Wkurza mnie...

androm

#6372957 Napisano: 27.06.2017 22:57:38
ziolko napisał(a):

bc14 napisał(a):

olx!i jeszcze teksty na" internecie najtaniej jest za.."

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi"  emotka

no to też niezła logika - ludzie kupują w sklepie za 1000 zł, ale za 600 zł nie kupią, hehe
0 0

jokan

#6372958 Napisano: 27.06.2017 22:59:33
ziolko napisał(a):

bc14 napisał(a):

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi"  emotka

takich jest pełno...szukają jeleni, więc ja generalnie olewam...niech szukaja gdzie indziej
1 ziolko 0

Gość: giuliettaX

#6372959 Napisano: 27.06.2017 23:03:37
ziolko napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie kupujący na olx. Najlepiej oddać coś za darmo, koniecznie z paragonem potwierdzającym legalność źródła, a najlepiej z dowozem osobistym. Czekam, aż zaczną o skan dowodu prosić. emotka

i  jeszcze komentarze, że "jak to jest wygrane, to przecież prawie za darmo się udało, więc dlaczego za tyle pani sprzedaje?"

moja naiwność i dziecięca wiara w ludzi po założeniu konta kazała mi dyskutować z takimi, że może coś do nich dotrze, może zrozumieją... z biegiem lat przestałam odpisywać i czekać dłużej niż 15 minut..... rzadko coś sprzedaję i tylko wtedy, gdy muszę....  czasem coś ogłaszam, a potem i tak to jest nasze emotka   olx nauczył mnie tego jak ludzie są... nie wiem jak to napisać mało inteligentni czy słabo widzący... opisy robię oryginalne (SEO), a dostaję takie zapytania, że szok emotka  emotka  raz się nabrałam, że taki produkt jest taniej tu i tam i oki zgodziłam się po tel. gadce sprzedać, ale jak gość już jechał (200 km) coś mnie tknęło sprawdzić "ten model" i co....?!   emotka  zupełnie inny model  emotka  ale też dzięki olx poznałam np. osobę bardzo znaną, z czołówek tv, gazet itp., która jechała setki kilometrów aby kupić prezent dla dziewczyny na walentynki  i nigdy nie zapomnę tego spotkania emotka   są ludzie i... 
0 0

Gość: giuliettaX

#6372962 Napisano: 27.06.2017 23:08:47
androm napisał(a):

ziolko napisał(a):

bc14 napisał(a):

no to też niezła logika - ludzie kupują w sklepie za 1000 zł, ale za 600 zł nie kupią, hehe

a ja takim odpisuję lub tel. aha kupi pan za 400, a jutro wystawi za 600? też bym chciała taki zysk emotka  i ten ktoś odpisuje chociaż najczęściej tel. mówi, że faktycznie....  emotka
0 0

southlander

#6372969 Napisano: 27.06.2017 23:51:09
OLX samo w sobie jest chore. Chciałem oddać za darmo fajną nagrodę która na nic mi się nie przyda, to jakiś moderator mi usunął ofertę, po czym na mail mi przyszła długaśna lista przedmiotów zabronionych oraz warunkowo dopuszczanych. Oczywiście mojego przedmiotu na liście nie było. Pewnie mogłem się odwołać że niesłusznie mi to zablokowano, ale szkoda mi było czasu na użeranie z modami się skoro i tak to było darmowe rozdanie.

Skoro nie chcą na swoim portalu darmoszek które przyciągają ludzi to ich problem.
0 0

edzia21

#6372970 Napisano: 27.06.2017 23:54:13
southlander napisał(a):

OLX samo w sobie jest chore. Chciałem oddać za darmo fajną nagrodę która na nic mi się nie przyda, to jakiś moderator mi usunął ofertę, po czym na mail mi przyszła długaśna lista przedmiotów zabronionych oraz warunkowo dopuszczanych. Oczywiście mojego przedmiotu na liście nie było. Pewnie mogłem się odwołać że niesłusznie mi to zablokowano, ale szkoda mi było czasu na użeranie z modami się skoro i tak to było darmowe rozdanie.Skoro nie chcą na swoim portalu darmoszek które przyciągają ludzi to ich problem.

A cóż to był za "groźny" przedmiot, jeśli można wiedzieć?:)
0 0

dolly

#6372980 Napisano: 28.06.2017 00:39:46
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie kupujący na olx. Najlepiej oddać coś za darmo, koniecznie z paragonem potwierdzającym legalność źródła, a najlepiej z dowozem osobistym. Czekam, aż zaczną o skan dowodu prosić. emotka

Ostatnio pan poinformowal mnie, ze chce spisac umowę kupna - sprzedazy na podstawie dowodu osobistego.  Dobrze, ze przed spotkaniem, a nie w trakcie emotka
1 joan 0

agakaz2

#6372985 Napisano: 28.06.2017 05:04:18
southlander napisał(a):

androm napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

wkurza mnie że dziś była pensja na koncie i już nie ma cóż życie

Wpis o godzinie 06:59. emotka  W takim razie udział w konkursie z wygraną SPORĄ kasą - bezwzględnie obowiązkowy! emotka

gram gram raz udało się wygrać 3 tyś można było pożyć hihi.U mnie przelew pensji jest 6:30

jakże Ty to zrobiłaś, że w niespełna pół godziny całą pensję wydałas? sklepy jeszcze zamknięte, no chyba, że online

Przecież to żadna sztuka, wystarczy zapłacić ratę kredytu mieszkaniowego, potem opłacić online wszystkie rachunki i (jak ktoś ma pensję w okolicach statystycznej dominanty polskich płac) już zostaje tyle co nic.

jedna pensja na opłaty druga na życie ( dobrze że ta druga jest) ale do 10.07 trzeba czekać eh
1 mia 0

agicho

#6372986 Napisano: 28.06.2017 05:32:58
ziolko napisał(a):

Ostatnio dostałam cud propozycję - wartość towaru 2 tysiące a to coś wyskakuje,że daje 450 i ani zl więcej emotka
i znowu mam dylemat czy to dobry wątek "wkurzać się" czy "śmiać" emotka
2 brucee, ziolko 0

ziolko

#6373049 Napisano: 28.06.2017 09:52:30
agicho napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ostatnio dostałam cud propozycję - wartość towaru 2 tysiące a to coś wyskakuje,że daje 450 i ani zl więcej emotka i znowu mam dylemat czy to dobry wątek "wkurzać się" czy "śmiać" emotka

no to wypisz wymaluj tak samo miałam emotka  wieczorem napiszę pw, czy to ta sama osoba, czy nie emotka  
0 0

ikropka

#6373115 Napisano: 28.06.2017 11:16:58
Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi.emotka
1 brucee 0

ziolko

#6373184 Napisano: 28.06.2017 12:06:36
ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)
2 brucee, nkba 0

ikropka

#6373190 Napisano: 28.06.2017 12:16:13
ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w
bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.
0 0

Astronautka

#6373194 Napisano: 28.06.2017 12:22:31
ikropka napisał(a):

jeżeli mieszkanie jest własnościowe sprawdź w akcie notarialnym czy sprzedaż mieszkania nastąpiła razem z pomieszczeniem piwnicznym, powinien być podany metraż i numer (numer piwnicy z reguły odpowiada numerowi mieszkania wdanej klatce), pod aktem powinien być umieszczony dodatkowo rzut piwnic z naniesionymi numerami i metrażem....jeżeli macie taki dokument nie czekaj do końca tygodnia tylko wzywaj od razu Policję, rób włam i zrób zdjęcia rzeczy, które tam zostały zastane....jeżeli macie WM to pewnie też zarządcę, oni też powinni mieć inwentaryzację budynku gdzie są wszystkie kondygnacje razem z piwnicami....
1 brucee 0

ziolko

#6373228 Napisano: 28.06.2017 12:57:47
ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

czyli Ty jesteś osobą wynajmującą? a może właściciel coś wie na ten temat? 
0 0

southlander

#6373232 Napisano: 28.06.2017 13:00:42
edzia21 napisał(a):

southlander napisał(a):

OLX samo w sobie jest chore. Chciałem oddać za darmo fajną nagrodę która na nic mi się nie przyda, to jakiś moderator mi usunął ofertę, po czym na mail mi przyszła długaśna lista przedmiotów zabronionych oraz warunkowo dopuszczanych. Oczywiście mojego przedmiotu na liście nie było. Pewnie mogłem się odwołać że niesłusznie mi to zablokowano, ale szkoda mi było czasu na użeranie z modami się skoro i tak to było darmowe rozdanie.Skoro nie chcą na swoim portalu darmoszek które przyciągają ludzi to ich problem.

A cóż to był za "groźny" przedmiot, jeśli można wiedzieć?:)

Bilet. Nie można takiego sprzedać jedynie w przypadku gdy ustala się cenę wyższą niż ta wpisana na bilecie. "Za darmo" więc nigdy nie będzie ceną wyższą.
0 0

ongis

#6373233 Napisano: 28.06.2017 13:01:29
ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

czyli Ty jesteś osobą wynajmującą? a może właściciel coś wie na ten temat? 

Ja bym chyba nie chodził nie szukał. Jeśli jesteś właścicielką to od razu takie sprawy zgłasza się na policje. To jest zwykłe włamanie z kradzieżą i nie wiem jak to nazwać chyba przywłaszczeniem nieruchomości chyba.
PS
A temu co to zrobił i tak należy się emotka
0 0

cudaczek121

#6373234 Napisano: 28.06.2017 13:03:17
agakaz2 napisał(a):

southlander napisał(a):

androm napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

wkurza mnie że dziś była pensja na koncie i już nie ma cóż życie

Wpis o godzinie 06:59. emotka  W takim razie udział w konkursie z wygraną SPORĄ kasą - bezwzględnie obowiązkowy! emotka

gram gram raz udało się wygrać 3 tyś można było pożyć hihi.U mnie przelew pensji jest 6:30

jakże Ty to zrobiłaś, że w niespełna pół godziny całą pensję wydałas? sklepy jeszcze zamknięte, no chyba, że online

Przecież to żadna sztuka, wystarczy zapłacić ratę kredytu mieszkaniowego, potem opłacić online wszystkie rachunki i (jak ktoś ma pensję w okolicach statystycznej dominanty polskich płac) już zostaje tyle co nic.

jedna pensja na opłaty druga na życie ( dobrze że ta druga jest) ale do 10.07 trzeba czekać eh

To jest straszne, że tak ludzie muszą żyć emotka A przecież do tego 10 lipca też jeszcze kawał czasu jest-masakra! Oto nasza Polska właśnieemotka
1 brucee 0

nkba

#6373242 Napisano: 28.06.2017 13:13:50
cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Dla mnie to niepojęte emotka emotka Spółdzielnia w moim bloku wymieniała stare drewniane spróchniałe okienka piwniczne na plastikowe. Nikt mnie nie powiadomił, nie próbował się nawet skontaktować (kartka w drzwi, do skrzynki - cokolwiek). Ekipa zerwała sobie kłódkę od piwnicy i wymieniła okienko pod moją nieobecność. emotka
Nie darowałem gnojom. Sprawa zakończyła się w sądzie wysoką grzywną. Tobie radzę to samo - OD RAZU NA POLICJĘ, bez patyczkowania się!

Też bym nie odpuściłaemotka Od razu na policję! Dziadostwo emotka
0 0

agniehaha89

#6373245 Napisano: 28.06.2017 13:28:07
nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Dla mnie to niepojęte emotka emotka Spółdzielnia w moim bloku wymieniała stare drewniane spróchniałe okienka piwniczne na plastikowe. Nikt mnie nie powiadomił, nie próbował się nawet skontaktować (kartka w drzwi, do skrzynki - cokolwiek). Ekipa zerwała sobie kłódkę od piwnicy i wymieniła okienko pod moją nieobecność. emotka Nie darowałem gnojom. Sprawa zakończyła się w sądzie wysoką grzywną. Tobie radzę to samo - OD RAZU NA POLICJĘ, bez patyczkowania się!

Też bym nie odpuściła emotka Od razu na policję! Dziadostwo emotka

A jesteś pewna, że to była twoja piwnica? U mnie w bloku piwnice są pomieszane np. ten z mieszkania nr 3 ma piwnicę nr 7 itd.Słyszałam, że niektórzy lokatorzy mają piwnice w innym bloku. Może ktoś poprostu dowiedział się, że to jest jego piwnica i ją zajął ? W takim wypadku jeśli korzystałaś z piwnicy przez 30 lat to chyba możesz wystąpić do sądu ale tylko z wnioskiem o zasiedzenie hehe emotka  
0 0