Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kejm
Postów 402
Data rejestracji 04.08.2020
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale możesz udekorować nutellą i kolorowymi lentylkami, kajmakiem albo dać gotową bitą śmietanę w sprayu lub krem do tortów, widziałam takie w proszku w biedronce.
dwaburekoty
Postów 1922
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiem, że wychowując dziecko, trudno mi będzie uciec od cukru, ale wolałabym zminimalizować jego udział nawet na przyjęciu urodzinowym... Stabilizatory, emulgatory, konserwanty też.
Dziękuję za pomoc.
Chyba zdecyduje się na mascarpone, domową galaretkę i owoce.
audaces fortuna iuvat
Nikt tak nie uczy cierpliwości jak małe dziecko i oczekiwanie na wyniki konkursów.
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka.
Wszystko musi być dobrze schłodzone.
Wszystko razem ubijasz i dodajesz cukru pudru do smaku (jednym wystarczy łyżka, a inni dodadzą kilka łyżek).
Ubijać razem, żeby nie było grudek serka i żeby krem się nie zwarzył. Jak będzie gęsty, to przestań ubijać, bo inaczej masło Ci się zrobi.
Napisz na pw albo tu, jak to się stało, że śmietana odmówiła Ci posłuszeństwa. Z jakiej mleczarni była? ile czasu się chłodziła?
Tu masz dużo przepisów na różne kremy - prostsze i nie tylko. Ale za to jakie smaki....
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/#
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
dwaburekoty
Postów 1922
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
łaciata smietana
Dziękuję za pomysły!!!!
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusiac87
Postów 1798
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rare85
Postów 1557
Data rejestracji 29.05.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tylko nie wkładaj do zamrażalnika bo jak zapomnisz, to też nie ubijesz. Mówię z własnego doświadczenia
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
mandarynka16
Postów 981
Data rejestracji 20.12.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
halliday
Postów 1569
Data rejestracji 25.12.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cześć! 😄 Polecam Ci aplikację goodie, A jeśli skorzystasz z mojego linka otrzymasz bonus - 10 zł cashback. 🤩 Kliknij w link poniżej i zarejestruj się, wybierz sklep, w którym chcesz zrobić zakup, przejdź do niego przez goodie, zrób zakupy jak zawsze i cashback będzie Twój. https://goodie.pl/kody/3YJR65NW
Podziel się swoją opinią. Zarabiaj pieniądze. Wpływaj na treść newsów:
https://account.y...TjNOIzG7sCQQlXgU7PDA
agusiac87
Postów 1798
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zadzwoniłam i jest jednak czynna tylko jeszcze nie zdjęli informacji ze strony.
I całkiem sesownie finansowo - bagaż podręczny 5 zł a wiekszy bagaż 7 zł bez względu na liczbę godzin
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Zupełnie inny krem wyjdzie ze śmietanką 30 a inny z 36%.
Nawet różne partie tej samej 30% mogą dać różny efekt końcowy.
Co do cukru - każdy słodzi wg własnego gustu
Zawsze daję mniej cukru, niż jest w przepisach, bo dla mnie jest za słodko.
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
zielonaszpilka
Postów 3285
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
@gnieszk@
Postów 3663
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja
Zwycięzcy to przegrani, którzy spróbowali o jeden raz więcej
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Kiedyś policzyłam ilość cukru w torcie, jaki był w programie "Bake off - ale ciacho". Do tynków, kremów w środku i ciasta poszło ponad 2,5 KG (!!!) cukru! nie licząc tej w czekoladzie - tort bakeoff
Szklanka cukru pudru - 120 g.
Najwięcej oczywiście do tynku.
Np przepis na ten biszkopt ma aż 3 szklanki cukru! i tylko 3,5 szklanki mąki https://akademiatortu.pl/przepisy/idealny-biszkopt-czekoladowy/
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
zielonaszpilka
Postów 3285
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
dwaburekoty
Postów 1922
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1132
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dwaburekoty
Postów 1922
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż to, zwłaszcza, że zaznaczone bylo w przepisie, żeby gruszki były słodkie... Mocno się dziwie, bo ona pracowała jako pielęgniarka, a jej 6letnie dziecko ląduje co jakiś czas w szpitalu, bo aceton w kosmos podniosło (a mi wprost proporcjonalnie podnosi się ciśnienie)....
W tym roku u mnie na wsi dostatek wszystkiego (oprócz śliwek i ogórków). Mega jestem dumna, bo wielką zamrażarkę mam wypełnioną od podłogi po sufit warzywami, a szafa na przetwory się nie domyka (od przecierów pomidorowych, poprzez paprykę marynowaną, po warzywa naszykowane na królicze pasztety).