Wkurza mnie...

asantesana

#6295911 Napisano: 04.12.2016 22:48:12
cb656 napisał(a):

NIGDY bowiem nie ustanie snucie teorii spiskowych i bicie piany z powodów tak błahych, jak wyniki ZABAWY.
Bo ja nieustannie tak właśnie traktuję wszelkie konkursy - jako ZABAWĘ właśnie. 

Nie wiem w co Ty się bawisz cb656, ale ja we wszystkich zabawach/grach odnajduję jasno określone reguły i zasady - wygrywa ten, kto pierwszy dojdzie pionkiem do mety pokonując przeszkody, kto trafi piłką do bramki, kto ma wyższą kartę itd. Nie wygrywa nagle ten, co właściwie nie dotarł do mety, ale ma ładniejszy kolor pionka, albo głośniej się rozpłacze, że nie chce przegrać. I takich samych zasad oczekuję w ZABAWIE pt. konkursy - skoro w regulaminie, zgodnie z zasadami ma wygrać najbardziej kreatywne hasło, poprawne językowo itd., a potem 90% nagrodzonych mówi o gwiazdach na czerwonym dywanie i jest z błędami, to dla mnie nie jest to zabawa.    

jolajolanta

#6295916 Napisano: 04.12.2016 23:06:59
Ja sama! Ach!  Kupiłam baterie na konkurs w Biedronce...01.12 czyli dzień po zakończonej sprzedaży promocyjnej. emotka
1 kumulacja 0

Niebieska_Laguna

#6296120 Napisano: 05.12.2016 13:21:27
cb656 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

cb656 napisał(a):

Strach teraz coś napisać i wygrać, bo jak tylko opublikują wyniki, to zraz cały sztab konkursowiczów doszukuje się jakiegoś mankamentu (może akurat trafi się rezerwa?). (...) czas spojrzeć prawdzie w oczy, że te konkursy są po ty, aby nabijać sprzedaż, a nie szukać haseł reklamowych do wykorzystywania. Takie rzeczy praktykuje się w innych konkursach/przetargach. Te są kierowane do konsumentów i mają zupełnie inny cel. Skoro jest tu tyle genialnych osób, które tworzą teksty na wysokim poziomie, to czemu one nie wygrywają tych konkursów? Zapewne to złośliwi pracownicy agencji reklamowych odrzucają ambitne, wyrafinowane i inteligentne slogany, a wybierają chłam i kicz i śmieją się z prawdziwych talentów marketingowych.

A wiesz, że pokochałem Cię od pierwszego wejrzenia?! emotka emotka emotka emotka

Chyba jesteś wyjątkiem emotka

Bądź OPTYMISTKĄ. emotka Rozejrzyj się wokół... Nieśmiali wielbiciele pozostają w cieniu. Wiedzą, że całowanie rzemyczków u Twych sandałów to profanacja, a jednak chcieliby... OŚMIEL ich (tego jednego) emotka

Jednak wolę jak pozostają w cieniu. Sami wariaci dookoła - na studiach, w pracy  emotka
1 enfamka 0

enfamka

#6296147 Napisano: 05.12.2016 13:43:34
joan napisał(a):

Wkurza mnie trochę, że publikacja każdych wyników kończy się potworną nagonką i krytykowaniem nagrodzonych prac. Zaraz pojawiają się komentarze, że zwycięzcy na pewno byli losowani, bo moja wesoła twórczość nie mogła przegrać z takim chłamem. Nie wiem czego ludzie oczekują po dwu zdaniowej rymowance o proszku do prania czy papierze toaletowym. Że będzie pretendowała do literackiej nagrody Nobla? Z takimi ambicjami, to lepiej brać udział w konkursach artystycznych, a nie promocyjnych. Przykro trochę czytać takie komentarza. Gusta są różne i nie trzeba od razu nazywać kogoś dnem i beznadzieją, bo nie spodobał się nam jego tekst.

Jakby Ci to powiedzieć... jodyna siedziała na młotkó niewirował palnik piekarnik,dziecko uwielbiam bynajmniej mogłam by wziąść. o gusłach niedyskutywuje się w lesie.

BTW: zdaje się, że skoczkowie nasi drużynowo wygrali coś tam, no eloł to niesprawiedliwe, mogli wygrać mieszkańcy Zimbabwe, każdemu się należy się. I mam dosyć Etiopczyków na maratońskim podium, zwycięzców powinno się wybierać inaczej, niż biorąc pod uwagę kolejność przybycia na metę emotka

oo tak!!! wybierać od ostatniego, odrzucać po nie fajnym nazwisku i kolorze skóry, a może i po brzydkich spodenkach... przecież nie może wygrać ktoś kto robi błędy ortograficzne, albo o zgrozo literówki! Nie może wygrać osoba która nie zdała matury z polskiego, albo co gorsze  nie skończyła nawet liceum, nie mówiąc już o obcokrajowcach.... no bo jak to tak...no i mój sąsiad też nie może wygrać, on nie może bo nie! ludzie opanujcie się! cieszcie się życiem, nieście radość - jeny piszę jakbym nawoływała do jakiejś sekty emotka  szkoda życia! nie siejcie jadu bo zbierzecie jad...taka jest natura
0 0

cc_investigator

#6296194 Napisano: 05.12.2016 14:17:16
asantesana napisał(a):

cb656 napisał(a):

NIGDY bowiem nie ustanie snucie teorii spiskowych i bicie piany z powodów tak błahych, jak wyniki ZABAWY.
Bo ja nieustannie tak właśnie traktuję wszelkie konkursy - jako ZABAWĘ właśnie. 

Nie wiem w co Ty się bawisz cb656, ale ja we wszystkich zabawach/grach odnajduję jasno określone reguły i zasady - wygrywa ten, kto pierwszy dojdzie pionkiem do mety pokonując przeszkody, kto trafi piłką do bramki, kto ma wyższą kartę itd. Nie wygrywa nagle ten, co właściwie nie dotarł do mety, ale ma ładniejszy kolor pionka, albo głośniej się rozpłacze, że nie chce przegrać. I takich samych zasad oczekuję w ZABAWIE pt. konkursy - skoro w regulaminie, zgodnie z zasadami ma wygrać najbardziej kreatywne hasło, poprawne językowo itd., a potem 90% nagrodzonych mówi o gwiazdach na czerwonym dywanie i jest z błędami, to dla mnie nie jest to zabawa.    

Wszystko fajnie i dobrze, tylko...
Dalej, szybciej, wyżej - jest wymierne. Dostajecie twarde dane do porównania.
A jak porównać kreatywnie/oryginalnie/atrakcyjnie?
To porównanie subiektywne. I tutaj pole popisu ma komisja, która naprawdę może składać się z różnych ludzi, o różnych oczekiwaniach, ilorazie inteligencji, poczuciu humoru.
I może wybrać "badziew" i nic nam do tego, bo nie łamie przy tym regulaminu.
Przy czytaniu 2 tysięcy haseł literówki już się zapewne w oczy nie rzucają, bo czytając dużo teksu człowiek czyta "całościowo".

Wracając do krytyki.
Jak się ocenia czyjeś hasło to oczywiście jest to krytyka.
A jak oceniane jest nasze to smakuje to już zupełnie inaczej.
Uwierzcie mi, właśnie to przerobiłam.
Mam nadzieję, że osoby, które dały wyraz swej "krytyce" poczuły się dzięki temu lepiej., bo chyba o to chodziło.

andziulka21

#6296277 Napisano: 05.12.2016 15:50:35
No niestety biorąc udział w konkursie trzeba brać pod uwagę to,że wybiera komisja konkursowa i jej subiektywna opinia. I z tym wyborem trzeba się pogodzić. Oczywiście, gdy znaków jest za dużo można reagować, gdy hasło jest plagiatem trzeba reagować. Ale moim zdaniem takie wyśmiewanie wygranych haseł, czy szukanie dziury w całym(patrz literówka, kropka nie tam gdzie trzeba) jest nie fajne i nie fair. Niech każdy postawi się w takiej sytuacji, że wchodzi na forum a tu beka na całego, i obgadywane jest jego hasło nazwane badziewiem i  snucie teorii,że wygrało pewnie przez tort w agencji. Albo jeszcze lepiej, jak się okaże,że naśmiewacie się z hasła forumowego najlepszego przyjaciela.  Myśle, że poczujecie się wtedy strasznie...

Gość: cleopatra

#6296279 Napisano: 05.12.2016 16:01:12
andziulka21 napisał(a):

No niestety biorąc udział w konkursie trzeba brać pod uwagę to,że wybiera komisja konkursowa i jej subiektywna opinia. I z tym wyborem trzeba się pogodzić. Oczywiście, gdy znaków jest za dużo można reagować, gdy hasło jest plagiatem trzeba reagować. Ale moim zdaniem takie wyśmiewanie wygranych haseł, czy szukanie dziury w całym(patrz literówka, kropka nie tam gdzie trzeba) jest nie fajne i nie fair. Niech każdy postawi się w takiej sytuacji, że wchodzi na forum a tu beka na całego, i obgadywane jest jego hasło nazwane badziewiem i  snucie teorii,że wygrało pewnie przez tort w agencji. Albo jeszcze lepiej, jak się okaże,że naśmiewacie się z hasła forumowego najlepszego przyjaciela.  Myśle, że poczujecie się wtedy strasznie...

1. Karma wraca.
2. Zazdroszczę posiadania takiej ilości czasu by się bawić w szukanie dziury w całym.
3. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
4. andziulka21 masz 200% racji.
5. Dziękuję za uwagę.
1 enfamka 0

cudaczek121

#6296280 Napisano: 05.12.2016 16:02:22
andziulka21 napisał(a):

Wy naprawdę wierzycie w te szumnie nazywane w Regulaminach konkursów komisjeemotka Posadzą 1 lalunię tudzież lalusia. Ta/ten wylosowuje sobie 100 haseł spośród setek tysięcy podobnych i heja emotka
0 0

buka

#6296283 Napisano: 05.12.2016 16:09:28
ja wierzę - oczywiście tylko jak wygram, jak nie wygrywam to obstawiam lalunie/lalusia emotka emotka

bridget

#6296352 Napisano: 05.12.2016 18:35:17
wkurzam sie sama na siebei wysłałam nr paragonu zamiast transakcji na stokrotkę  przejdzie? czy dzwonic? wysłac 2 raz ten sam tekst?
0 0

mia

#6296354 Napisano: 05.12.2016 18:36:50
bridget napisał(a):

wkurzam sie sama na siebei wysłałam nr paragonu zamiast transakcji na stokrotkę  przejdzie? czy dzwonic? wysłac 2 raz ten sam tekst?

To Karlsbad? To na 90% nie przejdzie.
Dzwonić, niech anulują zgłoszenie i wtedy wysłać jeszcze raz z prawidłowym numerem.
0 0

bridget

#6296358 Napisano: 05.12.2016 18:43:03
mia napisał(a):

bridget napisał(a):

Dzwonić, niech anulują zgłoszenie i wtedy wysłać jeszcze raz z prawidłowym numerem.

oni tam dziwny w ogole zapis mają numer transakcji, nazywany też numerem systemowym,uwidoczniony w prawym górnym rogu paragonu, stanowiącego dowód zakupu Produktów
przeciez nr systemowy jest na dole?
0 0

mia

#6296363 Napisano: 05.12.2016 18:47:05
bridget napisał(a):

mia napisał(a):

bridget napisał(a):

oni tam dziwny w ogole zapis mają numer transakcji, nazywany też numerem systemowym,uwidoczniony w prawym górnym rogu paragonu, stanowiącego dowód zakupu Produktów

Tak, to ich pomyłka (że po prawej). Ktoś nawet dzwonił upewnić się.
Niemniej ja bym nie liczyła na ich dobrą wolę, chyba że chcesz się wykłócać o nagrodę w razie W.
0 0

bridget

#6296366 Napisano: 05.12.2016 18:54:32
mia napisał(a):

bridget napisał(a):

mia napisał(a):

bridget napisał(a):

Niemniej ja bym nie liczyła na ich dobrą wolę, chyba że chcesz się wykłócać o nagrodę w razie W.

zadzwonie  jutro uhuh nie lubię  takich sytuacji .Dziekuję.
0 0

toka

#6296367 Napisano: 05.12.2016 18:54:41
mia napisał(a):

bridget napisał(a):

ja miałam kiedyś u nich taką sytuację-wygrałam laptop i uznali.Więc może zadzwon i zapytaj czy to problem
0 0

paula9891

#6296713 Napisano: 06.12.2016 12:29:05
Wkurza mnie, że wczoraj zadzwonił mi telefon jak prowadziłam samochód. Głupia odebrałam, bo już sobie wyobraziłam co ciekawego mogłam wygrać, a tam... Ankieta dotycząca proszków do prania emotka
Dobrze, że nie dostałam mandatu i szybko się rozłączyłam...
Czasem jestem taka nieodpowiedzialna emotka
0 0

czeko

#6296737 Napisano: 06.12.2016 12:52:56
bridget napisał(a):

mia napisał(a):

bridget napisał(a):

mia napisał(a):

bridget napisał(a):

zadzwonie  jutro uhuh nie lubię  takich sytuacji .Dziekuję.

Czyli piszecie nr systemowy? A co z polskimi znakami w sms? Piszecie z polskimi czy bez? Nie lubię jak regulamin nie jest dokładny ;/
0 0

monnikk

#6296799 Napisano: 06.12.2016 14:18:04
bridget napisał(a):

Zrobiłam jak Ty, wysłałam pytanie do nich i tak odpowiedzieli:
Prawidłowo jest wpisać numer transakcji ten na dole.. Jednak w tym konkursie akceptujemy wszystkie zgłoszenia.
Pozdrawiamy, Karlsbad
0 0

teodozja

#6296924 Napisano: 06.12.2016 18:33:41
Przyjechał kurier z piwami Tyskie. Zanim zdążyłam zejść z góry po schodach już pojechał emotka
0 0

bethan

#6296942 Napisano: 06.12.2016 18:52:32
teodozja napisał(a):

Zanim zdążyłam zejść z góry po schodach już pojechał

emotka  Jak to?
0 0