Wkurza mnie...

Czterdziecha

#6381370 Napisano: 21.07.2017 00:57:47
superloser napisał(a):

PRL wróci i po konkursach... bedzie sie kartkami na cukier wymieniac

Dzisiaj jadąc samochodem na plaże,moja mama to samo swierdziła emotka  
0 0

Czterdziecha

#6381371 Napisano: 21.07.2017 01:01:48
mia napisał(a):

Ci idioci z sejmo-rządu i wielebny prezes... emotka Żeby się tylko krew w końcu nie polała. emotka

Niestety sami naważyliśmy sobie tego bigosu  emotka  
Mama stwierdziła dzisiaj aby nie było drugiego Majdanu emotka  
0 0

Czterdziecha

#6381375 Napisano: 21.07.2017 01:47:06
edzia21 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

mia napisał(a):

Ci idioci z sejmo-rządu i wielebny prezes... emotka Żeby się tylko krew w końcu nie polała. emotka

Niestety sami naważyliśmy sobie tego bigosu  emotka  Mama stwierdziła dzisiaj aby nie było drugiego Majdanu emotka  

Nie mów w liczbie mnogiej...proszę emotka  Ja niczego nie ważyłam.  emotka

Ja też nie ważyłam emotka Ale  nie mam teraz żadnego wyboru,została walka o demokrację !
0 0

Gość: rafi323raf

#6381376 Napisano: 21.07.2017 01:49:46
Jak mnie też to wkurza, aż nie wierzę, że są ludzie którzy to popierają emotka emotka przecież ten kraj stacza się na dno...

Czterdziecha

#6381377 Napisano: 21.07.2017 01:55:34
rafi323raf napisał(a):

Jak mnie też to wkurza, aż nie wierzę, że są ludzie którzy to popierają emotka emotka przecież ten kraj stacza się na dno...

https://www.faceb.../?type=3&theater

Jak to czytam to ręce opadają emotka
0 0

Czterdziecha

#6381378 Napisano: 21.07.2017 02:02:40
rafi323raf napisał(a):

Są to umysłowo chorzy ludzie emotka  Jak czytam wpisy pod postami Macieja Stuhra,to aż włos się jeży na głowie emotka i ręce opadają,tyle tam nienawiści ,zawiści.
0 0

joan

#6381384 Napisano: 21.07.2017 07:07:44
A mnie w tej aktualnej polityce polskiej przeraża coś innego - może dlatego, że nie popieram ani dżumy, ani cholery. Otóż: za bajtla oglądałam "997" i zawsze dziwiły mnie przypadki, gdzie np. sąsiad sąsiada spontanicznie nożem ugodził, bo się o jakąś pierdołę pokłócili i konflikt eskalował ponad bezpieczny poziom. Bo czy emocje mogą człowieka aż tak zaślepić? Najwyraźniej, zaczęło się więc w polityce intensywne naganianie jednych Polaków na drugich. I Polacy na to idą, karmią się tym syfem, pozwalają sobą manipulować, jakby tego im właśnie w życiu brakowało - tych emocji, tej buzującej w żyłach krwi, tego sensu wstawania wcześnie rano i walki o cokolwiek z kimkolwiek.

Piszę o tym w kontekście postów, jakie widzę codziennie na FB u znajomych (albo ich znajomych albo nawet całkiem obcych ludzi). Z pewnością część z nich nawet nie rozumie niuansów, jakie wiążą się z poszczególnymi "kontrowersyjnymi tematami". Ale nerwowo spijają te litery & obrazy umoczone w pseudopatriotyźmie, bo warto się przecież poczuć częścią wspólnoty i pohejtować to czy owo. Już niejeden polityk, co go później skazano za brodnie przeciwko ludzkości, działał w ten sam sposób: wmawiał rodakom, że istnieje jakiś wróg, więc trzeba się zorganizować i walczyć o tę jedną prawdę najprawdziwszą, a wystraszeni obywatele całkowicie się wodzowi podporządkowywali. Podziel, aby połączyć w strachu, a potem zagarnij całą władzę -> oto i prosta zasada polityki.

Jeśli oglądam programy informacyjne w tv, to zawsze x2, czyli najpierw TVN, później TVP, a one opowiadają mi o dwóch różnych krajach zwanych Polską. Ale poziom moich emocji jest stale na poziomie zero, więc nie zamartwiam się, nie obawiam nibymajdanu i nie chodzę z nożem w kieszeni. W rozmowie ze znajomymi mogę co najwyżej skomentować konkretną decyzję władzy albo konkretną wypowiedź polityka opozycji, ale nie mówię opluwając z przejęcia podbródek, żem fanką biegunki lub fanką zatwardzenia. Wszystko to jedno g*.

lager

#6381390 Napisano: 21.07.2017 08:05:20
delvitto napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Wkurza mnie loteria BLACK...wpisałam dobre 100 paragonów i nic nie ugrałam ....i coś mi się wydaje że ktoś rozpracował tą loterię ..chyba ze mam asz takiego pecha ..próbowałam wpisać o różnych porach ..nawet raz wklepałam przez godzinkę 30 paragonów i nic (wiem że ktoś mógł się wstrzelić pomiędzy ...)ale i tak drażni mnie ta loteria emotka

to dokładnie jak ja, od początku zbierałam paragony, by raz a dobrze wysłać od razu więcej zgłoszeń. Poświęciłam wbijaniu kodów trochę ponad godzinę, nic nie wpadło:(

dlatego mnie wkurza jak ktoś pisze "wygrałem w loterii Black jednym jedynym zgłoszonkiem!!!" emotka emotka emotka
0 0

kinzao

#6381398 Napisano: 21.07.2017 08:38:28
joan napisał(a):

A mnie w tej aktualnej polityce polskiej przeraża coś innego - może dlatego, że nie popieram ani dżumy, ani cholery. Otóż: za bajtla oglądałam "997" i zawsze dziwiły z przejęcia podbródek, żem fanką biegunki lub fanką zatwardzenia. Wszystko to jedno g*.

emotka Głos rozsądku.
Mnie w całej polityce najbardziej wkurzają ludzie. Nie Ci z telewizora, Ci przed. I to Ci co biorą wszystko za białe albo czarne. Jedną drogę, albo drugą drogę. I choćbyś się dwoił i troił nie wytłumaczysz im, że jest trzecia.
Do tego tą chorą sytuację, która powoduje, że jeżeli przy tych zatwardziałych obrońcach jednej ze stron powiesz, że 'Ej a może jednak to lub tamto nie jest wcale takie złe...', to zaraz ktoś się wyzwie, ośmieszy, powie, żeś 'pisior', 'komuch' czy inny 'POpapraniec'. Głos rozsądku odzywa się coraz ciszej a my popadamy w paranoję 'konieczności wyboru strony' tego toksycznego związku.

dwaburekoty

#6381400 Napisano: 21.07.2017 08:46:54
joasiajulia napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Są to umysłowo chorzy ludzie emotka  Jak czytam wpisy pod postami Macieja Stuhra,to aż włos się jeży na głowie emotka i ręce opadają,tyle tam nienawiści ,zawiści.

Trochę hipokryzją zaleciało. 
1 kinzao 0

Czterdziecha

#6381407 Napisano: 21.07.2017 09:02:21
dwaburekoty napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Trochę hipokryzją zaleciało. 

Dlaczego Hipokryzją?
0 0

dwaburekoty

#6381415 Napisano: 21.07.2017 09:30:54
joasiajulia napisał(a):

Dlaczego Hipokryzją?

Czy w Twoim stwierdzeniu "umysłowo chorzy ludzie" nie ma tyle nienawiści i zawiści, co pod postami MS? Każdy popiera tę partię, której program uważa za najbardziej zbliżony do swoich priorytetów w chwili stawiania krzyżyka przy nazwisku. A priorytety bywają różne, co chyba sama wiesz doskonale. Czy to upoważnia do nazywania innych umysłowo chorymi, lub pisania komentarzy pełnych złości i nienawiści, pod postami, które też raczej miłością nie ociekają?

silvia8

#6381420 Napisano: 21.07.2017 09:42:49
defed napisał(a):

W C4 masło 200g kosztuje 6,50 zł  emotka Widział ktoś taniej, w Biedronce, w LIDLu, gdziekolwiek?

Wczoraj w Lidlu masło Łaciate 4,99 (kształt osełki)
1 defed 0

henryczka62

#6381424 Napisano: 21.07.2017 09:55:53
defed napisał(a):

W C4 masło 200g kosztuje 6,50 zł  emotka Widział ktoś taniej, w Biedronce, w LIDLu, gdziekolwiek?

w biedronce 5,80zł
1 defed 0

jokan

#6381425 Napisano: 21.07.2017 09:56:08
silvia8 napisał(a):

defed napisał(a):

hhhmmm, slyszalam reklamę o Stokrotce, tam niby po 3,99 zl, sprawdz moze w ulotkach aktualnych
1 defed 0

ziolko

#6381438 Napisano: 21.07.2017 10:36:50
jokan napisał(a):

silvia8 napisał(a):

defed napisał(a):

hhhmmm, slyszalam reklamę o Stokrotce, tam niby po 3,99 zl, sprawdz moze w ulotkach aktualnych

w Aldi było masło z Mlekovity po 4,49 za 200 g. Kupiłam w niedzielę, więc nie wiem, czy jeszcze jest promocja. Wychodziło niecałe 23 zł za kg.
W podobnej cenie za kg była osełka, 82% masła
0 0

ace

#6381450 Napisano: 21.07.2017 11:23:52
kinzao napisał(a):

joan napisał(a):

A mnie w tej aktualnej polityce polskiej przeraża coś innego - może dlatego, że nie popieram ani dżumy, ani cholery. Otóż: za bajtla oglądałam "997" i zawsze dziwiły z przejęcia podbródek, żem fanką biegunki lub fanką zatwardzenia. Wszystko to jedno g*.

emotka Głos rozsądku.Mnie w całej polityce najbardziej wkurzają ludzie. Nie Ci z telewizora, Ci przed. I to Ci co biorą wszystko za białe albo czarne. Jedną drogę, albo drugą drogę. I choćbyś się dwoił i troił nie wytłumaczysz im, że jest trzecia.
Do tego tą chorą sytuację, która powoduje, że jeżeli przy tych zatwardziałych obrońcach jednej ze stron powiesz, że 'Ej a może jednak to lub tamto nie jest wcale takie złe...', to zaraz ktoś się wyzwie, ośmieszy, powie, żeś 'pisior', 'komuch' czy inny 'POpapraniec'. Głos rozsądku odzywa się coraz ciszej a my popadamy w paranoję 'konieczności wyboru strony' tego toksycznego związku.

Dokładnie.
A wszystkim zwolennikom sraczki lub zatwardzenia (jak to ładnie literacko ujęła joan) polecam książkę Psychologia tłumu - ma już ze 150 lat, ale ludzie nic a nic się nie zmienili co sprawia, że jest aktualna
1 joan 0

zaczytana-pola

#6381487 Napisano: 21.07.2017 12:38:56
cb656 napisał(a):

emotka Tak. Jak to kiedyś polityk Rakowski rzucił: "co nie jest zakazane, jest dozwolone".
Czyli teraz każde zgłoszenie konkursowe będę ubarwiać tym, co akurat fantazja mi podsunie: jakieś zaświadczenie o oddaniu pięciu ton makulatury, dowód szczepienia psa, ksero karty rowerowej i tak dalej. No bo przecież MOŻNA emotka Tylko pytanie, PO CO? emotka

Regulamin zazwyczaj jest oddzielną notatką, pod którą można wpisać komentarz. Nie widzę tu ubarwiania zgłoszenia konkursowego emotka . A ubarwiać możesz sobie wszystko, ale ubarwianie, fantazja i tak dalej to raczej z konkursami się nie kojarzy emotka .
0 0

zaczytana-pola

#6381495 Napisano: 21.07.2017 13:01:53
cb656 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

...ubarwiać możesz sobie wszystko, ale ubarwianie, fantazja i tak dalej to raczej z konkursami się nie kojarzy emotka .

Hm, widocznie mamy inne doświadczenia emotka Większość moich nagrodzonych prac konkursowych cechowała właśnie spuszczona ze smyczy fantazja, ubarwianie i ozdobniki stylistyczne (z wyłączeniem kartonów, grających kartek czy makiet "czarciej zapadki" ofkors). Co do komentowania notatki z regulaminem konkursu nadal stoję na stanowisku, że to zupełnie zbędne i mnie osobiście nie tylko śmieszy/wkurza, co może bardziej żenuje, bo uważam to za aktywność niewnoszącą absolutnie NIC w kwestiach merytorycznych.

Tu muszę się z Tobą zgodzić. Nie wnosi zupełnie nic, nie ma też wpływu na ocenę wypowiedzi umieszczonych pod zupełnie innym wpisem z informacją o konkursie.
Odbiegając od tematu- jesteś na swój sposób uroczy w tym swoim dążeniu do wyróżniania się na forum. Marnujesz się tu.

joan

#6381515 Napisano: 21.07.2017 13:49:31
Niebieska_Laguna napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

(...) No i chyba dziś nie przestanę się tu wpisywać. Odesłałam paragon mejlem i dostałam odpowiedź, że zakup dokonany po zgłoszeniu. Data na paragonie 7 czerwiec, a oni twierdzą, że to 6 lipiec... 2017-06-07...

IQ Marketing emotka

BTW, dzisiaj zerknęłam w potwierdzenie wzięcia udziału w promocji - takie, co się automatycznie wygenerowało po dodaniu zgłoszenia w loterii IQ Marketing "Klasyki trzymają się razem". I wyobraź sobie, że oni stosują ten sam sposób podawania daty, który jednocześnie jest dla nich niezrozumiały i nieczytelny na Twoim paragonie emotka No geniusze, nie ma co emotka

PS: W przyszłości polecam każdemu uczestnikowi promocji organizowanych przez IQ Marketing zapisywanie na komputerze w pdfie owych potwierdzeń. Tak na wszelki wypadek emotka
1 andii 0