Wkurza mnie...

ziolko

#6271220 Napisano: 18.10.2016 11:01:23
napisz... co prawda wspomniałam o "znajomej, która miała tak kilka razy" emotka  ale warto samemu napisać 

Gość: katrin22

#6271222 Napisano: 18.10.2016 11:06:26
Wkurza mnie, że w moim domowym dystrybutorze na wodę (nieużywanym od dłuższego czasu) zalęgły się jakieś drobnoustroje. Woda zielona emotka . Przepuściłam przez niego setki litrów wody, by choć trochę pozbyć się tego, ale wiadomo, nawet teraz gdy leci niby czysta, to strach przepuścić nawet " Cyrankę". Jest tu ktoś kto zna się na sanityzacji? bo chyba będę zmuszona zawieźć mazynę do dezynfekcji, choć to wysoka maszyna i pewnie zabulę jak za zboże za taką usługę emotka
0 0

rutka

#6271224 Napisano: 18.10.2016 11:07:54
a mnie wkurza wyszukiwarka w paczce sprzataczce,dawniej wpisywało się email i juz bylo wiadomo,teraz wpisujemy nr paragonu i datę ale nie paragonu tylko dnia w ktorym chcemy zobaczyc czy wygraliśmyemotka
0 0

ziolko

#6271227 Napisano: 18.10.2016 11:09:03
katrin22 napisał(a):

Wkurza mnie, że w moim domowym dystrybutorze na wodę (nieużywanym od dłuższego czasu) zalęgły się jakieś drobnoustroje. Woda zielona  emotka . Przepuściłam przez niego setki litrów wody, by choć trochę pozbyć się tego, ale wiadomo, nawet teraz gdy leci niby czysta, to strach przepuścić nawet " Cyrankę". Jest tu ktoś kto zna się na sanityzacji? bo chyba będę zmuszona zawieźć mazynę do dezynfekcji, choć to wysoka maszyna i pewnie zabulę jak za zboże za taką usługę  emotka

co prawda to nie dystrybutor, ale miałam tak kiedyś w pojemniku na wodę w żelazku emotka  jak zostało trochę wody, a żelazko stało na parapecie na słońcu, to miałam glony. 
Pomógł ocet  :) wlałam ocet, zostawiłam na kilka godzin - wiadomo, mały pojemnik. Ty musiałabyś pewno na dłużej. Później wypłukałam i pojemnik czysty. 
Możesz spróbować. Albo zadzwonić do firmy, z której masz ten dystrybutor i zapytać, co masz zrobić.
1 brucee 0

dorotade

#6271231 Napisano: 18.10.2016 11:11:12
Wkurza mnie mój brak szczęścia w loteriach  emotka
1 brucee 0

Gość: katrin22

#6271234 Napisano: 18.10.2016 11:15:47
ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Wkurza mnie, że w moim domowym dystrybutorze na wodę (nieużywanym od dłuższego czasu) zalęgły się jakieś drobnoustroje. Woda zielona  emotka . Przepuściłam przez niego setki litrów wody, by choć trochę pozbyć się tego, ale wiadomo, nawet teraz gdy leci niby czysta, to strach przepuścić nawet " Cyrankę". Jest tu ktoś kto zna się na sanityzacji? bo chyba będę zmuszona zawieźć mazynę do dezynfekcji, choć to wysoka maszyna i pewnie zabulę jak za zboże za taką usługę  emotka

co prawda to nie dystrybutor, ale miałam tak kiedyś w pojemniku na wodę w żelazku emotka  jak zostało trochę wody, a żelazko stało na parapecie na słońcu, to miałam glony. 
Pomógł ocet  :) wlałam ocet, zostawiłam na kilka godzin - wiadomo, mały pojemnik. Ty musiałabyś pewno na dłużej. Później wypłukałam i pojemnik czysty. 
Możesz spróbować. Albo zadzwonić do firmy, z której masz ten dystrybutor i zapytać, co masz zrobić.

Potraktowałam to octem i sodą i wrzątkiem, ale nadal boję się z tego korzystać.
Już sobie nawet "wklepałam", że pewnie są tam bakterie E Coli i fruwają już po całym domu, choć nikt nie korzysta z tego urządzenia teraz. W lecie było non stop używane i było wszystko OK, woda czyściutka, bezwonna, a teraz to myślałam, że na zawał zejdę.
Napisałam już info do różnych firm w sprawie środków. Póki co traktują octem z sodą i wodą, by nic się już więcej nie zalęgło i urządzenie do kwarantanny. Aż strach pomyśleć co siedzi w rurach od zmywarek czy w filtrach.
0 0

ziolko

#6271237 Napisano: 18.10.2016 11:18:30
katrin22 -  czy ten dystrybutor nie stoi gdzieś w pobliżu okna? bo jeśli nie był za często używany, miał dostęp światła, to dlatego glony się pojawiły
0 0

cudaczek121

#6271244 Napisano: 18.10.2016 11:27:42
ondine napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że coś mi się zablokowało w telefonie. Nie mogę wejść w smsy ani książkę adresową.A jak już mi przychodzi sms, to nie daje rady go w ogóle otworzyć.Mam telefon LG emotka

Może dotyk szwankuje? emotka

dzięki za radę.Kolega mi doradził, abym na 5 minut wyjęła baterię z telefonu i włożyła ją z powrotem.Zadziałało emotka Szkoda tylko,że żadne info o jakiejkolwiek nagrodzie nie raczy się napatoczyćemotka
0 0

malutka456

#6271256 Napisano: 18.10.2016 11:39:03
dzisiejszy dzień dopiero się zaczął, a już mam dosyć - wieczorem zasnęłam (padłam ze zmęczenia po nocnym dyżurze) i zapomniałam otworzyc kotom drzwi do kuwety, efekt - niespodzianka na pościeli  (niestety ta cięższa wersja) i na ubraniach do prania - tutaj tylko mokro. Do tego dzieci właśnie rozsypały wszedzie kocia karmę, a ja na mentosie złamałam zęba i to tak nieszczęsliwie, że pewnie 500zł nie moje lub więcej emotka mam dosyć emotka
1 brucee 0

margo96

#6271264 Napisano: 18.10.2016 11:43:19
malutka456 napisał(a):

dzisiejszy dzień dopiero się zaczął, a już mam dosyć - wieczorem zasnęłam (padłam ze zmęczenia po nocnym dyżurze) i zapomniałam otworzyc kotom drzwi do kuwety, efekt - niespodzianka na pościeli  (niestety ta cięższa wersja) i na ubraniach do prania - tutaj tylko mokro. Do tego dzieci właśnie rozsypały wszedzie kocia karmę, a ja na mentosie złamałam zęba i to tak nieszczęsliwie, że pewnie 500zł nie moje lub więcej  emotka mam dosyć  emotka

O kur... czaki, niezła historia, zwłaszcza z tymi kotamiemotka  Szczerze współczuję. Mam nadzieję, że chociaż na mentosy coś wygrasz, w ramach rekompensaty. Życzę Ci, żeby do końca dnia już poszło wszystko z górki emotka

monisss

#6271362 Napisano: 18.10.2016 13:44:52
mam dość swojej pracy, dość dojazdów 1,5h w samochodzie w jedną stronę:/ do tego 8 h siedzenia z nudnymi ludźmi.. do tego wczoraj teściowa sobie rękę złamała,a dopiero co były inne przygody ze szpitalami, a moje dziecko daje popalić za piecioro.. kryzys w małżeństwie oraz chyba kryzys wieku średniego.. do tego ta jesień.. i brak wygranych od czasu miłego maila od Lidki...
0 0

ace

#6271367 Napisano: 18.10.2016 13:47:56
katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Potraktowałam to octem i sodą i wrzątkiem, ale nadal boję się z tego korzystać.
Już sobie nawet "wklepałam", że pewnie są tam bakterie E Coli i fruwają już po całym domu, choć nikt nie korzysta z tego urządzenia teraz. W lecie było non stop używane i było wszystko OK, woda czyściutka, bezwonna, a teraz to myślałam, że na zawał zejdę.
Napisałam już info do różnych firm w sprawie środków. Póki co traktują octem z sodą i wodą, by nic się już więcej nie zalęgło i urządzenie do kwarantanny. Aż strach pomyśleć co siedzi w rurach od zmywarek czy w filtrach.

a może tabletki do uzdatniania wody pitnej (w sklepach np survivalowych, łowieckich) coś pomogą i wybiją dziadostwo? Tzn bakterie coli na pewno wybiją, a glony to nie wiem...
Albo wlać jakiegoś olejku eterycznego np z drzewa herbacianego - ma właściwości bakterio i grzybobójcze....
1mariusz napisał(a):

joan napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Pralka mi się zepsuła emotka i ma już tyle lat, że raczej nie będzie opłacało się jej naprawiać, oby Calgon zlitował się nad mym losem...

Będę za Ciebie trzymała kciuki emotka

Sama właśnie wymieniłam pralkę na wygraną, ale ta poprzednia nadal działa, choć w listopadzie skończyłaby 10 lat. I się zastanawiam, ile wytrzymują te nowe pralki, bo aż tak długo to jednak chyba nie emotka

Ha ha ,moja z Biedronki stoi w piwnicy i cierpliwie CZEKA .Starej powiedziałam,że ma następcę ,więc jakby co to wypad! No i podejrzewam ,że się przejęła i na emeryturę prędzej pójdę ja!! emotka

ja już się wyleczyłam z wymiany starych, brzydkich, obdrapanych, działających urządzeń agd emotka Mam odkurzacz co ma 30 lat i działa bez zarzutu, a w naprawie nie był nigdy emotka Wiadomo nie ma różnych bajerów nawadniających, nawilżających, wyłapujących roztocza, leczniczych, zapobiegających ciąży itd ale swoją podstawową funkcję spełnia wzorowo emotka   A i mój kot czuje przed nim respekt (moja osoba nie ma takiej mocy emotka ) więc jak chcę go przywołać do porządku wystarczy że zbliżę się do szafy gdzie przebywa potwór emotka

jokan

#6271389 Napisano: 18.10.2016 14:17:34
poczta-polska, skladalam reklamację pod koniec sierpnia, a tu zadnej odpowiedzi emotka , dzwonilam teraz a oni, ze trwaja prace na systemie i sie nic nie dowiem, mam zadzwonic po 17 czy 18
0 0

Gość: superkonek

#6271390 Napisano: 18.10.2016 14:18:08
jokan napisał(a):

poczta-polska, skladalam reklamację pod koniec sierpnia, a tu zadnej odpowiedzi emotka , dzwonilam teraz a oni, ze trwaja prace na systemie i sie nic nie dowiem, mam zadzwonic po 17 czy 18

Minął miesiąc, jest zasadna. emotka
1 ziolko 0

cherry_coke

#6271397 Napisano: 18.10.2016 14:23:48
superkonek napisał(a):

jokan napisał(a):

Minął miesiąc, jest zasadna. emotka

Dokładnie. I to poczta polska ma obowiązek poinformować Ciebie o rozpatrzeniu reklamacji, a nie Ty pocztę polską. 
0 0

Pitach

#6271413 Napisano: 18.10.2016 14:58:48
Moja niemoc w Lay's emotka
Staję na głowie,na rzęsach,na uszach...a od 14 dni jedna wielka figa emotka
Nie potrafię znaleźć klucza do zdobycia piłki emotka
0 0

andziulka21

#6271414 Napisano: 18.10.2016 15:00:52
Mam tak samo tylko, że mi kompletnie brakuje pomysłu emotka
0 0

natala91

#6271469 Napisano: 18.10.2016 16:15:38
dość że nic nie wygrałam już dawno to jeszcze na konkurs milki z kocykami kupiłam czekolady w Biedronce a teraz patrzę a tam trzeba w ABC itp emotka . Grr jakiś pech się mnie uczepił emotka
0 0

ziolko

#6271471 Napisano: 18.10.2016 16:19:06
jokan napisał(a):

Teraz czekaj na wypłatę odszkodowania, bo minął termin na odpowiedź emotka  
0 0

Gość: mattadore

#6271511 Napisano: 18.10.2016 17:44:51
Konkursy organizowane przez CCC , że to strony się nie ładują, to nic ale ich wybory...Masakra
0 0