Wkurza mnie...

pikawka

#6803487 Napisano: 24.08.2021 22:11:23
rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

In post jest najgorszy jeśli chodzi o reklamację... kupilam na allegro zestaw obiadowy na 6 osob, 3 talerze zostaly zbite w czasie dostawy. Po zlozeniu reklamacji, oddali mi 30 zl za 3 zbite talerze... wycenili je na podstawie rachunku za zastawę, myślałam, ze sie wścieknę bo musialam kupic i tak nowy zestaw bo co mi po tym ze zbitymi talerzami emotka  

visserarthur

#6803493 Napisano: 24.08.2021 22:58:00
pikawka napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

In post jest najgorszy jeśli chodzi o reklamację... kupilam na allegro zestaw obiadowy na 6 osob, 3 talerze zostaly zbite w czasie dostawy. Po zlozeniu reklamacji, oddali mi 30 zl za 3 zbite talerze... wycenili je na podstawie rachunku za zastawę, myślałam, ze sie wścieknę bo musialam kupic i tak nowy zestaw bo co mi po tym ze zbitymi talerzami emotka  

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka
0 1 cb656

cb656

#6803545 Napisano: 25.08.2021 10:26:58
visserarthur napisał(a):

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

0 0

cb656

#6803552 Napisano: 25.08.2021 10:58:41
superloser napisał(a):

A jaki maja zapis w max. wysokosci ubezpieczenia paczek z olx, bez dodatkowych oplat?
Kiedys byla roznica miedzy paczkomatem a kurierem inPost.
Moze z olx maja jakies specjalne zasady, jak przewoza za 1zl albo 5taka to wartosc ubezpieczenia moze byc inna.

Wszystko jest tutaj: Regulamin
0 0

magdalena_g

#6803553 Napisano: 25.08.2021 11:04:18
Konkurs Fairy w C4 - kup Fairy za 60 zł  emotka  czy oni już pogłupieli w tych agencjach 
3 kerocna, mia, emi 0

assal

#6803564 Napisano: 25.08.2021 11:23:31
Wkurza mnie całe lato straszenie falą nr... któryś tam już i obostrzeniami wprowadzanymi z dnia na dzień. Mam 3 bilety z Pepsi do Suntago, urlop pod koniec września i nie wiem, czy jest sens je trzymać czy się lepiej pozbyć szybko, by się nie zmarnowały emotka  
0 0

fiona25

#6803565 Napisano: 25.08.2021 11:24:11
magdalena_g napisał(a):

Konkurs Fairy w C4 - kup Fairy za 60 zł  emotka  czy oni już pogłupieli w tych agencjach 

No tutaj przegięli wyjątkowo , mam nadzieję ,że takich, którzy pobiegną zapełniać szafę Fairy będzie niewielu ... bo na to,że nie będzie ich wcale to już nie liczę - zwrot za parówki (i nie tylko) pokazał mi ,że to co dla mnie jest śmiechu warte, dla kogoś jest akcją jak najbardziej wartą zachodu.
Jeszcze żeby nagrodą były samochody to może bym to zrozumiała , ale 3 sztuki zmywarki i bony warte niewiele więcej niż zakup?
Zwłaszcza po tym, jak nie tak dawno u Smolara wystarczyło kupić 2 produkty po 7 zł żeby zawalczyć o jedną z 70 zmywarek to akcja Faktorii prezentuje się wręcz groteskowo  emotka

cb656

#6803567 Napisano: 25.08.2021 11:26:21
superloser napisał(a):

dzidziapiernik napisał(a):

superloser napisał(a):

A jaki maja zapis w max. wysokosci ubezpieczenia paczek z olx, bez dodatkowych oplat?

Wszystko jest tutaj: Regulamin

Nie uzywam. Zbyteczna mi ta informacja 

Często tak masz, że zadajesz pytania, na które nie oczekujesz odpowiedzi? emotka Człek się stara, podsuwa pod nos, a ten się wypina. emotka Zawracanie głowy. Wkurza mnie takie coś.
0 0

cb656

#6803578 Napisano: 25.08.2021 11:52:30
superloser napisał(a):

Znow masz jazde. Nie zadaje pytan DLA SIEBIE. Sugeruje, ze moga byc ROZNE opcje ubezpieczenia przesylki inPost w zaleznosci od sposobu dostarczenia lub tez uzytej uslugi przez "partnerskie" umowy miedzy inpost a Allegro, olx.

I taka jest podstawowa różnica. Jedni po prostu z pewną taką ufną naiwnością usiłują realnie i bezpośrednio pomagać innym, mniej samodzielnym dotrzeć do poszukiwanych informacji, dzieląc się konkretami, inni zaś jedynie wtykają kij w mrowisko, "sugerując" albo czepiając się, szydząc i wykpiwając wszystkich dookoła. Jesteś osobą mało sympatyczną, trudno w twojej aktywności na forum znaleźć jakieś pozytywy, zawsze z wyższością i pogardą. Trudno.

visserarthur

#6803600 Napisano: 25.08.2021 12:44:09

visserarthur napisał(a):

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

Proponuję nie kierować fałszywych oskarżeń- nie mój problem, że formularz był skonstruowany bez możliwości swobodnej wypowiedzi, zresztą co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum.
0 0

stoonooga

#6803618 Napisano: 25.08.2021 13:36:40
FBmonika33 napisał(a):

olivsko napisał(a):

Wkurza mnie, że nie wiem, kiedy pojawią się wyniki z everydayme... Domyślam się, że może to potrwać kilka miesięcy, tak jak w poprzednich konkursach przez nich organizowanych... A jednak ciągle chodzi mi to po głowie! 

Chodzi o ten konkurs o dyscyplinie olimpijskiej ?

Dzisiaj dostałam maila z gratulacjami i adresem do potwierdzenia ale nie mam pojęcia który to konkurs. 
0 0

masza

#6803630 Napisano: 25.08.2021 14:04:48
FBemilia6 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurzają mnie już te snickersy.Jak to jest z wygraną,
czy trzeba czekać na maila,czy od razy jest ,że wygrałeś?
Bo już się w tym wszystkim gubię emotka

Nie wiem czy ktokolwiek to ogarnął, mimo, że jest Regulamin, ale tak zagmatwany, że niewiele z niego wynika.
Dziennie jest 48 nagród II stopnia , losowane są co 15 minut, więc w sumie nie ma znaczenia o której się wyśle (byle pomiędzy 8 a 20) to i tak wpada się w któryś przedział czasowy. W wynikach nie podają nawet I litery nazwiska a ID prawie nikt nie notował, majle nie docierają, wygranych mało . Zasady bardzo dziwne.

losowanie jest z całej puli zgłoszeń , nie z danego dnia - widać to po ID.Ja wygrałam 20 /08 zgłoszeniem z 1 dnia konkursu

emi

#6803638 Napisano: 25.08.2021 14:43:15
masza napisał(a):

FBemilia6 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurzają mnie już te snickersy.Jak to jest z wygraną,
czy trzeba czekać na maila,czy od razy jest ,że wygrałeś?
Bo już się w tym wszystkim gubię emotka

Nie wiem czy ktokolwiek to ogarnął, mimo, że jest Regulamin, ale tak zagmatwany, że niewiele z niego wynika.
Dziennie jest 48 nagród II stopnia , losowane są co 15 minut, więc w sumie nie ma znaczenia o której się wyśle (byle pomiędzy 8 a 20) to i tak wpada się w któryś przedział czasowy. W wynikach nie podają nawet I litery nazwiska a ID prawie nikt nie notował, majle nie docierają, wygranych mało . Zasady bardzo dziwne.

losowanie jest z całej puli zgłoszeń , nie z danego dnia - widać to po ID.Ja wygrałam 20 /08 zgłoszeniem z 1 dnia konkursu

Tak powinno być.
Ale patrzę na listę i już 3 dzień jest ta sama ilość osób. Tak czy siak, dziwna loteria
0 0

nanajka81

#6803645 Napisano: 25.08.2021 15:11:07
wqrza mnie to co zrobiło OLX (ochronę kupujących) i że od kilku godzin ich przesyłki nie działają.
0 0

cb656

#6803647 Napisano: 25.08.2021 15:15:41
visserarthur napisał(a):

...co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum.

Fakt - możesz być z pewnością autorytetem dla wielu... sobie podobnych emotka Zaciekawiasz mnie...
Tą uwagą potwierdzasz tylko to, co tak często ganili Admini - pisanie nie na temat. emotka Zaimponowałeś mi osiągami klik 
1 maverick 0

asantesana

#6803653 Napisano: 25.08.2021 15:43:57
nanajka81 napisał(a):

wqrza mnie to co zrobiło OLX (ochronę kupujących) i że od kilku godzin ich przesyłki nie działają.

Ode mnie chcieli skan dowodu z obu stron i wyciąg z banku, przesłałam wszystko, zasłoniłam tylko nr dowodu, nie przeszłam weryfikacji, więc nie mogę nadawać paczek przez olx. Nie dam im skanu mojego dowodu z nr, niech się cmokną. 

visserarthur

#6803664 Napisano: 25.08.2021 16:06:21

visserarthur napisał(a):

Fakt - możesz być z pewnością autorytetem dla wielu... sobie podobnych emotka Zaciekawiasz mnie...
Tą uwagą potwierdzasz tylko to, co tak często ganili Admini - pisanie nie na temat. emotka Zaimponowałeś mi osiągami klik 

No i właśnie o tym mowa... kozaczysz, bo po twoich komentarzach nie można wiele o tobie powiedzieć, ale na pewno to, że jesteś zakompleksiona. Gdyby napisała to osoba z forum z dłuższym stażem, która mnie zna, może bym się zastanowił, ale jak widzę nudzącą się hejterkę to niczego konstruktywnego spodziewać się nie mogę. 
Widać poziom- admin stwierdził, że nie na temat, ale skoro nie widziałaś, co tam było znaczy nie wpadłaś na to, by jakoś to zweryfikować, znaczy łykasz bez sprawdzenia. Jakbyś była bystra, to byś zauważyła, że karniaki daje mi tylko jeden admin. Widocznie „władza” robi swoje- inni jakoś potrafią załatwiać sprawy inaczej, bo prostowanie nieprawdziwych wpisów, mimo że nie jest w temacie danego wątku, to rozwiewa wątpliwości. Skoro cię zaciekawiam, to jakoś mnie nie zaskoczyłaś, bo jestem ciekawą osobą.
0 0

halliday

#6803666 Napisano: 25.08.2021 16:07:12
asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Ode mnie chcieli skan dowodu z obu stron i wyciąg z banku, przesłałam wszystko, zasłoniłam tylko nr dowodu, nie przeszłam weryfikacji, więc nie mogę nadawać paczek przez olx. Nie dam im skanu mojego dowodu z nr, niech się cmokną. 

chyba od sprzedaży powyżej 4000zł od każdego chcą.

superloser

#6803686 Napisano: 25.08.2021 16:30:17
visserarthur napisał(a):

visserarthur napisał(a):

No i właśnie o tym mowa... kozaczysz, bo po twoich komentarzach nie można wiele o tobie powiedzieć, ale na pewno to, że jesteś zakompleksiona. Gdyby napisała to osoba z forum z dłuższym stażem, która mnie zna, może bym się zastanowił, ale jak widzę nudzącą się hejterkę to niczego konstruktywnego spodziewać się nie mogę. 
Widać poziom- admin stwierdził, że nie na temat, ale skoro nie widziałaś, co tam było znaczy nie wpadłaś na to, by jakoś to zweryfikować, znaczy łykasz bez sprawdzenia. Jakbyś była bystra, to byś zauważyła, że karniaki daje mi tylko jeden admin. Widocznie „władza” robi swoje- inni jakoś potrafią załatwiać sprawy inaczej, bo prostowanie nieprawdziwych wpisów, mimo że nie jest w temacie danego wątku, to rozwiewa wątpliwości. Skoro cię zaciekawiam, to jakoś mnie nie zaskoczyłaś, bo jestem ciekawą osobą.

To cebe - weteran emotka

nanajka81

#6803701 Napisano: 25.08.2021 17:19:39
halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

chyba od sprzedaży powyżej 4000zł od każdego chcą.

no ode mnie takich rzeczy nie chcieli żebym mogła sprzedawać na OLX - normalnie sprzedaję.... Fakt, są to cenzurarele o wartości do 200 zł więc pewnie temu...
0 0