Wkurza mnie...

Claudia77

#6307285 Napisano: 03.01.2017 18:06:01
kadett33 napisał(a):

Podczas dzisiejszych zakupów kupiłam konkursową paczkę Lay's(duża, 140g). W domu patrzę na paragon a tam 6,40 zł

w Biedrze są po 3,65 emotka
0 0

dwaburekoty

#6307298 Napisano: 03.01.2017 18:46:10
Żołądkowa Gorzka i jej konkurs z hymnem sezonu grzewczego. Postanowili brać pod uwagę komentarze, które nie są zgodne z regulaminem! emotka emotka  I to jeszcze w ostatni dzień przyjmowania odpowiedzi....
1 taalvikki 0

Gość: giuliettaX

#6307321 Napisano: 03.01.2017 19:48:42
kadett33 napisał(a):

pablo75 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

Podczas dzisiejszych zakupów kupiłam konkursową paczkę Lay's(duża, 140g). W domu patrzę na paragon a tam 6,40 zł  emotka  
lepiej, żeby był w niej szczęśliwy kod!

Dlatego zawsze sprawdzam każdy paragon jeszcze w sklepie bo nie raz były naprawdę duże pomyłki lub niezgodność ceny na paragonie z ceną na półce.Ale według prawa zawsze płaci się cenę która jest na półce emotka

A co gdy kasjerka wezwie drugą pracownicę która pójdzie na ten dział i przyniesie cenę sprzed promocji i powie że taka cena wisiała, a cenę promocyjną schowa?

w większości sklepy są okamerowane to może by się nie wyparła  emotka  zresztą uważam,że w tych czasach kamery powinny być wszędzie emotka  czy to sklep, a tym bardziej ulica... nawet przed chwilą byłam świadkiem jak gość w media m.... kupił kabel do kompa czy czegoś tam i była inna cena, kasjerka oczywiście, że nie... i nie wie o co chodzi, powiedziałam fajnemu Panu, że jak widział na półce inną cenę to płaci tą co widział czyli niższą....pan w barwach purpury pobiegł po ten drugi kabel i faktycznie duża różnica... kasjerka zaczęła gdzieś tam dzwonić... w ciągu roku mam dużo takich sytuacji zwłaszcza w drogeriach   

icotynato

#6307347 Napisano: 03.01.2017 20:48:23
magnus napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Żołądkowa Gorzka i jej konkurs z hymnem sezonu grzewczego. Postanowili brać pod uwagę komentarze, które nie są zgodne z regulaminem!  emotka emotka  I to jeszcze w ostatni dzień przyjmowania odpowiedzi....

Przyjmują zgłoszenia a wyników chyba nie ma jeszcze

serio?
A to mnie tez wkurzyli emotka
0 0

kadett33

#6307353 Napisano: 03.01.2017 20:56:46
giulietta napisał(a):

kadett33 napisał(a):

pablo75 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

Podczas dzisiejszych zakupów kupiłam konkursową paczkę Lay's(duża, 140g). W domu patrzę na paragon a tam 6,40 zł  emotka  

Dlatego zawsze sprawdzam każdy paragon jeszcze w sklepie bo nie raz były naprawdę duże pomyłki lub niezgodność ceny na paragonie z ceną na półce.Ale według prawa zawsze płaci się cenę która jest na półce emotka

A co gdy kasjerka wezwie drugą pracownicę która pójdzie na ten dział i przyniesie cenę sprzed promocji i powie że taka cena wisiała, a cenę promocyjną schowa?

w większości sklepy są okamerowane to może by się nie wyparła  emotka  zresztą uważam,że w tych czasach kamery powinny być wszędzie  emotka  czy to sklep, a tym bardziej ulica... nawet przed chwilą byłam świadkiem jak gość w media m.... kupił kabel do kompa czy czegoś tam i była inna cena, kasjerka oczywiście, że nie... i nie wie o co chodzi, powiedziałam fajnemu Panu, że jak widział na półce inną cenę to płaci tą co widział czyli niższą....pan w barwach purpury pobiegł po ten drugi kabel i faktycznie duża różnica... kasjerka zaczęła gdzieś tam dzwonić... w ciągu roku mam dużo takich sytuacji zwłaszcza w drogeriach   

To była biedronka, ale mała kwota, więc kto będzie bawił się w oglądanie kamer, a poza tym do kogo się zgłosić? Jak nie ma tam biura obsługi klienta, więc aby coś załatwić trzeba zablokować kasę.
0 0

Gość: giuliettaX

#6307356 Napisano: 03.01.2017 21:02:17
kadett33 napisał(a):

giulietta napisał(a):

kadett33 napisał(a):

pablo75 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

w większości sklepy są okamerowane to może by się nie wyparła  emotka  zresztą uważam,że w tych czasach kamery powinny być wszędzie  emotka  czy to sklep, a tym bardziej ulica... nawet przed chwilą byłam świadkiem jak gość w media m.... kupił kabel do kompa czy czegoś tam i była inna cena, kasjerka oczywiście, że nie... i nie wie o co chodzi, powiedziałam fajnemu Panu, że jak widział na półce inną cenę to płaci tą co widział czyli niższą....pan w barwach purpury pobiegł po ten drugi kabel i faktycznie duża różnica... kasjerka zaczęła gdzieś tam dzwonić... w ciągu roku mam dużo takich sytuacji zwłaszcza w drogeriach   

To była biedronka, ale mała kwota, więc kto będzie bawił się w oglądanie kamer, a poza tym do kogo się zgłosić? Jak nie ma tam biura obsługi klienta, więc aby coś załatwić trzeba zablokować kasę.

z biedronką też miałam do czynienia, spoko kamery i super system rozliczania kas widoczny na kamerkach, wszystko widać emotka  mi akurat kasjerka źle wydała resztę, ale się wyjaśniło i kierowniczka oddała kasę emotka  
0 0

1mariusz

#6307398 Napisano: 03.01.2017 22:35:56
cudaczek121 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

jkkp napisał(a):

dolly napisał(a):

jkkp napisał(a):

gosia16 napisał(a):

jkkp napisał(a):

chciałam wejść i się wyżalić że mnie wkurza rodzina męża, bo myślą, że znaleźli kasę zapomogową u Nas, ale czy to warto tak wkurzać się od Nowego Roku? wezmę kilka większych oddechów i pewnie zaraz mi przejdzie emotka

ja usłyszałam ostatnio że powinnam się wstydzić ,że upominam się o swoje pieniądze emotka

wiem co piszesz, siostra męża 6 lat temu pożyczyła 15 tyś i cisza z oddaniem, a teraz jej młodszy brat wyjeżdża z tekstem, że chcą kupić mieszkanie pod hipotekę i nie maja nic na wkład własny i żebyśmy pożyczyli 12 tyś, no na łeb im coś padło. ale cały pic w tym że co człowiek nie zrobiłby to zostanie zły, bo jak nie da to sknera, a jak da to znowu kolejne lata kasy nie zobaczę emotka

Powiedzcie mu, ze siostra ma Wam oddac 15tys, to niech jemu odda, a Wy jeszcze chwile poczekacie emotka

Problem w tym że siostra nie ma i w tym tkwi ten mały szczegół emotka

emotka nie rozumiem jak można pożyczyć od kogoś pieniądze i nie oddać.
Jeśli to nie jest kwestia ratowania życia,to nie ma dla mnie wytłumaczenia. emotka
U mnie w rodzinie podobna sytuacja,tylko sporo mniejsze pieniądze.Brat pożyczył od brata.
Niby,że biedni(obydwoje pracują,są zdrowi,dzieci również)...teraz dostają 500+ i śmiało mogli by oddać,to udają,że temat się przedawnił. emotka

Ja dzień przed Sylwestrem pożyczyłam przyjaciółce 10 tysięcy złotych.Na wstępie ostrzegłam ją lojalnie,że jeśli mi tych pieniędzy nie odda, to naszą 18 lat trwającą przyjaźń szlag jasny trafi, a ja się ostro wścieknę. Wychodzę z założenia,że jeśli ktoś mi nie oddaje kasy, to znaczy,że mnie po prostu nie szanuje,a ja nie lubię być robiona w ciula.To,że mam dobrze sytuowanego ojca nie oznacza,że ktoś ma mnie robić w bambuko.

ale dałaś na ,,podkładkę",czy za przeproszeniem na ,,pysk"?

tak "na gębę"dałam.Nie zgadzam się ze stwierdzeniem,że "tam gdzie są pożyczane pieniądze, szczególnie większe, tam nie ma mowy o więzach rodzinnych, czy przyjaźni", bo przecież w końcu takiej obcej osobie, " z ulicy", której w ogóle nie znam, nie pożyczyłabym pieniędzy, tylko przyjaciołom i rodzinie.Mam może trochę naiwną i niezłomną wiarę w to,że ci, którym w swoich "dobrych czasach" pożyczam pieniądze, w przyszłości też się ode mnie nie odwrócą jak ja będę potrzebować pomocy.

życzę serdecznie ,aby życie nie zweryfikowało Twojej wiary w ludzi!!
0 0

1mariusz

#6307416 Napisano: 03.01.2017 23:00:34
giulietta napisał(a):

kadett33 napisał(a):

giulietta napisał(a):

kadett33 napisał(a):

pablo75 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

z biedronką też miałam do czynienia, spoko kamery i super system rozliczania kas widoczny na kamerkach, wszystko widać emotka  mi akurat kasjerka źle wydała resztę, ale się wyjaśniło i kierowniczka oddała kasę emotka  

Ja kupuję w biedrze hurtem jogurty ,tzn .cały kartonik. Kasjerka skanuje kod z kartonu i ZAWSZE jest 18 sztuk zamiast 10. Nie wiem dlaczego tego nie zmienią ale tak jest we wszystkich sklepach -obojętnie gdzie bym nie kupowała! Dlatego zawsze wszystkich  uczulam  żeby sprawdzali paragony.Nie posądzam pań kasjerek o kombinatorstwo ale ich przełożonych o lenistwo w interweniowaniu gdzieś tam wyżej o wprowadzenie INNEJ ilości do danego kodu!

assal

#6307426 Napisano: 03.01.2017 23:44:09
Nowy rok, a mnie wkurza to samo, co w starym.
Znów znalazłam fajny konkurs, co kończy się za 15 minut emotka
A jedynie chciałam sobie zerknąć na jedną ze stron na jakiś artykuł emotka
0 0

Natie77

#6307437 Napisano: 04.01.2017 00:50:12
joasiajulia napisał(a):

mia napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Jestem wsciekła emotka
25 listopada kurier mial dostarczyc paczkę-bony kaufland 2*50zł.Dostarczyl ale nie do Mnie!!!!
Napisalam w tej sprawie kilka e-maili do firmy przeprowadzajacej konkurs,Oni-zas odpisali ze to wyjasnia z firmą kurierską....Od 2 tygodni nie odpisuje na moje e-maile emotka Proszą jezeli ktos z Was zna numer do nich to bylabym wdzieczna za jego podanie emotka
Konkurs w Kauflandzie-3 bony po 100zł na sklep.

O nich Ci chodzi?
Tq Group sp. z o.o.
tel: 61-8300095
e-mail: biuro@tqg.pl

Tak dziękuję emotka

Tak teraz jeszcze się wtrącę,że mnie jakiś czas temu ta sama agencja miała przysłać jakieś bony i raz kurier dał sąsiadce, raz wepchnął do skrzynki i zaginęły emotka  Nawet razu nie zadzwonił,że do mnie jedzie... także chyba powinni zmienić firmę kurierską.
0 0

asantesana

#6307507 Napisano: 04.01.2017 10:45:26
To mnie wkurzyło, no bez jaj, kiedy wreszcie na rynek wkroczy jakaś alternatywna firma? emotka
To już pewne - od 1 lutego Poczta Polska podniesie ceny listów krajowych. Urząd Komunikacji Elektronicznej zatwierdził wniosek, który Poczta złożyła w grudniu ubiegłego roku, a który dotyczył zmian w cenniku usług powszechnych. Usługi zdrożeją średnio o 20 proc., co dla przeciętnego Polaka będzie oznaczało kilka złotych rocznie więcej na wydanych na listy.

Gość: cleopatra

#6307532 Napisano: 04.01.2017 11:47:51
Słuzba Zdrowia w Polsce....babcia jest osobą po udarze, jest leżąca, ma pieluchy i cewnik,  trafiła do szpitala z zapaleniem płuc i w szpitalu nabawiła się takiej odleżyny, że musieli ją usuwać chirurgicznie (zrobiła się praktycznie czarna, doszło do martwicy),  opiekujemy się babcią w szpitalu jak możemy, zaraz po pracy biegnę tam, przekładam z boku na bok, oklepuje, myje, przebieram, masuje itp)....pielęgniarkom współczuję i wiem, że to praca nie zapłacona i ciężka, ale jest mi przykro jak widzę, jak babcia cierpi, wkurza mnie jak poproszona pielęgniarka o zmianę kroplówki reaguje fochem, niby twierdzą, że babcia ma zmienianą pozycję, ale widzę, że nie ma....płakać mi się chce....
0 0

warcik

#6307628 Napisano: 04.01.2017 14:23:02
asantesana napisał(a):

To mnie wkurzyło, no bez jaj, kiedy wreszcie na rynek wkroczy jakaś alternatywna firma?  emotka
To już pewne - od 1 lutego Poczta Polska podniesie ceny listów krajowych. Urząd Komunikacji Elektronicznej zatwierdził wniosek, który Poczta złożyła w grudniu ubiegłego roku, a który dotyczył zmian w cenniku usług powszechnych. Usługi zdrożeją średnio o 20 proc., co dla przeciętnego Polaka będzie oznaczało kilka złotych rocznie więcej na wydanych na listy

21 grudnia na poczcie głównej w mieście wojewódzkim wysłałam 2 kartki z życzeniami i drobnym upominkiem świątecznym do Łodzi. Do tej pory koleżanka nie otrzymała przesyłki. Chciałam wysłać to jako mini paczkę, okazało się, że nie mają opakowań!!! Musiałam kupić 2 koperty bąbelkowe. Wysłałam listem zwykłym. Przesyłka miała dla mnie wartość sentymentalną, bo włożyłam w nią serce. Minęły 2 tygodnie i jakoś nie wierzę, że się odnajdzie. 
0 0

mysia

#6307670 Napisano: 04.01.2017 16:16:08
abc emotka postanowiłam że wezmę udział jak coś napiszę, ok dzisiaj miałam wenę posklejałam odpowiedź, poszłam do abc i oczywiście ZERO produktów promocyjnych.. emotka
0 0

petunija1

#6307701 Napisano: 04.01.2017 17:21:38
Strona PLAY,znów nie można wysłać zgłoszenia ! Kurna,co za szmelc.emotka
0 0

izak1000

#6307737 Napisano: 04.01.2017 18:54:07
warcik napisał(a):

asantesana napisał(a):

To mnie wkurzyło, no bez jaj, kiedy wreszcie na rynek wkroczy jakaś alternatywna firma?  emotka
To już pewne - od 1 lutego Poczta Polska podniesie ceny listów krajowych. Urząd Komunikacji Elektronicznej zatwierdził wniosek, który Poczta złożyła w grudniu ubiegłego roku, a który dotyczył zmian w cenniku usług powszechnych. Usługi zdrożeją średnio o 20 proc., co dla przeciętnego Polaka będzie oznaczało kilka złotych rocznie więcej na wydanych na listy

21 grudnia na poczcie głównej w mieście wojewódzkim wysłałam 2 kartki z życzeniami i drobnym upominkiem świątecznym do Łodzi. Do tej pory koleżanka nie otrzymała przesyłki. Chciałam wysłać to jako mini paczkę, okazało się, że nie mają opakowań!!! Musiałam kupić 2 koperty bąbelkowe. Wysłałam listem zwykłym. Przesyłka miała dla mnie wartość sentymentalną, bo włożyłam w nią serce. Minęły 2 tygodnie i jakoś nie wierzę, że się odnajdzie. 

Do mnie dzisiaj  dotarły kartki wysłane 19 grudnia w 2016r
0 0

Czterdziecha

#6307741 Napisano: 04.01.2017 19:05:28
izak1000 napisał(a):

warcik napisał(a):

asantesana napisał(a):

Do mnie dzisiaj  dotarły kartki wysłane 19 grudnia w 2016r

Rozgrywka kibica-wyslalam w polowie grudnia i jeszcze list nie doszedl-Avanti napisalalo ze bon przepadaemotka Cholerna poczta......teraz tlumacz,że to nie moja wina.....
0 0

ziolko

#6307744 Napisano: 04.01.2017 19:18:45
joasiajulia napisał(a):

Rozgrywka kibica-wyslalam w polowie grudnia i jeszcze list nie doszedl-Avanti napisalalo ze bon przepada emotka Cholerna poczta......teraz tlumacz,że to nie moja wina.....

jaką wartość miał bon?
Możesz złożyć reklamację na poczcie i domagać się maksymalnego odszkodowania, jakie przysługuje za zaginiony list polecony (o ile to był list polecony).
Chociaż trochę Ci to zrekompensuje stratę

edit.. to ten konkurs? https://www.e-kon...he.html#.WG09S1PhDDc

tym bardziej składaj reklamację na poczcie emotka  będziesz miała z nawiązką emotka  
0 0

cleo25

#6307749 Napisano: 04.01.2017 19:29:51
Mysia napisał(a):

abc emotka postanowiłam że wezmę udział jak coś napiszę, ok dzisiaj miałam wenę posklejałam odpowiedź, poszłam do abc i oczywiście ZERO produktów promocyjnych.. emotka

Dokładnie !!!
Nie mają towaru, który jest w gazetkach ! Co to za sklep "abc", skoro nie przestrzega polityki firmy ?
A paragony opisują tylko jednym słowem, np. czekolada (zamiast np. czekolada Milka) i jest problem aby to skorygować dopiskiem i pieczątką. Dzisiaj byłam w trzech sklepach działających pod szyldem "abc" i w każdym ten sam problem. Nawet nazwa sprzedawcy na paragonie nie uwzględnia tej nazwy "abc".
Jestem wkurzona, wrrrr....
1 mysia 0

Gość: sonyyy

#6307829 Napisano: 04.01.2017 23:21:15
Wkurza mnie że padł telefon mojej dziewczynie!   nie ma ktoś na zbyciu? emotka
0 0