Wkurza mnie...

kalafior

#6306119 Napisano: 30.12.2016 21:34:58
Ja wiem że Sylwester i szał ciał i że żyje się tylko raz...
Ale pamiętajcie że nie jesteśmy na tej planecie jedynymi mieszkańcami - NIE STRZELAJ W SYLWESTRA - pamiętajmy o tych którzy głosu nie mają. Wiele z nas ma domowe zwierzęta - apeluje o trochę empatii, pamiętajcie o tym że wiele zwierząt w panicznej ucieczce traci życie.
"Sylwester to czas największej ilości ucieczek, paniki w schroniskach, w ogrodach zoologicznych, paniki ptaków i innych zwierząt. Kilka chwil, które mogą zmienić życie zwierząt, mogą zabić... Pamiętajmy o tym, szanujmy odczucia innych! Nie jesteśmy tu sami."
Nie strzelaj w Sylwestra!

Wkurza mnie to że co rok zamiast pić szampana o północy w Sylwestra, to poświęcam uwagę swoim psom które świrują, mimo że wcześniej dostały tabletki na uspokojenie...

ziolko

#6306130 Napisano: 30.12.2016 21:57:06
u  mnie wstępne strzelanie odbywa się już od ponad tygodnia emotka  
0 0

aurorcia

#6306383 Napisano: 01.01.2017 12:00:07
Wczoraj skończył sie konkurs Gerber w Inter, Elfy w C4 i nawet nie chcę patrzeć o czym  jeszcze wczoraj zapomniałam emotka
0 0

ziolko

#6306569 Napisano: 02.01.2017 11:50:58
wkurza mnie, że Nowy Rok rozpoczęliśmy problemami ze zdrowiem... mąż w szpitalu, a ja sr...czka i rzygaczka... emotka emotka  oby cały rok nie był pod patronatem szpitali itp... 
0 0

mia

#6306570 Napisano: 02.01.2017 11:53:41
ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że Nowy Rok rozpoczęliśmy problemami ze zdrowiem... mąż w szpitalu, a ja sr...czka i rzygaczka...  emotka emotka  oby cały rok nie był pod patronatem szpitali itp... 

emotka Na pewno nie będzie! To tylko kiepski początek. emotka

W temacie: Wkurza mnie, że zimno jak cholera, co chwilę muszę zapalać światło, bo tak ciemno się robi, a śniegu ani widu ani słychu - pogoda stricte listopadowa. emotka
0 0

ziolko

#6306573 Napisano: 02.01.2017 12:02:53
mia napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że Nowy Rok rozpoczęliśmy problemami ze zdrowiem... mąż w szpitalu, a ja sr...czka i rzygaczka...  emotka emotka  oby cały rok nie był pod patronatem szpitali itp... 

emotka Na pewno nie będzie! To tylko kiepski początek. emotka

W temacie: Wkurza mnie, że zimno jak cholera, co chwilę muszę zapalać światło, bo tak ciemno się robi, a śniegu ani widu ani słychu - pogoda stricte listopadowa. emotka

mam nadzieję, że to, co masz w stopce - sprawdzi się emotka  
Śnieg będzie w środę... podobno sporo popada w całym kraju
ps. u mnie właśnie zaczął padać
1 mia 0

Gość: jkkp

#6306584 Napisano: 02.01.2017 12:14:10
chciałam wejść i się wyżalić że mnie wkurza rodzina męża, bo myślą, że znaleźli kasę zapomogową u Nas, ale czy to warto tak wkurzać się od Nowego Roku? wezmę kilka większych oddechów i pewnie zaraz mi przejdzieemotka
1 monia24 0

Gość: gosia16

#6306768 Napisano: 02.01.2017 15:59:30
Znowu konkurs bez numeru paragonu - pasta w Carrefour i znowu w MDW żale o zagubionych świstkach.emotka  W każdym konkursie powinno podawać się minimum 3 rodzaje danych z paragonu,to może się to wreszcie skończy.

Gość: gosia16

#6306770 Napisano: 02.01.2017 16:00:50
jkkp napisał(a):

chciałam wejść i się wyżalić że mnie wkurza rodzina męża, bo myślą, że znaleźli kasę zapomogową u Nas, ale czy to warto tak wkurzać się od Nowego Roku? wezmę kilka większych oddechów i pewnie zaraz mi przejdzie emotka

ja usłyszałam ostatnio że powinnam się wstydzić ,że upominam się o swoje pieniądzeemotka
0 0

#6306773 Napisano: 02.01.2017 16:08:37
gosia16 napisał(a):

jkkp napisał(a):

chciałam wejść i się wyżalić że mnie wkurza rodzina męża, bo myślą, że znaleźli kasę zapomogową u Nas, ale czy to warto tak wkurzać się od Nowego Roku? wezmę kilka większych oddechów i pewnie zaraz mi przejdzie emotka

ja usłyszałam ostatnio że powinnam się wstydzić ,że upominam się o swoje pieniądze emotka

wiem co piszesz, siostra męża 6 lat temu pożyczyła 15 tyś i cisza z oddaniem, a teraz jej młodszy brat wyjeżdża z tekstem, że chcą kupić mieszkanie pod hipotekę i nie maja nic na wkład własny i żebyśmy pożyczyli 12 tyś, no na łeb im coś padło. ale cały pic w tym że co człowiek nie zrobiłby to zostanie zły, bo jak nie da to sknera, a jak da to znowu kolejne lata kasy nie zobaczę emotka
0 0

dolly

#6306796 Napisano: 02.01.2017 17:09:27
jkkp napisał(a):

gosia16 napisał(a):

jkkp napisał(a):

ja usłyszałam ostatnio że powinnam się wstydzić ,że upominam się o swoje pieniądze emotka

wiem co piszesz, siostra męża 6 lat temu pożyczyła 15 tyś i cisza z oddaniem, a teraz jej młodszy brat wyjeżdża z tekstem, że chcą kupić mieszkanie pod hipotekę i nie maja nic na wkład własny i żebyśmy pożyczyli 12 tyś, no na łeb im coś padło. ale cały pic w tym że co człowiek nie zrobiłby to zostanie zły, bo jak nie da to sknera, a jak da to znowu kolejne lata kasy nie zobaczę emotka

Powiedzcie mu, ze siostra ma Wam oddac 15tys, to niech jemu odda, a Wy jeszcze chwile poczekacie emotka

#6306827 Napisano: 02.01.2017 18:39:51
dolly napisał(a):

jkkp napisał(a):

gosia16 napisał(a):

jkkp napisał(a):

Powiedzcie mu, ze siostra ma Wam oddac 15tys, to niech jemu odda, a Wy jeszcze chwile poczekacie emotka

Problem w tym że siostra nie ma i w tym tkwi ten mały szczegół emotka
0 0

petunija1

#6306902 Napisano: 02.01.2017 20:03:28
jkkp napisał(a):

dolly napisał(a):

jkkp napisał(a):

gosia16 napisał(a):

jkkp napisał(a):

Problem w tym że siostra nie ma i w tym tkwi ten mały szczegół emotka

emotka nie rozumiem jak można pożyczyć od kogoś pieniądze i nie oddać.
Jeśli to nie jest kwestia ratowania życia,to nie ma dla mnie wytłumaczenia.emotka
U mnie w rodzinie podobna sytuacja,tylko sporo mniejsze pieniądze.Brat pożyczył od brata.
Niby,że biedni(obydwoje pracują,są zdrowi,dzieci również)...teraz dostają 500+ i śmiało mogli by oddać,to udają,że temat się przedawnił.emotka

androm

#6306906 Napisano: 02.01.2017 20:11:25
Moim skromnym zdaniem dziś pieniądze powinno się pożyczać z banku, nie od rodziny, po to by nie było niesnasek.
A jeśli już rodzinie, to spisać umowę. Jakby co to można iść do sądu.
0 0

notta

#6306909 Napisano: 02.01.2017 20:21:06
Co do kasy to w mojej rodzinie występuje przekonanie, że nam kasa z nieba spada bo wygrana w konkursach to trzeba się dzielić emotka . Sami jak mają zagrać to się nie chce. Lepiej powiedzieć, że wszystko jest na lokatach i nie można ruszać emotka

A mnie dzisiaj wkurzyli sąsiedzi. Byłam przed świętami z prośbą o to by przestali palić fajki na korytarzu.Byłam ze świąteczną prośbą i co? Zaczyna się nowy rok i na 4 piętrze mamy znowu tytoniową wędzarnie emotka . Trują nas od nowego roku, a kilka dni był spokój.. Trza zbierać kasiorę na domek z własnym ogrodem i świeżym powietrzem emotka

#6306920 Napisano: 02.01.2017 20:39:00
wiecie co, może bym się nie wkurzała gdybym miała miliony na koncie, ale chodzi o to że człowiek oszczędza, odkłada, odmawia nieraz sobie przyjemności, by odłożyć na coś fajnego, by tego nie brać na kredyt, ale przyjdzie ci taki jedne z drugim i krzyczy daj, bo TY masz i to mnie wkurza najbardziej. Oni żyją mając większy dochód miesięczny, bez opłat bo u rodziców i jeszcze brak dzieci i jak można z 4 tyś miesięcznie grosza nie mieć odłożonego, gdy się myśli o mieszkaniu! No proszę powiedźcie mi... Jak takie młode durne pokolenie ma kredyt przez 25 lat spłacać z takim podejściem? I uprzedzam jesteśmy 20 lat po ślubie i teraz dopiero zaczynamy funkcjonować, a te smarki 3 lata po ślubie i mają mieś wszystko na tu i teraz emotka  i z nikim i niczym się nie liczą

joan

#6306927 Napisano: 02.01.2017 20:52:25
jkkp - bez sensu, żebyś się przejmowała życiem osób nieodpowiedzialnych / niezaradnych życiowo. Mnie od daaawna dziwią ludzie posiadający kredyty. Owszem, są różne losowe sytuacje w życiu, ale przeważnie kredyty to po prostu efekt fiu bzdziu zamiast mózgu.

Najważniejsze, żebyście z mężem byli tego samego zdania i nie dali się zmanipulować emotka

Dom pod hipotekę bez wkładu własnego... że też mnie to do głowy nie przyszło emotka Może niech od razu pół wsi wykupią i hotel postawią, przecież życie to gra Monopoly emotka

BTW, u mnie w pracy ludzie brali pożyczki pracownicze i co jakiś czas ktoś żyrantów szukał. Ja pinkolę, wszyscy mieli kasy więcej ode mnie (nas to nawet na żaden samochód nie było stać!), no ale skoro można pożyczyć na prawie zerowy procent, to czemu nie emotka Nikomu niczego nie podżyrowałam - i dobrze, bo teraz nikt z nas już tam nie pracuje; nie umiałabym spokojnie spać w takiej sytuacji emotka
1 ace 0

#6306930 Napisano: 02.01.2017 21:06:27
joan - nie wiem jak to się skończy, ale powiedzieliśmy że nie mają co na nas teraz liczyć, bo i sytuacja się trochę zmieniła ze względu na zawirowania w pracy męża, ale focha strzelili. No ale jeszcze zostaje reszta rodziny, która potem po kątach szepcze jacy my okrutni i kasy nie chcemy pożyczyć emotka . Jak ja walczyłam o życie i pieniądze na leczenie było potrzebne to wszyscy w dup... mieli, ale teraz to już inna bajka. Chciałaby Wam tylko pokazać obraz sytuacji jaka jest w rodzinie, troje rodzeństwa zostało przez teściów podzielone ziemia i budynki ( gospodarka), ale mój mąż nawet łańcucha po krowie nie dostałemotka . Ale za to mogę im być wdzięczna, bo to co się teraz między nimi dzieje to zakrawa na czysta komedię i nikt nic mi nie musi wypominać, bo od łyżeczki z mężem wszystkie sami się dorabialiśmy.

defed

#6306933 Napisano: 02.01.2017 21:12:56
joan napisał(a):

Mnie od daaawna dziwią ludzie posiadający kredyty. Owszem, są różne losowe sytuacje w życiu, ale przeważnie kredyty to po prostu efekt fiu bzdziu zamiast mózgu.

Mam mieszkanie na kredyt (zwykłe M3, nie willę, nie apartamenty do życia ponad stan) - rata miesięczna wynosi tyle samo, co odstępne za wynajem lokum o podobnym metrażu w tej samej okolicy. Korzystna hipoteka w normalnym banku, raty malejące, żeby szybciej spłacać kapitał, a nie same odsetki. Za jakiś czas mieszkanko będzie moje emotka  Ja to nie rozumiem mojej siostry, co 10 lat płaci obcej osobie kilka stówek odstępnego, których nigdy nie odzyska... emotka  

joan

#6306936 Napisano: 02.01.2017 21:17:25
jkkp - czasem lepiej nic nie dostać emotka Moi rodzice byli pod koniec roku na wsi (pogrzeb), SZOK! Brat z bratem nie rozmawia, siostra siostrze źle życzy, prawdziwa bitwa o płot i o miedzę, przy których historie z "Samych swoich" to pestka. Ojciec z matką testamentu nie mieli spisanego, więc po jego śmierci ona dostała pół gospodarstwa z domem, a reszta po ułamku dla dzieci. Nikt nikogo wykupić nie chce, kwotami się licytują. Od lat matka głodem przymiera, zimno ma w domu i ledwo sobie radzi, a nikt jej nie pomaga, bo - mówiąc wprost - wszyscy czekają, aż zdechnie i ułatwi podział majątku. Siedzieliśmy razem wszyscy w Wigilię, a moja mama o tym opowiadała, aż nam tchu brakło.

Spokojnego początku roku życzę emotka
0 0