WC - rozmowy o wszystkim

joan

#6718435 Napisano: 28.07.2020 10:54:11
cleo25 napisał(a):

Chcę sobie kupić buty trekkingowe. Możecie polecić jakąś konkretną markę, model ? Trochę do szwędania się po górach, lasach, nie jakieś ekstremalne trasy-raczej amatorskie spacery. Ważne żeby były wygodne, wytrzymałe i nie za miliony. Miał ktoś do czynienia np. z butami Elbrus ?

Tylko Salomon emotka  Ewentualnie Jack Wolfskin albo Meindl. Najlepiej poczekać, aż jakieś centrum handlowe zorganizuje konkurs typu "kup cokolwiek za min. 100 zł" i wtedy zakupić.

delvitto

#6718445 Napisano: 28.07.2020 11:18:23
Kochani, chcę podziękować Wam wszystkim, za okazaną życzliwość i dobre serce, za życzenia od Was, które nadeszły do Adriana w postaci serdecznych wpisów na fb, kartek, a nawet słodkiej paczuszki emotka  zostanie nam pamiątka na długie lata. I zawsze, gdy Adrian będzie w złej formie, lub będzie przeżywał to, że nie ma przyjaciół, te pamiątki będą świadczyć, że jednak są ludzie, którzy go lubią i wspierają swoją przyjaźnią emotka  Jesteście super po prostu! Dziękuję!

joan

#6718633 Napisano: 28.07.2020 21:25:51
Polecam poczytać o konkursach i loteriach w social media -> po aktywności konkowych znajomych na FB widzę, że wiedzy naprawdę brakuje, a tutaj wszystko zostało ujęte w całość:

https://www.bluer...ebooku-i-instagramie

stalowiak1979

#6718842 Napisano: 29.07.2020 17:09:19
Witam. Mam 2 pytanie:
1-Czy w konkursie Groszku co organizował Smolar dostałęm sms o wygranym bonie do Decathlony wysłałem dane , skan paragonu itp i już prawie 2 tygodnie nie dostałem informacji o zweryfikowaniu, czekać czy pisać do nich?
2-W konkursie Odido jest wykaz napojów Cocacola w regulaminie co oznaczają te numer przy napojach bo to chyba nie sa kody kreskowe? Bo zakupiłem 850 ml3 sztuki i 3 sztuki 500 ml i nie wiem czy sa dobre?
0 0

joan

#6718862 Napisano: 29.07.2020 18:23:37
stalowiak1979 napisał(a):

Witam. Mam 2 pytanie:
1-Czy w konkursie Groszku co organizował Smolar dostałęm sms o wygranym bonie do Decathlony wysłałem dane , skan paragonu itp i już prawie 2 tygodnie nie dostałem informacji o zweryfikowaniu, czekać czy pisać do nich?
2-W konkursie Odido jest wykaz napojów Cocacola w regulaminie co oznaczają te numer przy napojach bo to chyba nie sa kody kreskowe? Bo zakupiłem 850 ml3 sztuki i 3 sztuki 500 ml i nie wiem czy sa dobre?

Te ciągi cyfr po lewej stronie to jakiś numer wewnętrzny produktu, prawdopodobnie z systemu informatycznego Odido.
0 0

moskala22

#6718864 Napisano: 29.07.2020 18:28:01
stalowiak1979 napisał(a):

Witam. Mam 2 pytanie:

Odnośnie pyt.1 - ja tez nie mam info o zweryfikowaniu 
0 0

lenora

#6718915 Napisano: 29.07.2020 22:21:07
Czy wiecie może czy eMultiBilety z konkursu styczniowego Tymbarka w Tesco "TYM, którzy kochają być razem" można wykorzystać osobno czy trzeba wszystkie naraz? I czy one są dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci czy mogą 4 osoby dorosłe skorzystać? Z regulaminu konkursu wynika, że 2 dorosłych i 2 dzieci, ale ze strony e MultiBiletów nie wywnioskowałam nic takiego. 
Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli ktoś korzystał z biletów w ten sposób. 
Oczywiście bilety do końca lipca...jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę  emotka
0 0

prosiaczek

#6718917 Napisano: 29.07.2020 22:30:52
Śniło mi się dziś, że byłam w Poznaniu, chodziłam po mieście ze znajomymi i spożywałam alkohol w pubach. Nagle do jednego wpadła Policja i zaczęli badać nas alkomatem. Jednocześnie zażądali PARAGONÓW na to co wypiliśmy i sprawdzali, przeliczali czy są dobrze opisane i czy ilość nabytego alkoholu zgadza się z wydychanymi promilami...emotka emotka emotka   a  co u Was?

halliday

#6718918 Napisano: 29.07.2020 22:33:01
lenora napisał(a):

Czy wiecie może czy eMultiBilety z konkursu styczniowego Tymbarka w Tesco "TYM, którzy kochają być razem" można wykorzystać osobno czy trzeba wszystkie naraz? I czy one są dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci czy mogą 4 osoby dorosłe skorzystać? Z regulaminu konkursu wynika, że 2 dorosłych i 2 dzieci, ale ze strony e MultiBiletów nie wywnioskowałam nic takiego. 
Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli ktoś korzystał z biletów w ten sposób. 
Oczywiście bilety do końca lipca...jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę  emotka

możesz wykorzystać osobno, gdyby trzeba było wykorzystać wszystkie na raz,to by był 1 kod a nie 4.
0 0

halliday

#6718920 Napisano: 29.07.2020 22:34:39
prosiaczek napisał(a):

Śniło mi się dziś, że byłam w Poznaniu, chodziłam po mieście ze znajomymi i spożywałam alkohol w pubach. Nagle do jednego wpadła Policja i zaczęli badać nas alkomatem. Jednocześnie zażądali PARAGONÓW na to co wypiliśmy i sprawdzali, przeliczali czy są dobrze opisane i czy ilość nabytego alkoholu zgadza się z wydychanymi promilami... emotka emotka emotka   a  co u Was?

i zgadzało się?

prosiaczek

#6718923 Napisano: 29.07.2020 22:41:52
halliday napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Śniło mi się dziś, że byłam w Poznaniu, chodziłam po mieście ze znajomymi i spożywałam alkohol w pubach. Nagle do jednego wpadła Policja i zaczęli badać nas alkomatem. Jednocześnie zażądali PARAGONÓW na to co wypiliśmy i sprawdzali, przeliczali czy są dobrze opisane i czy ilość nabytego alkoholu zgadza się z wydychanymi promilami... emotka emotka emotka   a  co u Was?

i zgadzało się?

:D nie wiem, ale pamiętam z tego snu, że się strasznie martwiłam, czy mam dobrze opisany paragon i krzyczałam na męża, czy aby wszystkie wziął na pewno...

bubba

#6718937 Napisano: 29.07.2020 23:20:10
prosiaczek napisał(a):

halliday napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

i zgadzało się?

:D nie wiem, ale pamiętam z tego snu, że się strasznie martwiłam, czy mam dobrze opisany paragon i krzyczałam na męża, czy aby wszystkie wziął na pewno...

dobre emotka panowie policjanci nazywali się pewnie przodownik Smolar, komisarz Albedo i posterunkowy Brandcomm (tu nie bez znaczenia najniższy stopień)

prosiaczek

#6718951 Napisano: 30.07.2020 09:30:15

i zgadzało się?

dobre emotka panowie policjanci nazywali się pewnie przodownik Smolar, komisarz Albedo i posterunkowy Brandcomm (tu nie bez znaczenia najniższy stopień)

Ta, i mieli 2 psy gończe - Kropkę i Bordo emotka

Czy ktoś z Poznania może potwierdzić że tak jest? ?D ?D
0 0

bubba

#6718954 Napisano: 30.07.2020 09:40:04
prosiaczek napisał(a):

i zgadzało się?

W Krakowie chodzą słuchy, że te psy gubią trop. Nie odróżniają prawdziwych paragonów od fałszywych.

prosiaczek

#6718959 Napisano: 30.07.2020 10:14:23

W Krakowie chodzą słuchy, że te psy gubią trop. Nie odróżniają prawdziwych paragonów od fałszywych.

W ogóle ponoć są mało czujne, obszczekują kogo popadnie albo przymilają do swoich.
0 0

prosiaczek

#6719021 Napisano: 30.07.2020 14:15:20
https://wyborcza....d-w.html#s=BoxWyboMT hebaApteki się zamykają, ciekawe czy drogerie zostaną
0 0

pikawka

#6719024 Napisano: 30.07.2020 14:22:16
prosiaczek napisał(a):

https://wyborcza....d-w.html#s=BoxWyboMT hebaApteki się zamykają, ciekawe czy drogerie zostaną

Raczej drogerie zostają. Zresztą w artykule jest napisane, że skupiają się na drogeriach.  U mnie właśnie nowa otwierają emotka
0 0

zdolnabestia

#6719984 Napisano: 05.08.2020 09:45:46
Koleżanka potrzebuje ankiet do magisterki, pomożecie? emotka

"HEJ! Jestem na etapie realizacji ciekawego badania z zakresu komunikacji i psychologii
Będę wdzięczna za Twoje wsparcie oraz każde udostępnienie tego linku! https://forms.gle/X3E3f4YXxgc1oN9A9
Badanie jest w pełni anonimowe a każda odpowiedź bardzo BARDZO BARDZO cenna i potrzebna! Chętnie podzielę się wynikami i odpowiem na pytania.
Na tą chwilę plan jest zawrotny – do początku przyszłego tygodnia zebrać dużo, bardzo dużo ankiet!:)))) Czas goni jak szalony i nim się obróciłam zostało go tak mało a żeby udało mi się w tym roku obronić magistra muszę działać, działać i działać prosząc Cię serdecznie o poświęcenie mi 13 minutek swojego czasu
DZIĘKUJĘ! "

patyk

#6720134 Napisano: 05.08.2020 17:02:14
Czy polecacie zakup stacji parowej?
Na ile jest to potrzebny sprzęt? Muszę wybrać jakiś sprzęt z Bosch do 1000zl i pomyślałam o stacji parowej. Polecacie? 
0 0

pikawka

#6720138 Napisano: 05.08.2020 17:08:03
patyk napisał(a):

Czy polecacie zakup stacji parowej?
Na ile jest to potrzebny sprzęt? Muszę wybrać jakiś sprzęt z Bosch do 1000zl i pomyślałam o stacji parowej. Polecacie? 

Mam Philipsa za około 1700 zł. 
Prasowanie bez porównania ze zwykłym zelazkiem. Ja bardzo dużo prasuje więc bardzo sobie chwalę.  Nie musisz się martwić czy coś przypalisz bo tu prasujesz parą. Żelazko może sobie leżeć na ubraniu i nic się nie stanie. U mnie samo dostosowuje się do ubrania, nie mam żadnej regulacji wybuchu pary emotka
Prasowanie "idzie" bardzo szybko. Polecam jeśli często prasujesz  emotka