Wkurza mnie...

joan

#6373252 Napisano: 28.06.2017 13:48:28
southlander napisał(a):

Bilet. Nie można takiego sprzedać jedynie w przypadku gdy ustala się cenę wyższą niż ta wpisana na bilecie. "Za darmo" więc nigdy nie będzie ceną wyższą.

Pewnie podejrzewano, że za Twoim "za darmo" kryje się cena wyższa, niż wynikałoby z biletu. Może są przeczuleni na tym punkcie, bo mieli wiele takich spraw. Ale szkoda, że tak trudno uwierzyć, iż jeden człowiek drugiemu człowiekowi chce coś podarować, co za czasy.
0 0

ikropka

#6373256 Napisano: 28.06.2017 13:57:26
agniehaha89 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

Dla mnie to niepojęte emotka emotka Spółdzielnia w moim bloku wymieniała stare drewniane spróchniałe okienka piwniczne na plastikowe. Nikt mnie nie powiadomił, nie próbował się nawet skontaktować (kartka w drzwi, do skrzynki - cokolwiek). Ekipa zerwała sobie kłódkę od piwnicy i wymieniła okienko pod moją nieobecność. emotka Nie darowałem gnojom. Sprawa zakończyła się w sądzie wysoką grzywną. Tobie radzę to samo - OD RAZU NA POLICJĘ, bez patyczkowania się!

Też bym nie odpuściła emotka Od razu na policję! Dziadostwo emotka

A jesteś pewna, że to była twoja piwnica? U mnie w bloku piwnice są pomieszane np. ten z mieszkania nr 3 ma piwnicę nr 7 itd.Słyszałam, że niektórzy lokatorzy mają piwnice w innym bloku. Może ktoś poprostu dowiedział się, że to jest jego piwnica i ją zajął ? W takim wypadku jeśli korzystałaś z piwnicy przez 30 lat to chyba możesz wystąpić do sądu ale tylko z wnioskiem o zasiedzenie hehe emotka  

Jestem pewna, że to moja piwnica. Mieszkanie odziedziczyłam po dziadkach ponad 20 lat temu, wszystko mam wpisane do aktu notarialnego, numer na piwnicy jest, w papierach w administracji wszystko się zgadza. A z tej piwnicy korzystałam już jako dziecko. W tym roku przed Wielkanocą wyniosłam z niej swoje sanki z czasów dzieciństwa (prawie czterdziestoletni zabytek). To moje mieszkanie, które wynajmuję. Poprzedni najemcy nie chcieli korzystać z piwnicy bo bali się (jak widać słusznie) o bezpieczeństwo rzeczy, więc stały tam stare graty po moich dziadkach, które w wolnych chwilach wynosiłam.
0 0

ongis

#6373261 Napisano: 28.06.2017 14:01:45
ikropka napisał(a):

Jestem pewna, że to moja piwnica. Mieszkanie odziedziczyłam po dziadkach ponad 20 lat temu, wszystko mam wpisane do aktu notarialnego, numer na piwnicy jest, w papierach w administracji wszystko się zgadza. A z tej piwnicy korzystałam już jako dziecko. W tym roku przed Wielkanocą wyniosłam z niej swoje sanki z czasów dzieciństwa (prawie czterdziestoletni zabytek). To moje mieszkanie, które wynajmuję. Poprzedni najemcy nie chcieli korzystać z piwnicy bo bali się (jak widać słusznie) o bezpieczeństwo rzeczy, więc stały tam stare graty po moich dziadkach, które w wolnych chwilach wynosiłam.

To nad czym ty się zastanawiasz ? Jak tylko zobaczyłaś od razu powinnaś dzwonić po policję.
2 nkba, ziolko 0

ikropka

#6373263 Napisano: 28.06.2017 14:07:04
ongis napisał(a):

ikropka napisał(a):

To nad czym ty się zastanawiasz ? Jak tylko zobaczyłaś od razu powinnaś dzwonić po policję.

nie mam czasu na siedzenie parę godzin na komisariacie. Wyleczyłam się z tego po kilku włamaniach do samochodu. Pół dnia na komendzie a po pół roku pismo o umorzeniu sprawy. Poczekam do niedzieli.
0 0

ikropka

#6373270 Napisano: 28.06.2017 14:17:52
cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

nie mam czasu na siedzenie parę godzin na komisariacie. Wyleczyłam się z tego po kilku włamaniach do samochodu. Pół dnia na komendzie a po pół roku pismo o umorzeniu sprawy. Poczekam do niedzieli.

Bzdura! Zgłaszasz włamanie i policja ma zasrany obowiązek przyjechać na miejsce, gdzie muszą zrobić dokumentację. Sprawa pół godziny góra.WAŻNE: tyko ŻĄDAJ kopii zgłoszenia. Jak nie da się inaczej, chociaż fotkę smartfonem, NUMER zgłoszenia koniecznie!!!

Sprawdzę w poniedziałek. Z samochodami schodziło się 3-4 godziny
0 0

jokan

#6373275 Napisano: 28.06.2017 14:23:55
ikropka napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Bzdura! Zgłaszasz włamanie i policja ma zasrany obowiązek przyjechać na miejsce, gdzie muszą zrobić dokumentację. Sprawa pół godziny góra.WAŻNE: tyko ŻĄDAJ kopii zgłoszenia. Jak nie da się inaczej, chociaż fotkę smartfonem, NUMER zgłoszenia koniecznie!!!

mi tez sporo czasu zeszlo, jak zglaszalam kradziez aparatu...i co? i moglam ta kartke sobie wektnac gdzie chcialam...aparatu nigdy nie odzyskalam...takze bym sie zastanowila nad taka "przyjemnoscia"....
0 0

estrelitta

#6373277 Napisano: 28.06.2017 14:25:22
Agencje reklamowe i to ich informowanie na raty emotka
1 mia 0

mysia

#6373304 Napisano: 28.06.2017 14:59:44
jokan napisał(a):

ikropka napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

mi tez sporo czasu zeszlo, jak zglaszalam kradziez aparatu...i co? i moglam ta kartke sobie wektnac gdzie chcialam...aparatu nigdy nie odzyskalam...takze bym sie zastanowila nad taka "przyjemnoscia"....

Kiedyś koledze skradli sprzęt, okazało się że kiedyś na domówce robiłam fotki i dokładnie tam było widać, w którym miejscu jest jakieś zadrapanie/wlepka itd. kolega po pewnym czasie znalazł swój sprzęt wystawiony na allegro, zgłosił się z fotkami na policję. Okazało się, że sprzedawca już się pozbył, mieli namiary do kupującego, kolega wezwany jechał do innego miasta, a tam niby okazało się, że osoba kupująca nabrała podejrzeń i kupiła u innej osoby, koniec kropka po sprawie. Nikogo nie interesował już sprzedający, kolega sprzętu nie odzyskał emotka
1 brucee 0

mia

#6373311 Napisano: 28.06.2017 15:03:14
Że w tej edycji zapomniałam o budżecie w Kauflandzie i omijają mnie ekscytacje czekania na smsy. Ewentualna wygrana oczywiście tym bardziej. emotka
0 0

ikropka

#6373315 Napisano: 28.06.2017 15:04:50
cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Jak tam sobie chcesz emotka Licz się z tym, że pierwsze pytanie, jaki padnie, to: Kiedy dowiedziała się pani o włamaniu? ...a drugie: TO DLACZEGO zwlekała pani tyle dni ze zgłoszeniem?!
Przemyśl sobie wersję, że zauważyłaś zamianę tego dnia, kiedy zgłosiłaś. Niewinne kłamstwo, ale większy spokój od policjantów, którzy tylko kombinują, jak tu znaleźć haka na obywateli. Wystarczy im pretekst, by sprawę uwalić z powodów proceduralnych. Taka typowa spychotechnika, byle odepchnąć od siebie, byle później... emotka

ok, dzięki za radę. Mam nadzieję, że dziki lokator wyniesie się po dobroci.
0 0

androm

#6373334 Napisano: 28.06.2017 15:14:48
cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

cb656 napisał(a):

ikropka napisał(a):

Jak tam sobie chcesz emotka Licz się z tym, że pierwsze pytanie, jaki padnie, to: Kiedy dowiedziała się pani o włamaniu? ...a drugie: TO DLACZEGO zwlekała pani tyle dni ze zgłoszeniem?!
Przemyśl sobie wersję, że zauważyłaś zamianę tego dnia, kiedy zgłosiłaś. Niewinne kłamstwo, ale większy spokój od policjantów, którzy tylko kombinują, jak tu znaleźć haka na obywateli. Wystarczy im pretekst, by sprawę uwalić z powodów proceduralnych. Taka typowa spychotechnika, byle odepchnąć od siebie, byle później... emotka

Ja bym zadzwoniła po policję, że włamanie. Wtedy przyjadą i nie będziesz chodzić. Przygotuj sobie dokument świadczący, że to Twoja piwnica. Przy nich to możesz chyba otworzyć ją "na chama".Jest to niesamowita bezczelność czyjaś. W mojej rodzinie to ktoś długo swojej piwnicy nie mógł odnaleźć bo jak kupił mieszkanie to się nie interesował nią i potem okazało się, że ktoś tak się na dziko właśnie  wprowadził. Też pisał kartki i cuda żeby w końcu ktoś się wyprowadził.
0 0

anialistopad

#6373371 Napisano: 28.06.2017 15:34:53
Wkurza mnie ta agencja radna nie wiem jak do nich pisać,by wygrać
0 0

bethan

#6373374 Napisano: 28.06.2017 15:36:31
anialistopad napisał(a):

Po polsku najlepiej emotka
1 brucee 0

anialistopad

#6373379 Napisano: 28.06.2017 15:39:05
bethan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Po polsku najlepiej  emotka

Chyba po chińsku,bo po polsku nie wygrałam 

Gość: giuliettaX

#6373395 Napisano: 28.06.2017 15:57:09
anialistopad napisał(a):

bethan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Po polsku najlepiej  emotka

Chyba po chińsku,bo po polsku nie wygrałam 

a na jaki numer wysyłałaś? bo w reg. były dwa...
0 0

anialistopad

#6373399 Napisano: 28.06.2017 15:58:53
4321 na ten numer wysyłałam 
0 0

olunka

#6373423 Napisano: 28.06.2017 16:29:40
wkurza mnie że dzisiaj nic nie wygrałam z Velevetu za to dostałam PW z ofertą kupna paragonuemotka
1 nkba 0

pioge7

#6373427 Napisano: 28.06.2017 16:33:10
Cos ostatnio nasza przyjaźń z tqg w budżecie szwankuje emotka  osttańio 0/4 dzis 0/3 emotka  co jest emotka  ???? 
1 brucee 0

aurorcia

#6373429 Napisano: 28.06.2017 16:37:20
olunka napisał(a):

wkurza mnie że dzisiaj nic nie wygrałam z Velevetu za to dostałam PW z ofertą kupna paragonu emotka

Ja nic z velvetu, nic z obu Wedli, ha! Nawet propozycji na pw nie dostajeemotka

pioge7

#6373431 Napisano: 28.06.2017 16:39:19
emotka bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Cos ostatnio nasza przyjaźń z tqg w budżecie szwankuje emotka  osttańio 0/4 dzis 0/3 emotka  co jest emotka  ???? 

Moim zdaniem sporą (o ile nie - największą) wadą tych budżetów jest rozdzielanie nagród na poszczególne sklepy - możesz mieć super hasła w skali kraju, ale nie - swego kaufa... emotka

Może emotka  al wiesz... wcześniej bywało 1/4 2/4 2/3 raz to nawet 3/3 a teraz... aż nie wiem czy się tłuc do kauflanda na kolejny budżet emotka  tqg wszystko zepsuło emotka  

edit: jeszcze czytam że velvet z itm informaowal emotka  emotka

wczoraj wróżka przepowiadała mi piękny dzien jak wyśle smsa do niej No i co... nie wysłałem i z pięknego dnia nici emotka  
1 brucee 0