Wkurza mnie...

do.ta.3

#6281727 Napisano: 08.11.2016 21:29:50
chasia napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

koper napisał(a):

(...) odłożyłam telefon na taśmę i zapomniałam o nim. Nie zdążyłam wyjść ze sklepu, kiedy się zorientowałam, że nie mam telefonu. Wróciłam się na kasę, ale po telefonie nie było już śladu. Od razu zadzwoniłam z telefonu konkursowego, ale ktoś w przeciągu pięciu minut wyciągnął z niego karty albo go wyłączył... Musiała być to osoba, która stała za mną w kolejce i za pewne mijała mnie, gdy wracałam się do kasy... (...)

Idź na policję i zgłoś kradzież. W sklepie powinien być monitoring, może będzie widać kto zabrał telefon. Policja takich spraw nie olewa.
http://lublin.wyb...ziala-to-kamera.html

Trzymam kciuki, żeby się znalazł!

Nie pomyślałam o tym. Może jutro faktycznie się przejdę.

Tak mi sie skojarzyło... http://www.gazeta...zolka3Img#viewSource Idz na policje, monitoring jest pewnie w sklepie, wiec moze znajdą przyjemniaczka.

koniecznie idź na policję, te osoby niech nie czują się bezkarnie a dzięki takim akcjom z monitoringu szybko są wyłapywane http://www.kurier...caki-wideo,10480119/

1mariusz

#6281784 Napisano: 08.11.2016 23:44:51

Ludzka podłość, chciwość? Nie wiem jak to nazwać. Robiłam dziś zakupy, stojąc w kolejce przeglądałam internet na telefonie, a gdy przyszło do płacenia, odłożyłam telefon na taśmę i zapomniałam o nim. Nie zdążyłam wyjść ze sklepu, kiedy się zorientowałam, że nie mam telefonu. Wróciłam się na kasę, ale po telefonie nie było już śladu. Od razu zadzwoniłam z telefonu konkursowego, ale ktoś w przeciągu pięciu minut wyciągnął z niego karty albo go wyłączył... Musiała być to osoba, która stała za mną w kolejce i za pewne mijała mnie, gdy wracałam się do kasy... Poszłam do punktu obsługi, ale telefonu nikt nie oddał, obszukałyśmy z Panią kasę i sklep, ale po telefonie ani śladu. I nawet nie liczyłam, że się znajdzie, bo ktoś zadbał o pozbycie się kart sim. Rozumiem znaleźć telefon na ulicy i mieć wątpliwości co z nim zrobić, ale na ladzie przy kasie, gdzie wiadomo, że osoba może się po niego wrócić, gdy najprawdopodobniej widziała się kto go kładzie? Żeby to jeszcze był nowiutki iPhone6! Ale to kupiony 3 lata chiński smartfon za 300 zł. 100 raz był na podłodze, jeszcze więcej na chodziku. Jestem niezdarą, więc nie kupuję drogiego sprzętu. Boki poodpryskiwane, szybka popękana, na pierwszy rzut oka widać, że to badziew nic nie warty. Bez ładowarki, zablokowany wzorem, ale ktoś się jednak pokusił na może 30 zł z lombardu? Ale nie wierzę by ktoś przy zdrowych zmysłach kupił takie telefon. Miałam tam numery, zdjęcia, filmy i inne rzeczy, które gromadziłam prze 3 lata. Dla mnie to ogromna wartość sentymentalna, a jakiś złodziej ma to gdzieś... Dziwie się jak można tak postąpić? Tym bardziej, że jakiś czas temu znalazłam portfel na Uniwersytecie, od razu zaniosłam go do dziekanatu i razem z Panią powiadomiłyśmy dziewczynę, do której należał. Jak się okazało miała w nim pierwsze stypendium... Nie wyobrażam sobie postąpić inaczej, jak oddać taką rzecz....

zgłoś KRADZIEŻ na Policję-nawet sobie nie wyobrażasz ile telefonów wypływa!
1 ziolko 0

pioge7

#6281794 Napisano: 09.11.2016 05:07:15
Zimno i wiater na dworze emotka  a ja zaraz muszę wychodzić do pracy emotka  
1 brucee 0

paula9891

#6281812 Napisano: 09.11.2016 08:14:08

koper napisał(a):

(...) odłożyłam telefon na taśmę i zapomniałam o nim. Nie zdążyłam wyjść ze sklepu, kiedy się zorientowałam, że nie mam telefonu. Wróciłam się na kasę, ale po telefonie nie było już śladu. Od razu zadzwoniłam z telefonu konkursowego, ale ktoś w przeciągu pięciu minut wyciągnął z niego karty albo go wyłączył... Musiała być to osoba, która stała za mną w kolejce i za pewne mijała mnie, gdy wracałam się do kasy... (...)

Idź na policję i zgłoś kradzież. W sklepie powinien być monitoring, może będzie widać kto zabrał telefon. Policja takich spraw nie olewa.
http://lublin.wyb...ziala-to-kamera.html

Trzymam kciuki, żeby się znalazł!

Nie pomyślałam o tym. Może jutro faktycznie się przejdę.

Ja miałam podobną sytuację, zgłosiłam na policję. Trochę to trwało, bo jakies pół roku, ale telefon do mnie wrócił emotka  Policja musi wystąpić o zgodę przez sąd na śledzenie numeru (chyba IMEI). Znajdują człowieka, zabierają telefon i wraca do Ciebie emotka  Na policje weź jakiś dowód zakupu (nie pamiętam czy był potrzebny) i sprawdź czy na pudełku, albo w dokumentach jest numer IMEI. Będzie im potrzebny emotka
0 0

monisss

#6281814 Napisano: 09.11.2016 08:15:50
śnieg!!!! aaaa przyjechaliśmy z mężem na letnich oponach do pracy oddalonej 40km do domu. przeraża mnie powrót ;(
0 0

Gość: adamadam

#6281839 Napisano: 09.11.2016 08:59:49
jak tam Lidl - i kolejki zwrotów
0 0

asantesana

#6281853 Napisano: 09.11.2016 09:18:56
cb656 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka
To, co wyprawiają ci "ludzie", jest tak żałosne, że nie kwalifikuje się nawet do kategorii buractwo. Nie ma takiej skali. Wstyd, żenada, poczucie upokorzenia z faktu bycia Polakiem emotka Nie akceptuję tego emotka

A ja się tak cicho zastanawiam, że skoro ludzie są zdolni tak się upokarzać publicznie dla paru złotych, to co muszą robić, gdy nikt nie widzi... Ja bym z takim wózkiem nie stanęła nawet w masce i peruce.

asantesana

#6281857 Napisano: 09.11.2016 09:25:11
cb656 napisał(a):

Jestem z lekka przerażony... emotka

TRUMP zwyciężył w wyborach?! emotka emotka

Niestety, amerykanska giełda poszalała bardziej niż po WTC, nawet nie ma gdzie uciekać.
0 0

aurorcia

#6281858 Napisano: 09.11.2016 09:26:25
cb656 napisał(a):

Ja też... emotka
0 0

Gość: tusienka

#6281859 Napisano: 09.11.2016 09:26:34
asantesana napisał(a):

cb656 napisał(a):

Niestety, amerykanska giełda poszalała bardziej niż po WTC, nawet nie ma gdzie uciekać.

OMG emotka
1 defed 0

Gość: cleopatra

#6281861 Napisano: 09.11.2016 09:28:45
już niedługo nastąpi powrót Polaków z emigracji w Hameryce....
0 0

cudaczek121

#6281875 Napisano: 09.11.2016 09:49:32
asantesana napisał(a):

cb656 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka
To, co wyprawiają ci "ludzie", jest tak żałosne, że nie kwalifikuje się nawet do kategorii buractwo. Nie ma takiej skali. Wstyd, żenada, poczucie upokorzenia z faktu bycia Polakiem emotka Nie akceptuję tego emotka

A ja się tak cicho zastanawiam, że skoro ludzie są zdolni tak się upokarzać publicznie dla paru złotych, to co muszą robić, gdy nikt nie widzi... Ja bym z takim wózkiem nie stanęła nawet w masce i peruce.

Jak pisałam ostatnio na forum,że mnie razi takie zachowanie, to zostałam zjechana. Szkoda,że jeszcze zużytych podpasek i tamponów babki na ladę nie wyłożą twierdząc, że im nie podpasowałyemotka
3 honoris, ace, mia 0

honoris

#6281878 Napisano: 09.11.2016 09:51:22
cb656 napisał(a):

Nic to dla nas nie zmieni.
0 0

koper

#6281879 Napisano: 09.11.2016 09:52:21
honoris napisał(a):

cb656 napisał(a):

Jak bardzo bym chciała, żeby to była prawda... Obawiam się jednak, że cały świat w jakiś sposób tę zmianę odczuje. 
0 0

ultrixx

#6281896 Napisano: 09.11.2016 10:16:34
Weszłam w ten wątek niczego nieświadoma, co się dzieje w społeczeństwie i wkurza mnie już wszystko: USA i przegrana Demokratów na własne życzenie - czułam, że tak będzie, głupota Lidla (nie jadę tam w tym roku po gęsinę), hodowanie takimi akcjami pokolenia "dają-biorę" bez żadnej refleksji, że coś w zamian muszę dać od siebie, złodziejstwo i pogoda. A żeby już chyba się dobić to czytam książkę "Polska odwraca oczy"...

asantesana

#6281904 Napisano: 09.11.2016 10:25:55
cudaczek121 napisał(a):

Jak pisałam ostatnio na forum,że mnie razi takie zachowanie, to zostałam zjechana. Szkoda,że jeszcze zużytych podpasek i tamponów babki na ladę nie wyłożą twierdząc, że im nie podpasowały emotka

Ja bym do tego prezerwatywy dorzuciła, mogły nie być satysfakcjonujące emotka  

grandprix

#6281906 Napisano: 09.11.2016 10:27:38
cb656 napisał(a):

Niech jeszcze i to. 
0 0

79magda

#6281915 Napisano: 09.11.2016 10:37:41
asantesana napisał(a):

Ja bym do tego prezerwatywy dorzuciła, mogły nie być satysfakcjonujące emotka  

Zużyte prezerwatywy mogłyby jednak rozjuszyć obrońców życia i doszłoby do zamieszek pod Lidlem emotka

slonko365

#6281947 Napisano: 09.11.2016 11:13:58
koper napisał(a):

honoris napisał(a):

cb656 napisał(a):

Jak bardzo bym chciała, żeby to była prawda... Obawiam się jednak, że cały świat w jakiś sposób tę zmianę odczuje. 

Może i nie będzie to jakaś bardzo odczuwalna zmiana, ale po pierwsze, świadczy to o tym, że ciemnota i buractwo mają się na całym świecie coraz lepiej, a to dobrze nie wróży, i po drugie - ten gość ma jakiś tam czerwony guzik (albo nawet wiele różnych czerwonych guzików), i pytanie, czy ma też wystarczająco dużo rozumu, żeby go nie użyć...emotka
0 1 taalvikki

honoris

#6281971 Napisano: 09.11.2016 11:30:19
slonko365 napisał(a):

koper napisał(a):

honoris napisał(a):

cb656 napisał(a):

Może i nie będzie to jakaś bardzo odczuwalna zmiana, ale po pierwsze, świadczy to o tym, że ciemnota i buractwo mają się na całym świecie coraz lepiej, a to dobrze nie wróży, i po drugie - ten gość ma jakiś tam czerwony guzik (albo nawet wiele różnych czerwonych guzików), i pytanie, czy ma też wystarczająco dużo rozumu, żeby go nie użyć... emotka

A przeciwko komu, skoro chce rozmawiać z Rosją i Chinami?
0 0