WC - rozmowy o wszystkim

delvitto

#6723859 Napisano: 23.08.2020 11:35:59
mama-l-k-m napisał(a):

ale to było naprawiane tam nie w Polsce. 

tu sytuacja jest taka, że to właśnie w Polsce komis sam naprawił, więc tego z pewnością nie byłoby w raporcie;( Auto u Niemców miało lekkie uderzenie w okolicy bocznej gdzieś w okolicy świateł. Rzekomo właściciel stwierdził, że mu się nie opłaca naprawiać, i wolał kupić nowy, a ten wyrejestrował i oddał go gdzieś chyba do jakiejś firmy co takie auta skupuje dla np Polaków. Stamtąd kupił go ten mój komis, i sprowadził na lawecie, naprawił, i cyk. 
Może jednak kupię ten raport.
0 0

Claudia77

#6723866 Napisano: 23.08.2020 12:08:58
delvitto napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

ale to było naprawiane tam nie w Polsce. 

tu sytuacja jest taka, że to właśnie w Polsce komis sam naprawił, więc tego z pewnością nie byłoby w raporcie;( Auto u Niemców miało lekkie uderzenie w okolicy bocznej gdzieś w okolicy świateł. Rzekomo właściciel stwierdził, że mu się nie opłaca naprawiać, i wolał kupić nowy, a ten wyrejestrował i oddał go gdzieś chyba do jakiejś firmy co takie auta skupuje dla np Polaków. Stamtąd kupił go ten mój komis, i sprowadził na lawecie, naprawił, i cyk. 
Może jednak kupię ten raport.

my jak kupowaliśmy auto to sami szukaliśmy na stronach niemieckich i kupiliśmy z salonu używany - wyszło na to, że lepiej nam się opłacało samemu tam jechać i kupić niż od pośrednika tu -już  6 rok bezawaryjnej jazdy
1 kumulacja 0

bluszczowelove

#6724052 Napisano: 24.08.2020 08:06:36
Ja nie kupowałam auta z komisu, tylko sama szukałam ogłoszeń. Przed obejrzałam wszystkie filmiki nt kupowania auta tego gościa z yt : https://www.youtube.com/watch?v=UWuugW1nxPA
Ma fajne porady. Dodatkowo poprosiłam Pana z warsztatu żeby pojechał ze mną obejrzeć (wziął 100 zł). emotka  Nie wiem czy znajdziesz gdzieś informacje nt naprawy auta skoro komis sam to zrobił....
1 kumulacja 0

donia7

#6724173 Napisano: 24.08.2020 13:29:10
ziomal102 napisał(a):

UWAGA
Rodzice ‍️‍️ dzieci w wieku 10-17 lat

Na potrzeby pracy magisterskiej, realizuję badanie dotyczące wpływu reklam na decyzje zakupowe rodziców. Ponieważ w moim otoczeniu nie mam zbyt wielu osób posiadających dzieci w tym wieku - bardzo proszę Was tutaj o pomoc w wypełnieniu krótkiej ankiety.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w realizacji tego badania, a przy okazji być może sami dowiecie się czegoś ciekawego o sobie

Link do ankiety: http://bit.ly/ankietadopracymgr 
Czas wypełniania: maksymalnie 5 minut

już emotka
1 ziomal102 0

1mariusz

#6724341 Napisano: 24.08.2020 22:34:19
ziomal102 napisał(a):

UWAGA

Na potrzeby pracy magisterskiej, realizuję badanie dotyczące wpływu reklam na decyzje zakupowe rodziców. Ponieważ w moim otoczeniu nie mam zbyt wielu osób posiadających dzieci w tym wieku - bardzo proszę Was tutaj o pomoc w wypełnieniu krótkiej ankiety.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w realizacji tego badania, a przy okazji być może sami dowiecie się czegoś ciekawego o sobie

poszło emotka
0 0

nitka310

#6724428 Napisano: 25.08.2020 12:08:54
Czy z Feliksa (karma dla kotow) przychodzi potwierdzenie o zgłoszeniu na email?
0 0

moskala22

#6724447 Napisano: 25.08.2020 13:25:11
ziomal102 napisał(a):

UWAGA

Wypełnione 
0 0

ziomal102

#6724511 Napisano: 25.08.2020 16:57:59
Bardzo dziękuję wszystkim za wypełnienie ankiety, nie mniej jednak potrzebne mi jest jeszcze kilkanaście odpowiedzi. Uprzejma prośba do tych, którzy mieszczą się w widełkach, a jeszcze nie wypełnili ankiety: 

Link do ankiety: http://bit.ly/ankietadopracymgr 
1 venix 0

pikawka

#6724517 Napisano: 25.08.2020 17:15:27
Dostałam smsa o nadaniu paczki. Co może iść pocztexem? emotka
0 0

ziolko

#6724519 Napisano: 25.08.2020 17:17:32
Pytanie z ciekawości - dotyczące tzw. fast foodów emotka
Jeśli w menu jest podane, że np w hamburgerze czy w czymś innym jest 200 g frytek i 170 g mięsa, to waży się to przed smażeniem, czy po? 
Bo notorycznie mam niedowagę w daniu. Np. frytek 127 czy 141 g, mięsa 107 lub 112 g Zrobiłam zdjęcia na wadze cyfrowej emotka ). 
Facet z lokalu twierdzi, że to waga przed smażeniem. Ale czy tak powinno być? 
0 0

babariba

#6724521 Napisano: 25.08.2020 17:29:14
Hmm - zawsze mi się wydawało, że powinni niby ważyć po przygotowaniu, np. rybę smażoną. I tak robią nad morzem - gdzie dostaje się rybę w grubej otoczce z mąki i jajka, a płaci jak za rybę.

A kiedy technicznie wyciągasz tę wagę i ważysz potrawę? I gdzie? Bardzo ciekawe emotka
0 0

ziolko

#6724522 Napisano: 25.08.2020 17:31:44
babariba napisał(a):

Hmm - zawsze mi się wydawało, że powinni niby ważyć po przygotowaniu, np. rybę smażoną. I tak robią nad morzem - gdzie dostaje się rybę w grubej otoczce z mąki i jajka, a płaci jak za rybę.

A kiedy technicznie wyciągasz tę wagę i ważysz potrawę? I gdzie? Bardzo ciekawe emotka

Kiedyś zamówiłam dwa takie same zestawy na wynos i jak otworzyłam pudełka w domu, to wydawało mi się, że jest dziwnie mało wszystkiego. Jak zważyłam, to okazało się dlaczego... po prostu było o wiele mniej, niż powinno być. 

Korci mnie, żeby w lokalu tak zrobić emotka  coś mi się wydaje, że byłabym na czarnej liście klientów... 
0 0

domika

#6724527 Napisano: 25.08.2020 17:58:23
ziomal102 napisał(a):

Bardzo dziękuję wszystkim za wypełnienie ankiety, nie mniej jednak potrzebne mi jest jeszcze kilkanaście odpowiedzi. Uprzejma prośba do tych, którzy mieszczą się w widełkach, a jeszcze nie wypełnili ankiety: 

Link do ankiety: http://bit.ly/ankietadopracymgr 

poszło emotka

0 0

babariba

#6724551 Napisano: 25.08.2020 19:58:28
ziolko,

wydaje mi się, że byłabyś uznana wtedy za Tajemniczego Klienta lub kogoś z Sanepidu lub innej instytucji kontrolującej i dopieszczona porcją, w której byłoby wszystkiego dużo więcej emotka

A facet z lokalu po prostu ściemnia twierdząc, że to waga przed usmażeniem, i oszukuje podwójnie - bo jeżeli ma być 200g frytek, a jest 120/140, to aż się dziwie, że się nie boi jakiejś kontroli

https://biznes.radiozet.pl/News/Reklamacja-podczas-wakacji.-UOKiK-radzi-jak-zrobic-ja-dobrze
1 ziolko 0

venix

#6724554 Napisano: 25.08.2020 20:06:12
nitka310 napisał(a):

Czy z Feliksa (karma dla kotow) przychodzi potwierdzenie o zgłoszeniu na email

nie
1 nitka310 0

venix

#6724557 Napisano: 25.08.2020 20:19:45
ziolko napisał(a):

babariba napisał(a):

Kiedyś zamówiłam dwa takie same zestawy na wynos i jak otworzyłam pudełka w domu, to wydawało mi się, że jest dziwnie mało wszystkiego. Jak zważyłam, to okazało się dlaczego... po prostu było o wiele mniej, niż powinno być. 

Korci mnie, żeby w lokalu tak zrobić  emotka  coś mi się wydaje, że byłabym na czarnej liście klientów... 

Jako nastolatka pracowałam w weekendy na kuchni, w zwyczajnej restauracji. Mięso waży się przed smażeniem. Tzn. oni już na oko wiedzą ile tego ma być, w razie wątpliwości się sprawdza czy nie za mało. 
0 0

nitka310

#6724562 Napisano: 25.08.2020 20:41:53
-Violka- napisał(a):

nitka310 napisał(a):

nie

Czyli dopiero jak coś wygram przyjdzie wiadomość?
0 0

venix

#6724564 Napisano: 25.08.2020 20:44:28
nitka310 napisał(a):

-Violka- napisał(a):

nitka310 napisał(a):

nie

a tu już ja nie pomogę, u mnie nic emotka  
0 0

nitka310

#6724578 Napisano: 25.08.2020 21:49:25
-Violka- napisał(a):

nitka310 napisał(a):

-Violka- napisał(a):

nitka310 napisał(a):

nie

a tu już ja nie pomogę, u mnie nic emotka  

Rozumiememotka
1 venix 0

ziolko

#6724734 Napisano: 26.08.2020 14:29:48
-Violka- co innego receptura na potrawę, a co innego gotowe danie przeznaczone do sprzedaży w restauracji. 
Jak idziesz kupić ciasto, to bierzesz kilogram sernika, a nie składniki. 
Poza tym nie uwierzę, że ze 170 g mięsa zostało 112.  
1 nkba 0