Wkurza mnie...

Gość: pola731

#4524071 Napisano: 11.07.2011 10:46:05
l-i-p-t-o-n
0 0

ziolko

#4524072 Napisano: 11.07.2011 10:46:47
wera napisał(a):

Nasz pi*** pogoda emotka albo deszcz pada a jak nie to upał 30 stopniowy.Ja chce 22 stopnie i chłodny wiaterek emotka

oo... witaj w klubie emotka

dla mnie też taka pogoda byłaby wymarzona emotka i jeszcze nad morzem....

echh...
wkurza mnie, że niestety teraz nie pojadę emotka
0 0

anialistopad

#4524075 Napisano: 11.07.2011 10:48:22
a mnie dziś wkurza wszystko i to dosłownie porąbany dzień jakiś dzisiaj jest emotka emotka emotka boli mnie głowa i mam dość dzisiejszego dnia
0 0

Gość: vivi-mi

#4525204 Napisano: 11.07.2011 04:53:09
Wkurzają mnie tzw. matki polki. Wychodziłam ze sklepu kiedy takie złote dziecko zaczęło w samochodziku wyć głośniej niż karetka. Kasjerka zwróciła mu uwagę, to po chwili podleciała mamusia z tekstem, że jak się sklepowym nie podoba to niech zdemontują zabawkę, bo przecież to niemiłosierne wycie to zabawa. Kiedy uprzejmie powiedziałam tej pani, że widocznie nie potrafi wychować dziecka i powinna się wstydzić, usłyszałam, że ty widocznie nie masz dzieci. Oczywiście pani w typie a la Michael Jackson czyli dłużej stylizuje włosy niż zajmuje się dzieckiem, a i tak wygląda jak potwór. I rośnie jej synuś, który potem w ramach zabaw będzie niszczył i bił, bo przecież taki kochany i cudowny i to niemożliwe. A wkurza mnie to tym bardziej, że coraz częściej widzę i słyszę o efektach takiego bezstresowego wychowania. A pani powybijałaby wszystkich klientów, bo przecież zapłaciła za zabawkę, więc jej dziecko ma prawo wszystkim umilić pobyt w sklepie.
0 0

Gość: kamisiek

#4525229 Napisano: 11.07.2011 05:02:09
hmmmmm więc chyba jestem taką zołzowatą matką polką... i co to znaczy wyć głośniej niż karetka?
mam 2 maluchów ....5 i 3 latka i potrafią głośno płakać, marudzić i zdarza im się być niegrzecznym...jak to dzieciom.....skoro zabawka była w sklepie...no cóż trzeba się liczyć z takim dziecięcym zachowaniem......a jeśli ktoś zwróciłby mi uwagę że nie umiem dzieci wychować i się wstydzić.....no cóż moja droga.....po takim jednym zachowaniu małego człowieczka .....wstyd o tym pisać......
wkurza mnie post ....vivi-mi ..... krótko mówiąc...
0 0

Gość: sarsaparilla

#4525270 Napisano: 11.07.2011 05:18:35
Kamisiek nie wiem na co stać twoje dzieci:D ale mnie rozstroiły dziś w CH dwie panie, które robiły zakupy w hipermarkecie.

Otóż w wózkach siedziały 2 na oko 2,5 letnie dziewczynki, które z nudów urządziły sobie zabawę w to, kto się głośniej będzie wydzierał. Darły się te dzieci jak głupie a mamusie zadowolone, że laski mają zajęcie, prowadziły ożywioną konwersację. Kiedy zwróciłam im uwagę, powiedziały kilka cierpkich słów o tym, że to tylko dzieci i że się bawią, co mi to przeszkadza.

Przeszkadzało, nawet córa lat 4 zatykała uszy i mówiła o tym, jakie te małe są niegrzeczne.
0 0

cudaczek121

#4525275 Napisano: 11.07.2011 05:19:58
maria1980 napisał(a):

Rossmann w moim mieście-jadę na wczasy i prawdopodobnie nie zmieszczę się w czasie odbioru jednej z nagród(choć miały być od 8.07),na moją prośbę by nagrodę odebrała inna osoba ,kierowniczka się naburmuszyła i zaczęła wyjeżdżać z tekstami ,że odbiór jedynie osobisty.I jak nie odbiorę to przepadnie!Bezsensu emotka emotka emotka emotka

Wkurzyli mnie w Cinema city,bo siostra poszła odebrać za mnie dvd Auta za rejestrację w serwisie i jej nie wydali,pomimo że napisałam jej upoważnienie do odbioru emotka Niby babka nakleiła karteczkę i będę mogła odebrać nawet po 20 lipca jak wrócę-mam nadzieję,że tak rzeczywiście będzie,bo mi zależy na tej bajce dla Siostrzeńca.
0 0

Gość: plocia

#4525313 Napisano: 11.07.2011 05:35:26
wkurza mnie ludzka chciwośćemotka , ten statek Bułgaria co zatonął z tymi dzieciaczkami emotka statek tylu letni, nie sprawy, a miał ponad 100 os. na pokładzie i do tego jeszcze kilkoro gapowiczów, ludzka chciwość nie zna granic, byle zarobić nie bacząc na okoliczności emotka emotka emotka żal mi tych bezsilnych małych dzieciaczków co zostały pod pokładem .... aż się popłakałam emotka emotka
0 0

leona

#4525320 Napisano: 11.07.2011 05:38:08
Moi drodzy - co do dzieci to niektórym się wydaje, że wszystko może załatwić tzw. dobre wychowanie. Ci co tak sądzą bardzo się mylą. Każde dziecko rodzi się z pewnym potencjałem i charakterem - to nie jest tak, że je kształtują rodzice i otoczenie jak plastelinę. Jeśli komuś się trafi grzeczne z natury dziecko to naprawę nie musi się bardzo wysilać, żeby je dobrze wychować. Ci którym trafi się żywczyk lub poprzeczniaczek raczej nie okiełznają bestii, choćby stanęli na rzęsach. Chyba, że zrobią to dokładnie wbrew ostatnio promowanym akcjom: Kocham nie biję i Kocham nie krzyczę. Więcej o tym u Tracy Hogg.
0 0

#4525334 Napisano: 11.07.2011 05:43:25
Leona moja też czasem zachowuje się niefajnie, ale nie powiesz mi, że to normalne by dzieci wydzierały się jak opętane a mamy nie reagowały na takie zachowanie bo miały spokój. Naprawdę uważasz, że to jest normalne? Bo kiedy Majka głupieje to ją ustawiam a kiedy się nie słucha, po prostu zabieram z placu zabaw i kropka. I wkurzają mnie rodzice, którzy pozwalają swoim młodym na wszystko. Na tym kończę, bo to dyskusja nie na temat:).
0 0

efelinkaaa

#4525337 Napisano: 11.07.2011 05:43:59
kamisiek napisał(a):

hmmmmm więc chyba jestem taką zołzowatą matką polką... i co to znaczy wyć głośniej niż karetka?
mam 2 maluchów ....5 i 3 latka i potrafią głośno płakać, marudzić i zdarza im się być niegrzecznym...jak to dzieciom.....skoro zabawka była w sklepie...no cóż trzeba się liczyć z takim dziecięcym zachowaniem......a jeśli ktoś zwróciłby mi uwagę że nie umiem dzieci wychować i się wstydzić.....no cóż moja droga.....po takim jednym zachowaniu małego człowieczka .....wstyd o tym pisać......
wkurza mnie post ....vivi-mi ..... krótko mówiąc...

wiem o czym piszesz... niestety..
Ja z synkiem już nawet nie wchodzę do sklepu, gdzie sa takie zabawki na 2złotówki - samochody, karuzele.. Jest więcej krzyku niż to warte. Niestety moje dziecko należy do uparciuchów i buntowników.. Nie jest niewychowane, jest dość grzeczny, ale gdy widzi te zabawki (głównie pociąg w stokrotce) dostaje białej gorączki...
0 0

Gość: kamisiek

#4525341 Napisano: 11.07.2011 05:44:12
leona....ja mam żywczyka od urodzenia...już na porodówce przydomek dostał...;) i jest ciężko, czasem bardzo, ale się staram, próbuję wpajać zasady, kulturę itd ale nie zawsze jest ..idealnie.. i nie wyobrażam sobie bezczelnej osoby, która nie znając mnie, mojego dziecka...po 1 zachowaniu zarzuciłaby mnie, ze zle wychowuję dziecko i powinnam się wstydzić....no cóż...widocznie tej osoby rodzice też nie umieli wychować....
0 0

ziolko

#4525355 Napisano: 11.07.2011 05:47:54
o ja pier.,...

wkurza mnie masakrycznie, że ludzie piszą nie na temat w mdw, w dziś dotarła... oraz w teraz - i to wszystko przez PASTY i jakieś próbki

pytania o linki, o rodzaj listu.. zupełnie jakby nie można było wejść gdzieś albo napisać do kogoś na pw

emotka emotka emotka

zaraz karniaki się posypią emotka
0 0

wrrrryyy

#4525359 Napisano: 11.07.2011 05:49:06
sarsaparilla napisał(a):

Kamisiek nie wiem na co stać twoje dzieci:D ale mnie rozstroiły dziś w CH dwie panie, które robiły zakupy w hipermarkecie.

Otóż w wózkach siedziały 2 na oko 2,5 letnie dziewczynki, które z nudów urządziły sobie zabawę w to, kto się głośniej będzie wydzierał. Darły się te dzieci jak głupie a mamusie zadowolone, że laski mają zajęcie, prowadziły ożywioną konwersację. Kiedy zwróciłam im uwagę, powiedziały kilka cierpkich słów o tym, że to tylko dzieci i że się bawią, co mi to przeszkadza.

Przeszkadzało, nawet córa lat 4 zatykała uszy i mówiła o tym, jakie te małe są niegrzeczne.

Ja pod oknem mam pisakownice i regularnie widziałem /słyszałem taki obrazek, gdzie mamusie spokojnie rozmawiają a dzieci robią zawody, które głośniej się wydrze. Kiedyś strasznie się tym wkurzałem, teraz zamykam dźwiękoszczelne okna i mam spokój. emotka
0 0

Gość: kryska31

#4525381 Napisano: 11.07.2011 05:53:33
Wkurza mnie ziolko emotka
0 0

#4525384 Napisano: 11.07.2011 05:54:07
kamisiek napisał(a):

leona....ja mam żywczyka od urodzenia...już na porodówce przydomek dostał...;) i jest ciężko, czasem bardzo, ale się staram, próbuję wpajać zasady, kulturę itd ale nie zawsze jest ..idealnie.. i nie wyobrażam sobie bezczelnej osoby, która nie znając mnie, mojego dziecka...po 1 zachowaniu zarzuciłaby mnie, ze zle wychowuję dziecko i powinnam się wstydzić....no cóż...widocznie tej osoby rodzice też nie umieli wychować....

Straszliwie demonizujecie to, co napisałam. Ja nie miałam pretensji do dzieci tylko do mam, którym darcie paszczy na cały regulator w środku hipermarketu w niczym nie przeszkadzało.

Bo mamusie były wręcz ubawione zachowaniem córek i nawet nie myślały o zwróceniu im uwagi. To było problemem. Normalna mama próbowałaby je uspokoić, nieważne z jakim skutkiem.

No to się już nie odzywam.
0 0

ziolko

#4525394 Napisano: 11.07.2011 05:56:20
kryska31 napisał(a):

a czemuż to?? emotka
0 0

pioge7

#4525403 Napisano: 11.07.2011 05:57:26
wkurza mnie lidl... niby tu zapis z regulaminu:
Nagrody będą losowane po 40 w kaŜdym losowaniu. chodzi o wypiekacze do chleba a w żadnym losowaniu nie wyłonili tylu... mają 31, 35 ale nie 40 co z pozostałymi? podzielili między siebie?
0 0

Gość: kryska31

#4525414 Napisano: 11.07.2011 06:00:09
ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

a czemuż to?? emotka

A temu,że chyba władza do głowy uderzyla emotka emotka emotka
emotka emotka
0 0

Gość: vivi-mi

#4525424 Napisano: 11.07.2011 06:02:22
kamisiek napisał(a):

A czy ty wrzeszczałabyś na cały sklep do sklepowej, że to jest tylko dziecko i ma prawo tak się zachowywać? Wielka pani potraktowała pracownice jak śmiecie.Rozumiem dziecko może krzyknąć, wtedy je uspokajasz i po problemie. A nie zarzucasz ludziom, że to norma choć kilka starszych osób nie mogło wytrzymać tego wrzasku. Dzieci trzeba wychowywać, a nie pozwalać im na wszystko. A wkurza mnie, że poza jednym starszym panem i mną nikt nawet nie próbował bronić tej kasjerki. Ja bym na jej miejscu uspokoiła i przeprosiła za hałas a nie upokarzała pracowników, bo to tylko jej cud-dziecko. Widocznie coś ze mną jest nie tak.
0 0