Żegnamy zmarłych

cudaczek121

#7380338 Napisano: 03.08.2026 14:57:43
Diana02 napisał(a):

cudownie! mam pytanie, pieniądze że zrzutki na chorobę Edyty, mam nadzieję że trafią do nich? Czy w wypadku śmierci osoby na którą się zbierało pieniądze wracają na konta? ktoś wie jak to jest? chyba gruba suma tam była już, ponad 30, napewno ułatwiłby im życie.

To chyba zależy, co w regulaminie ma fundacja, pod której patronatem była Edyta .

@gnieszk@

#7380360 Napisano: 03.08.2026 15:44:14
Diana02 napisał(a):

cudownie! mam pytanie, pieniądze że zrzutki na chorobę Edyty, mam nadzieję że trafią do nich? Czy w wypadku śmierci osoby na którą się zbierało pieniądze wracają na konta? ktoś wie jak to jest? chyba gruba suma tam była już, ponad 30, napewno ułatwiłby im życie.

Środki nie są automatycznie dziedziczone. Na Zrzutka.pl zależy to od organizatora. Może zlecić zwrot wpłacającym, zaproponować nowy cel zbiórki (np. wsparcie rodziny, pokrycie kosztów pogrzebu tylko wymaga to akceptacji przez zrzutka.pl i poinformowania darczyńców). W okresie od śmierci beneficjenta do decyzji organizatora osoby które wpłaciły mogą wystąpić o zwrot. Na siepomaga jest jeszcze inaczej.

@gnieszk@

#7380390 Napisano: 03.08.2026 17:31:17
Jest informacja na stronie zbiórki, że zgodnie z wolą Edyty 9-10 tys zostanie przekazane na koszty pogrzebu, a reszta na cele statutowe Stowarzyszenia Onkologicznego Sanitas czyli organizatora zbiórki. Rodzina akceptuje ten sposób postępowania. Zmiana celu tak jak pisałam wymaga poinformowania darczyńców, którzy będą mogli zadecydować co z ich wpłatami.

aendrius1

#7380444 Napisano: 03.08.2026 20:15:00
Zamykamy zbiórkę!! Przed chwilą rozmawiałem (choć szczerze mówiąc trudno jest to nazwać rozmową.....ciężko było..) z Emilią starszą córką Edyty. Zadzwoniła porozmawialiśmy o zbiórce wieńcu pozostałej kwocie, Edycie......Emilki prośba aby przekazać wielkie podziękowania  za pamięć, i te pieniądze które zostały....Bez szczegółów...  będzie to dla NICH bardzo duża pomoc bo nie ukrywają że jest ciężko...
Ja ze swojej strony BARDZO dziękuję ponad 70 osobom z Forum które dołożyły się do tej zbiórki....
Pieniądze w kwocie 1010 zł przelałem blikiem na konto starszej córki Edyty Emilii (aczkolwiek przy rozmowie były obie Jej córki)....
Nawet nie jestem w stanie pisać jak dziękowała....

Ze swojej strony chciałbym się pożegnać z AVATEA ten ostatni raz na forum swoim prywatnym zdjęciem...

Jeszcze raz wszystkim Bardzo dziękuję!!!!

aendrius1

#7380449 Napisano: 03.08.2026 20:48:51
aendrius1 napisał(a):

isiulka

#7380459 Napisano: 03.08.2026 21:12:40
aendrius1 napisał(a):

Zamykamy zbiórkę!! Przed chwilą rozmawiałem (choć szczerze mówiąc trudno jest to nazwać rozmową.....ciężko było..) z Emilią starszą córką Edyty. Zadzwoniła porozmawialiśmy o zbiórce wieńcu pozostałej kwocie, Edycie......Emilki prośba aby przekazać wielkie podziękowania  za pamięć, i te pieniądze które zostały....Bez szczegółów...  będzie to dla NICH bardzo duża pomoc bo nie ukrywają że jest ciężko...
Ja ze swojej strony BARDZO dziękuję ponad 70 osobom z Forum które dołożyły się do tej zbiórki....
Pieniądze w kwocie 1010 zł przelałem blikiem na konto starszej córki Edyty Emilii (aczkolwiek przy rozmowie były obie Jej córki)....

Ze swojej strony chciałbym się pożegnać z AVATEA ten ostatni raz na forum swoim prywatnym zdjęciem...

Aendrius Tobie i Dianie należą się największe podziękowania za cala organizacje i zaangażowanie emotka
Właśnie taka zapamiętam Edytkę emotka  Super fotki, to były super czasy. Chyba rozpoznaje miśka i Rafirafa ?;)

masza

#7380465 Napisano: 03.08.2026 21:41:12
Taka informacja przychodzi ze zrzutki;

Z przykrością informujemy, że Beneficjent zrzutki ID: uw55vs, która została przez Ciebie wsparta, zmarł.

Organizator wyznaczył nowy cel zbiórki. Prosimy, zapoznaj się ze zaktualizowanym
opisem zrzutki pod adresem https://zrzutka.pl/uw55vs. Jeżeli nie
akceptujesz nowego celu zrzutki, możesz poinformować nas, wysyłając
maila na adres [email protected] z prośbą o zwrot wpłaconych przez Ciebie środków (w terminie 2 tygodni od
wysłania niniejszej wiadomości). Zwroty są przez nas wykonywane do
wysokości aktualnego salda zrzutki oraz zgodnie z zasadami wskazanymi w
naszym regulaminie.

aendrius1

#7381471 Napisano: 06.08.2026 11:27:47
Muszę coś jeszcze napisać bo przeoczyłem, bardzo dziękuje Diana02 bo to Ona kupiła wieniec oraz była w naszym imieniu na pogrzebie!!
Jeszcze raz dziękuje!!!

aendrius1

#7381506 Napisano: 06.08.2026 12:24:55
isiulka napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

A na zdjęciu jest Misiek i ja oraz nasz rodziny....

Aendrius Tobie i Dianie należą się największe podziękowania za cala organizacje i zaangażowanie emotka
Właśnie taka zapamiętam Edytkę emotka  Super fotki, to były super czasy. Chyba rozpoznaje miśka i Rafirafa ?;)