Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: jaspeer
wkurza mnie, że bez publicznego prania brudów nie dało się sprawy interesów między andzią2005, a mną doprowadzić do końca... aczkolwiek wreszcie, po długim czekaniu, sprawa wreszcie jest załatwiona...
Gość: bobo
pozwole sobie jeszcze raz napisać ...
to już chyba lekka przesada z wpisami o głosy. Gdzie tylko wejdę, to widzę prośby o głosy. Dziwne jest to, że piszą to osoby nie nowe.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mnie te wpisy o głosy tak nie drażnią, tak samo, że w kilku tematach zrobił się bazarek (w sensie: sprzedam coś)...
a co do tematu, strasznie wkurza mnie to, że okropnie się wkopaliśmy z mężem i stracimy mnóstwo pieniędzy
i nikt nie potrafi pomóc (albo nie trafiliśmy jeszcze na osobę, która potrafi..)
Gość: ineska
Gość: wsciekly
to napisz konkretnie w czym rzecz - może znajdzie się na forum ktoś, kto spotkał się z podobną sytuacją i może coś podpowiedzieć
tak ciężko jest coś doradzać, a rozpisywanie się na PW nie ma sensu, bo nigdy nie wiesz kto w czym jest mocny
i nie wstydź się prosić o rade, bo każdy z nas może być kiedyś w jakiejś podbramkowej sytuacji
Gość: bobo
a wiesz mnie to
Po miesiącu bycia na forum wpisałam cos na rossnecie i od razu KARNIAK. Na wielu stronach od kilku dni wpisy, albo zaklikaj, zaklikane albo sprzedam.
Jezeli nie wolno takich postów dodawać , to chyba wszystkich to powinno dotyczyć - a może jestem w błędzie? może tylko nowych ludzi ?
Gość: kambria
wymienię-wymienię coś tam na głosy, albo nawet bez wymiany,
szukam-szukam kogoś kto na mnie zagłosuje,
itp, itd, teraz nawet w wątku konkursy z duża ilością nagród ktoś prosi o GŁOSIKI, nienawidzę słowa głosiki!!!!!
co to za jakieś głupie zdrobnienia!
czy nie można jak sie jest nowym na forum poczytać sobie troszkę o zasadach tutaj panujących??????
nie wiem jak inni ale ja nigdy takim żebrakom nie klikam!
są od tego odpowiednie watki i tam sobie idę jak chcę komuś zagłosować,
Precz z klikaniowym spamem!!!!
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Gość: ewachem
w dzisiejszym swiecie tak wlasnie niestety jest, ja bym skorzystala z pomocy mamy, zawsze to stabilniejsza, spokojniejsza praca. Odrzuc wyrzuty sumienia-a w nowej pracy spokojnie sobie poradzisz. Lepiej przeciez zebys miala spokojniejsza prace i byla szczesliwsza i miala wiecej czasu na konki anizeli przychodzila do domu wkurzona (i wkurzala wszyskich wkolo swoimi problemami zawodowymi) i wowczas na pewno nie bedziesz miala ochoty na nic. Pomysl, ze jesli Ty nie skorzystasz z pomocy, to osoba ktora prace dostanie moze akurat tez by te prace dostala po znajomosci. Ja sie swego czasu wyzbylam ambicji, ze sobie zawsze poradze i jak widze, ze sytuacja w jakiejs dzidzinie jest nieciekawa a wiem, ze moge liczyc na czyjas pomoc to z niej korzystam. W dzisiejszym swiecie jak nie ty to ktos inny dostanie cos po protekcji.
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z jednej strony mysle podobnie , a z 2 wciaz sie wzbraniam, szczegolnie od strony zawodowej i swoich umiejetnosci, gdyz 3 lata w ogole niemal nie miałam stycznosci z zawodem. W dziedzinie nowej pracy zawodowo niewiele działałam ( chodz oni strikte nie potrzebuja projektanta tak do konca), owszem mysle ze jak przysiade to w którkim czasie nadrobie braki, ale na chwile obecna czuje tu niepewnosc, moze sie okazac ze któras z osób z rozmowy kwalifikacyjnej np swietnie tu sie sprawdziłaby, wiadomo ze dla pracodawcy byłoby tak lepiej. Nowa praca, nowe mozliwosci zawodowe, jak wspomniałam wieksze pieniazki, i socjale.
joan
Postów 18736
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Dla mnie fajna atmosfera w pracy to podstawa. Niestety, większość moich krewnych i znajomych ma kiepską pracę, co odbija się na ich zdrowiu psychicznym i fizycznym. Jeśli masz okazję zatrudnić się w fajnym miejscu - działaj! Najgorsza opcja, to gnić przez wiele lat w d.piatej firmie...
PS: Wszystkiego się możesz nauczyć, a Twoja mama nie jest wszechmocna, nie trzęsie całą ZG i nie trzyma za jaja dyrektora zakładu, więc sprawa jest ok. Warto spróbować
Gość: pola731
nie wahaj się ani minuty - jeśli mama może Ci pomóc - próbuj - jeżeli pozostali kandydaci byli zdecydowanie lepsi od Ciebie to myślę ,że mama usłyszy ,że decyzja zapadła i kogoś już przyjęli na to miejsce
Gość: arta
Ale jeśli chodzi o Twoje potencjalne braki w zawodzie, to chyba każdy tak ma, że w nowej pracy czuje, że niewiele potrafi. Nowy zespół, nowe wymagania, ba... nawet nowe programy i przede wszystkim oczekiwania.
Jeśli nie spróbujesz, nic nie dostaniesz, a i tak nikt nie powiedział, że ta osoba Ci pracę załatwi...
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ps. oczywiście ja rozumiem, że można prosić, ale jeszcze 5s nie minęło jak się pojawiłam na FB, a już 3 osoby ;|
Gość: ewachem
a ja tam wiem, ze nawet jak ktos jest teroetycznie obkuty i swietnie wyszkolony to w kazdej pracy musi sie uczyc tej swojej nowej pracy od poczatku. Ja jestem specjalista w okreslonej, waskiej dosc dziedzinie i jak przychodzi jakis nowy sprzet, aparat do obslugi to...musze wszystkiego uczyc sie od nowa, programowania, obslugi...czesto nie na podstawie instrukcji obslugi tylko na wlasnych bledach meotda prob i bledow. Wyksztalcenie nie daje doswiadczenia, wiec nie martw sie a na pewno sobie poradzisz. Na poczatku nowej pracy kazdy uczy sie...a potem juz jest lzej. Naprawde.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no niby tak, ale wiem jak sie czuja niekiedy osoby , które musza cos załatwic dla kogos(...) a niekocznie tego chca, ja mam głupi charater mysle o wszytskim innym tylko nie o sobie. Tylko ta osoba nie jest jakas przyjaciołka mamy z która ma czesty kontakt, zdarzyło sie ze cos załatwaiły razem, cos mama dla tej firmy robiła, a ja nie jest em w ogole z tym faktem utozsamiana. Cały czas mam wrazenie ze moze najgorzej wypadłam na tej rozmowie, a teraz zprotekcji miałabym tam tafic. Poza tym nie wiem czy taka opcja np by mi nie zaszkodziła. I jeszcze jedna kwestia ta firma wspołpracuje z moja obecna w której sa lekkie kwasy ( chcieli podpytac o mnie mojego szefa prosilam zeby tego nie czyniono, z racji gdybym miała pracy nie dostac i pozostac do momentu znalezienia nowej pracy w obecnej)
ciasssteczko
Postów 1384
Data rejestracji 31.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
wejdź w okienku czatu na górze w Opcje -> Przejdź do trybu offline, nie będzie dokuczać
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję
Gość: agasiam
Nie jestem zwolennikiem pracy po znajomości, ale rozumiem że czasem sytuacja może nas do tego zmusić. Decyzja zawsze zależy od danej osoby. Jedno co mogę poradzić to zachowanie dyskrecji zarówno przez mamę jak i osobę która zostanie poproszona. Niestety znam przypadek w którym znajoma pochwaliła się że dostała pracę bo dowiedziała się o niej od kogoś znajomego. Ktoś nie był tym faktem zachwycony i umilił jej życie przez następne pół roku. W chwili obecnej ma łatkę po znajomości, wszystko musi robić na 110% bo w pracy nie ma co liczyć na wyrozumiałość. Zatem wszystko zależy od zakładu pracy i atmosfery tam panującej.