Wkurza mnie...

Gość: FBagnieszka12X

#6375332 Napisano: 03.07.2017 15:45:14
Test emotka
0 0

@gnieszk@

#6375335 Napisano: 03.07.2017 15:46:48
Czyli jak daję (jak wyżej) loguj się przez facebook-a to jestem FBagnieszka12 (numer jakiś kolejny, samo mi dodało) emotka
0 0

defed

#6375339 Napisano: 03.07.2017 15:51:08
@@gnieszk@ napisał(a):

Czyli jak daję (jak wyżej) loguj się przez facebook-a to jestem FBagnieszka12 (numer jakiś kolejny, samo mi dodało) emotka

Czyli logując się przez FB z automatu dostałaś login FBimię bez nazwiskanr (ten nr to zapewne porządkowy)?
0 0

@gnieszk@

#6375342 Napisano: 03.07.2017 15:52:24
defed napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

Czyli logując się przez FB z automatu dostałaś login FBimię bez nazwiskanr (ten nr to zapewne porządkowy)?

Dokładnie tak - imię z fb. Numer pewnie jako 12-ta Agnieszka emotka .
1 defed 0

@gnieszk@

#6375353 Napisano: 03.07.2017 16:24:22
Bez potrzeby zakładania konta, weryfikacji maila itd. Tylko zaloguj przez fb, zaakceptuj regulamin i już. Stąd pewnie dużo takich kont. Logują się osoby, którym konta itd. nie chciałoby się normalnie zakładać. Czyli można być na forum w dwóch osobach jak  dr Jekyll i mr Hyde - lajkować swoje własne posty, dyskutować z samym sobą itd.emotka .

bethan

#6375400 Napisano: 03.07.2017 18:14:27
Wkurza mnie strona e-konkursy - gdzie by nie chcieć kliknąć, to i tak skoczy na reklamy emotka
0 0

zezowaty_kot

#6375407 Napisano: 03.07.2017 18:30:25
@@gnieszk@ napisał(a):

Bez potrzeby zakładania konta, weryfikacji maila itd. Tylko zaloguj przez fb, zaakceptuj regulamin i już. Stąd pewnie dużo takich kont. Logują się osoby, którym konta itd. nie chciałoby się normalnie zakładać. Czyli można być na forum w dwóch osobach jak  dr Jekyll i mr Hyde - lajkować swoje własne posty, dyskutować z samym sobą itd. emotka .

Nie masz racji, bo żeby założyć konto na fb trzeba najpierw założyć konto pocztowe, weryfikować i w mojej ocenie logowanie się przez fb jest okrężną drogą trafienia na forum emotka
Ja dostrzegam tu raczej fejsbukowe mulciaki zakładane swego czasu do nabijania lajków. Jak ktoś się i tak w to bawił, te konta już ma to chętnie je wykorzysta. Sztuczny tłum.
0 0

ikropka

#6375410 Napisano: 03.07.2017 18:35:49
Już się nie wkurzam na piwnicę. Zajęły ją jakieś dziadki, dziś wróciły z sanatorium, przeczytały obwieszczenie, zadzwoniły, przeprosiły, do środy się wyprowadzą, a moje rzeczy są na końcu piwnicy, więc nic nie zginęło.

edzia21

#6375411 Napisano: 03.07.2017 18:37:35
bethan napisał(a):

Wkurza mnie strona e-konkursy - gdzie by nie chcieć kliknąć, to i tak skoczy na reklamy  emotka

mam dokłądnie to samo, myślałam że to wina mojej przeglądarki emotka

@gnieszk@

#6375419 Napisano: 03.07.2017 18:56:24
zezowaty_kot napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

Bez potrzeby zakładania konta, weryfikacji maila itd. Tylko zaloguj przez fb, zaakceptuj regulamin i już. Stąd pewnie dużo takich kont. Logują się osoby, którym konta itd. nie chciałoby się normalnie zakładać. Czyli można być na forum w dwóch osobach jak  dr Jekyll i mr Hyde - lajkować swoje własne posty, dyskutować z samym sobą itd. emotka .

Nie masz racji, bo żeby założyć konto na fb trzeba najpierw założyć konto pocztowe, weryfikować i w mojej ocenie logowanie się przez fb jest okrężną drogą trafienia na forum emotka
Ja dostrzegam tu raczej fejsbukowe mulciaki zakładane swego czasu do nabijania lajków. Jak ktoś się i tak w to bawił, te konta już ma to chętnie je wykorzysta. Sztuczny tłum.

Tak, niezbyt precyzyjnie się wyraziłam. Oczywiście, żeby założyć konto na fb trzeba te wszystkie czynności wykonać. Ale nie trzeba ich powielać przy logowaniu się na forum przez fb. emotka
0 0

mia

#6375510 Napisano: 03.07.2017 22:51:33
a) 150 zwrotek od Albedo/Viscoplast! Podajnik im się zaciął, czy co? emotka A potem innym zabraknie i lament będzie. emotka
b) To co wyprawiają kolejne agencje - vide akcja z Nestle dziś. emotka W tym układzie to niedługo człowiek przestanie się martwić, że nie wygrał, a zacznie martwić jak wygra, bo czy aby na pewno... emotka

zaczytana-pola

#6375512 Napisano: 03.07.2017 22:53:29
mia napisał(a):

a) 150 zwrotek od Albedo/Viscoplast! Podajnik im się zaciął, czy co? emotka A potem innym zabraknie i lament będzie. emotka b) To co wyprawiają kolejne agencje - vide akcja z Nestle dziś. emotka W tym układzie to niedługo człowiek przestanie się martwić, że nie wygrał, a zacznie martwić jak wygra, bo czy aby na pewno... emotka

Wcześniej na forum ktoś wspomniał, że "wygrał", ale @ nie otrzymał i nagroda przepadła emotka
1 brucee 0

@gnieszk@

#6375515 Napisano: 03.07.2017 23:00:38
Takie sytuacje są zwyczajnie bardzo przykre. Ktoś dostał maila, ucieszył się, a za chwilę Ooops jednak nie wygrałeś emotka

donia7

#6375517 Napisano: 03.07.2017 23:04:20
@@gnieszk@ napisał(a):

Takie sytuacje są zwyczajnie bardzo przykre. Ktoś dostał maila, ucieszył się, a za chwilę Ooops jednak nie wygrałeś emotka

Takie sytuacje w ogóle nie powinny mieć miejsca!A osoby, które dostały takiego mejla powinny również dostać jakieś zadośćuczynienie emotka
2 brucee, mia 0

kinzao

#6375526 Napisano: 03.07.2017 23:49:45
Wkurza mnie temat tego konkursu z Gusto Dominium i tego jak słomiany zapał w dochodzeniu swoich praw mają konkursowicze. Zaraz po ogłoszeniu wyników wszędzie komentarze na temat wyboru 'laureata', a dzisiaj już na profilu Gusto cisza. Gusto wrzuciło jakiś pseudo konkursik gdzie rozdają jakąś darmową pizze czy coś w ten deseń i za chwilę wszystko będzie już cacy i nic się nie stało, wiatr hula, hej ho...emotka
Ja dość krótko się w to bawię, ale czy bardziej doświadczona część osób była chociaż raz świadkiem, że osoba, która wygrała, a potem wyszło, że swoją pracą złamała regulamin została zdyskwalifikowana i nagroda została przyznana ponownie, czy ten światek konkursowy jest taki patologiczny, że tego typu sprawy są zamiatane pod dywan?
I wkurza mnie, że mało co można z tym zrobić... emotka
0 0

edzia21

#6375527 Napisano: 03.07.2017 23:52:13
kinzao napisał(a):

Wkurza mnie temat tego konkursu z Gusto Dominium i tego jak słomiany zapał w dochodzeniu swoich praw mają konkursowicze. Zaraz po ogłoszeniu wyników wszędzie komentarze na temat wyboru 'laureata', a dzisiaj już na profilu Gusto cisza. Gusto wrzuciło jakiś pseudo konkursik gdzie rozdają jakąś darmową pizze czy coś w ten deseń i za chwilę wszystko będzie już cacy i nic się nie stało, wiatr hula, hej ho... emotka Ja dość krótko się w to bawię, ale czy bardziej doświadczona część osób była chociaż raz świadkiem, że osoba, która wygrała, a potem wyszło, że swoją pracą złamała regulamin została zdyskwalifikowana i nagroda została przyznana ponownie, czy ten światek konkursowy jest taki patologiczny, że tego typu sprawy są zamiatane pod dywan?
I wkurza mnie, że mało co można z tym zrobić... emotka

Ostatnio była jakaś akcja na Douglas - zabrali naszej forumowiczce główną nagrodę, bo złamała regulamin - jej praca czegoś tam nie zawierała/miała za dużo znaków, czy coś. Tak więc, zdarza się.
0 0

Niebieska_Laguna

#6375569 Napisano: 04.07.2017 08:47:23
Wkurza mnie wysyp konkursów fotograficznych. Już nawet Graf się za nie wziął emotka

pionas

#6375570 Napisano: 04.07.2017 08:49:04
mczarna napisał(a):

defed napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

joan napisał(a):

Ponieważ nasze forum wydaje się zalewać fala dziwnych postaci, postanowiłam sprawdzić na liście użytkowników forum, ile fikcyjnych kont użytkowników stworzono na zasadzie "FBkarolek" i "FBjustyna". I k* padłam: na tę chwilę 652 pseudoosoby! pionas - nie ukrywam, że chciałabym, aby forumowy zarząd zrobił coś z tym syfem. To się w głowie nie mieści...

Z ciekawości tez wpisałam w Użytkownicy: "FB"- o ja pitole, tyle nowych rejestracji tylko po to, żeby się 1x zalogować emotka i więcej nie wchodzić na forum. Chyba komuś na prawdę baaardzo się nudziło, żeby zakładać tyle kont  emotka

Halo, ale czy to nie jest tak, że użytkownicy FB to są Ci co logują się na forum za pomocą fejsa-bez zakładania konta? Kiedyś chyba nie było 2 opcji logowania  emotka

Tak i mnie się zdaje,ostatnio pełno takich profili FB coś tam,od razu zczaiłam,że to z Fejsa...Ale wysypu takiego wcześniej nie było...

Tak od jakiegoś czasu jest opcja logowania/rejestracji za pomocą Facebook'a. Aby odróżnić konta założone poprzez nasz formularz a przez tę opcję dodałem przedrostek FB, to że taka osoba ma taki login nie oznacza, że to konto jest fikcyjne.
Muszę dorobić opcję zmiany loginu tak aby wyglądały bardziej wiarygodnie...

W temacie: wkurza mnie pogoda za oknem i ból gardła emotka
2 defed, joan 0

defed

#6375571 Napisano: 04.07.2017 08:54:29
pionas napisał(a):

Tak od jakiegoś czasu jest opcja logowania/rejestracji za pomocą Facebook'a

Ale jak to jest, czy obcy może zalogować się przez fejsa bez uprzedniej rejestracji? Czy tylko po wcześniejszym zapisaniu się do grona e-konkursowiczów?
0 0

zawszebeznagrod

#6375572 Napisano: 04.07.2017 08:54:49
A mnie wkurza Nestle. Tyle zgłoszej i jedno, wielkie, okrągłę zero. emotka
0 0