Wkurza mnie...

sydariameki

#6279242 Napisano: 03.11.2016 17:30:15
Wkurzaja mnie loterie...to kupowanie,żeby mieć paragon zaczyna mi po hazard podchodzić. 

Domino123

#6279317 Napisano: 03.11.2016 19:25:04
ziolko napisał(a):

Domino123 napisał(a):

Lajkonik z fb do nagrody wartej 40 zł chce" Czy mogłabyś dodatkowo podać nam swój numer pesel/NIP oraz adres urzędu skarbowego?" czy to nie jest lekka przesada?? o.O 

JEST!! powołaj się na przepisy i logikę, że przy nagrodach i wartości mniejszej, niż 760 zł nie powinni nawet pomyśleć o tym, żeby takie dane brać, a tym bardziej nie powinni ich żądać.
Poza tym jak chcą odprowadzać podatek od nagród, to powinni to robić w SWOIM US!! 

Dziękuję za odpowiedź, tak zrobię i zobaczę jak się do tego ustosunkują. Najwyżej podziękuje za nagrodę 
0 0

mczarna

#6279325 Napisano: 03.11.2016 19:34:42
Wkurza mnie ta beznadziejna, dołująca pogoda. Zdecydowanie ten klimat nie dla mnie.
0 0

do.ta.3

#6279326 Napisano: 03.11.2016 19:39:42
mczarna napisał(a):

Wkurza mnie ta beznadziejna, dołująca pogoda. Zdecydowanie ten klimat nie dla mnie.

mam to samo 
1 mczarna 0

ziolko

#6279327 Napisano: 03.11.2016 19:41:03
Domino123 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Domino123 napisał(a):

Lajkonik z fb do nagrody wartej 40 zł chce" Czy mogłabyś dodatkowo podać nam swój numer pesel/NIP oraz adres urzędu skarbowego?" czy to nie jest lekka przesada?? o.O 

JEST!! powołaj się na przepisy i logikę, że przy nagrodach i wartości mniejszej, niż 760 zł nie powinni nawet pomyśleć o tym, żeby takie dane brać, a tym bardziej nie powinni ich żądać.
Poza tym jak chcą odprowadzać podatek od nagród, to powinni to robić w SWOIM US!! 

Dziękuję za odpowiedź, tak zrobię i zobaczę jak się do tego ustosunkują. Najwyżej podziękuje za nagrodę 

jak wygrałam jakieś urządzenie do kuchni, za 80 zł, to też chcieli pesel. Zbuntowałam się i nie podałam - nagroda dotarła.
Tak samo w ub roku, czy 2 lata temu, w loterii Faktu, wygrałam 100 zł i też chcieli te dane. Kolejny bunt - nagroda jest u mnie emotka
Później poszukam info i wkleję
0 0

cudaczek121

#6279332 Napisano: 03.11.2016 19:44:56
monisss napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

monisss napisał(a):

moja praca!!! i ludzie, którzy są w niej.. raptem 4 osoby, ale takie nuuuuuuuuuuuuudne , że wlasnie usypiam.. jak ja się cieszę, że znalazłam to forum.

Myślałam, że w pracy się pracuje emotka

Wkurza mnie pogoda. Wiatr, wiatr, wiatr emotka

też emotka ale jak się ma towarzystwo wujowe to wszystko nudzi.. tak wiatr .. deszcz.. eh

no to może w pracy słuchaj radia zamiast tych znajomych.A z wchodzeniem na forum w trakcie pracy radziłabym uważać, bo pracodawca może mieć zainstalowane oprogramowanie na komputerze, na jakie strony wchodzą pracownicy zamiast pracować. U nas w biurze możemy od czasu do czasu wchodzić na prywatną pocztę albo inne strony, pod warunkiem,że praca jest na czas wykonana emotka
0 0

escada

#6279355 Napisano: 03.11.2016 19:57:16
wkurza mnie loteria bezgotówkowa - nie mogę wklepać paragonu, juz 4 raz próbuję i ciągle  jakiś bład, wrrr , za duży tłok na stronie czy przeglądarka niedobra?
0 0

mczarna

#6279386 Napisano: 03.11.2016 20:22:02
cudaczek121 napisał(a):

monisss napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

monisss napisał(a):

moja praca!!! i ludzie, którzy są w niej.. raptem 4 osoby, ale takie nuuuuuuuuuuuuudne , że wlasnie usypiam.. jak ja się cieszę, że znalazłam to forum.

Myślałam, że w pracy się pracuje emotka

Wkurza mnie pogoda. Wiatr, wiatr, wiatr emotka

też emotka ale jak się ma towarzystwo wujowe to wszystko nudzi.. tak wiatr .. deszcz.. eh

no to może w pracy słuchaj radia zamiast tych znajomych.A z wchodzeniem na forum w trakcie pracy radziłabym uważać, bo pracodawca może mieć zainstalowane oprogramowanie na komputerze, na jakie strony wchodzą pracownicy zamiast pracować. U nas w biurze możemy od czasu do czasu wchodzić na prywatną pocztę albo inne strony, pod warunkiem,że praca jest na czas wykonana emotka

W korpo są np. blokady stron-ja mam nasze forum zablokowane,więc tylko na telefonie mogę zerkać.
P.S. Mam tego pendrive ale paragon opisany masakrycznie,więc będzie ciężko, a ja głupia nie sprawdziłam jak zgłaszałam...
0 0

bezaczek7

#6279461 Napisano: 04.11.2016 02:04:12
ziolko napisał(a):

jak wygrałam jakieś urządzenie do kuchni, za 80 zł, to też chcieli pesel. Zbuntowałam się i nie podałam - nagroda dotarła.
Tak samo w ub roku, czy 2 lata temu, w loterii Faktu, wygrałam 100 zł i też chcieli te dane. Kolejny bunt - nagroda jest u mnie emotka

Ja się raz zbuntowałam i nagrody nie dostałam emotka  także nie zawsze jest tak różowo. Kompletnie już nie pamiętam co to było, ale na pewno poniżej 100zł i było to raczej w zeszłym roku.

Oj, teraz to się wkurzyłam. Bardziej sama na siebie, ale i na kuriera, mógł wykazać odrobinę dobrej woli, tak myślę. Przepadł mi bon do Kaufa, bo podałam adres mamy, ale numer był mój. Był u mamy, ale nie było jej w domu, podałam kurierowi nr do mamy, umówili się, że podjedzie do niej do pracy, był, ale mama akurat rozmawiała przez telefon i nie wiedziała, że już ma wyjść do recepcji, no i zwrócił paczkę do nadawcy emotka  Nawet nie wiem, czy koszulka też była, czy nieemotka
0 0

paula9891

#6279560 Napisano: 04.11.2016 10:53:55
magnus napisał(a):

Wkurzają mnie te pseudo knkursy/loterie cwaniacko zerżnięte z zachodu emotka
Bramki ustalane na Bóg wie jaki zasadach emotka
U mnie - 12 Graal - ZERO
10 Ferrero- ZERO
Mentosów, Polo nawet nie zliczę.
Tyle kasy w plecy i jeszcze problem komu te smakołyki oddać emotka
Dodatkowa osobista bramka Lidii tez doprowadza mnie do szału ma nazwiska, które mogą i wygrywają wsio i w każdej edycji a inne tnie wg tylko Jej znanych zasad- Wrona wygrała raz, to trzeba wszystkie Wrony aut , niewazne,że Ci ludzie nie mają ze sobą nic wspólnego, że pochodzą z innych części kraju. Wkurzająca Agencja  emotka
I dodatkowo Almette, zasady i przebieg konkursu wg widzimisię emotka

Mnie w Lay's wkurza najbardziej, że jak już wygrasz na swoje nazwisko piłkę, a konsoli nie, to już nie możesz grać dalej na to nazwisko, bo bez piłki szans na konsolę brak.
A ja wcale nie chcę kilku piłek, niech je wygra ktoś inny. Wolałabym grać na swoje nazwisko do skutku, aż uda się z konsolą...

slonko365

#6279567 Napisano: 04.11.2016 11:06:18
bezaczek7 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ja się raz zbuntowałam i nagrody nie dostałam emotka  także nie zawsze jest tak różowo. Kompletnie już nie pamiętam co to było, ale na pewno poniżej 100zł i było to raczej w zeszłym roku.

Oj, teraz to się wkurzyłam. Bardziej sama na siebie, ale i na kuriera, mógł wykazać odrobinę dobrej woli, tak myślę. Przepadł mi bon do Kaufa, bo podałam adres mamy, ale numer był mój. Był u mamy, ale nie było jej w domu, podałam kurierowi nr do mamy, umówili się, że podjedzie do niej do pracy, był, ale mama akurat rozmawiała przez telefon i nie wiedziała, że już ma wyjść do recepcji, no i zwrócił paczkę do nadawcy emotka  Nawet nie wiem, czy koszulka też była, czy nie emotka

Ale jesteś pewna, że zwrócił do nadawcy? Przecież jak kurier kogoś nie zastanie, to po skontaktowaniu się jeszcze raz powinien przyjechać, a nawet jeśli to podjechanie do mamy sobie policzył jako druga próbę doręczenia, to i tak powinna przesyłka jeszcze przez jakiś czas być w ich magazynie / punkcie odbioru żebyś sobie mogła sama odebrać.
0 0

bezaczek7

#6279588 Napisano: 04.11.2016 11:35:04
slonko365 napisał(a):

Ale jesteś pewna, że zwrócił do nadawcy? Przecież jak kurier kogoś nie zastanie, to po skontaktowaniu się jeszcze raz powinien przyjechać, a nawet jeśli to podjechanie do mamy sobie policzył jako druga próbę doręczenia, to i tak powinna przesyłka jeszcze przez jakiś czas być w ich magazynie / punkcie odbioru żebyś sobie mogła sama odebrać.

Pytałam mailem w firmie kurierskiej. Doręczenie nieudane było w piątek, a drugiego już odebrała agencja  emotka  Dostałam numer paczki, to wiem. Zaznaczył kurier odmowa przyjęcia i po ptokach. To były te wolne dni teraz i myślałam, że może będzie się kontaktował w poniedziałek, skoro nie to może w środę, zresztą miałam wyjazdy na pogotowie przez to wolne w rodzinie, i dopiero wczoraj maila napisałam. Odmowa przyjęcia, to nie będzie leżała przecież gdzieś na magazynie  emotka
0 0

ziolko

#6279608 Napisano: 04.11.2016 12:00:26
bezaczek7 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Pytałam mailem w firmie kurierskiej. Doręczenie nieudane było w piątek, a drugiego już odebrała agencja  emotka  Dostałam numer paczki, to wiem. Zaznaczył kurier odmowa przyjęcia i po ptokach. To były te wolne dni teraz i myślałam, że może będzie się kontaktował w poniedziałek, skoro nie to może w środę, zresztą miałam wyjazdy na pogotowie przez to wolne w rodzinie, i dopiero wczoraj maila napisałam. Odmowa przyjęcia, to nie będzie leżała przecież gdzieś na magazynie  emotka

ale na jakiej podstawie zaznaczył odmowę przyjęcia?? to, że ktoś od razu nie mógł wyjść, to nie znaczy,  ze nie chce tej przesyłki!!! napisz do agencji w imieniu mamy i wyjaśnij sytuację, może wyślą jeszcze raz.
A jeśli w przyszłości mama nie będzie mogła odebrać, to niech odbierze sąsiad, którego upoważni do tego, albo ktoś z rodziny. U mnie tak odebrała ciocia, jak mamy nie było w domu 

slonko365

#6279609 Napisano: 04.11.2016 12:06:06
bezaczek7 napisał(a):

to ja bym złożyła skargę/reklamację na kuriera. Przecież nie odmówiłaś przyjęcia emotka  Jakby tak wszyscy kurierzy odsyłali przesyłki zamiast dać paczkę do magazynu, jak kogoś nie zastaną, to byśmy połowy paczek nie dostawali... Nie wiem, co to za firma, ale gdy np. byłam na wakacjach to kurier z DPD telefonicznie uzgodnił ze mną kiedy będę i mi dopiero w tym terminie przywiózł znów. Są oczywiście różne firmy, ale to już przesada, żeby od razu odsyłać paczkę, jak kogoś raz mnie było, a drugi raz nie odebrał telefonu...
Nie wiem, co może dać taka reklamacja, ale może kurier się zastanowi, zamiast machnie odmowę przyjęcia gdy kogoś nie zastanie/ktoś nie odbierze telefonu, bo raczej tego w procedurach nie ma...
2 ziolko, brucee 0

ziolko

#6279619 Napisano: 04.11.2016 12:16:15
wkurza mnie, a jednocześnie śmieszy cenzura na pw emotka
Opisywałam jakieś wydarzenie, w którym było słowo d.u.p.e.k (bez kropek) a wyszło cenzurak  emotka   emotka

Oraz wkurza mnie, że jak polubię jakiś profil na fb, to z automatu mam włączone odtwarzanie filmów z tego profilu. Szlagg... a później trzeba pamiętać, żeby to odznaczyć, bo inaczej wszystko odtwarza emotka
1 brucee 0

asantesana

#6279629 Napisano: 04.11.2016 12:33:02
Odwieczne, notoryczne, niekończące się remonty u sąsiadów, jeden kończy drugi zaczyna i tak cały okrągły rok wiercenie, rąbanie, no kur...ka wodna!
1 ziolko 0

ziolko

#6279639 Napisano: 04.11.2016 12:52:11
asantesana napisał(a):

Odwieczne, notoryczne, niekończące się remonty u sąsiadów, jeden kończy drugi zaczyna i tak cały okrągły rok wiercenie, rąbanie, no kur...ka wodna!

znam to... u mnie w bloku, gdzie mamy biuro, to są ciągłe remonty emotka  akustyka jest masakryczna, nawet jak robią coś w klatce obok, to słychać jakby było za ścianą albo nad nami emotka
1 brucee 0

monia24

#6279640 Napisano: 04.11.2016 12:52:45
paula9891 napisał(a):

magnus napisał(a):

U mnie - 12 Graal - ZERO
10 Ferrero- ZERO
Dodatkowa osobista bramka Lidii tez doprowadza mnie do szału ma nazwiska, które mogą i wygrywają wsio i w każdej edycji a inne tnie wg tylko Jej znanych zasad- Wrona wygrała raz, to trzeba wszystkie Wrony aut , niewazne,że Ci ludzie nie mają ze sobą nic wspólnego, że pochodzą z innych części kraju. Wkurzająca Agencja  emotka

Mnie w Lay's wkurza najbardziej, że jak już wygrasz na swoje nazwisko piłkę, a konsoli nie, to już nie możesz grać dalej na to nazwisko, bo bez piłki szans na konsolę brak.
A ja wcale nie chcę kilku piłek, niech je wygra ktoś inny. Wolałabym grać na swoje nazwisko do skutku, aż uda się z konsolą...

Piłki już nie wygrasz, bo nie możesz drugiej. Ale twoje hasło może być lepsze od tych "piłkowych" i masz konsolę.
0 0

paula9891

#6279644 Napisano: 04.11.2016 12:59:42
monia24 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

magnus napisał(a):

U mnie - 12 Graal - ZERO
10 Ferrero- ZERO

Piłki już nie wygrasz, bo nie możesz drugiej. Ale twoje hasło może być lepsze od tych "piłkowych" i masz konsolę.

Teoria swoje, praktyka swoje emotka

Niebieska_Laguna

#6279736 Napisano: 04.11.2016 15:35:09
Znalazłam w spamie wiadomość z agencji, że mam wysłać zdjęcie paragonu. Przeprosiłam za to, że zapomniałam dołączyć go do pierwszej wiadomości i odesłałam. Ale dla pewności sprawdziłam jeszcze raz, co wysłałam im za pierwszym razem i okazało się, że wraz z danymi wysłałam im piękne, czytelne zdjęcie paragonu... Eh...
0 0