Wkurza mnie...

ace

#6294603 Napisano: 01.12.2016 21:37:04
the girl I know who lives in something called the mirror!
0 0

malutka456

#6294613 Napisano: 01.12.2016 21:42:41
wkurza mnie mój samochód - w sobotę robię urodzinowe przyjęcie dla rodziny, więc chciałam pojechac na zakupy...no i oczywiście moja cytrynka na najbardziej obleganym skrzyżowaniu w mieście odmówiła posłuszeństwa! Podejrzewam, ze to hydraulika, więc pewnie tysiąc nie mój emotka do tego jutro mam dniówkę, nic nie zrobię w domu, a w sobotę impreza emotka  No i porażki konkursowe tez wkurzają....ale na razie nie mam czasu o nich myśleć emotka
0 0

tosca

#6294615 Napisano: 01.12.2016 21:45:15
Prad napisał(a):

Wkurza mnie mój brak pomysłów i porażka z Elseve emotka

A ja jestem zła sama na siebie,bo mając świadomość,iż niektórzy na jeden paragon potrafią wysyłać po kilka zgłoszeń z różnych numerów telefonów,po raz kolejny postanowiłam wziąć udział w konkursie,w którym nie wymagane było podanie numeru dowodu zakupu.Ze swoim jednym uczciwie zgłoszonym paragonem nie miałam przecież żadnych szans.Naiwność znów wzięła górę nad rozsądkiem i to mnie właśnie najbardziej wkurza.
0 0

Halszka

#6294654 Napisano: 01.12.2016 22:55:53
tosca napisał(a):

Prad napisał(a):

Wkurza mnie mój brak pomysłów i porażka z Elseve emotka

A ja jestem zła sama na siebie,bo mając świadomość,iż niektórzy na jeden paragon potrafią wysyłać po kilka zgłoszeń z różnych numerów telefonów,po raz kolejny postanowiłam wziąć udział w konkursie,w którym nie wymagane było podanie numeru dowodu zakupu.Ze swoim jednym uczciwie zgłoszonym paragonem nie miałam przecież żadnych szans.Naiwność znów wzięła górę nad rozsądkiem i to mnie właśnie najbardziej wkurza.

o ja mam tak samo! emotka Tez nie potrafię tak grać, bo przecież wierzę w każde moje zgłoszenie! Bo każde jest najlepsze, dopracowane, przemyślane i bezbłędne... emotka Szkoda że tylko ja tak myślę hehe.
0 0

1mariusz

#6294675 Napisano: 01.12.2016 23:48:53
mia napisał(a):

Sztorm + pół nocy nieprzespane. Mam wrażenie, że wiatr za chwilę rozpirzy mi chałupę. emotka
Fajnie się tydzień zaczyna. emotka

Kurczę,aja powiem ,że zazdroszczę Ci tego sztormu!!!!(może też dlatego ,że mam BAARDZO rzadko okazję to  zobaczyć-a  UWIELBIAM!!!!)
1 scrabble 0

scrabble

#6294685 Napisano: 02.12.2016 00:26:29
1mariusz napisał(a):

mia napisał(a):

Sztorm + pół nocy nieprzespane. Mam wrażenie, że wiatr za chwilę rozpirzy mi chałupę. emotka
Fajnie się tydzień zaczyna. emotka

Kurczę,aja powiem ,że zazdroszczę Ci tego sztormu!!!!(może też dlatego ,że mam BAARDZO rzadko okazję to  zobaczyć-a  UWIELBIAM!!!!)

Zazdroszczę i ja! Coś niesamowitego, przy pierwszej okazji się zrywamy i jedziemy nad morze emotka

A w temacie, wkurza mnie, że bursztyniarze zawsze wszystko wybiorą i znajduję samą drobnicę emotka
0 0

ziolko

#6294686 Napisano: 02.12.2016 00:31:02
wkurza mnie facebook!!! coś się pozmieniało po północy, teraz zamiast grup, aplikacji i wiadomości mam jakieś "skróty", gdzie są pomieszane aplikacje z grupami i innymi profilami... emotka emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6294871 Napisano: 02.12.2016 11:38:42
Wkurzył mnie  kurier, który ostatnio zaniósł moją paczkę do sąsiadki i zakomunikował jej, że to nagroda, a ta Pani często coś wygrywa... Chyba kurierowi nie wolno udzielać takich szczegółowych informacji osobom trzecim. Zero prywatności emotka

noisy0000

#6294880 Napisano: 02.12.2016 11:47:02
*płacę za zakupy - daję 100 zł*
- nic drobniej?
- niestety nie.
- to może kartą?

Wkurza mnie to, gdybym miała to bym dała. Niestety chyba coraz częściej się to przytrafia emotka
0 0

Gość:

#6294882 Napisano: 02.12.2016 11:48:56
noisy0000 napisał(a):

- nic drobniej?
- niestety nie.
- to może kartą?

Wkurza mnie to, gdybym miała to bym dała. Niestety chyba coraz częściej się to przytrafia  emotka

Uważaj, bo sprzedawca ma prawo odmówić sprzedaży, jeśli nie może Ci wydać reszty emotka
0 0

bethan

#6294885 Napisano: 02.12.2016 11:52:34
sylwia8 napisał(a):

Proszę o zagłosowanie.

Zagłosowałam czerwonym przyciskiem emotka
2 79magda, andii 0

noisy0000

#6294893 Napisano: 02.12.2016 11:58:07
patryczq napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

- nic drobniej?
- niestety nie.
- to może kartą?

Wkurza mnie to, gdybym miała to bym dała. Niestety chyba coraz częściej się to przytrafia  emotka

Uważaj, bo sprzedawca ma prawo odmówić sprzedaży, jeśli nie może Ci wydać reszty emotka

No może i tak, ale rozumiem gdybym robiła zakupy za 10 zł a dała 100.. ale zapłaciłam 53,49 zł. Po prostu czasem mam wrażenie, że sprzedawcy mają taki odruch bo nie chce im się dłubać w drobnych emotka
0 0

ilonaxx5

#6294895 Napisano: 02.12.2016 11:59:20
Heinekenemotka
0 0

efka

#6294915 Napisano: 02.12.2016 12:15:40
patryczq napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

- nic drobniej?
- niestety nie.
- to może kartą?

Pani kasjerka dostaje rano kasetke z drobnymi ok 400zł. Na "dzień dobry" przychodzi osoba, która potrzebuje drobnych na rynek, kupuje dwie bułki, mleko i setek topiony, suma 3,85 i daje stówkę.
-może drobniej?
- no nie mam niestety
Po czym otwiera portfel, z którego wysypuje się masa drobniaków. 
- może jednak Pani na zbiera?
- nie, nie, tu same żółte są
Wydajesz zła 96,15 samymi dziesiątkami , bo masz rano takie drobne, po czym przychodzi kolejny podobny klient, trzeci, dziesiąty. Zabrałaś już koleżankom wszystkie drobne i choćbyś bardzo chciała, to nie masz. Wtedy przychodzi nic nie winny klient , który robi "uczciwie" zakupy, do zapłacenia ma 53,15, daje setkę, bo jest po pierwszym i ma tylko takie w kieszeni, nie wziął ze sobą portfela, wiec końcówki 3,15 Ci nie da.  Prosisz go, może jednak coś znajdzie, może byłby na tyle miły i zapłacił kartą?  Niestety tej też nie ma. Cóż, wyciągasz ostatnie 46,85 w najdrobniejszym bilonie i modlisz się by kolejny klient miał drobne.  Gdy okaże sie, ze nie ma, zgadnij komu się za to dostanie? Kasjerce, bo jak może nie mieć drobnych w kasie? Przecież to jej obowiązek, przecież kasetka to studnia bez dna. 

Natie77

#6294931 Napisano: 02.12.2016 12:27:51
A mnie wkurza to,że zawsze mówię swojemu partnerowi,żeby zachowywałnasze paragony.. ale on uważa,że konkursy to bzdura. 

PS. Wątek chyba zadziałał po kilka minut po napisaniu posta, stwierdziłam,że o zgrozo przeszukam kosz na śmieci.. i znalazłam je! 

noisy0000

#6294940 Napisano: 02.12.2016 12:37:58
efka napisał(a):

Pani kasjerka dostaje rano kasetke z drobnymi ok 400zł. Na "dzień dobry" przychodzi osoba, która potrzebuje drobnych na rynek, kupuje dwie bułki, mleko i setek topiony, suma 3,85 i daje stówkę.
-może drobniej?
- no nie mam niestety
Po czym otwiera portfel, z którego wysypuje się masa drobniaków. 
- może jednak Pani na zbiera?
- nie, nie, tu same żółte są
Wydajesz zła 96,15 samymi dziesiątkami , bo masz rano takie drobne, po czym przychodzi kolejny podobny klient, trzeci, dziesiąty. Zabrałaś już koleżankom wszystkie drobne i choćbyś bardzo chciała, to nie masz. Wtedy przychodzi nic nie winny klient , który robi "uczciwie" zakupy, do zapłacenia ma 53,15, daje setkę, bo jest po pierwszym i ma tylko takie w kieszeni, nie wziął ze sobą portfela, wiec końcówki 3,15 Ci nie da.  Prosisz go, może jednak coś znajdzie, może byłby na tyle miły i zapłacił kartą?  Niestety tej też nie ma. Cóż, wyciągasz ostatnie 46,85 w najdrobniejszym bilonie i modlisz się by kolejny klient miał drobne.  Gdy okaże sie, ze nie ma, zgadnij komu się za to dostanie? Kasjerce, bo jak może nie mieć drobnych w kasie? Przecież to jej obowiązek, przecież kasetka to studnia bez dna. 

No dobrze, czyli mam rozumieć, że w tej sytuacji wina jest moja, chciałam zrobić zakupy a nie miałam w portfelu nic poza banknotem 100 zł. Może powinnam dokupić niepotrzebne rzeczy, żeby nie robić kasjerce kłopotu i uniknąć gderania pod nosem i przewalania oczami? Koniec końców resztę otrzymałam normalnie i wcale nie trzeba było chodzić po innych kasach.
0 0

cudaczek121

#6294942 Napisano: 02.12.2016 12:40:01
Natie77 napisał(a):

A mnie wkurza to,że zawsze mówię swojemu partnerowi,żeby zachowywałnasze paragony.. ale on uważa,że konkursy to bzdura. 

Napisz mi na pw, z jakiego dnia potrzebujesz paragon, to Cię poratuję - być może będzie pasował.Jednakże odpowiem dopiero w poniedziałek, bo mam awarię netu w domu
0 0

Natie77

#6294943 Napisano: 02.12.2016 12:41:26
cudaczek121 napisał(a):

Natie77 napisał(a):

Napisz mi na pw, z jakiego dnia potrzebujesz paragon, to Cię poratuję - być może będzie pasował.Jednakże odpowiem dopiero w poniedziałek, bo mam awarię netu w domu

Hej dziękuje Tobie i dziękuje wszystkim,którzy się odezwali z pomocą emotka  Paragony już zostały cudem znalezione emotka
0 0

defed

#6294945 Napisano: 02.12.2016 12:44:09
noisy0000 napisał(a):

No dobrze, czyli mam rozumieć, że w tej sytuacji wina jest moja, chciałam zrobić zakupy a nie miałam w portfelu nic poza banknotem 100 zł.

Sprzedawca może odmówić sprzedania towaru z uwagi na to, że nie ma pieniędzy do wydania. 
zgodnie z art. 535 Kodeksu cywilnego mamy obowiązek zapłaty ceny i powinniśmy mieć odliczone pieniądze.
http://biznes.gaz...akie-mamy-prawa.html
0 0

noisy0000

#6294946 Napisano: 02.12.2016 12:46:27
defed napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

No dobrze, czyli mam rozumieć, że w tej sytuacji wina jest moja, chciałam zrobić zakupy a nie miałam w portfelu nic poza banknotem 100 zł.

Sprzedawca może odmówić sprzedania towaru z uwagi na to, że nie ma pieniędzy do wydania. 
http://biznes.gaz...akie-mamy-prawa.html

W takim razie mógł odmówić zamiast narzekać. Tylko wtedy zostałby z trzema siatkami zakupów i pewnie nadal byłby niezadowolony.
0 0