Smolar

ktosiek1

#7343649 Napisano: 20.03.2026 19:58:36
sylzab2294 napisał(a):

joan napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

Kwota startowa do konkursu wcale nie była mała...
A jednak się nie udało... Smuteczek emotka

Się nam nie udało, bo grupa kobiet, które takie kwoty na kosmetyki w Rossmannie wydają codziennie... powiedzmy, że jest ogromna. I dlatego tak ciężko było wygrać w tych apkowych konkach Rosska. I dlatego też trzeba było to całe Kimoco olać, zamiast kasę tracić. A my to potraktowałyśmy, jak każdą inną akcję promo.
PS: Dostał ktoś z Was chociaż tę zawieszkę/wisiorek, co przysługiwała przy zakupie? Mnie powiedziano, że ta biżu się skończyła. Nie, żeby mi jakoś zależało, ale to też pokazuje, ilu dokonano zakupów chociażby w tym jednym Rossku.

Nic nie dostałam... emotka
Ale następnym razem już będziemy mądrzejsze emotka

Ja dostałam i to bez upominania się. Za pierwszym zakupem ekspedientka sama zauważyła, że powinnam dostać zawieszkę, ale jej komunikat nie wyskakiwał na kasie. Poszła więc sama z siebie sprawdzić regulamin i okazało się, że miałam zakupy za wymagana kwotę, ale nie wszystkie z serii glass, a tylko ta uprawniała do zawieszki. Zaproponowała dobranie czegoś lub wymianę na dobry produkt, ale mi się nie chciało nawet - bo bardziej mi zależało na tym losie loteryjnym. Na drugi dzień zrobiłam zakupy tylko z tej linii glass i zawieszkę dostałam bez problemu i też bez upominania się. Zakupy w centrum Warszawy. Ale myślałam, że więcej osób z forum wygra emotka

zezowaty_kot

#7343657 Napisano: 20.03.2026 20:55:39
miketyson napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Bon z kamis bedzie na maila czy jakas karta przyjedzie kurierem?

Przecież wszystko masz w regulaminie

A po co czytać regulamin, skoro można w kilka sekund zapytać na forum. W moment znajdzie się jakiś społeczniak, który przeczytał i odpowie emotka

'SPOŁECZNIAK' to określenie pozytywne czy negatywne? Jest to forum KONKURSOWE więc pytania, odpowiedzi i dyskusje w tej tematyce są wskazane.
Przy okazji dziękuję wszystkim 'SPOŁECZNIAKOM' za ich odpowiedzi 'w moment'! Jesteście wspaniali emotka

Czasem regulamin nie chce się otworzyć, czasem jestem poza domem i internet nie działa odpowiednio żeby pobrać dane, czasem mi się nie chce, czasem już nie pamiętam... też jestem wdzięczna kiedy ktoś poratuje. Sama ratuję kiedy znam odpowiedź na pytanie, bo to kosztuje mniej niż złośliwość emotka

Co do Smolara, to zauważyłam jak wielu "influ" oznacza ich po konkursie przy rozpakowaniu nagród. Ci sami wcześniej promują konkurs u siebie. Trochę sobie myślę, że liczba obserwujących to aktualny klucz na Smolara 😆

anaesth

#7343659 Napisano: 20.03.2026 21:06:47
ktosiek1 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

joan napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

Się nam nie udało, bo grupa kobiet, które takie kwoty na kosmetyki w Rossmannie wydają codziennie... powiedzmy, że jest ogromna. I dlatego tak ciężko było wygrać w tych apkowych konkach Rosska. I dlatego też trzeba było to całe Kimoco olać, zamiast kasę tracić. A my to potraktowałyśmy, jak każdą inną akcję promo.
PS: Dostał ktoś z Was chociaż tę zawieszkę/wisiorek, co przysługiwała przy zakupie? Mnie powiedziano, że ta biżu się skończyła. Nie, żeby mi jakoś zależało, ale to też pokazuje, ilu dokonano zakupów chociażby w tym jednym Rossku.

Nic nie dostałam... emotka
Ale następnym razem już będziemy mądrzejsze emotka

Ja dostałam i to bez upominania się. Za pierwszym zakupem ekspedientka sama zauważyła, że powinnam dostać zawieszkę, ale jej komunikat nie wyskakiwał na kasie. Poszła więc sama z siebie sprawdzić regulamin i okazało się, że miałam zakupy za wymagana kwotę, ale nie wszystkie z serii glass, a tylko ta uprawniała do zawieszki. Zaproponowała dobranie czegoś lub wymianę na dobry produkt, ale mi się nie chciało nawet - bo bardziej mi zależało na tym losie loteryjnym. Na drugi dzień zrobiłam zakupy tylko z tej linii glass i zawieszkę dostałam bez problemu i też bez upominania się. Zakupy w centrum Warszawy. Ale myślałam, że więcej osób z forum wygra emotka

Po tym, jak załapałam się na ostatnią zawieszkę w tym konkretnie sklepie, to już wiedziałam, że na tym kończy się moje szczęście w tej akcji emotka  Ale muszę powiedzieć, że przypadła mi do gustu, choć zawsze wolałam srebro. Z bonu na wakacje co prawda bardziej bym się cieszyła, no ale... człek tyle w tym bagnie siedzi, a dalej się łudzi, że wygra cokolwiek w loterii Smolara emotka

ktosiek1

#7343664 Napisano: 20.03.2026 21:35:14
zezowaty_kot napisał(a):

miketyson napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

karoxxa napisał(a):

A po co czytać regulamin, skoro można w kilka sekund zapytać na forum. W moment znajdzie się jakiś społeczniak, który przeczytał i odpowie emotka

'SPOŁECZNIAK' to określenie pozytywne czy negatywne? Jest to forum KONKURSOWE więc pytania, odpowiedzi i dyskusje w tej tematyce są wskazane.
Przy okazji dziękuję wszystkim 'SPOŁECZNIAKOM' za ich odpowiedzi 'w moment'! Jesteście wspaniali emotka

Czasem regulamin nie chce się otworzyć, czasem jestem poza domem i internet nie działa odpowiednio żeby pobrać dane, czasem mi się nie chce, czasem już nie pamiętam... też jestem wdzięczna kiedy ktoś poratuje. Sama ratuję kiedy znam odpowiedź na pytanie, bo to kosztuje mniej niż złośliwość emotka

Co do Smolara, to zauważyłam jak wielu "influ" oznacza ich po konkursie przy rozpakowaniu nagród. Ci sami wcześniej promują konkurs u siebie. Trochę sobie myślę, że liczba obserwujących to aktualny klucz na Smolara 😆

W konkursie bym się jeszcze nie zdziwiła, ale w loterii? Przecież tam się nie podawało konta na Instagramie. W konkursie mogą sobie wybierać kogo chcą i nikt im nic nie udowodni, bo wiadomo komisja przyznaje nagrody według własnych kryteriów. A w loterii ingerowanie w system to przestępstwo i nie wiem czy taka agencja jak Smolar, by tym ryzykowała?
0 0

zezowaty_kot

#7343666 Napisano: 20.03.2026 21:44:28
ktosiek1 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

miketyson napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

karoxxa napisał(a):

W konkursie bym się jeszcze nie zdziwiła, ale w loterii? Przecież tam się nie podawało konta na Instagramie. W konkursie mogą sobie wybierać kogo chcą i nikt im nic nie udowodni, bo wiadomo komisja przyznaje nagrody według własnych kryteriów. A w loterii ingerowanie w system to przestępstwo i nie wiem czy taka agencja jak Smolar, by tym ryzykowała?

To była żartobliwa teoria spiskowa emotka
1 ktosiek1 0

joan

#7343672 Napisano: 20.03.2026 22:15:59
ktosiek1 napisał(a):

100% te ich loterie są legitne emotka

Po prostu: kiedy trzeba kupić chemię do wc, konkurujesz z okazjonalnymi klientami i konkursowiczami. Tyle emotka

Kiedy trzeba kupić influencerską, koreańską, zupełnie zbędną człowiekowi chemię do twarzy, konkurujesz z: okazjonalnymi klientkami, konkursowicz(k)ami, miłośniczkami danej marki, nastoletnimi fankami k-popu, mieszkankami galerii handlowych, kosmetoholiczkami, wizażankami, fankami influ wszelkiej maści, streamerkami co na live'ach pokazują, jak myją twarz (jakoś nikt nie kręci rolek wc) itp. emotka

karoxxa

#7343699 Napisano: 21.03.2026 07:55:02
as32572 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

karoxxa napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Niektorzy tu maja takiego kija, że to przesada. Jak kogos nie interesuje pytanie to niech nie odpowiada 😂 Frustracja czy co?

Tępienie lenistwa. Swoją drogą może admin powinien dodać opcję „ukryj komentarz”- każdy mógłby ukryć te irytujące.

To by było coś! Ja bym chętnie ukryła wszystkie wypowiedzi niektórych użytkowników.

Szczerze współczuję. Ale zgadzam się, fajna byłaby opcja "ukryj niechciane". 🙂
0 0

Majkii

#7343852 Napisano: 22.03.2026 14:40:55
A nie lepiej po prostu nie zwracać uwagi i tyle?
1 karoxxa 0

ktosiek1

#7343855 Napisano: 22.03.2026 15:16:20
joan napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

100% te ich loterie są legitne emotka

Po prostu: kiedy trzeba kupić chemię do wc, konkurujesz z okazjonalnymi klientami i konkursowiczami. Tyle emotka

Kiedy trzeba kupić influencerską, koreańską, zupełnie zbędną człowiekowi chemię do twarzy, konkurujesz z: okazjonalnymi klientkami, konkursowicz(k)ami, miłośniczkami danej marki, nastoletnimi fankami k-popu, mieszkankami galerii handlowych, kosmetoholiczkami, wizażankami, fankami influ wszelkiej maści, streamerkami co na live'ach pokazują, jak myją twarz (jakoś nikt nie kręci rolek wc) itp. emotka

Dokładnie. Podobnie było chyba w loterii Maczfit. Sporo fajnych nagród, co prawda jedna dziennie. Nikt nie pochwalił się na forum, ciekawe czy ktoś wygrał. Ja brałam udział łudząc się, że coś wpadnie, ale oprócz reklamy Instagramowej do codziennego zamówienia była dodawana ulotka o loterii, więc pewnie prawie każdy zwykły klient zagrał. Jedyny plus, że posmakowały mi te dania i jak będę potrzebować to może zamówię ponownie, czyli cel swój osiągnęli  emotka
1 joan 0

vifordist

#7343867 Napisano: 22.03.2026 17:05:52
Czy Smolar poinformował tylko 1 turę w Kamis?
0 0

ReneK

#7343868 Napisano: 22.03.2026 17:09:30
vifordist napisał(a):

TAK!
Druga Turę wybierają 23.03

loteryjny

#7343876 Napisano: 22.03.2026 19:04:25
46ReneK napisał(a):

vifordist napisał(a):

TAK!
Druga Turę wybierają 23.03

Ludzie czytajcie trochę regulaminy, to nic nie kosztuje zamiast zadawać zbędne pytania.

54mps

#7343922 Napisano: 23.03.2026 09:13:22
joan napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

Ja kupowałem ostatniego możliwego dnia, w moim Rossmannie wszystko wymiecione do zera na półce z Kimoco emotka Ale jakimś cudem znalazłem w innym miejscu stand, na którym czekały dosłownie ostatnie dwa kremy. Oczywiście zawieszek nie było, ale nawet nie wiedziałem że takie coś dodają, nie odwlekałbym wtedy zakupu do ostatniego dnia. Już po tych pustych półkach domyślałem się, że zainteresowanie wbrew pozorom (duża kwota zakupu na loterię) jest przeogromne.

dobry_dzien

#7344028 Napisano: 23.03.2026 16:22:04
Majkii napisał(a):

A nie lepiej po prostu nie zwracać uwagi i tyle?

Temat rzeka, czasami po prostu traci się cierpliwość
0 0

kufel98

#7344073 Napisano: 23.03.2026 22:15:21
malmika napisał(a):

Czy w możliwe że na 103 nagrody w Kimoco tylko jeden wpis w MDW?  emotka

W jednym z ostatnich konkursów na kosmetyki z ssmana było łącznie 500 nagród do wygrania. Jeszcze do niedawna konkurs kreatywny z tak dużą ilością nagród to była dla mnie pewna wygrana. Dziś? Skuteczność w tym konkursie to 0/2 i na forum wygraną pochwaliła się dosyć mała grupka konkursowiczów.

Nawiązując do przemyśleń poprzedników, trzeba zacząć rozważniej podchodzić do konkursów kosmetykowych/promowanych przez influ

atyde25

#7344086 Napisano: 24.03.2026 07:09:11
Kimoco to była loteria i nagród nie było dużo. Dla przyzwoitości puściłam całe 1 zgłoszenie wygrałam 0.
1 simsonowa 0

nanajka81

#7344087 Napisano: 24.03.2026 07:15:33
kufel98 napisał(a):

malmika napisał(a):

Czy w możliwe że na 103 nagrody w Kimoco tylko jeden wpis w MDW?  emotka

W jednym z ostatnich konkursów na kosmetyki z ssmana było łącznie 500 nagród do wygrania. Jeszcze do niedawna konkurs kreatywny z tak dużą ilością nagród to była dla mnie pewna wygrana. Dziś? Skuteczność w tym konkursie to 0/2 i na forum wygraną pochwaliła się dosyć mała grupka konkursowiczów.

Nawiązując do przemyśleń poprzedników, trzeba zacząć rozważniej podchodzić do konkursów kosmetykowych/promowanych przez influ

Konkursy rossmanna w zeszłym roku: Pierwszy - na 153 nagrody - jeden wpis, drugi - na 150 nagród - 3 wpisy, kolejny na xxx nagród (pasty?) - kilka wpisów... kolejny - 0 wpisów (listy nagrodzonych nie dostałam bo RODO). Z konkursami które organizuje rossmann jako rossmann porobiło się coś złego. Z tych które jeszcze mają ręce i nogi i są organizowane ze współpracy z rossmannem to everydayme i smolar, może jeszcze los majones.

anialistopad

#7344117 Napisano: 24.03.2026 10:21:27
Rutinoscorbin z tej ostatniej loterii byla juz weryfikacja lub przelewy?
0 0

loteryjny

#7344125 Napisano: 24.03.2026 10:56:03
Jeśli sprawdzacie w zakładce wyniki czy wygraliście w konkursie "Ruszaj za uszami" to jeszcze nie uzupełnili danych.
0 0

yolka123

#7344140 Napisano: 24.03.2026 11:39:30
anialistopad napisał(a):

Rutinoscorbin z tej ostatniej loterii byla juz weryfikacja lub przelewy?

Wygrałam 8 lutego, nie mam jeszcze weryfikacji ani przelewu. Wg regulaminu max do 21 kwietnia.