Wkurza mnie...

aurorcia

#6363708 Napisano: 04.06.2017 11:34:27
bruce napisał(a):

pablo75 napisał(a):

Nie można wpadać w skrajności,statystycznie ryzyko że będziemy ofiarami zamachu jest naprawdę znikome.Ja co roku latam do Egiptu i to od wielu lat i czuję się tam bezpieczniej niż u nas wieczorem na ulicy(brak pijanych).Jak widać ostatnio więcej zamachów jest w miastach Europejskich niż miejscach turystycznych.

emotka  Naprawdę podziwiam... Ja już sobie rewelacyjny Egipt dawno temu odpuściłam, czego zresztą nie mogę przeboleć... emotka

Ja tak samo, Egipt, Turcja, Tunezja - nie są u mnie brane pod uwagę emotka  Dobrze, że w mojej ukochanej Chorwacji jest spokojnie i oby było tak zawszeemotka
1 brucee 0

synk

#6363709 Napisano: 04.06.2017 11:41:16
bruce napisał(a):

Żałuję Afryki, a jakże, żałuję bardzo... emotka emotka  Strach jest jednak silniejszy... emotka

Namibia. To też Afryka ale różni się znacznie od innych krajów. Siedziałem w samolocie obok wykładowcy z jakiejś uczelni, geografa - który spędził tam miesiąc na wakacjach, i wybiera się w tym roku ponownie, na miesiąc.
Trudno się tam dostać - wiza tylko w Berlinie i tylko po okazaniu wyciągu z konta bankowego. Ale kraj prezentuje przekrój wszystkiego. Jak ktoś lubi przyrodę - jest wszystko. Ktoś lubi leżenie - są super ośrodki...tylko że to drogi kraj
1 brucee 0

pablo75

#6363710 Napisano: 04.06.2017 11:46:49
synk napisał(a):

bruce napisał(a):

Żałuję Afryki, a jakże, żałuję bardzo... emotka emotka  Strach jest jednak silniejszy... emotka

Namibia. To też Afryka ale różni się znacznie od innych krajów. Siedziałem w samolocie obok wykładowcy z jakiejś uczelni, geografa - który spędził tam miesiąc na wakacjach, i wybiera się w tym roku ponownie, na miesiąc.
Trudno się tam dostać - wiza tylko w Berlinie i tylko po okazaniu wyciągu z konta bankowego. Ale kraj prezentuje przekrój wszystkiego. Jak ktoś lubi przyrodę - jest wszystko. Ktoś lubi leżenie - są super ośrodki...tylko że to drogi kraj

Ceny w tym roku naprawdę są rewelacyjne a że sprawy rodzinne trzymają mnie na razie w domu to już nawet nie chcę zaglądać do portali z wycieczkami bo mi żal.Ogólnie przez uruchomienie bezpośrednich lotów dreamlinerami z Warszawy to egzotyczne kierunki staniały i do tego podróż trwa krótko i bez przesiadek.A co do Afryki to lubię ją za ten jej klimacik oraz brak porządku.Wiem że niektórym to przeszkadza ale ja czuję się jakbym poleciał na inna planetę emotka

koper

#6363714 Napisano: 04.06.2017 11:59:55
aurorcia napisał(a):

Ja tak samo, Egipt, Turcja, Tunezja - nie są u mnie brane pod uwagę emotka  Dobrze, że w mojej ukochanej Chorwacji jest spokojnie i oby było tak zawsze emotka

Na terenach Chorwacji nie zawsze było bezpiecznie, turystycznie atrakcyjna i bezpieczna stała się stosunkowo niedawno, więc może doczekamy też spokoju w Egipcie, Turcji i Tunezji... W końcu emeryci też mogą podróżować emotka  
1 brucee 0

stamp2

#6363718 Napisano: 04.06.2017 12:35:07
bruce napisał(a):

koper napisał(a):

Na terenach Chorwacji nie zawsze było bezpiecznie, turystycznie atrakcyjna i bezpieczna stała się stosunkowo niedawno, więc może doczekamy też spokoju w Egipcie, Turcji i Tunezji... W końcu emeryci też mogą podróżować emotka  

Tylko żeby piramid nie zabrakło, jak już spokój tam nastanie... emotka  Bo, ja jakoś do tej pory, nie miałam jeszcze okazji ich obejrzeć, a to w sumie taki cudny cud świata... emotka

Taka słodka słodycz rzekłbymemotka
1 brucee 0

pablo75

#6363740 Napisano: 04.06.2017 13:42:47
bruce napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Taka słodka słodycz rzekłbym emotka

Jednym słowem: afrykańska Afryka... emotka

Polecam wycieczkę do Kairu na dwa dni bo jeden to męczący jest a piramidy zwiedza się w biegu a zaznaczę że do tych największych jak ja byłem wstęp był płatny.Jedyny plus to pływanie łodzią po Nilu-super sprawa połączona z muzyką arabską.
1 brucee 0

elmo

#6363744 Napisano: 04.06.2017 14:12:14
Gratka dla fanów Pani Karton  emotka  
https://www.faceb...ype=3&permPage=1
1 brucee 0

stamp2

#6363747 Napisano: 04.06.2017 14:37:13
elmo napisał(a):

jestem fanem nie tyle kartonu,co tych pięknych rymów-ja tak nie potrafieemotka
1 brucee 0

pablo75

#6363754 Napisano: 04.06.2017 15:08:05
cb656 napisał(a):

bruce napisał(a):

pablo75 napisał(a):

bruce napisał(a):

...afrykańska Afryka emotka

Polecam wycieczkę do Kairu na dwa dni bo jeden to męczący jest a piramidy zwiedza się w biegu a zaznaczę że do tych największych jak ja byłem wstęp był płatny. Jedyny plus to pływanie łodzią po Nilu - super sprawa połączona z muzyką arabską.

emotka   emotka Słyszałam jedynie od znajomych o takiej wyprawie, lecz narzekali, że zapłacili słono, ale piramidy widzieli tylko z daleka, a rejs po Nilu był niezbyt przyjemny z powodu odrażającego zapachu. Fakt, że było to 10 lat temu. Ja się wtedy nie odważyłam jechać z nimi i potem bardzo żałowałam. Teraz Egipt uważam za stracony bezpowrotnie i to mnie ciągle bardzo wkurza  emotka

Uważasz, że bezpieczniej jest na stałym lądzie, Starym Kontynencie? emotka

Dziesięć osób zostało rannych w wyniku eksplozji w jednym z kraterów wulkanu Etna na Sycylii (16 marca 2017)

Nigdy nie spotkałem tylu uśmiechniętych i pełnych życia ludzi co w Egipcie.Fakt że słońce świecące cały rok daje ludziom chęć do życia.Byłem przed rewolucją i po rewolucji i nigdy nie czułem się zagrożony,chyba że nagabywaniem sprzedawców ale dla mnie jest to miłe.Nie znam innego kraju który za taką cenę oferuje wczasy all inclusive (740 zł all inclusive w tym roku last minute)widziałem.Pogoda gwarantowana a rafy koralowe to cud świata.

masza

#6363787 Napisano: 04.06.2017 17:28:36
stamp2 napisał(a):

elmo napisał(a):

jestem fanem nie tyle kartonu,co tych pięknych rymów-ja tak nie potrafie emotka

nie każdy potrafi pisać z błędami:)

mczarna

#6363792 Napisano: 04.06.2017 17:56:56
masza napisał(a):

stamp2 napisał(a):

elmo napisał(a):

jestem fanem nie tyle kartonu,co tych pięknych rymów-ja tak nie potrafie emotka

nie każdy potrafi pisać z błędami:)

Najgorsze jest to,że jednak niektórzy organizatorzy to nagradzają...
1 brucee 0

mczarna

#6363812 Napisano: 04.06.2017 19:25:48
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Najgorsze jest to,że jednak niektórzy organizatorzy to nagradzają...

Moim zdaniem to dlatego, że "w tym szaleństwie jest metoda". A - gdyby tak - opatentować inne warianty tego pomysłu: kapelusze, puszki, peruki, może... hmmm... maski? emotka  

Tylko weź na masce zmieść te całe "wypociny", no chyba,że to maska samochodowa:P
1 brucee 0

bezaczek7

#6363862 Napisano: 04.06.2017 22:38:36
Że jak zwykle zostawiam dużo "na później" i to później mi właśnie odpłaciło o 22:00 dwunastoma pozostawionymi kodami Nescafe. Czy jest sens jeszcze je wklepywać? emotka emotka
0 0

notta

#6363864 Napisano: 04.06.2017 22:45:13
bezaczek7 napisał(a):

Że jak zwykle zostawiam dużo "na później" i to później mi właśnie odpłaciło o 22:00 dwunastoma pozostawionymi kodami Nescafe. Czy jest sens jeszcze je wklepywać?  emotka emotka

próbować możesz emotka
1 bezaczek7 0

mczarna

#6363866 Napisano: 04.06.2017 22:51:16
Wkurza mnie jutrzejszy strajk 
0 0

vazzz

#6363937 Napisano: 05.06.2017 10:07:41
Urząd Miasta ze dwa lata temu postanowił wybudować pod naszym domem mały parking. Na początki mistrzowie kierownicy co i rusz wjeżdżali nam w ogrodzenie, po interwencji postawiono słupki co też mistrzom kierownicy nie przeszkadzało aby w nie wjeżdżać. Nie mówię też ile razy ktoś staje u nas centralnie w bramie i na zwrócenie uwagi reaguje: Pani czeka aż wyjadę? Ale przecież mnie nie było tylko chwilę, a jak się czeka to się czas dłuży... Mistrzynią była inna pani, której wujek zwrócił uwagę, bo akurat miał wyjeżdżać od nas z placu a ona wyjazd zastawiła i po zwróceniu uwagi powiedziała, że ona nie odjedzie, bo przecież zaraz wróci emotka Naprzeciwko jest mały chodnik, który też notorycznie jest zastawiany samochodami i przed chwilą kierowca autobusu stał i przez 5 min trzymał rękę na klaksonie, bo samochody całkowicie zablokowały mu przejazd. Nic to nie dało i musiał wycofywać przez całą ulicę ;/ Wizyty w urzędzie nic nie dają, bo zmienił się burmistrz, który na takie głupoty jak rozmowa z mieszkańcami nie ma czasu. Policja przyjechała raz, wypisała mandaty i koniec.
0 0

mczarna

#6363945 Napisano: 05.06.2017 10:29:43
cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Wkurza mnie jutrzejszy strajk 

A musisz w nim uczestniczyć? emotka

No niestety musiałam wyjść rano do pracy... 
http://tvnwarszaw...a-pradze,233681.html
0 0

koper

#6363948 Napisano: 05.06.2017 10:32:26
vazzz
Za każdym razem dzwońcie na straż miejską lub policję. No i zgłaszajcie to do zarządcy terenu. Tylko tak oficjalnie, na piśmie, żeby po zgłoszeniu pozostał ślad...
2 vazzz, joan 0

vazzz

#6363956 Napisano: 05.06.2017 10:39:49
koper napisał(a):

vazzz
Za każdym razem dzwońcie na straż miejską lub policję. No i zgłaszajcie to do zarządcy terenu. Tylko tak oficjalnie, na piśmie, żeby po zgłoszeniu pozostał ślad...

Dziękuję za rady. Musimy się tym porządnie zając, bo na razie tak trochę odbijamy się od ściany do ściany.
0 0

cudaczek121

#6363958 Napisano: 05.06.2017 10:42:37
Wkurza mnie,że kupiłam ten nieszczęsny Vigor up i chciałam przy okazji załapać się na darmowy bilet do Multikina.Niestety, po wgraniu paragonu przez formularz piszą,że wystąpił jakiś błądemotka Miał ktoś też tak? Myślicie,że napisanie do nich maila coś da, czy raczej nie odpowiedząemotka
0 0