Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: gosia1970
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie było podobnie... chyba za 5 razem się udało...
Gość: moonfairy
w sumie to ja moge cały elaborat napisac co mnie wkurza, wkurza mnie ze facet sie nie odzywa od 2 dni, wkurza mnie mama, wkurza mnie pies bo szczeka, wkurza mnie przyjaciołka bo sie z facetem umowic nie moze i mi marudzi, wkurza mnie net bo sie tnie... a najbardziej aa dobra nie wazne... tylko sie nakrecam... uhhh dobrze dac upust emocjom, pozdrawiam wszystkich wkurzonych
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I piszą, że wielu organizatorów konkursu nie zna się na tym i potrącają 10 % od całej kwoty.
A ja już też kilka razy płaciłam od całej kwoty
Gość: sopran
Serio? Kurcze, a w poniedziałek wpłacałam 104zł za netbooka, którego wartość to ok 1000zł
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej.
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też nigdy nie wiedziałam...
Jakaś kobieta zadała pytanie w gazecie czy musi płacić podatek i prawnik jej odpowiedział.
Pod odpowiedzią widnieje:
DzU z 2000 r., nr 14, poz. 176, ze zm.
Więc raczej to prawda...
Gość: cb656Old
Gość: cb656Old
Art. 30.
1. Od uzyskanych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej dochodów (przychodów)pobiera się zryczałtowany podatek dochodowy z tytułu wygranych w konkursach, grach i zakładach wzajemnych lub nagród związanych ze sprzedażą premiową - w wysokości 10% wygranej lub nagrody z zastrzeżeniem art. 21 ust. 1 pkt 68 ==>> (68 wartość wygranych w konkursach i grach organizowanych i emitowanych ogłaszanych przez środki masowego przekazu (prasa, radio i telewizja) oraz konkursach z dziedziny nauki, kultury, sztuki, dziennikarstwa i sportu,
a także nagród związanych ze sprzedażą premiową - jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych lub nagród nie przekracza kwoty 760 zł (...)
7. Jeżeli przedmiotem:
1) wygranych (nagród), o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 (...)nie są pieniądze, podatnik jest obowiązany wpłacić płatnikowi kwotę zaliczki
lub należnego zryczałtowanego podatku przed udostępnieniem wygranej (nagrody) lub świadczenia.
Gdy wartość wygranej przekroczy wskazaną w ustawie kwotę, wówczas cała nagroda podlega 10-proc. podatkowi zryczałtowanemu.
Poczytajcie sobie Ustawę, a nie Gazety....
dobrze prawi ustawa pewniejsza, w gazetce siedza babeczki i pisza co chca... czasami te teksty obok prawnikow wcale nie lezały
Gość: sopran
No to rzeczywiście. Szczerze mówiąc nie interesowałam się tym od strony prawnej, więc nie mam pojęcia jak to rzeczywiście wygląda. Ale dobrze wiedzieć, że nie zostałam naciągnięta, a w gazetach wypisują bzdury
Gość: marielu
is77
Postów 2038
Data rejestracji 17.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
konwaliowa
Postów 343
Data rejestracji 29.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: chochliczka
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
DzU z 2000 r., nr 14, poz. 176, ze zm.
Na oparciu tego została napisana ta odpowiedź.
ismena
Postów 577
Data rejestracji 12.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapraszam do lektury
http://www.abc.co...wis/du/2000/0176.htm