Wkurza mnie...

zabcia0410

#6373943 Napisano: 29.06.2017 16:11:30
okropna burza
0 0

agakaz2

#6373957 Napisano: 29.06.2017 16:25:28
pogoda
0 0

ania1111

#6373965 Napisano: 29.06.2017 16:42:07
Wkurza mnie facebook. Coraz częściej brak jest powiadomień, gdy ktoś skomentuje mój post albo mnie oznaczy. Komentarz organizatora do mojej odpowiedzi konkursowej, w tym komentarzu zostałam też oznaczona, a nic mi się nie pojawiło w powiadomieniach. Muszę wszystkie konkursy sprawdzać ręcznie, żeby żadna nagroda mi nie umknęła.
0 0

southlander

#6373997 Napisano: 29.06.2017 17:58:53
aniachudoba napisał(a):

Wkurza mnie facebook. Coraz częściej brak jest powiadomień, gdy ktoś skomentuje mój post albo mnie oznaczy. Komentarz organizatora do mojej odpowiedzi konkursowej, w tym komentarzu zostałam też oznaczona, a nic mi się nie pojawiło w powiadomieniach. Muszę wszystkie konkursy sprawdzać ręcznie, żeby żadna nagroda mi nie umknęła.

Ja właśnie przez te wszystkie oznaczania nie używam FB do konkursów. Nie życzę sobie żeby znajomi widzieli moje co głupsze posty konkursowe emotka albo w ogóle docierało do nich że co chwila w czymś startuję.

Wiem że w ten sposób omija mnie dużo fajnych konków, ale mówi się trudno.
0 0

agakaz2

#6374004 Napisano: 29.06.2017 18:21:05
aniachudoba napisał(a):

też to zauważyłam czyli coś się zmieniło
0 0

jokan

#6374017 Napisano: 29.06.2017 18:39:46
znowu zostawiam zgloszenia na ostatni moment...emotka

1mariusz

#6374056 Napisano: 29.06.2017 20:09:33
ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

Ostatnio mieliśmy podobną sytuację-facet ściął naszą antenę z masztu i powiesił swoją! Co prawda korzystamy z niej tylko gdy słuchamy radia ,ale jak tak można?? Skończyło się tym ,że facet odkupił 20 m kabla i poszukał sobie innego masztu.
1 brucee 0

stamp2

#6374352 Napisano: 30.06.2017 14:03:32
w ciągu 2 dni trzy burzeemotka emotka ostatnia to raczej jakies tornado było emotka emotka  i połamane drzewa emotka  i znów zaczyna padać,w d...mam takie latoemotka
0 0

Gość: rafi323raf

#6374510 Napisano: 30.06.2017 17:41:35
cb656 napisał(a):

southlander napisał(a):

aniachudoba napisał(a):

Wkurza mnie facebook. Muszę wszystkie konkursy sprawdzać ręcznie, żeby żadna nagroda mi nie umknęła.

Ja właśnie przez te wszystkie oznaczania nie używam FB do konkursów. Nie życzę sobie żeby znajomi widzieli moje co głupsze posty konkursowe

Ej, no weź... wyluzuj! Wejdź w ustawienia i ZMIEŃ preferencje! Znajomi wcale nie muszą widzieć, co udostępniasz, to TY DECYDUJESZ!!! emotka edit: proponuję wybrać ustawienia niestandardowe i udostępnić widok tylko WYBRANYM osobom, jeśli oczywiście chcesz. emotka

W każdym konkursie trzeba udostępnić publicznie, więc nie musi wyluzować i ich zmieniać.
0 0

#6374517 Napisano: 30.06.2017 17:54:44
cb656 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

cb656 napisał(a):

Ej, no weź... wyluzuj! Wejdź w ustawienia i ZMIEŃ preferencje! Znajomi wcale nie muszą widzieć, co udostępniasz, to TY DECYDUJESZ!!! emotka edit: proponuję wybrać ustawienia niestandardowe i udostępnić widok tylko WYBRANYM osobom, jeśli oczywiście chcesz. emotka

W każdym konkursie trzeba udostępnić publicznie, więc nie musi wyluzować i ich zmieniać.

Jestem innego zdania. W ustawieniach profilu może sprawić, że wybrane osoby (w tym wypadku znajomi) będą WYKLUCZONE z dostępu, mimo, iż post będzie publiczny. emotka

Jestem innego zdania niż Twoje inne zdanie na temat mojego zdania.
Gdy dodasz znajomych do listy Ograniczenie dostępu, nie będą oni widzieli Twoich postów na
Facebooku, które udostępniasz tylko liście Znajomi. Nadal mogą widzieć
rzeczy, które udostępniasz z ustawieniem Publiczne, posty na osi czasu
wspólnych znajomych oraz posty, w których ich oznaczono.

emotka emotka
0 0

malenka

#6374518 Napisano: 30.06.2017 17:59:33
Wkurza mnie tegoroczny wysyp kleszczy. Jedna wyprawa do lasu i na 3 grzybiarzy przypadło w sumie 14 kleszczy! emotka
0 0

malenka

#6374521 Napisano: 30.06.2017 18:03:30
cb656 napisał(a):

malenka napisał(a):

Wkurza mnie tegoroczny wysyp kleszczy. Jedna wyprawa do lasu i na 3 grzybiarzy przypadło w sumie 14 kleszczy! emotka

A ile wypadło na grzybiarza grzybów właściwych? emotka

Na szczęście więcej niż kleszczy, ale nie wiem czy te 4 słoiczki zamarynowanych borowików warte były ryzyka boreliozy.
0 0

zaczytana-pola

#6374522 Napisano: 30.06.2017 18:04:53
malenka napisał(a):

cb656 napisał(a):

malenka napisał(a):

Na szczęście więcej niż kleszczy, ale nie wiem czy te 4 słoiczki zamarynowanych borowików warte były ryzyka boreliozy.

Nie starasz, bo jutro albo w niedzielę planuję wyprawę emotka
0 0

#6374523 Napisano: 30.06.2017 18:05:43
cb656 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Gdy dodasz znajomych do listy Ograniczenie dostępu, nie będą oni widzieli Twoich postów na Facebooku, które udostępniasz tylko liście Znajomi. Nadal mogą widzieć rzeczy, które udostępniasz z ustawieniem Publiczne, posty na osi czasu wspólnych znajomych oraz posty, w których ich oznaczono.

Rzecz w tym, że ja o czym innym...

eh...............
ale musisz w polu udostępnij dać "znajomi" lub "znajomi znajomych"...
inaczej nawet jak dodasz kogoś do "nie udostępniaj" to nie za się kliknąć zapisz.
0 0

malenka

#6374528 Napisano: 30.06.2017 18:10:31
zaczytana-pola napisał(a):

malenka napisał(a):

cb656 napisał(a):

malenka napisał(a):

Nie starasz, bo jutro albo w niedzielę planuję wyprawę emotka

Niestety u nas w tym roku jest istna plaga, a najgorsze jest to że te kleszcze są często tak młode i małe że jeszcze im odwłok nie zdążył ściemnieć do czarnego/brunatnego/czerwonego koloru więc wypatrzyć je na ciele jest skrajnie trudno. Prze wyprawą do lasu koniecznie spraye odstraszające, a po wyprawie przegląd ciała.
0 0

Gość: katrin22

#6374594 Napisano: 30.06.2017 21:38:24
Pogmatwane te ustawienia. Ja tam piszę swoje wypociny na konkursy i mam w 4 literach, że się może niekonkursowi znajomi podśmiechują emotka  - wiem, że czytają -"a niech się śmieją, trzeba się śmiać " 

A żeby było w temacie, to 3 dni temu pluskałam się z dzieckiem w poburzowych, ciepłych kałużach i takiego orła strzeliłam, że dopiero dziś mogłam wstać z łóżka. Kolano sine i podrapane emotka
1 jofe8484 0

#6374653 Napisano: 01.07.2017 00:03:55
cb656 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

inaczej nawet jak dodasz kogoś do "nie udostępniaj" to nie da się kliknąć zapisz

Jeżeli wybierzesz ustawienie niestandardowe, możesz wybiórczo udostępniać niektóre treści wybranym osobom lub je przed nimi ukryć.
Możesz także udostępniać treści znajomym z konkretnych utworzonych przez siebie list, takich jak Rodzina lub Przyjaciele, albo ukryć posty przed listą  znajomych (np. przed współpracownikami). Ustawienie niestandardowe umożliwia także udostępnianie treści osobom w grupach lub sieciach, do których należysz.

Tak, ale tutaj mowa była o publicznych postach, tego się nie tyczy. Posty publiczne zawsze są publiczne. Nie da się postu publicznego zablokować tylko przed jedną osobą.

Ale co ja próbuję tłumaczyć, jak zawsze musisz mieć ostatnie zdanie. Inaczej nie byłbyś sobą z tym pisaniem postów tylko po to żeby być widocznym w każdym temacie...
0 0

Niebieska_Laguna

#6374683 Napisano: 01.07.2017 10:06:30
Moja ostatnia rozmowa ze znajomą: jej marudzenie, że w Polsce źle się żyje, że ma biedę, że musi żyć za tysiąc złotych miesięcznie, a powinna mieć przynajmniej trzy, żeby godnie żyć. A co znajoma robi? Nic! Prawie 30 lat na karku, nigdy nie pracowała, żyje na garnuszku matki. A matka? Matka żyje od kilkunastu lat z renty po zmarłym mężu (wcześniej z jego pensji). Sama niewiele się w życiu napracowała. Dopiero teraz ima się dorywczych zajęć, żeby córka miała na ubrania emotka A znajomej żadna oferta zatrudnienia nie odpowiada: w sklepie nie będzie dotykać mięsa, w fabryce nie będzie na trzy zmiany harować, sprzątać po kimś też nie będzie... Bo przecież ma, aż wykształcenie podstawowe emotka

Paniom nie podoba się Polska rzeczywistość, bo chciałyby dostawać co miesiąc kilka tysięcy, żeby im starczało na wszystko: ładne mieszkanie, nowe ciuchy i zamawianie jedzenia z restauracji. Ale za co mają te pieniądze dostawać? No za nic... I tak powinny być wdzięczne, że przez tyle lat żyły na garnuszku Państwa nie musząc pracować. Tylko pobierając rentę po mężu/ojcu i świadczenia dla samotnej matki. Naprawdę wkurza mnie taka postawa... Żeby żyć na socjalu i jeszcze domagać się, aby był wyższy. Też bym chciała nie pracować i zgarniać trzy tysiące miesięcznie....

karolina651

#6374717 Napisano: 01.07.2017 12:47:45
Wkurza mnie, że trzeba się "prosić" o paragon a teraz jeszcze o zdrapkę do konkursu. Kasjerki liczą tylko na to, że ktoś zapomni i nie weźmie....... Wrrrr!
2 pablo75, defed 0

agakaz2

#6374735 Napisano: 01.07.2017 13:14:09
karolina651 napisał(a):

Wkurza mnie, że trzeba się "prosić" o paragon a teraz jeszcze o zdrapkę do konkursu. Kasjerki liczą tylko na to, że ktoś zapomni i nie weźmie....... Wrrrr!

kurczę ostatnio też tak miałam Pani wyrzuciła paragon do kosza. a ja mówię że poproszę paragon ale zła była wr a ja uparta
0 0