WC - rozmowy o wszystkim

pionas

#6722762 Napisano: 18.08.2020 12:24:20
ziolko napisał(a):

pionas - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia  emotka emotka emotka

Czekamy na zdjęcia  emotka

nie wiem kiedy będą ale jest mały przedsmak emotka

mama2006

#6722884 Napisano: 18.08.2020 21:39:45
pionas napisał(a):

ziolko napisał(a):

pionas - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia  emotka emotka emotka

Czekamy na zdjęcia  emotka

nie wiem kiedy będą ale jest mały przedsmak emotka

serdeczne życzenia emotka .A Panna Młoda przepiękna. Ten warkocz. Cudo. Wielkie gratulacje.

bluszczowelove

#6722911 Napisano: 19.08.2020 07:04:40
Pionas gratulacje!! dużo zdrówka dla Was i cierpliwości emotka  czasem się przydaje emotka  Pani Młoda z warkoczem wymiata emotka emotka
0 0

bianka33

#6723319 Napisano: 20.08.2020 17:10:20
Czy ktoś zna rozwiązanie tej zagadki? Widzę ostatnio, że zalewa facebooka i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Wstyd mi, że interesuję się takimi łańcuszkami, ale zobaczyłam to przypadkiem i teraz nie daje mi spokoju emotka  

Kobieta w ciąży obudziła się i wyszła ze swojego pokoju. Podchodzi do lodówki i otwiera puszkę tuńczyka, napój gazowany, jogurt i ciastko. Co otworzyła najpierw

0 0

dwaburekoty

#6723320 Napisano: 20.08.2020 17:12:06
albo drzwi albo lodówkę. względnie oczy.

edzia21

#6723321 Napisano: 20.08.2020 17:12:08
melancholia napisał(a):

Czy ktoś zna rozwiązanie tej zagadki? Widzę ostatnio, że zalewa facebooka i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Wstyd mi, że interesuję się takimi łańcuszkami, ale zobaczyłam to przypadkiem i teraz nie daje mi spokoju emotka  

Kobieta w ciąży obudziła się i wyszła ze swojego pokoju. Podchodzi do lodówki i otwiera puszkę tuńczyka, napój gazowany, jogurt i ciastko. Co otworzyła najpierw

Nie znam tej zagadki, ale zapewne chodzi o oczy - tak na logikę. 

nelunia

#6723322 Napisano: 20.08.2020 17:12:43
melancholia napisał(a):

Lodówkę emotka
0 0

tygrysek82bu

#6723331 Napisano: 20.08.2020 17:57:06
nelunia napisał(a):

melancholia napisał(a):

Lodówkę  emotka

Oczy emotka

1mariusz

#6723665 Napisano: 21.08.2020 20:58:36
Abyście zawsze byli tak szczęśliwi jak w dniu ślubu! Wszystkiego dobrego!!
0 0

delvitto

#6723809 Napisano: 22.08.2020 21:28:32
Posłuchajcie, kupuję auto z komisu, ale ze wszystkimi sprawami jestem zdana sama na siebie. Auto jest sprowadzone z Niemiec, po lekkim uderzeniu z jednej strony, i naprawione przez ten komis. Komis współpracuje niejako z naszym Polmozbytem, tu jest warsztat, i wszystkie te samochodowe sprawy. Znam ich tyle o ile, wspólna znajoma, która właśnie w Polmozbycie pracuje i u której od lat mam ubezpieczenia, mówi, że faceci są w porządku, nie słyszała nigdy o jakichś kantach. No ale ja mam trochę obaw, bo niby te stłuczenie było małe i nie spowodowało żadnych większych szkód, no ale to się zawsze tak mówi, a nikt nie pokaże np jakiejś fotki jak to wyglądało przed wyklepaniem. Dziś pobrałam dokumenty do rejestracji w Urzędzie Miasta, i mam zapłacić w przyszłym tygodniu. Pomyślałam, że sprawdzę ten nr VIN, że to podobno coś mówi, no ale trafiam wciąż na jakieś płatne raporty do kupienia. Czy jest jakiś sposób, bym sprawdziła rzetelną historię tego auta,  po tym numerze? Jak się do tego zabrać, i czy to mi coś da? Czy jeśli kupię taki raport, czy tam będzie coś o tym stłuczeniu? Albo, czy nie został ukradziony? Albo, ilu było właścicieli? Jak mam się za to zabrać?
0 0

aniolka2310

#6723812 Napisano: 22.08.2020 21:40:51
delvitto napisał(a):

Posłuchajcie, kupuję auto z komisu, ale ze wszystkimi sprawami jestem zdana sama na siebie. Auto jest sprowadzone z Niemiec, po lekkim uderzeniu z jednej strony, i naprawione przez ten komis. Komis współpracuje niejako z naszym Polmozbytem, tu jest warsztat, i wszystkie te samochodowe sprawy. Znam ich tyle o ile, wspólna znajoma, która właśnie w Polmozbycie pracuje i u której od lat mam ubezpieczenia, mówi, że faceci są w porządku, nie słyszała nigdy o jakichś kantach. No ale ja mam trochę obaw, bo niby te stłuczenie było małe i nie spowodowało żadnych większych szkód, no ale to się zawsze tak mówi, a nikt nie pokaże np jakiejś fotki jak to wyglądało przed wyklepaniem. Dziś pobrałam dokumenty do rejestracji w Urzędzie Miasta, i mam zapłacić w przyszłym tygodniu. Pomyślałam, że sprawdzę ten nr VIN, że to podobno coś mówi, no ale trafiam wciąż na jakieś płatne raporty do kupienia. Czy jest jakiś sposób, bym sprawdziła rzetelną historię tego auta,  po tym numerze? Jak się do tego zabrać, i czy to mi coś da? Czy jeśli kupię taki raport, czy tam będzie coś o tym stłuczeniu? Albo, czy nie został ukradziony? Albo, ilu było właścicieli? Jak mam się za to zabrać?

https://historiapojazdu.gov.pl/

Polecam sprawdzić tutaj, jeżeli jest w systemie to otrzymasz historię samochodu. To strona rządowa, więc nie pobiera żadnych opłat. 
1 delvitto 0

delvitto

#6723816 Napisano: 22.08.2020 22:04:43
aniolka2310 napisał(a):

Polecam sprawdzić tutaj,

nie udało mi się, nie ma w systemie;(
0 0

Gość: kermit

#6723818 Napisano: 22.08.2020 22:16:21
aniolka2310 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Polecam sprawdzić tutaj, jeżeli jest w systemie to otrzymasz historię samochodu. To strona rządowa, więc nie pobiera żadnych opłat. 

A tu nie ma czasem tylko "krajowej" historii auta? Skoro auto jest dopiero sprowadzone to chyba go tu nie będzie?
0 0

aniolka2310

#6723820 Napisano: 22.08.2020 22:22:15
kermit napisał(a):

aniolka2310 napisał(a):

delvitto napisał(a):

A tu nie ma czasem tylko "krajowej" historii auta? Skoro auto jest dopiero sprowadzone to chyba go tu nie będzie?

Usługa wyświetla informacje gromadzone od momentu pierwszej rejestracji pojazdu w Polsce, czyli tak. Musi być zarejestrowane, ale w poście nie było tej informacji, jedynie, że jest sprowadzone. Dlatego napisałam, że historia się pokaże jeśli samochód jest w systemie emotka
Nie wiem gdzie indziej można sprawdzić taką historię niestety.
0 0

delvitto

#6723827 Napisano: 22.08.2020 23:25:00
aniolka2310 napisał(a):

Usługa wyświetla informacje gromadzone od momentu pierwszej rejestracji pojazdu w Polsce, czyli tak.

no właśnie auto jest bez tablic, zostało sprowadzone przez komis, który przygotował je do sprzedaży. Tutaj nie był rejestrowany, dopiero ja to zrobię. Z niemieckiego dowodu wpisałam dane które były, czyli poprzednie numery, ale nic nie znalazłam.
0 0

aniolka2310

#6723828 Napisano: 22.08.2020 23:27:25
delvitto napisał(a):

aniolka2310 napisał(a):

Usługa wyświetla informacje gromadzone od momentu pierwszej rejestracji pojazdu w Polsce, czyli tak.

no właśnie auto jest bez tablic, zostało sprowadzone przez komis, który przygotował je do sprzedaży. Tutaj nie był rejestrowany, dopiero ja to zrobię. Z niemieckiego dowodu wpisałam dane które były, czyli poprzednie numery, ale nic nie znalazłam.

W takim razie nie wiem gdzie można sprawdzić historię sprowadzonego pojazdu bezpłatnie  emotka
0 0

Reni

#6723829 Napisano: 22.08.2020 23:29:56
delvitto napisał(a):

aniolka2310 napisał(a):

od kwietnia tego roku samochód nie musi być zarejestrowany u nas żeby sprawdzić jego historię  https://moto.pl/MotoPL/7,88389,25904670,historia-pojazdu-w-koncu-za-darmo-sprawdzisz-auto-z-niemiec.html
0 0

delvitto

#6723832 Napisano: 22.08.2020 23:52:49
Reni, ta strona co podałaś, to ta sama, co podano mi wcześniej, czyli nic mi nie pokazuje.
A, jeśli zarejestruję te auto na siebie, to czy po wpisaniu nowych tablic pokaże mi się ta wcześniejsza historia, czy będzie działać tylko od momentu rejestracji?
0 0

Reni

#6723833 Napisano: 23.08.2020 00:01:35
delvitto napisał(a):

Reni, ta strona co podałaś, to ta sama, co podano mi wcześniej, czyli nic mi nie pokazuje.
A, jeśli zarejestruję te auto na siebie, to czy po wpisaniu nowych tablic pokaże mi się ta wcześniejsza historia, czy będzie działać tylko od momentu rejestracji?

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa emotka  może ktoś z forum ma sprowadzony samochód i jest Ci to w stanie sprawdzić u siebie. Może napisz w wątku "szukam" - tam chyba zagląda więcej osób niż tutaj emotka  
1 delvitto 0

dwaburekoty

#6723843 Napisano: 23.08.2020 06:48:37
Ile lat po obronie można odebrać (wydrukować) dyplom z uczelni?
0 0