WC - rozmowy o wszystkim

pioge7

#6760344 Napisano: 22.01.2021 13:41:58
Korzysta ktoś z irygatora stomatologicznego? Dobre to urządzenie? Zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy to pomoże czy tylko kasa pójdzie do wydania...
0 0

iwona0103

#6760449 Napisano: 22.01.2021 20:01:55
pioge7 napisał(a):

Korzysta ktoś z irygatora stomatologicznego? Dobre to urządzenie? Zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy to pomoże czy tylko kasa pójdzie do wydania...

Moja dentystka bardzo polecała (mówiła, że nie trzeba kupować takiego drogiego, wystarczy mały, z małym zbiorniczkiem na wodę), ale jeszcze nie kupiłam, więc chętnie też poczytam opinie, szczególnie o tym:
https://almamed.p...tor-panasonic-ew1411
1 pioge7 0

margobb

#6760451 Napisano: 22.01.2021 20:16:28
iwona0103 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Moja dentystka bardzo polecała (mówiła, że nie trzeba kupować takiego drogiego, wystarczy mały, z małym zbiorniczkiem na wodę), ale jeszcze nie kupiłam, więc chętnie też poczytam opinie, szczególnie o tym:

Ja używam Oral B Oxy Jet OC20, polecam! emotka
1 pioge7 0

dwaburekoty

#6760506 Napisano: 23.01.2021 13:46:52
reniii napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

joan napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

popieram przedmówców. Po co się zabijać i lamentować, że się nie wygrało jakiejś paczki słodyczy. Sama chemia, cukier, zło. Od miesiąca nie jem mięsa, żadnych słodyczy, nie spożywam cukru, kawy, nabiału, soli, nic przetworzonego. Jem tylko owoce i warzywa plus mielony len. Owoce i warzywa w dowolnej konfiguracji i ilości, bez ograniczeń. Efekt  jest oszałamiający. Schudłem 4 kg, lepsze samopoczucie, skończyły się problemy jelitowe, itd. Na próżno w konkursach szukać wygranych w postaci ekologicznych warzyw czy owoców. Wszędzie atakują nas coca colą, batonami, czekoladami i innymi chemikaliami. Naprawdę nie ma co płakać, że się nie wygrało czekolad. Każdemu wyjdzie to na zdrowie! Ps. Kto jeszcze ma dietę? Jak wrażenia?:)

Miałam podobną dietę "oczyszczającą" w ubiegłym roku, schudłam ok. 7 kg. Jadłam ile chciałam, byle rzeczy dozwolone. Zostało mi z tamtych czasów kilka dobrych nawyków i znalazłam wiele bardzo fajnych produktów, które jemy nadal emotka Najgorsze było stwierdzić, że ten przeklęty cukier jest wszędzie, nawet w bio hummusie czy ulubionym Wawrzyńcu! emotka

Jak planujesz to dalej rozegrać? Masz już jakieś przemyślenia na temat trwałych zmian? Coś zachowasz na stałe?

Tak. Planuje już na stałe nie jeść cukru, słodyczy i przetworzonej żywności. Polecam tez sok z selera naciowego codziennie po przebudzeniu. Myślałem, ze bez mięsa nie wytrzymam, ale mój upór i silna wola wygrywają póki co. Mielone codziennie siemię lniane to dawka zdrowego tłuszczu. Reszta witamin z warzyw i owoców plus jedynie d3 i b12 trzeba suplementowac.

Zdrowe warzywa i owoce w obecnym czasie, to za dużo powiedziane. Wszystko teraz jest tak naszpikowane chemią i od spodu nawozami i z góry opryskami, że nawet nie wiemy co jemy. Może nawet całą tablicę Mendelejewa.

ale bez ŚOR i nawozów tez jesz cała tablicę Mendelejewa emotka . Nawozy to głównie azot, potas, fosfor, rzadziej magnez, siarka, krzem.
Spokojnie, UE wycofuje tyle substancji czynnych, że skończy się lanie glifosatów, za to ceny owoców i warzyw poszybują hen hen wysoko.
0 0

nitka310

#6760522 Napisano: 23.01.2021 15:18:49
Mam pytanie. Czy mogę zgłosić belvite i gellwe( góra i dół, napisy rozmyte) dopiero w domu zauważyłam taki wydruk emotka
0 0

nataliii

#6760576 Napisano: 23.01.2021 20:42:41
joan napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

popieram przedmówców. Po co się zabijać i lamentować, że się nie wygrało jakiejś paczki słodyczy. Sama chemia, cukier, zło. Od miesiąca nie jem mięsa, żadnych słodyczy, nie spożywam cukru, kawy, nabiału, soli, nic przetworzonego. Jem tylko owoce i warzywa plus mielony len. Owoce i warzywa w dowolnej konfiguracji i ilości, bez ograniczeń. Efekt  jest oszałamiający. Schudłem 4 kg, lepsze samopoczucie, skończyły się problemy jelitowe, itd. Na próżno w konkursach szukać wygranych w postaci ekologicznych warzyw czy owoców. Wszędzie atakują nas coca colą, batonami, czekoladami i innymi chemikaliami. Naprawdę nie ma co płakać, że się nie wygrało czekolad. Każdemu wyjdzie to na zdrowie! Ps. Kto jeszcze ma dietę? Jak wrażenia?:)

Ja 10kg w DÓŁ!  9 miesięcy pandemi emotka I czuje się rewelacyjnie emotka Teraz normalnie czasami pozwolę sobie na jakieś szaleństwa dziś np.  zjadłam kinderki (ale jestem szalona"  emotka   Moje wrażenia są takie: Schudnąć jest super ale szkoda mi znajomych które nie schudły- czasami mam wrażenie, że tylko mężczyźni cieszą się moim szczęściem emotka  A koleżanki to albo udają,że nie widzą albo komentują coś w stylu "No gdybym jadła samą sałatę to też bym schudła". I jakiś taki niesmak pozostaję. BO ja się cieszę ale nie chcę kogoś w kompleksy większe wprowadzać. 

lukasz6

#6760586 Napisano: 23.01.2021 23:17:02
nataliii napisał(a):

joan napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

Ja 10kg w DÓŁ!  9 miesięcy pandemi emotka I czuje się rewelacyjnie emotka Teraz normalnie czasami pozwolę sobie na jakieś szaleństwa dziś np.  zjadłam kinderki (ale jestem szalona"  emotka   Moje wrażenia są takie: Schudnąć jest super ale szkoda mi znajomych które nie schudły- czasami mam wrażenie, że tylko mężczyźni cieszą się moim szczęściem emotka  A koleżanki to albo udają,że nie widzą albo komentują coś w stylu "No gdybym jadła samą sałatę to też bym schudła". I jakiś taki niesmak pozostaję. BO ja się cieszę ale nie chcę kogoś w kompleksy większe wprowadzać. 

Gratuluję. Ja myślę, ze w tym trzeba być egoistycznym jednak, a nie zastanawiać się, co ludzie powiedzą. Skoro zazdroszczą, to niech też z czegoś zrezygnują i czegoś sobie odmówią. Ważne by samemu się dobrze czuć. Ci, którzy nam kibicują i dobrze życzą, będą to robić zawsze. A ci, którzy zazdroszczą,
to zawsze będą umniejszać nasze osiągnięcia i odnosić je do swojej sytuacji, znajdując usprawiedliwienie, że im się nie udaje, albo, że to żaden wyczyn i oni też by mogli, ale to, tamto i siamto... 

Agnes

#6760604 Napisano: 24.01.2021 10:58:56
lukasz6 napisał(a):

nataliii napisał(a):

joan napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

Gratuluję. Ja myślę, ze w tym trzeba być egoistycznym jednak, a nie zastanawiać się, co ludzie powiedzą. Skoro zazdroszczą, to niech też z czegoś zrezygnują i czegoś sobie odmówią. Ważne by samemu się dobrze czuć. Ci, którzy nam kibicują i dobrze życzą, będą to robić zawsze. A ci, którzy zazdroszczą,
to zawsze będą umniejszać nasze osiągnięcia i odnosić je do swojej sytuacji, znajdując usprawiedliwienie, że im się nie udaje, albo, że to żaden wyczyn i oni też by mogli, ale to, tamto i siamto... 

wow zazdroszcze
ja od 3 tygodni nie jem slodyczy, ziemniaków i chleba ale z reszty nie potrafię zrezygnowac, piję tylko wodę , herbatki ziolowe , sok grapefruita który sam wyciskam ale kawę kocham ponad zycie więc codziennie rano musi być
mięsa w sumie tez jem mało , prawie nic z porównując z wczesniejszą dietą
0 0

nataszka

#6760610 Napisano: 24.01.2021 11:12:26
margobb napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ja używam Oral B Oxy Jet OC20, polecam! emotka

ja używałam irygatora kilka lat ,teraz od 7 lat używam szczoteczek piksters  i od tej pory nie zrobiła mi się doslownie żadna dziurka w zębie,a miałam te międzyzębowe,od niedoczyszczonych przestrzeni.Dla mnie to odkrycie i hit dla moim zębów i kieszeni emotka

fiona25

#6760626 Napisano: 24.01.2021 13:41:54
nitka310 napisał(a):

Mam pytanie. Czy mogę zgłosić belvite i gellwe( góra i dół, napisy rozmyte) dopiero w domu zauważyłam taki wydruk emotka

Powiem szczerze ,ja bym chyba nie zaryzykowała - no moze Belvitę bo tam jeszcze coś widać , ale gellwe na pewno nie- mała wartość zakupu tego produktu,a gdyby padła wysoka wygrana i nie zostałaby zweryfikowana poprawnie to chyba do końca życia bym sobie tego nie darowała emotka
1 nkba 0

nataliii

#6760658 Napisano: 24.01.2021 17:46:22
fiona25 napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Powiem szczerze ,ja bym chyba nie zaryzykowała - no moze Belvitę bo tam jeszcze coś widać , ale gellwe na pewno nie- mała wartość zakupu tego produktu,a gdyby padła wysoka wygrana i nie zostałaby zweryfikowana poprawnie to chyba do końca życia bym sobie tego nie darowała emotka

Teoretycznie przy wygranej można pójść do sklepu i wyprosić żeby wydrukowali te paragony bo przecież oni mają to w systemach emotka Ale to teoretycznie. Mi ostatnio w biedronce wciągnął paragon ten ich system na kasach samoobsługowych i Pani mi w minutę wydrukowała cały paragon - był na A4 ale tak pięknie wszystko opisane że szok emotka  
1 fiona25 0

inska

#6760778 Napisano: 25.01.2021 11:24:28
zastanawiam się czy wysyłać te same paragony na oba konkursy, ktoś już rozważał to zagadnienie czy to się nie wyklucza?

https://www.e-kon...rusz-po-wygrana.html
https://www.e-kon...warzkopf-auchan.html
0 0

zielonaszpilka

#6760782 Napisano: 25.01.2021 11:35:02
nataliii napisał(a):

fiona25 napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Teoretycznie przy wygranej można pójść do sklepu i wyprosić żeby wydrukowali te paragony bo przecież oni mają to w systemach emotka Ale to teoretycznie. Mi ostatnio w biedronce wciągnął paragon ten ich system na kasach samoobsługowych i Pani mi w minutę wydrukowała cały paragon - był na A4 ale tak pięknie wszystko opisane że szok emotka  

Teoretycznie można. W praktyce, niektóre (a chyba nawet większość) agencje nie uznają takiego duplikatu. Ma być oryginał paragonu i nie ma dyskusji. Warto dobrze przeczytać regulamin albo po prostu napisać wcześniej do agencji co z takim paragonem i czy w razie czego uznają. 
1 joan 0

joan

#6760784 Napisano: 25.01.2021 11:39:45
skipperq napisał(a):

Cześć!
Jeśli poproszę Panią w Dino aby zostawiała mi śmietniczek pełen paragonów do odbioru i późniejszej selekcji i rejestracji to to dobra taktyka? Jestem nowy w tym wszystkim, ale raczej jeśli na paragonie są różne produkty + ten promocyjny to to i tak przejdzie na stronie? Prawda?

Najlepiej to ją poproś o rękę.
A tak na poważnie: miej honor! Prawdziwy konkursowicz o nic nie prosi - paragony samodzielnie wygrzebuje z hasioka w ramach konko-skippów. 
Aj te profesory, co na forach studentów udają... 

prosiaczek

#6760799 Napisano: 25.01.2021 12:20:51
joan napisał(a):

skipperq napisał(a):

Cześć!
Jeśli poproszę Panią w Dino aby zostawiała mi śmietniczek pełen paragonów do odbioru i późniejszej selekcji i rejestracji to to dobra taktyka? Jestem nowy w tym wszystkim, ale raczej jeśli na paragonie są różne produkty + ten promocyjny to to i tak przejdzie na stronie? Prawda?

A tak na poważnie: miej honor! Prawdziwy konkursowicz o nic nie prosi - paragony samodzielnie wygrzebuje z hasioka w ramach konko-skippów. 

Prawilny konkursowicz po prostu zakłada sobie sklep. Może być Dino, tam jest sporo konków ostatnio...

zielonaszpilka

#6760883 Napisano: 25.01.2021 16:40:02
prosiaczek napisał(a):

joan napisał(a):

skipperq napisał(a):

Cześć!

Prawilny konkursowicz po prostu zakłada sobie sklep. Może być Dino, tam jest sporo konków ostatnio...

U takiego prawilnego przynajmniej produkty byłyby dobrze opisane na paragonie, bo te w dino przeważnie wołają o pomstę do nieba emotka

FBbeata7

#6760898 Napisano: 25.01.2021 17:57:30
zielonaszpilka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

joan napisał(a):

skipperq napisał(a):

Cześć!

U takiego prawilnego przynajmniej produkty byłyby dobrze opisane na paragonie, bo te w dino przeważnie wołają o pomstę do nieba emotka

U nas w osiedlowym sklepie do kubłów wyrzucają- można sie zakraść nocą i zwinąć cały worek paragonów, tylko przebieranie tego nie za bardzo się opłaca, już zrobiłam dawno temu takowy eksperyment : z całego worka ok. 30 litrowego na śmieci, znalazłam 2-3 paragony.Łatwiej niestety kupić niż niszczyć sobie kręgosłup szyjny oraz oczy, oraz , być może, ściągając w dobie epidemii zakażenie do domu.Metody nie polecam.Choć, gdy w Pani z Dino zakochasz się platonicznie i o paragony poprosisz ślicznie, to może wspólnymi siłami coś wygracie i nagrodę otrzymacie.Trzymam kciuki za przyszły  wyjątkowy fart.

sks900

#6760956 Napisano: 26.01.2021 00:12:01
Kraków: Wyrzuciła prawie 260 tysięcy złotych do KOSZA NA ŚMIECI!

Spektakularne oszustwo
21 stycznia w Krakowie doszło do nietypowego wydarzenia. Starsza kobieta wyrzuciła wszystkie swoje oszczędności do kosza na śmieci. Brzmi to niewiarygodnie, jednak sytuacja ta wydarzyła się naprawdę. Sprawa ta jest wynikiem skrupulatnie zaplanowanej akcji.

W zeszły czwartek, 21 stycznia, doszło do absurdalnej sytuacji. 76-letnia kobieta otrzymała telefon od tajemniczego mężczyzny. Przedstawił się on jako „policjant, Krzysztof Janicki z Centralnego Biura Śledczego Policji”. Poinformował kobietę, iż już wkrótce zostanie okradziona, a policja planuje zorganizować nalot, aby zatrzymać oszusta na gorącym uczynku.

Wszystko to oczywiście było nieprawdą, a rzekomy policjant zapewnił, że służby zabezpieczą jej oszczędności. Ponadto poinstruował kobietę, gdzie dokładnie ma pozostawić pieniądze. 76-latka zgodnie z poleceniem spakowała wszystkie swoje pieniądze do plastikowej reklamówki i wyrzuciła je do śmieci, czyli tam, gdzie prosił „policjant”. Suma wyrzuconych pieniędzy to aż 230 tysięcy złotych.

To niestety nie koniec. Oszuści postanowili wykorzystać kobietę jeszcze dwukrotnie poprosili o dodatkowe wypłaty pieniędzy z bankomatu. Staruszka wypłaciła najpierw 20 tysięcy złotych, a niedługo później kolejne 9 tysięcy zł. W sumie starsza kobieta wyrzuciła więc do kosza na śmieci prawie 260 000 PLN.

https://www.googl...j1.html%3fformat=amp
1 brucee 0

ma27pro

#6760962 Napisano: 26.01.2021 07:34:44
Czy ktoś może mi pomóc jak wygrac pinietę z Kinder, już wysłałam kilka zgłoszeń i to całkiem dobrych według mnie i nic. proszę o rady
0 0

fiona25

#6760965 Napisano: 26.01.2021 08:08:48
ma27pro napisał(a):

Czy ktoś może mi pomóc jak wygrac pinietę z Kinder, już wysłałam kilka zgłoszeń i to całkiem dobrych według mnie i nic. proszę o rady

Skromnym zdaniem większości jakość zgłoszenia nie ma nic do rzeczy - wybierają losowo, samo to,jak szybko przegladają zgłoszenia za poprzedni dzień daje nam wskazówki jak mało liczy się kreatywność w tym przypadku.To po prostu loteria - albo się wstrzelisz albo nie ... no chyba,ze wśród piniatowych wyjadaczy jest ktoś , kto sposób na to ma - ale to na pewno nie ja - ja odpuściłam po 5 próbie  emotka