Wkurza mnie...

vanillasky-2017

#6660886 Napisano: 26.11.2019 10:43:41
Wczoraj w moim osiedlowym sklepie, kupiłam trzy produkty konkursowe na jednym paragonie. Kasjerka urwała mi fragment nr kasy fiskalnej. Poprosiłam na prawdę grzecznie i spokojnie, żeby na odwrocie napisała nr kasy i podbiła pieczątką sklepowa. Oczywiście foch i oburzenie, że po co mi to i w ogóle na co, że przecież widać NIP więc wszystko ok.Nie miała pieczątki i kazała mi przyjść dzisiaj.Przychodzę dzisiaj a ona wnerwiona. Jak przybijała pieczątkę oczywiście gderała dalej, że ona tego nie rozumie, że ja się czepiam i zawracam jej głowę.  Na koniec na cały regulator stwierdziła "to jest chore dla mnie". Już tej samej kasjerce kiedyś spokojnie próbowałam wytłumaczyć po co mi to, ale nie była w stanie tego ogarnąć. Już staram się tak rzadko w tym sklepie robić zakupy, ale akurat wczoraj nie miałam wyjścia. 
Nie pierwszy raz mam taką sytuację, że proszę o adnotację na odwrocie i nie ma z tym żadnego problemu. Wnerwiło mnie to dzisiaj okropnie. Pewnie mnie obgadają po osiedlu, że jakaś walnięta jestememotka

pioge7

#6660891 Napisano: 26.11.2019 10:50:17
3/3 pudła w Tyskim Biedronka... emotka emotka
0 0

nanajka81

#6660898 Napisano: 26.11.2019 11:06:02
pioge7 napisał(a):

wczoraj kasą rzucali na prawo i lewo a dziś już pozamykane... Trochę dziwne.
0 0

pioge7

#6660899 Napisano: 26.11.2019 11:07:31
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

też mnie to dziwi ...
0 0

pikawka

#6660903 Napisano: 26.11.2019 11:11:26
vanillasky-2017 napisał(a):

Wczoraj w moim osiedlowym sklepie, kupiłam trzy produkty konkursowe na jednym paragonie. Kasjerka urwała mi fragment nr kasy fiskalnej. Poprosiłam na prawdę grzecznie i spokojnie, żeby na odwrocie napisała nr kasy i podbiła pieczątką sklepowa. Oczywiście foch i oburzenie, że po co mi to i w ogóle na co, że przecież widać NIP więc wszystko ok.Nie miała pieczątki i kazała mi przyjść dzisiaj.Przychodzę dzisiaj a ona wnerwiona. Jak przybijała pieczątkę oczywiście gderała dalej, że ona tego nie rozumie, że ja się czepiam i zawracam jej głowę.  Na koniec na cały regulator stwierdziła "to jest chore dla mnie". Już tej samej kasjerce kiedyś spokojnie próbowałam wytłumaczyć po co mi to, ale nie była w stanie tego ogarnąć. Już staram się tak rzadko w tym sklepie robić zakupy, ale akurat wczoraj nie miałam wyjścia. 
Nie pierwszy raz mam taką sytuację, że proszę o adnotację na odwrocie i nie ma z tym żadnego problemu. Wnerwiło mnie to dzisiaj okropnie. Pewnie mnie obgadają po osiedlu, że jakaś walnięta jestem emotka

Mi się zdarzyło całkiem ostatnio, że wyszedł paragon z połowa nieczytelna bo papier się kończył. Nie było widać połowy produktów. Powiedziałam, że potrzebuje paragon czytelny... w końcu mówię, że proszę mi zrobić zwrot i nabic ponownie. Miala skrzywioną minę no ale to już nie mój problem. Zajęło jej to minutę. Podziękowałam i po sprswie  emotka  rok grania w konkursy i robię się okropna... bez skrupułów walczę o prawidłowy paragon emotka emotka

slavek

#6660924 Napisano: 26.11.2019 11:50:31
koniczynka123 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

U mnie wczoraj też niestety pudła więc kto miał farta to miał emotka

najpopularniejszy sklep, najpopularniejsze piwo, więc nie ma się co dziwić, ze trudno wygrać
0 0

nanajka81

#6660927 Napisano: 26.11.2019 11:59:49
slavek napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

najpopularniejszy sklep, najpopularniejsze piwo, więc nie ma się co dziwić, ze trudno wygrać

ja się zastanawiam kto przez pierwszy tydzień trwania konkursu w nim wygrywał. No przyznawać się emotka
0 0

rwas

#6661277 Napisano: 26.11.2019 22:35:06
łapki,które wciskam przypadkowo emotka
0 0

aurorcia

#6661279 Napisano: 26.11.2019 22:41:27
nanajka81 napisał(a):

slavek napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ja się zastanawiam kto przez pierwszy tydzień trwania konkursu w nim wygrywał. No przyznawać się emotka

Ci co wtedy grali, to na plaży Copacabana teraz leżąemotka

Agnes

#6661981 Napisano: 28.11.2019 15:17:25
wkurza mnie podwyżka cen za wywóz smieci od grudnia
w momencie jak u mnie nawet nie ma odpowiednich pojemników na segregację
a nawet jak będą to nie da się upilnowac tych co wrzucają wszystko do jednego wora przez co bedziemy płacić po 48zł za osobę
przecież do zdzierstwo w biały dzien
1 nkba 0

joan

#6661984 Napisano: 28.11.2019 15:29:23
Agnes napisał(a):

a nawet jak będą to nie da się upilnowac tych co wrzucają wszystko do jednego wora przez co bedziemy płacić po 48zł za osobę

Te opłaty będą rosły nieustannie, bo wiszą nad nami kary z UE i musimy osiągnąć wynik, który przerasta lenistwo Polaków. I teraz będzie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej w gminach czy dzielnicach, które czekały na ostatni moment z wprowadzeniem zmian. I oczywiście w tych, gdzie ludzie mają wywalone na segregację.

W wielkich blokowiskach widziałam informację, że uprzejmie prosi się sąsiadów o segregację śmieci, bo w przeciwnym razie opłata wzrośnie o kilkadziesiąt złotych. Nie mieszkam tam, więc trudno mi ocenić, czy to działa. My segregujemy od lat, płacimy bodajże 12 zł/os/m-c.
0 0

kreatia

#6661986 Napisano: 28.11.2019 15:32:36
joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

Te opłaty będą rosły nieustannie, bo wiszą nad nami kary z UE i musimy osiągnąć wynik, który przerasta lenistwo Polaków. I teraz będzie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej w gminach czy dzielnicach, które czekały na ostatni moment z wprowadzeniem zmian. I oczywiście w tych, gdzie ludzie mają wywalone na segregację.

W wielkich blokowiskach widziałam informację, że uprzejmie prosi się sąsiadów o segregację śmieci, bo w przeciwnym razie opłata wzrośnie o kilkadziesiąt złotych. Nie mieszkam tam, więc trudno mi ocenić, czy to działa. My segregujemy od lat, płacimy bodajże 12 zł/os/m-c.

my od nowego roku będziemy płacić 22 zł (wzrost z 13 zł) na osobę. koszmar. A producenci mają high life.
0 0

moskala22

#6661988 Napisano: 28.11.2019 15:37:15
kreatia napisał(a):

joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

my od nowego roku będziemy płacić 22 zł (wzrost z 13 zł) na osobę. koszmar. A producenci mają high life.

My od sierpnia mamy podwyzkę z 7,50 zł na 23 zł od osoby emotka
0 0

joan

#6661990 Napisano: 28.11.2019 15:39:35
kreatia napisał(a):

Przy segregowanych? Niezła podwyżka, patrząc procentowo. U mnie na razie cisza, przed chwilą sprawdzałam na oficjalnej stronie.

Producent powinien być odpowiedzialny za produkt w całym cyklu jego życia. Bez ograniczeń gwarancją czy faktem odejścia od kasy. Często gdy kupuję coś niekonkursowego i widzę na półce sklepowej 2 produkty, przy czym jeden jest luzem, a drugi w kartonie i plastiku, myślę sobie "I ja mam to segregować? Do piwnicy schodzić zimnej i do worków wkładać? Chyba Was pogrzało!" I biorę ten produkt, co mnie mało zachodu kosztuje. Czyli odpada np. pojedyncza czekoladka owinięta w papierek, potem te wszystkie miniczekoladki zapakowane w karton i jeszcze ten karton powleczony plastikiem.
1 kreatia 0

defed

#6661991 Napisano: 28.11.2019 15:39:59
joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

U mnie wzrosło z 14 na 16,50 zł/os/m-c. Widziałam jak panowie porządkowi robią zdjęcia zawartości koszy przed umieszczeniem ich w śmieciarce. Pewnie cena niebawem będzie jeszcze wyższa, bo ludzie do BIO wrzucają szklane słoiki z koprem i wodą po ogórkach itp. wynalazki emotka  Wkurza mnie wyrzucanie tłustych kartonów po pizzy uwalonych keczupem do PAPIERU. Niewiedza, lenistwo, czy co? Ponadto keczup to profanacja pizzy! emotka
0 0

Agnes

#6661992 Napisano: 28.11.2019 15:41:44
no to u Was tanio
u nas za segregowane 28zł za osobę a jak nie to 48zł!!!!
1 joan 0

joan

#6661994 Napisano: 28.11.2019 15:44:17
defed napisał(a):

U mnie wzrosło z 14 na 16,50 zł/os/m-c. Widziałam jak panowie porządkowi robią zdjęcia zawartości koszy przed umieszczeniem ich w śmieciarce. Pewnie cena niebawem będzie jeszcze wyższa, bo ludzie do BIO wrzucają szklane słoiki z koprem i wodą po ogórkach itp. wynalazki  emotka  Wkurza mnie wyrzucanie tłustych kartonów po pizzy uwalonych keczupem do PAPIERU. Niewiedza, lenistwo, czy co? Ponadto keczup to profanacja pizzy!  emotka

To na razie całkiem nieźle emotka

U mnie zdjęć nie ma (chyba?), natomiast w mieście są naklejki na koszach na odpady zmieszane. I w całym swoim życiu widziałam bodajże 2 takie kosze z naklejką "ok" - cała reszta syf emotka Moi rodzice mają sąsiadów tak prymitywnych, że dosłownie teleportowanych z epoki kamienia łupanego. Do śmietnika wywalają wszystko, nawet tv; przy czym u mnie w mieście za darmo przyjeżdża ekipa po elektrośmieci, więc to trzeba mieć pusto we łbie, żeby go targać dwa piętra samemu i na śmietnik wywalić. I pewnie rodzice dostaną podwyżkę, że szok. Ja na ich miejscu chyba kupiłabym zamykany, indywidualny kosz na odpady zmieszane, ale nie wiem, czy taki układ z jest w ogóle możliwy.

karkocka

#6661997 Napisano: 28.11.2019 15:47:03
Agnes napisał(a):

Mieszkam w wieżowcu od wakacji mamy zamknięte zsypy, śmieci wyrzucamy na zewnątrz, wspólnota musiała wybudować wiatę na kontenery do segregacji, ludzie segregują albo i nie, bloki obok maja duże kary za złą segregacje. A za śmieci już od jakiegoś czasu płacimy według zużycia wody, więc opłaty już według tych obliczeń wzrosły emotka
1 joan 0

pioge7

#6662004 Napisano: 28.11.2019 15:54:03
wkurza mnie dalej payback.pl.... jak robię zakupy za 20-100 zł  to punkty naliczają, a jak za 500-1000 zł to już nie łaskawi są. Zawsze coś im nie pasuje, a za każdym razem zakupy robię tak samo...
0 0

mama-l-k-m

#6662007 Napisano: 28.11.2019 15:59:19
Agnes napisał(a):

no to u Was tanio
u nas za segregowane 28zł za osobę a jak nie to 48zł!!!!

wow a ja myślałam że po kwietniowej podwyżce u nas są wysokie stawki bo 18zł /os.
Mam tylko nadzieję że u nas nie podniosą bo patrząc po naszej ulicy to ludzie segregują śmieci, większość z nas zakłada panele fotowoltaiczne i solary, pompy ciepła, zmienia ogrzewanie na gaz więc jak się wychodzi popołudniu na spacer to nie czuć tak smogu - ale to dopiero początek sezonu grzewczego emotka
1 joan 0