Wkurza mnie...

Czterdziecha

#6305077 Napisano: 28.12.2016 11:00:19
ziolko napisał(a):

julia26062011 a pisałaś do firmy kurierskiej, że przesyłkę odebrał ktoś inny? 
To była pomyłka kuriera, czy TQG wysłało bony nie tam, gdzie trzeba? 

Firma wyslala na mój adres,ale przesyłkę odebrala osoba której nie znam! Osoba o podam nazwisku na podpisie u kuriera nigdy tutaj nie mieszkała,ani co mi wiadomo w okolicy!Napisałam do firmy-odpisali że przekażą tą sprawę firmie kurierskiej.Dwa dni po tym przyjechal przedstawiciel firmy kurierskiej,pytał się Mnie o tą osobę-z czystym sumieniem odpowiedzialam że nie znam i pojechał szukać dalej....Od tamtej pory ani bonów ,ani e-maila od firmy.DOstalam od osoby z forum telefon,zadzwoniłam,ale powiadomili Mnie że osoba która sie tym zajmuje,jest nawolnym...Będę dzwonić po nowym roku....
0 0

ziolko

#6305078 Napisano: 28.12.2016 11:06:43
joasiajulia napisał(a):

ziolko napisał(a):

Firma wyslala na mój adres,ale przesyłkę odebrala osoba której nie znam! Osoba o podam nazwisku na podpisie u kuriera nigdy tutaj nie mieszkała,ani co mi wiadomo w okolicy!Napisałam do firmy-odpisali że przekażą tą sprawę firmie kurierskiej.Dwa dni po tym przyjechal przedstawiciel firmy kurierskiej,pytał się Mnie o tą osobę-z czystym sumieniem odpowiedzialam że nie znam i pojechał szukać dalej....Od tamtej pory ani bonów ,ani e-maila od firmy.DOstalam od osoby z forum telefon,zadzwoniłam,ale powiadomili Mnie że osoba która sie tym zajmuje,jest nawolnym...Będę dzwonić po nowym roku....

no to skoro kurier dał przesyłkę osobie nieupoważnionej, której w dodatku nie znasz, to powinien oddać Ci kasę za to, w takiej wysokości, za ile były bony. Jeśli kurier już nie pracuje (co jest możliwe, jeśli to była jego kolejna tego typu sprawa), to odpowiedzialność spada na firmę kurierską. (Tak myślę...).
Ale jeszcze możesz zapytać miejskiego lub powiatowego rzecznika praw konsumentów - zależy gdzie mieszkasz. Powinien pomóc.
Jak mnie kurier zgubił przesyłkę, to mi oddał kasę - kurier, nie rzecznik emotka
0 0

monisss

#6305079 Napisano: 28.12.2016 11:17:18
joasiajulia napisał(a):

ziolko napisał(a):

ale mieszkasz w domu czy bloku? u mnie w bloku czasem dają sąsiadom, ale juz znają mnie po nazwisku, czasem mnie pytają czy przyjmę, ale też mnie znają.. i pilnują jakim nazwiskiem się podpisuje.. dziwna sprawa
0 0

Gość: erot

#6305177 Napisano: 28.12.2016 13:32:58
Czy są tutaj jacyś laureaci Loterii Ferrero Rocher kart 500zł ?

Organizator sobie robi jaja emotka
Karty rozsyłali listownie i odebrała ją moja mama pod moją nieobecność, a teraz po 2-ch tygodniach od odbioru dostaje maila:

Szanowna Pani, Szanowny Panie,
ponieważ na potwierdzeniu odbioru nagrody, które do nas wpłynęło (żółta
karteczka) znajduje się podpis innej osoby, uprzejmie informujemy, że w
związku z zapisami art 19.2 ustawy hazardowej "wypłata wygranej może
nastąpić na rzecz innej osoby niż okaziciel dowodu udziału w loterii,
jeżeli przedstawi on pełnomocnictwo z podpisem poświadczonym notarialnie
udzielone przez taką osobę...".

Zważywszy na fakt, iż przesyłka z kartą adresowana na Pani/ Pana dane,
została odebrana przez osobę trzecią, w celu wypełnienia warunków w/w
zapisów ustawy, jesteśmy zobligowani prosić o dosłanie stosownego
notarialnie potwierdzonego pełnomocnictwa, którego wzór przesyłamy w
załączeniu.

Karta zostanie zasilona kwotą 500,00 zł niezwłocznie po otrzymaniu przez
nas oryginału w/w dokumentu. Dokument należy dostarczyć w ciągu 14 dni
od otrzymania niniejszego maila na adres organizatora loterii:

Unlimited Sp. z o.o.
ul. Włodarzewska 45D, 02-384 Warszawa
z dopiskiem: "Loteria Ferrero - pełnomocnictwo"

Z poważaniem,
Organizator

Mam teraz latać do notariusza z mamą, tracić czas i płacić za pełnomocnictwo pomimo, że spełniłem wszelkie warunki loterii i jestem na liście laureatów. W regulaminie, ani informacji po wygranej nie ma nic o obowiązku osobistego podpisaniu listu przy listonoszu emotka
Normalnym jest, że listonosz wydaje listy jednemu domownikowi i nawet gdybym był wtedy w domu a drzwi otworzyłaby mama czy siostra to podpisałaby się jedna z nich.

Myślicie, że uda się coś wskórać ?
0 0

monia24

#6305209 Napisano: 28.12.2016 14:15:37
erot napisał(a):

Czy są tutaj jacyś laureaci Loterii Ferrero Rocher kart 500zł ?

Organizator sobie robi jaja emotka
Karty rozsyłali listownie i odebrała ją moja mama pod moją nieobecność, a teraz po 2-ch tygodniach od odbioru dostaje maila:

Szanowna Pani, Szanowny Panie,
ponieważ na potwierdzeniu odbioru nagrody, które do nas wpłynęło (żółta
karteczka) znajduje się podpis innej osoby, uprzejmie informujemy, że w
związku z zapisami art 19.2 ustawy hazardowej "wypłata wygranej może
nastąpić na rzecz innej osoby niż okaziciel dowodu udziału w loterii,
jeżeli przedstawi on pełnomocnictwo z podpisem poświadczonym notarialnie
udzielone przez taką osobę...".

Zważywszy na fakt, iż przesyłka z kartą adresowana na Pani/ Pana dane,
została odebrana przez osobę trzecią, w celu wypełnienia warunków w/w
zapisów ustawy, jesteśmy zobligowani prosić o dosłanie stosownego
notarialnie potwierdzonego pełnomocnictwa, którego wzór przesyłamy w
załączeniu.

Karta zostanie zasilona kwotą 500,00 zł niezwłocznie po otrzymaniu przez
nas oryginału w/w dokumentu. Dokument należy dostarczyć w ciągu 14 dni
od otrzymania niniejszego maila na adres organizatora loterii:

Unlimited Sp. z o.o.
ul. Włodarzewska 45D, 02-384 Warszawa
z dopiskiem: "Loteria Ferrero - pełnomocnictwo"

Z poważaniem,
Organizator

Mam teraz latać do notariusza z mamą, tracić czas i płacić za pełnomocnictwo pomimo, że spełniłem wszelkie warunki loterii i jestem na liście laureatów. W regulaminie, ani informacji po wygranej nie ma nic o obowiązku osobistego podpisaniu listu przy listonoszu emotka
Normalnym jest, że listonosz wydaje listy jednemu domownikowi i nawet gdybym był wtedy w domu a drzwi otworzyłaby mama czy siostra to podpisałaby się jedna z nich.

Myślicie, że uda się coś wskórać ?

Zerknij tutaj: https://www.e-kon...strona/972/#p6305118

0 0

mdepfs

#6305221 Napisano: 28.12.2016 14:28:43
Wkurzam się na samą siebie. Nie mam w ogóle siły się zmobilizować do konkursów. W listopadzie wyjazd, więc ten miesiąc w ogóle nam przepadł, teraz grudzień, Święta, Sylwester... kolejna olewka z mojej strony. Chcę już Nowy Rok, aby nie mieć wymówek na moje lenistwo i wziąć się do roboty !
1 lola.lola 0

defed

#6305477 Napisano: 29.12.2016 10:00:05
Przez kilka dni odwiedzałam forum tylko na telefonie i do szału doprowadzały mnie hiper rozbudowane piramidy, o właśnie takie:

Życzę wszystkim w nadchodzącym roku umiaru emotka

jokan

#6305487 Napisano: 29.12.2016 10:10:05
autko mi nie odpalilo, a w tamtym roku zakladalismy dobry akumulatoremotka
0 0

defed

#6305489 Napisano: 29.12.2016 10:18:20
jokan napisał(a):

autko mi nie odpalilo, a w tamtym roku zakladalismy dobry akumulator emotka

Diesel? U nas poprzedniej zimy diagnoza problemu trwała dobry miesiąc, auto nie odpalało już przy -1 st. Nowy akuś, nowe części: świece, rozruszniki i inne takie tam (nie znam się). Wydaliśmy ponad tysiąc na powyższe... 3 mechanik z rzędu wpadł na pomysł, aby wymienić jakąś pierdółkę wartą 5zł i samochód odpala jak nowy  emotka
1 monisss 0

monisss

#6305526 Napisano: 29.12.2016 11:41:40
defed napisał(a):

Przez kilka dni odwiedzałam forum tylko na telefonie i do szału doprowadzały mnie hiper rozbudowane piramidy, o właśnie takie:

Życzę wszystkim w nadchodzącym roku umiaru  emotka

oj tak! a mnie jeszcze to , ze nie moge pisac polskimi znakami na komputerze emotka nie wiem czemu ale jak wciskam jakis polski znak (jeszcze nie doszlam ktory) to wywala mnie z okna wiadomosc prywatna i wyskakuje dziwne okienko , musze cofnac, a tekstu wiadomosci juz nie ma emotka
0 0

jokan

#6305609 Napisano: 29.12.2016 14:43:44
defed napisał(a):

jokan napisał(a):

Diesel? U nas poprzedniej zimy diagnoza problemu trwała dobry miesiąc, auto nie odpalało już przy -1 st. Nowy akuś, nowe części: świece, rozruszniki i inne takie tam (nie znam się). Wydaliśmy ponad tysiąc na powyższe... 3 mechanik z rzędu wpadł na pomysł, aby wymienić jakąś pierdółkę wartą 5zł i samochód odpala jak nowy  emotka

diesel, diesel....a jaka to pierdółka ?emotka
0 0

eskel

#6305611 Napisano: 29.12.2016 14:45:27
jokan napisał(a):

defed napisał(a):

jokan napisał(a):

diesel, diesel....a jaka to pierdółka ? emotka

czujnik wtrysku?
0 0

defed

#6305620 Napisano: 29.12.2016 15:14:00
jokan napisał(a):

diesel, diesel....a jaka to pierdółka ?

dopytałam, to było tak: przez stare świece siadał rozrusznik, aż po kilku dniach padł na amen, pierwszy mechanik wymienił świece i dopiero trzeci mechanik z rzędu się zorientował, że rozrusznik też należy dać nowy - więc jednak to nie była taka tania awaria
1 jokan 0

malutka456

#6305685 Napisano: 29.12.2016 17:47:39
wkurza mnie grypa, która przyplątała się w Święta...najpierw córka, później syn i ja, na szczęście tylko ja miałam 41 stop., dzieci gorączkowały trochę mniej emotka  dziś jestem w stanie logicznie coś napisać, ale poniedziałek i wtorek bardzo szybko mi upłynęły, nawet nie wiem dokładnie co się działo emotka emotka   
0 0

olunka

#6305697 Napisano: 29.12.2016 18:18:42
malutka456 napisał(a):

wkurza mnie grypa, która przyplątała się w Święta...najpierw córka, później syn i ja, na szczęście tylko ja miałam 41 stop., dzieci gorączkowały trochę mniej emotka  dziś jestem w stanie logicznie coś napisać, ale poniedziałek i wtorek bardzo szybko mi upłynęły, nawet nie wiem dokładnie co się działo  emotka emotka   

mnie i syna też połozyło przed swietami i tak trzyma do dziś:(((
0 0

kaskaderka1

#6305700 Napisano: 29.12.2016 18:23:38
jokan napisał(a):

defed napisał(a):

jokan napisał(a):

diesel, diesel....a jaka to pierdółka ? emotka

U mnie było podobnie .
Problem okazał się błahy ... trzeba wył. auto alarm . Silniczek zabiera za dużo prądu . Spróbuj przez kilka dni zamykać zamek tylko kluczykiem . Problem zniknie emotka
1 jokan 0

aurorcia

#6305708 Napisano: 29.12.2016 18:32:19
malutka456 napisał(a):

wkurza mnie grypa, która przyplątała się w Święta...najpierw córka, później syn i ja, na szczęście tylko ja miałam 41 stop., dzieci gorączkowały trochę mniej emotka  dziś jestem w stanie logicznie coś napisać, ale poniedziałek i wtorek bardzo szybko mi upłynęły, nawet nie wiem dokładnie co się działo  emotka emotka   

Ja całe święta gorączka i angina ropna, nic nie jadłam, bo poważne problemy z połykaniem, piłam niewiele, a zamiast sernika twaróg w zamrażarkę wsadzony żeby się nie zepsuł i dopiero dzisiaj piekłam świąteczny sernikemotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#6305710 Napisano: 29.12.2016 18:39:33
aurorcia napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Ja całe święta gorączka i angina ropna, nic nie jadłam, bo poważne problemy z połykaniem, piłam niewiele, a zamiast sernika twaróg w zamrażarkę wsadzony żeby się nie zepsuł i dopiero dzisiaj piekłam świąteczny sernik emotka

Mi dowala żołądek. Od 5 lat mam problemy, jestem ciągle na diecie lekkostrawnej, ale znowu jest gorzej emotka non stop mnie mdli, nie mam ochoty się ruszać z łóżka.
0 0

jokan

#6305773 Napisano: 29.12.2016 22:05:11
wkurzają mnie smsy z Biedronki i promoacjach - o tej porze !!! (pogłupieli)? też dostaliście?

kwadracik

#6305777 Napisano: 29.12.2016 22:17:58
jokan napisał(a):

wkurzają mnie smsy z Biedronki i promoacjach - o tej porze !!! (pogłupieli)? też dostaliście?

Ja dostałam. No faktycznie chyba im się pogorszyło. ..
0 0