Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem, że chciała znać przybliżony koszt tzn ile by musiała wydać, żeby używać ich tylko w domu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Możesz podrzucić mi fotki i ceny na pw to też pokaże
Gość: allice
Gość: dianek
one są one-size w dodatku
nie dość że będą robiły noworodkowi dużą pupę to jeszcze będą ciekły (chyba że urodzi jej się dorodna dziewczynka, która malutko sika - jest jest szansa, że nie będą ciekły)
ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto zainwestować w 2 rozmiary - najpierw dla noworodka (tak na pierwsze miesiące), a później dla większego dziecka (mniej więcej od 6-7kg do końca pieluchowania)
jeśli chodzi o koszt - to zależy czym będzie pieluchowała, co jej się spodoba itd
wyjdzie jej w trakcie, ale i tak będzie to znacznie mniej niż za jednorazówki, stos kremów do pupy itd
to nie jest tak że najlepsze formowanki i otulacze i kropka
to zależy od dziecka, od mamy
są dziewczyny, które pieluchują tylko i wyłącznie otulaczami Imse Vimse i tetrą
są takie, które zakładają pieluszki AIO (wszystko w jednym - jak jednorazówka, tylko że nie leci do kosza, a do pralki)
i nie zamienią ich na żadne inne
koszt? bardzo zależy co kupi gdzie kupi i jak kupi
jak jej się trafi brzdąc, który będzie kupał co 2 godziny to będzie potrzebowała duuużo pieluch
a jak jej się trafi taki, co robi raz na tydzień - to duuużo mniej pieluch
a na początek? nie wiem 200zł? 300zł? to od niej zależy czy chce od razu w wielo czy będzie używała pampków, czy chce jak najtańsze, czy chce przede wszystkim wygodne itd.
niech nie kupuje absolutnie od razu całego stosu, niech kupi co nieco, a później dokupuje
na początek 3 otulacze i ok. 15 jakichś wkładów (czy to formowanki czy to prefoldy czy choćby małe ręczniczki z ikei) powinno starczyć
a PW leci
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my się ostatnio zakochaliśmy w wełnie Imse Vimse - nie gatkach, tylko otulaczu z merynosa
na nowy mnie nie stać, ale dostałam za grosze na all i będę płakać jak mi młody wyrośnie
jakby ci się napatoczył to polecam - ale do prefoldów/wkładów, do formowanek niebardzo
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin z rozłąką było najgorzej jak wróciłam do pracy w połowie lipca to wtedy teściowa, mąż i moi rodzicem, i siostry po kolei byli z małym, to dzwoniłam czy już zjadł i ile co i jak, żal mi było jak go słyszałam w słuchawce jak gaworzy a ja w pracy. Jeśli chodzi o żłobek to już się przyzwyczaiłam, że mały tam jest witam mnie wielkim uśmiechem jak po niego wracam
dejzi
Postów 1099
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dejzi
Postów 1099
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jestem cały czas na wielorazówkach, bo u nas w rodzinie i ze znajomych jakoś nie miał tych wielorazówek i w tym temacie nie jestem obyta. Mój mały to też straszny sikacz już przy porodzie mnie obsikał jak mi go dawali
Gość: eywa
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo jak skończył 1,5 tygodnia, co 2 tygodnie w weekandy do szkoły jeździłam
Mi wtedy żaden laktator nie pasował, wolałam sama ściągać
Gość: katrin22
Moje bobo też piło z piersi i z butli na zmianę, ale jednak wolał butelkę i karmienie piersią było udręką, bo pewnego dnia zaprzestał, bo mleka już tyle nie było i się denerwował..
teraz jestem o tyle mądrzejsza, że walczyłąbym, by dłużej pił niż 5 miesięcy, ale nad rozlanym mlekiem nie będę już płakać
Gość: katrin22
HaHa też sama ściągałam, w 5 minut potrafiłam 120 ml nachlapać
Benio nawet ma już swoje ulubione pieluchy - jest chichotanie jak mu się na pupę założy coś milutkiego albo się śmieje na widok otulacza w dinusie albo gatek polarowych
gorzej jak sobie ubzdura, że chce jakąśtam pieluchę, a ona akurat jest w praniu
całe szczęście nie jest to jeszcze regułą
a teraz mamy tak:
3 otulacze Close Parent
1 otulacz Blueberry Dinusie
1 Gatki Storchenkinder (limonka paseczki - udało mi się dostać
1 Gatki polarowe od Magnoli (brąz/beż z małpą na pupie
2 otulacze Imse Vimse (biały PUL, M oraz L - kupione za grosze na all, nie planowałam ich, ale są super i zostają)
2 otulacze Imse Vimse wełniane (merynosek, też nie planowałam bo cena, ale kupiłam za pół darmo, a okazały się prawie nieużywane
planuję sobie jeszcze gatek polarowych uszyć i jak jakiegoś swetra wełnianego dorwę w ciuchlandzie do i wełniaka
do tego formowanki:
2 x bawełniana frotta Leny Lamb
1 x Tots Bots r.2 FlexiTot (na bambusiku)
2 x różowe Tots Bots z froty bawełnianej, zapinane na snappi
2 x Nature Babies starszego typu - z kieszonką
1 x Lollipop Fluffy (ulubiona Benia -puchata jak pluszak)
1 x Dizzy Diaper od Nature Babies (troche jeszcze duża)
1 x formowanka nocna chyba od Agny - hand made, welur bawełniany, meeeega chłonna (za to schnie mi 2 dni
2 x Bambinex r.2 bambusowy
1 x formowanka z kieszonką od Sylviontka - welur bawełniany w potwory
2 x formowanka hand made (jakieś gratisówki do innych, okazały się rewelacyjne)
A na co dzień za dnia:
7 x prefold EcoPi z czerwonym obszyciem
6 x prefold Econobum (trochę duże,ale też kupione okazyjnie)
i wkłady bambusowe oraz mikrofibrowe, nad ilością których nie panuję, bo praktycznie żaden nie był kupowany - wygrane w konkursach lub otrzymane jako gratisy
Mamy jeszcze na stanie obecnie 3 kieszonki Lulajbaby oraz kieszonkę Blueberry, ale nie używamy bo nam przeciekają, czekamy aż młody będzie chodził, wtedy spróbujemy.
To tak mniej więcej tyle. Pieluch z których wyrósł (stosik formowanek w r.1, wełniak, prefoldy EcoPi) nie liczę - worek czeka na młodsze rodzeństwo
Ale jak mówie - ja jestem bardzo kiepskim wyznacznikiem ilościowym, bo my wielo kochamy, moglibyśmy mieć ich cały kontener i przebierać się co godzinę dla samej frajdy zmiany pieluchy
A jeszcze poluję na kilka perełek
w sklepach niewiele kupuje bo drogo
Gość: agasiam
http://www.c-and-...duct.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Chłopcy rozm. 92-128/Odzież narciarska/Garnitury i kombinezony/64952/1
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
ratunku dziewczyny jak przemycić żółko bo mi dziecko nie chce jeść w obiadkach. zastanawiam się czy może podać na twardo w kawałkach bo szkoda mi wyrzucać zupek- nie ruszy choćby nie jadł pół dnia.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane