Wkurza mnie...

efelinkaaa

#4507547 Napisano: 05.07.2011 01:59:01
Intrum Justitia.. wyczytałam, ze mają powiązanie z Allegro.. Spóźniłam się tydzień z wpłatą, ale chyba by nie pisali od razu? emotka To było ze 2 m-ce temu i już dawno jest uregulowane z nawiązką.. hehe, na razie ich olewam w takim razie emotka

dolly: przez 9 lat nie było żadnego odzewu o bilet..
0 0

Gość: wsciekly

#4507549 Napisano: 05.07.2011 01:59:11
efelinkaaa napisał(a):

Gnębi mnie windykacja, ale nie wiem za co.. wysyłają mi maile pisząc szanowny panie prosimy o kontakt... Wkurza mnie już ten spam, nie wiem o co im chodzi.. Z pobieraczka nie korzystałam nigdy, allegro opłacam regularnie, jedynie na koncie mam niezapłacony mandat za bilet w wieku 17 lat (nawet nie przysyłali nic od 9 lat...! Żadnych upomnień, wezwań).. Nie wiem o co chodzi, ale zaczyna mnie to irytować.. Dziwne, że piszą na maila..? Tylko w ten sposób się kontaktują, heh.. olać ich? (jeszcze nic im nigdy nie odpisałam)

olej sprawę - firmy windykacyjne działają w oparciu o działalność gospodarczą
w takim przypadku zobowiązania przedawniają się po 3 latach (przy zobowiązaniach telekomunikacyjnych już po 2 latach)

dopiero wyrok sądowy przedłuża możliwość egzekwowania takiego zobowiązania na 10 lat

ale tego zazwyczaj nie posiadają windykatorzy i bazują na naiwności ludzkiej
założenie jest takie, że ktoś się wystraszy i będzie płacić

kontaktują się z Tobą na maila, bo zapewne ktoś podał nieprawdziwe dane, brak telefonu i właśnie Twój adres mailowy do korespondencji (może przypadkiem, może celowo...)

czy w mailu nie podają tytułu zobowiązania - mandat, zaległości telekomunikacyjne, itd. itp. ?
o dużą kwotę chodzi ?
0 0

#4507562 Napisano: 05.07.2011 02:00:43
efelinkaaa napisał(a):

Intrum Justitia.. wyczytałam, ze mają powiązanie z Allegro.. Spóźniłam się tydzień z wpłatą, ale chyba by nie pisali od razu? emotka To było ze 2 m-ce temu i już dawno jest uregulowane z nawiązką.. hehe, na razie ich olewam w takim razie emotka

a nie byłaś przypadkiem konsultantką jakiejś firmy kosmetycznej ?
0 0

efelinkaaa

#4507591 Napisano: 05.07.2011 02:05:11
wsciekly napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

w życiu! Nigdy nie byłam konsultantką emotka

W mailu nie jest podane nic konkretnego:

PROSIMY O PILNY KONTAKT

Szanowny Panie,

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o kontakt z firmą Intrum Justitia Sp. Z o.o. pod numerem telefonu ..... podając w rozmowie numer sprawy wskazany w ramce powyżej.

W przypadku braku możliwości kontaktu z Pana strony prosimy o podanie swojego numeru kontaktowego pod adresem mailowym: ..... podając w tytule numer sprawy.
Postaramy się zadzwonić najszybciej jak to możliwe.

Sprawa pilna!

No i numer sprawy.. to wszystko, nic więcej. Nawet nie wiem o co chodzi emotka
0 0

dolly

#4507792 Napisano: 05.07.2011 02:32:19
efelinkaaa napisał(a):

wsciekly napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

w życiu! Nigdy nie byłam konsultantką emotka

W mailu nie jest podane nic konkretnego:

PROSIMY O PILNY KONTAKT

Szanowny Panie,

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o kontakt z firmą Intrum Justitia Sp. Z o.o. pod numerem telefonu ..... podając w rozmowie numer sprawy wskazany w ramce powyżej.

W przypadku braku możliwości kontaktu z Pana strony prosimy o podanie swojego numeru kontaktowego pod adresem mailowym: ..... podając w tytule numer sprawy.
Postaramy się zadzwonić najszybciej jak to możliwe.

Sprawa pilna!

No i numer sprawy.. to wszystko, nic więcej. Nawet nie wiem o co chodzi emotka

powiem szczerze, ja to się dziwię trochę, że Cię ciekawość nie zżera. Ja bym od razu zadzwoniła jak podaja numer i wiedziałabym o co chodzi i od razu wyjaśniła pomyłkę

a wkurza mnie, że sami nie napisali o co chodzi, no ale może to poufne
0 0

Gość: swibek

#4507913 Napisano: 05.07.2011 02:47:20
efelinkaaa.. ja bym to olała.. emotka jeśli by to była naprawdę ważna sprawa to by wysłali listem poleconym albo i za potwierdzeniem odbioru a ni emailem.. maila dziś masz a jutro możesz konto skasować.. ja myslę, że szukają naiwnych do podania danych.. żeby zebrać i dalej truć.. emotka i jeszcze piszą szanowny PANIE a to chyba też sami nie wiedzą do kogo piszą.. skoro sprawa dotyczy czegoś to powinni napisać PANI XYZ a tak to se mogą gwizdać! emotka jak masz opcję na poczcie odbicia maila jako spam to im odeslij.. emotka za każdym razem poprostu odsyłaj go spowortem emotka
0 0

joan

#4508042 Napisano: 05.07.2011 03:13:25
swibek napisał(a):

efelinkaaa.. ja bym to olała.. emotka jeśli by to była naprawdę ważna sprawa to by wysłali listem poleconym albo i za potwierdzeniem odbioru a ni emailem.. maila dziś masz a jutro możesz konto skasować.. ja myslę, że szukają naiwnych do podania danych.. żeby zebrać i dalej truć.. emotka i jeszcze piszą szanowny PANIE a to chyba też sami nie wiedzą do kogo piszą.. skoro sprawa dotyczy czegoś to powinni napisać PANI XYZ a tak to se mogą gwizdać! emotka jak masz opcję na poczcie odbicia maila jako spam to im odeslij.. emotka za każdym razem poprostu odsyłaj go spowortem emotka

O właśnie! A na podany przez nich numer nie dzwoń - może to być zakamuflowana linia premium emotka
0 0

efelinkaaa

#4508052 Napisano: 05.07.2011 03:15:27
joan napisał(a):

swibek napisał(a):

O właśnie! A na podany przez nich numer nie dzwoń - może to być zakamuflowana linia premium emotka

ja raczej nie będę do nich dzwoniła.. nie chcę, żeby mieli mój numer, bo wtedy dopiero zacznie się gnębienie emotka Poczekam na rozwój sytuacji..

Dzięki wszystkim za odpowiedzi emotka
0 0

joan

#4508098 Napisano: 05.07.2011 03:22:47
efelinkaaa napisał(a):

ja raczej nie będę do nich dzwoniła.. nie chcę, żeby mieli mój numer, bo wtedy dopiero zacznie się gnębienie emotka Poczekam na rozwój sytuacji..

Dzięki wszystkim za odpowiedzi emotka

To chyba w ogóle jest tak, że dopóki się do nich nie odezwiesz, ich próba kontaktu z Tobą nosi status nieskutecznej...
0 0

ciasssteczko

#4508102 Napisano: 05.07.2011 03:23:12
Wkurza mnie, naprawdę głęboko wkurza, obserwowanie bezczelnych plagiatorów emotka Dziś stwierdzenie, że jak nie ma się zdjęcia do konkursu to chyba jasne, że się bierze z internetu mnie dobiło emotka
0 0

joan

#4508119 Napisano: 05.07.2011 03:26:05
ciasssteczko napisał(a):

Wkurza mnie, naprawdę głęboko wkurza, obserwowanie bezczelnych plagiatorów emotka Dziś stwierdzenie, że jak nie ma się zdjęcia do konkursu to chyba jasne, że się bierze z internetu mnie dobiło emotka

Co za tupet! emotka
0 0

Gość: annish

#4508207 Napisano: 05.07.2011 03:45:30
nie tyle mnie wkurza, co chciałam się wyżalić...rok temu wygralam bony wycieczkowe na 5tyś zl. Postanowilam je wykorzystać na realizację marzenia rodziców - wycieczkę do Rzymu. Właściwie od poczatku nagrodą w konkursie była własnie taka wycieczka ale pani z agencji zaproponowała wysłanie mi bonów, które będę mogła wykorzystać w wybranym przez nas terminie i miejscu. Pech chciał, że vouchery były z Orbisu...juz w maju po zarezerwowaniu rodzicom wycieczki okazalo sie że są jakies problemy, nie ma chetnych i tydzien przed została odwołana. Cale tygodnie przygotowan, szczescia i emocji - nie umialam ich tak zostawić i na szybkiego znalazłam miejsca na dokladnie ten sam termin (oboje juz pozalatwiali sobie urlopy) i płacąc z wlasnej kieszeni kilka tys udalo mi się ich wysłać na wycieczkę zycia. Ja i tak musialam kupic sobie bilety lotnicze na kilka wyjazdów wiec uznalam, ze po prostu wykorzystam vouchery, mialam czas na realizacje do konca roku (wygralam w kwietniu). Jak przyszlo do rezerwacji to Orbis wziął i ogłosił upadłość. Zostałam z minusowym kontem a na odszkodowanie z ubezpieczyciela Orbisu nie bardzo licze.
Podsumowując: w razie wygranych bonów wycieczkowych nie radze zwlekać z realizacją emotka emotka
0 0

Gość: annish

#4508215 Napisano: 05.07.2011 03:49:21
na szybkiego znalazłam miejsca na dokladnie ten sam termin... ale w innym biurze ma się rozumieć
0 0

Gość: kubas1234

#4508250 Napisano: 05.07.2011 03:57:43
Wkurza mnie, że nic mi się nie chce emotka
0 0

Gość: plocia

#4508259 Napisano: 05.07.2011 03:59:37
a mnie wkurzya NIVEA ..... wrrrr kosmetyki do testowania, dziś mi raczyli odpisać że jednak nie ma mnie na liście i kosmetyku nie otrzymam. emotka
ja pierpapier... tyle dni siedziałam i polowałam w końcu się udało, link potwierdzony a teraz się okazuje że cenzura..... i jak wiem nie tylko mnie tak w h... zrobiono, bo keiti też z nimi się wykłócała i parę os. na FB także.....
niech se te kosmetyki w d... wsadzą a na pocieszenie w @ mi napisali że znów organizują nowy konkurs i bym w nim wzięła udział.... emotka jasne, i znów będzie że wygrałam a potem znów jakieś ćmaju baju.... emotka emotka emotka emotka
0 0

#4508266 Napisano: 05.07.2011 04:02:46
plocia napisał(a):

a mnie wkurzya NIVEA ..... wrrrr kosmetyki do testowania, dziś mi raczyli odpisać że jednak nie ma mnie na liście i kosmetyku nie otrzymam. emotka
ja pierpapier... tyle dni siedziałam i polowałam w końcu się udało, link potwierdzony a teraz się okazuje że cenzura..... i jak wiem nie tylko mnie tak w h... zrobiono, bo keiti też z nimi się wykłócała i parę os. na FB także.....
niech se te kosmetyki w d... wsadzą a na pocieszenie w @ mi napisali że znów organizują nowy konkurs i bym w nim wzięła udział.... emotka jasne, i znów będzie że wygrałam a potem znów jakieś ćmaju baju.... emotka emotka emotka emotka

bo lwia część tych kosmetyków należy się agencji emotka
0 0

fryteczka

#4508274 Napisano: 05.07.2011 04:05:14
najlepsze,ze ja tez nie dostane , mama tez - zle lub zbyt późno kliknelysmy na link... wygralam z 50 kosmetykow dla forumowiczow,sama nie dostane .. [przykro mi sie zrobilo
0 0

madzia34

#4508276 Napisano: 05.07.2011 04:05:58
plocia napisał(a):

mam to samo ja i mama:(
0 0

#4508278 Napisano: 05.07.2011 04:06:29
fryteczka napisał(a):

najlepsze,ze ja tez nie dostane , mama tez - zle lub zbyt późno kliknelysmy na link... wygralam z 50 kosmetykow dla forumowiczow,sama nie dostane .. [przykro mi sie zrobilo

jak nie zmieniałaś IP, to tak Cię uziemili emotka
0 0

Gość: plocia

#4508341 Napisano: 05.07.2011 04:21:16
wsciekly napisał(a):

fryteczka napisał(a):

jak nie zmieniałaś IP, to tak Cię uziemili emotka

jakie IP wygrałam sobie, wygrałam mamie w 3 etapie a kosmetyk ma juz z 2 tyg. u siebie w domu, wygrałam koleżance w pracy - też ma krem do rąk już z tydzień w domu.....

takie ściemnianie, mydlenie oczu nowym konkursem - i pewnie i tam niby wygram a potem się okaże że jednak nie emotka
0 0