie pomocy, ktora sie należy. 
0 0

zezowaty_kot

#6268023 Napisano: 12.10.2016 01:47:59
I smutno, i szaro, i płakać, i źle, i krzyczeć, i eh...  :(
0 0