Wkurza mnie...

southlander

#6813070 Napisano: 05.10.2021 13:54:06
atyde25 napisał(a):

Jak ja zazdroszczę spania po 7-8 godzin w jednym ciągu.Ja śpię po 3.I się wybudzam a potem siedzę i usnąć już nie mogę.Dziś spałam chyba góra 2,5 godziny.Do tego najmniejszy szelest mnie wybudza a niestety koncentracja przy tak małej ilości snu spada i nie mogę się na  niczym dłużej skupić.No ale i tak mnie wkurza najbardziej brak fajnych nagród:)

Wiesz, ale po tych 7-8 h ja naprawdę się czuję jak po 4-5 h spania. Od południa jestem już zombie, mógłbym wracać do łóżka. Więc wcale nie ma czego zazdrościć. 

A co do Twojego problemu, miałem niemal identycznie w tamtym roku. Płytki i krótki sen, częste wybudzenia, bezsenność. Pomogły... zwykłe krople walerianowe. Maksymalne możliwe dawkowanie według ulotki. Są śmiesznie tanie a naprawdę mocno działają, tylko mało kto je poprawnie stosuje, każdy myśli że to się stosuje jak krople żołądkowe na niestrawność, że weźmie raz kropelki i będzie efekt. Tymczasem waleriana działa inaczej, jej działanie się powoli kumuluje i dopiero po kilkunastu dniach regularnego stosowania, zaczyna się odczuwać efekt, na niektórych ulotkach zresztą jest to opisane. Sam chciałem je szybko odstawić bo nie czułem poprawy, a tu po ponad tygodniu zaczęło działać. Nagle udało mi się przespać całą noc. Myślałem że to przypadek, ale zaraz potem zdarzyły mi się już dwie w pełni przespane noce z rzędu, a potem znowu i znowu. Przed kroplami miewałem miesiące bez nawet jednej normalnie przespanej nocy w miesiącu emotka , po 4 tygodniach brania kropli, przesypiałem już normalnie jakieś 90% nocy. Sen był wyraźnie głębszy, zacząłem zasypiać szybciej, przestałem się wybudzać, mogłem odstawić krople. Nie wiem czy Tobie pomoże, bo ponoć każdy organizm ma inną podatność na walerianę, ale ja polecam spróbować jeśli tylko nie masz żadnych przeciwskazań wymienionych w ulotce.
1 kumulacja 0

joan

#6813122 Napisano: 05.10.2021 17:03:38
Jeśli chodzi o spanie - warto się zastanowić, czy wystąpiła jakaś zmiana w naszym życiu. Nowy członek rodziny? Nowa praca? Nowe stresy? Wtedy problemy ze snem trzeba brać pod uwagę. W innym wypadku warto się sobie uważnie przyjrzeć / poeksperymentować. To mówię ja -> wielbicielka snu emotka

A wkurza mnie, że chciałam kupić zestaw Ingenio w Carrefourze: gazetka od dziś, a produktów nie ma. Już nie ma? Jeszcze nie ma? Nie było i nie będzie? emotka
0 0

ziolko

#6813131 Napisano: 05.10.2021 17:39:04
joan mogłaś podejść do BOKu i zapytać emotka  
0 0

edzia21

#6813134 Napisano: 05.10.2021 17:56:25
Wkurza mnie powrót do pracy po 3 miesiącach wakacji... emotka  nie mogę "ogarnąć" się w nowej rzeczywistości na tyle, że nawet przegapiłam jakieś tam wieczorne problemy z fejsememotka , nie wspominając już o "górce" paragonów na konkurs WEDEL ITM (gdzie finalnie wysłałam WIELKIE NIC!) emotka  help!
0 0

Claudia77

#6813135 Napisano: 05.10.2021 17:56:45
joan napisał(a):

Jeśli chodzi o spanie - warto się zastanowić, czy wystąpiła jakaś zmiana w naszym życiu. Nowy członek rodziny? Nowa praca? Nowe stresy? Wtedy problemy ze snem trzeba brać pod uwagę. W innym wypadku warto się sobie uważnie przyjrzeć / poeksperymentować. To mówię ja -> wielbicielka snu emotka

A wkurza mnie, że chciałam kupić zestaw Ingenio w Carrefourze: gazetka od dziś, a produktów nie ma. Już nie ma? Jeszcze nie ma? Nie było i nie będzie? emotka

u mnie powoli postępuje już Peselioza, niestety skutki nieodwracalne, więc i  problem ze spaniem się pojawia, co mnie wkurza
0 0

joan

#6813136 Napisano: 05.10.2021 17:59:13
ziolko napisał(a):

Teoretycznie tak, ale miałam 2 torby zakupów, a kolejka do BOKu zacna emotka Mam serię Ingenio, lecz starszą i nie zadziała na indukcji, więc chciałam kupić nowy zestaw... W sumie mogę jutro podejść do BOKu (przed zakupami) emotka
0 0

ziolko

#6813137 Napisano: 05.10.2021 18:00:50
@Claudia77 a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy emotka emotka
Oczywiście najpierw sprawdziłam receptę i jak zobaczyłam, co to jest, to nie wykupiłam. 
0 0

ziolko

#6813139 Napisano: 05.10.2021 18:02:12
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

Teoretycznie tak, ale miałam 2 torby zakupów, a kolejka do BOKu zacna emotka Mam serię Ingenio, lecz starszą i nie zadziała na indukcji, więc chciałam kupić nowy zestaw... W sumie mogę jutro podejść do BOKu (przed zakupami) emotka

No tak... Jak zwykle kolejka. Zawsze i wszędzie emotka
1 joan 0

Claudia77

#6813141 Napisano: 05.10.2021 18:09:17
ziolko napisał(a):

Claudia77 a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy  emotka emotka
Oczywiście najpierw sprawdziłam receptę i jak zobaczyłam, co to jest, to nie wykupiłam. 

ja tam zrzucam wszystko na Pesel emotka  a tak na poważnie, to te psychotropy to sami niech sobie biorą, warto obejrzeć na HBO serial - Licencja na zabijanie - właśnie o tych wszystkich cudownych specyfikach uspokajających...
0 0

joan

#6813142 Napisano: 05.10.2021 18:13:03
Claudia77 napisał(a):

u mnie powoli postępuje już Peselioza, niestety skutki nieodwracalne, więc i  problem ze spaniem się pojawia, co mnie wkurza

ziolko napisał(a):

a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy  emotka emotka

Dziewczyny moje młode emotka Przyczyn może być wiele, oto kilka zaobserwowanych u znajomych & znajomych moich krewnych:
1) problemy z melatoniną (konkowanie do późnej nocy, siedzenie przed tv / kompem / telefonem aż do sekundy przed zaśnięciem itp.; ponoć to się przez lata pogarsza niepostrzeżenie),
2) problemy poszczepionkowe w kontekście kardiologii (jakimś cudem częste i gęste, chociaż u nas nie było np. zawału, natomiast pani XX straciła oko w wyniku wylewu w oku, co nastąpił w noc po szczepionce),
3) problemy w związku z... nowymi problemami (praca po 7 dni w tygodniu "bo kredyt hipoteczny", poczucie wyizolowania w home office, rezygnacja z jakichkolwiek wyjazdów "bo covid", brak umiejętności odprężania się, rezygnacja z hobby, karmienie się strachem serwowanym przez tv itd.)
Trzeba się poobserwować, poeksperymentować, każdy z nas jest wrażliwy na coś innego emotka
0 0

Claudia77

#6813145 Napisano: 05.10.2021 18:18:19
joan napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 

Dziewczyny moje młode emotka Przyczyn może być wiele, oto kilka zaobserwowanych u znajomych & znajomych moich krewnych:
1) problemy z melatoniną (konkowanie do późnej nocy, siedzenie przed tv / kompem / telefonem aż do sekundy przed zaśnięciem itp.; ponoć to się przez lata pogarsza niepostrzeżenie),
2) problemy poszczepionkowe w kontekście kardiologii (jakimś cudem częste i gęste, chociaż u nas nie było np. zawału, natomiast pani XX straciła oko w wyniku wylewu w oku, co nastąpił w noc po szczepionce),
3) problemy w związku z... nowymi problemami (praca po 7 dni w tygodniu "bo kredyt hipoteczny", poczucie wyizolowania w home office, rezygnacja z jakichkolwiek wyjazdów "bo covid", brak umiejętności odprężania się, rezygnacja z hobby, karmienie się strachem serwowanym przez tv itd.)
Trzeba się poobserwować, poeksperymentować, każdy z nas jest wrażliwy na coś innego emotka

co do punktu 3 to się zgodzę w 100% - na urlopie nie miałam problemu ze snem - siedziało się do 2-3 w nocy - zasypiało w 5 minut, a rano ciężko było wstac - czas chyba zmienić styl życiaemotka
0 0

joan

#6813146 Napisano: 05.10.2021 18:21:13
Claudia77 napisał(a):

co do punktu 3 to się zgodzę w 100% - na urlopie nie miałam problemu ze snem - siedziało się do 2-3 w nocy - zasypiało w 5 minut, a rano ciężko było wstac - czas chyba zmienić styl życia emotka

A widzisz, czyli czas na kolejny urlop emotka Dwa worki piasku rozsypać w salonie, do ogrodnictwa po palmę, leżak wygrany albo koc rozłożyć, drinek w dłoń i śmigasz na tym home office! emotka

angelsoul

#6813212 Napisano: 06.10.2021 08:28:47
Wkurza mnie wszechobecna histeria z byle powodu. Dramaty w 7 aktach. Chyba jestem zmęczona ludzkością i powinnam mieszkać w lepiance na odludziu, bez internetu i telefonu.
1 atyde25 0

atyde25

#6813285 Napisano: 06.10.2021 13:11:34
Czy Strażnicy Miejscy nie mają badań psychologicznych przed przyjęciem do pracy?Zamordował ciężarną żonę,tego samego dnia jak porzucił jej zwłoki w lesie ,grał z kolegami w piłkę.A następnego dnia poszedł normalnie do pracy .Tak rozumiem wyrabiał sobie  alibi.Ale jak nie można  liczyć na służby to jak się człowiek może czuć  bezpiecznie w chorym kraju .Bardzo to przykre:(     A największymi  oprawcami żon są  właśnie policjani,sędziowie,prokuratorzy.Ludzie co powinni świeci przykładem.I to dziś mnie lekko zirytowało.A  niby takie rzeczy  tylko w patologicznym marginesie społecznym taaaaa.
1 brucee 0

FBmonika33

#6813299 Napisano: 06.10.2021 13:58:28
atyde25 napisał(a):

Czy Strażnicy Miejscy nie mają badań psychologicznych przed przyjęciem do pracy?Zamordował ciężarną żonę,tego samego dnia jak porzucił jej zwłoki w lesie ,grał z kolegami w piłkę.A następnego dnia poszedł normalnie do pracy .Tak rozumiem wyrabiał sobie  alibi.Ale jak nie można  liczyć na służby to jak się człowiek może czuć  bezpiecznie w chorym kraju .Bardzo to przykre:(     A największymi  oprawcami żon są  właśnie policjani,sędziowie,prokuratorzy.Ludzie co powinni świeci przykładem.I to dziś mnie lekko zirytowało.A  niby takie rzeczy  tylko w patologicznym marginesie społecznym taaaaa.

Zawód nie warunkuje skłonności do zbrodni, aczkolwiek są zawody, gdzie stres jest wysoki i nie ma pomocy psychologicznej. I tu jest problem. Mój mąż był policjantem, teraz jest żołnierzem zawodowym. Na jednostce jest jedna pani psycholog, która pyta: Pije Pan ? (pytanie do osoby z problemami). Nie. Nie pije. Ok dziękuję , następny ! emotka także no emotka
0 0

ziolko

#6813374 Napisano: 06.10.2021 17:16:28
Wkurza mnie niesłowność podwykonawców emotka
Człowiek zleca komuś płatną robotę, czeka na zakończenie, żeby zapłacić i przekazać dalej klientowi a ten ktoś olewa sprawę i nie odbiera telefonów ani maila. I nie wiadomo, czy ma tyle pracy, olewa nas, czy może coś mu się stało. I trzeba świecić oczami przed klientem, a klient już nie za bardzo wierzy w to, że ktoś nie wykonuje zleconej pracy. 
A jest za daleko, żeby jechać osobiście i sprawdzić, jak sprawa faktycznie wygląda. 
I tak kurde wygląda praca zdalna na zlecenie i odległość emotka emotka
1 kumulacja 0

rainbowdash

#6813395 Napisano: 06.10.2021 18:32:33
że mam lubisie i oreo na 1 paragonie....  emotka emotka
0 0

tormenta77

#6813504 Napisano: 07.10.2021 10:35:22
bruce napisał(a):

O, jak mnie, kurde, wkurzają oszuści i krętacze!  emotka
Uczciwi budowlańcy to chyba dziś gatunek niespotykany.  emotka
Aha, i przedłużająca się choroba też mnie wkurza.  emotka

A weź...
My trafiliśmy na oszustów pierwsza klasa... Niby robili mieszkania pod klucz, byli polecani przez deweloperów....

Tacy słowni, że sprawa w sądzie od 2 lat. Ok setki poszkodowanych na grube pieniądze.
Zamiast jednego kredytu, mamy dwa...
Ja nie umiem zrozumieć jak można patrzeć człowiekowi w oczy, od początku wiedząc że się chce go oszukać...
Nerwy, stres... szkoda gadać.

Trzymam kciuki za znalezienie dobrej ekipy!
1 brucee 0

pink086

#6813510 Napisano: 07.10.2021 10:46:58
Kurz! Przecieram i za chwilę wraca niczym bumerang a i brak wygranych, brak chęci! I gardło i zatoki z którymi walczę od 2 tygodni!  
0 0

fineessa

#6813536 Napisano: 07.10.2021 11:11:14
Dzisiaj sobie spojrzałam które moje hasełko wygrało kubek+książke z konkursu Wedel w C4 i się głęboko zdziwiłam. W moim odczuciu najgorsze. Za to wszystkie inne fajne hasełka nie zasłużyły na żadną nagrodę. I to mnie właśnie wkurza że nie wiem jakim kluczem kieruje się agencja.