Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#6307923 Napisano: 05.01.2017 10:48:54
Wkurza mnie to, że znów zaczął się czas z cyklu "Nie ma w co grać" emotka

agniehaha89

#6307928 Napisano: 05.01.2017 10:55:40
cb656 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Jak to "nie ma"? Jest! Zagraj choćby w pasjansa emotka emotka

a ja męcze mahjonga na konkusiakach emotka  
0 0

zaczytana-pola

#6307930 Napisano: 05.01.2017 10:57:11
cb656 napisał(a):

Jak to "nie ma"? Jest! Zagraj choćby w pasjansa emotka emotka

Ja z tych bardziej wymagających jestem. Pasjans nie zaspokaja moich potrzeb emotka
1 ziolko 0

ziolko

#6307936 Napisano: 05.01.2017 11:07:22
ilonar2301 to może mahjong? emotka  albo sudoku?? emotka  
0 0

lukasz261182

#6307943 Napisano: 05.01.2017 11:23:27
o i prosze meszczyzni znowu zostali dyskriminowani w konkursie metamorfozy mogo brac udzial tylko kobiety LOL
0 0

takasamajak

#6307951 Napisano: 05.01.2017 11:42:54
cleopatra napisał(a):

Słuzba Zdrowia w Polsce....babcia jest osobą po udarze, jest leżąca, ma pieluchy i cewnik,  trafiła do szpitala z zapaleniem płuc i w szpitalu nabawiła się takiej odleżyny, że musieli ją usuwać chirurgicznie (zrobiła się praktycznie czarna, doszło do martwicy),  opiekujemy się babcią w szpitalu jak możemy, zaraz po pracy biegnę tam, przekładam z boku na bok, oklepuje, myje, przebieram, masuje itp)....pielęgniarkom współczuję i wiem, że to praca nie zapłacona i ciężka, ale jest mi przykro jak widzę, jak babcia cierpi, wkurza mnie jak poproszona pielęgniarka o zmianę kroplówki reaguje fochem, niby twierdzą, że babcia ma zmienianą pozycję, ale widzę, że nie ma....płakać mi się chce....

moja babcia też ostatnio była w szpitalu i po kilku dniach oburzona pielęgniarka powiedziała nam, jak my to sobie wyobrażamy, że nie siedzimy z babcią cały dzień, bo ona wymaga całodobowej opieki. Fakt, byliśmy tylko 5 razy w tygodniu, bo mamy coś około 60 km do tego szpitala i prace zawodowe plus ja 3latkę w domu, której na oddział nie wolno wchodzić z uwagi na zarazki. z drugiej strony byłam przekonana, że w szpitalu całodobową opiekę ma zapewnioną. Jednej nocy dzwoniła biedna, by pielęgniarka pomogła jej iść do toalety. Nie doczekała się (wg relacji pani z sąsiedniego łóżka przez jakieś 20 min) więc poszła sama, nie doszła nawet do drzwi sali i znaleźli ją leżącą z guzem na głowie. Przy czym znaleźli, bo pani z łóżka obok, chociaż sama po operacji poszła jednak odciągnąć panią pielęgniarkę od kawy i chociaż ta stwierdziła, że jest namolna, to jednak poszła. Szczęśliwie pielęgniarz oświecił nas w kwestii nieoficjalnego cennika: po 20 zł dla każdej salowej, 50 zł dla każdej pielęgniarki plus 100 dla tej z dyplomem magistra i przychodzą, gdy dzwoni dzwonek. Cud? jak one czas znajdują, skoro takie zapracowane?
0 0

koper

#6307953 Napisano: 05.01.2017 11:50:41
lukasz261182 napisał(a):

o i prosze meszczyzni znowu zostali dyskriminowani w konkursie metamorfozy mogo brac udzial tylko kobiety LOL

Nic mnie tak nie wkurza jak dyskriminowani meszczyzni, którzy czegoś nie mogo emotka

maryam

#6307954 Napisano: 05.01.2017 11:51:54
takasamajak napisał(a):

cleopatra napisał(a):

Słuzba Zdrowia w Polsce....babcia jest osobą po udarze, jest leżąca, ma pieluchy i cewnik,  trafiła do szpitala z zapaleniem płuc i w szpitalu nabawiła się takiej odleżyny, że musieli ją usuwać chirurgicznie (zrobiła się praktycznie czarna, doszło do martwicy),  opiekujemy się babcią w szpitalu jak możemy, zaraz po pracy biegnę tam, przekładam z boku na bok, oklepuje, myje, przebieram, masuje itp)....pielęgniarkom współczuję i wiem, że to praca nie zapłacona i ciężka, ale jest mi przykro jak widzę, jak babcia cierpi, wkurza mnie jak poproszona pielęgniarka o zmianę kroplówki reaguje fochem, niby twierdzą, że babcia ma zmienianą pozycję, ale widzę, że nie ma....płakać mi się chce....

moja babcia też ostatnio była w szpitalu i po kilku dniach oburzona pielęgniarka powiedziała nam, jak my to sobie wyobrażamy, że nie siedzimy z babcią cały dzień, bo ona wymaga całodobowej opieki. Fakt, byliśmy tylko 5 razy w tygodniu, bo mamy coś około 60 km do tego szpitala i prace zawodowe plus ja 3latkę w domu, której na oddział nie wolno wchodzić z uwagi na zarazki. z drugiej strony byłam przekonana, że w szpitalu całodobową opiekę ma zapewnioną. Jednej nocy dzwoniła biedna, by pielęgniarka pomogła jej iść do toalety. Nie doczekała się (wg relacji pani z sąsiedniego łóżka przez jakieś 20 min) więc poszła sama, nie doszła nawet do drzwi sali i znaleźli ją leżącą z guzem na głowie. Przy czym znaleźli, bo pani z łóżka obok, chociaż sama po operacji poszła jednak odciągnąć panią pielęgniarkę od kawy i chociaż ta stwierdziła, że jest namolna, to jednak poszła. Szczęśliwie pielęgniarz oświecił nas w kwestii nieoficjalnego cennika: po 20 zł dla każdej salowej, 50 zł dla każdej pielęgniarki plus 100 dla tej z dyplomem magistra i przychodzą, gdy dzwoni dzwonek. Cud? jak one czas znajdują, skoro takie zapracowane?

Smutne to bardzo emotka
1 radosna 0

joan

#6307957 Napisano: 05.01.2017 11:58:32
lukasz261182 napisał(a):

To idź na całość -> zrób metamorfozę totalną i zostań kobietą emotka
1 radosna 0

zaczytana-pola

#6307958 Napisano: 05.01.2017 11:59:20
ziolko napisał(a):

ilonar2301 to może mahjong?  emotka  albo sudoku?? emotka  

Szkoda czasu. Wolę dobrą książkę emotka

andziulka21

#6307985 Napisano: 05.01.2017 12:46:15
Wkurzyło mnie dzisiaj strasznie,że nie mogę oddać wygranego wouchera lotniczego innej osobie, tak przepadnie 75€  emotka
0 0

kalka

#6307995 Napisano: 05.01.2017 13:08:27
kalka napisał(a):

joan napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurzają mnie smsy z Biedronki i promoacjach - o tej porze !!! (pogłupieli)? też dostaliście?

Żadnego pożytku z tej karty nie ma, a spamują non stop. Większość klientów i tak przegląda gazetki, po uja te esemesy emotka

I żeby jeszcze super okazyjne propozycje przesyłali, to bym przebolała emotka  ale od miesiąca dostaję kolejne info o złotówce odjętej od ceny pomarańczy- jeszcze poprzednich nie zjedliśmy, a oni chcą darować mi złotówkę za następne emotka   

emotka  I znowu kolejny spam z ofertą okazyjnego zakupu pomarańczy! emotka
A może by tak teraz, trochę dla odmiany zaoferować w promocji jabłka lub banany ?!   emotka  
1 petunija1 0

79magda

#6308005 Napisano: 05.01.2017 13:27:28

Już niebawem będziesz się rozpisywała na tematy miłosne, pierwsze randki, ulubiony kolor bielizny, najcudowniejszy pocałunek i ten teges... dlaczego uwielbiasz 50 twarzy Greya emotka

zaczytana-pola

#6308031 Napisano: 05.01.2017 14:13:32
79magda napisał(a):

Już niebawem będziesz się rozpisywała na tematy miłosne, pierwsze randki, ulubiony kolor bielizny, najcudowniejszy pocałunek i ten teges... dlaczego uwielbiasz 50 twarzy Greya emotka

Nie. Już niebawem będę się wkurzala na konkursy walentynkowe emotka
1 79magda 0

kalafior

#6308266 Napisano: 05.01.2017 20:38:41
Wkurzają mnie ludzie którym szkoda jest wydać około 100 zł na sterylizacje swoich kotów.
Wkurza mnie to na maksa, bo na wszystko inne mają kasę. A potem koty giną w dziwnych okolicznościach...
Oczywiście co niedziela przykładnie chodzą do kościoła.
emotka
3 joan, nkba, ace 0

assal

#6308272 Napisano: 05.01.2017 20:56:38
Cleopatra, Takasamajak: Gdy leżałam kilka dni w szpitalu, inaczej do pielęgniarek podeszłam.
Ile ich było na oddziale od 20.00?
Dwie. Na dodatek jedną wzięli z innego oddziału, więc nie orientowała się w ogóle, co i gdzie.
Ilu pacjentów miały do opieki? 36. Do tego pierdylion papierów, które muszą wypełnić. Ja sama podpisywałam koło 10 stron różności, a ktoś to musiał wpisać w tabelki emotka
W przypadku osoby leżącej, co 15 minut ktoś powinien się nią zająć. To jest nierealne.
A pielęgniarek, niestety, ubywa. Oczekiwania duże, a pieniądze... dużo lepsze w Szwecji  emotka
Ale poza całym systemem, wkurza mnie to, co znów zrobili z leczeniem ciężko chorych dzieci. Znów od stycznia rząd zaczął na dzieciach oszczędzać emotka
0 0

ace

#6308294 Napisano: 05.01.2017 21:46:57
kalafior napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie którym szkoda jest wydać około 100 zł na sterylizacje swoich kotów.
Wkurza mnie to na maksa, bo na wszystko inne mają kasę. A potem koty giną w dziwnych okolicznościach...
emotka

bo to przykładni katolicy są, co nie popierają antykoncepcji emotka

edith

#6308298 Napisano: 05.01.2017 21:50:54
kalafior napisał(a):

emotka  A co ma kościół do sterylizacji kotów?? emotka  Ja chodzę co tydzien do kościoła i mój kot jest wysterylizowany za 200 zl bo to tyle kosztuje moze to jeszcze wina 500 plus??emotka

0 0

koper

#6308301 Napisano: 05.01.2017 22:00:13
edith napisał(a):

(...) co ma kościół do sterylizacji kotów?? emotka  (...)

Chyba nie chodziło o samą sterylizację, tylko co dzieje się ze świeżo urodzonymi kotkami... że jak ktoś kto chodzi do kościoła może się ich "pozbywać"...

taalvikki

#6308312 Napisano: 05.01.2017 22:43:01
koper napisał(a):

edith napisał(a):

(...) co ma kościół do sterylizacji kotów?? emotka  (...)

Chyba nie chodziło o samą sterylizację, tylko co dzieje się ze świeżo urodzonymi kotkami... że jak ktoś kto chodzi do kościoła może się ich "pozbywać"...

bardzo dużo ma, tak samo jak do wielu innych dziedzin, w których żyją wielcy wyznawcy boga. bo wielu ma się za wierzących, dobrych i wspaniałych, tyle, że to pozwala im na spokojne odwalanie głupot.

ot, pierwszy lepszy przykład: wielce wierzący człowiek potępia to, że przygarnęłam dwa koty, bo "koty to nie dzieci", a drugi opowiada mi o tym, że, opiekując się kotami, jestem złym człowiekiem, bo koty powinny mieszkać na dworze i tam się płodzić, jak chcą.   emotka

więc: jeżeli ktoś się ma za wierzącego i dobrego, to powinien to okazywać w każdej dziedzinie, a nie tylko w wybranych. 

---------------------------------------------

a co do wkurzenia i 500 plus to wkurza mnie 500 plus, bo wolę wydać swoje pieniądze na co chcę i pomóc za nie komu chce, a nie dziecku pierwszego lepszego sąsiada, który może być patologią. 

wkurza mnie też, że ludzie nie widzą, że by coś rozdać, rząd najpierw jeszcze więcej nam zabiera.