Wkurza mnie...

Gość: jolcia1984

#4525622 Napisano: 11.07.2011 07:08:29
Na moje dziecko też kary ani krzyki nie działają,właśnie pochwały odnoszą lepszy skutek.Są takie sytuacje nieraz na spacerze czy w domu że mała płacze bo coś próbuje na mnie wymusić a ja staram się jej wtedy nie ustępować bo byłoby coraz gorzej.Też nieraz wtedy się na mnie gapili jakbym nie wiadomo co jej robiła.
0 0

margo466

#4525680 Napisano: 11.07.2011 07:25:15
kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziólko to nie jest twoje prywatne forum,zebyś kasowala ludzi posty w MDW emotka emotka emotka

wiem, że nie jest

ale po to zostałam wybrana, aby tym się zajmować

powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają

może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam

Nadgorliwość nie popłaca i ludziom twoje administrowanie się nie podoba emotka

ziołko racja po TWOJEJ stronie i nie tłumacz się bo nie widzę powodu.
0 0

Gość: sarsaparilla

#4525694 Napisano: 11.07.2011 07:28:53
Jezus maria, chodziło mi o zwrócenie uwagi, nie krzyki, nie represje, nie kary. Chyba, że nie pijecie do mnie. Kończę bo szkoda mi czasu na pisanie o czymś, o czym nie pisałam:P.
0 0

delfinka101

#4525719 Napisano: 11.07.2011 07:34:02
sarsaparilla napisał(a):

Jezus maria, chodziło mi o zwrócenie uwagi, nie krzyki, nie represje, nie kary. Chyba, że nie pijecie do mnie. Kończę bo szkoda mi czasu na pisanie o czymś, o czym nie pisałam:P.

Temat sie rozjechał..dalej:)
0 0

Gość: sarsaparilla

#4525733 Napisano: 11.07.2011 07:36:06
Mam nadzieję, bo wkurzył mnie wątek Wkurza mnie, aż sama się z tego śmieję:D.

Ale! Znalazłam zaginionego w zeszły wtorek pilota! Leżał za łóżkiem i się ze mnie śmiał, bezczelny.
0 0

Gość: monisia23

#4525740 Napisano: 11.07.2011 07:37:32
Wtrącę się po przeczytaniu postów...
Co do dzieci, są różne dzieci i różne matki,
ale obce osoby mają cenzura do gadania i takie wtrącanie się jest co najmniej chore! Pewnie sama popatrzyłabym się krzywo, ale to matka powinna się wstydzić i uciekać ze sklepu z dzieckiem, a nie obce osoby chrzanić i upominać nie swoje dzieci i obce matki BEZ JAJ emotka
Mi nigdy nikt nic nie powiedział, bo na szczęscie moje dzieci zabieram bez problemów do sklepów itd. i się nie martwię, ale nie potrafiłabym jakiejs mamie dosrać, bo jej dziecko płacze!!!

A co do nowych 'adminek', to porządek podoba mi się bardziej, ale czy usunięci takiej buźki emotka przy wynikach konkursu to już nie przegięcie?????? emotka

Aha i bez najeżdżania na mnie ja też mam swoje zdanie emotka
0 0

#4525773 Napisano: 11.07.2011 07:46:20
emanuela24- Niestety, ale są ludzie i parapety!
My np. z dziećmi nie bylismy jeszcze w kinie, bo mój młodszy to taki dzikus, że pewnie jego reakcja byłaby taka jak tej dziewczynki.
Wiem jednak, że nadejdzie czas, że pójdziemy i wiem, że gdyby moje dzieci odstawiały taki cyrk to zwyczajnie było by mi wstyd i wyszłabym.
A gdyby starszy oglądał z zaciekawieniem a młodszy ryczał, to na pewno ja czy mąż z młodszym wyszedł by na spacer na czas filmu. Niestety nie każdy rodzic mysli, ciekawe przez ile czasu dziecko zrywało im się w nocy po cudownym wypadzie do kina? emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4525779 Napisano: 11.07.2011 07:47:35
Moim zdaniem zwykle jest tak, że jaki rodzic takie i dziecko.

Rozbrajają mnie sąsiedzi mający dzieci, które potrafią drzeć się cały dzień jakby je ktoś ze skóry obdzierał, jeżdżą na małych samochodzikach, które buczą bardziej chyba niż quady.
A kiedy ja nieco głośniej, puszczę sobie muzykę, że słyszą zaledwie lekko jakieś dzwięki, od razu jest wielkie halooo i najchętniej telefon do straży miejskiej.

Ja rozumiem , dziecko to dziecko, dziecko musi się wykrzyczeć, wybawić.
Ale wszystko ma swoje granice.
Też chcę spokojnie posiedzieć na ogródku, pójść do kina, obejrzeć film ( bo w końcu zapłaciłam za bilet) bez krzyków, wrzasków i rzucania popcornem, też chce iść na zakupy, bez oglądania dzieci wydzierających sie i turlających po podłodze, bo mama nie kupiła jajka niespodzianki.

Gdzieś jest umiar emotka
0 0

#4525789 Napisano: 11.07.2011 07:50:58
W kinie wrzeszczące dziecko moze przeszkadzać, ale w sklepie? Robię zakupy i wychodzę, a matka niech się pali ze wstydu i ucieka czym prędzej, żeby ktos złosliwy nie wtrącał swoich pięciu gorszy bez prawa!
0 0

privatedo

#4525794 Napisano: 11.07.2011 07:54:29
kryska31 napisał(a):

Wkurza mnie wypowiadanie sie w imieniu wszystkich.
Mnie sie podoba jak jest teraz!
Ziolko jest emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4525799 Napisano: 11.07.2011 07:56:03
privatedo napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziolko jest emotka

ja też nie lubię, jak jednostka twierdzi, że jest ogółem.

Ziolko jest świetna !
emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#4525810 Napisano: 11.07.2011 08:00:17
margo466 napisał(a):

kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziólko to nie jest twoje prywatne forum,zebyś kasowala ludzi posty w MDW emotka emotka emotka

wiem, że nie jest

ale po to zostałam wybrana, aby tym się zajmować

powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają

może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam

ziołko racja po TWOJEJ stronie i nie tłumacz się bo nie widzę powodu.

Ja już pisałam, że teraz w końcu forum mi się podoba, ład i porządek. Nowe moderatorki dają radę!!! i dzięki im za to
emotka
0 0

is77

#4525813 Napisano: 11.07.2011 08:00:55
iwonciaaa napisał(a):

privatedo napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziolko jest emotka

Ziolko jest świetna !

emotka emotka emotka
0 0

#4525815 Napisano: 11.07.2011 08:02:09
monisia23 napisał(a):

W kinie wrzeszczące dziecko moze przeszkadzać, ale w sklepie? Robię zakupy i wychodzę, a matka niech się pali ze wstydu i ucieka czym prędzej, żeby ktos złosliwy nie wtrącał swoich pięciu gorszy bez prawa!

Święta prawda!!!! ja do sklepu chodzę na zakupy, a nie na przeszpiegi. Wrzeszczące dziecko mi nie przeszkadza, to sprawa rodziców, i nie lubię jak ktoś komuś zwraca uwagę, nie ma prawa!!! emotka
0 0

79magda

#4525820 Napisano: 11.07.2011 08:03:47
is77 napisał(a):

iwonciaaa napisał(a):

privatedo napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziolko jest emotka

Ziolko jest świetna !

emotka emotka emotka

zgadzam się, nareszcie jest porządek
emotka
0 0

ziolko

#4525837 Napisano: 11.07.2011 08:08:55
i jakoś nie przeszkadza wam to, że usuwam posty?? typu poproszę linka czy gdzie można wygrać xxx? zadawane w mdw czy teraz??

;)

bo to całe zamieszanie właśnie z tego powodu poszło emotka
0 0

Gość: sophie

#4525839 Napisano: 11.07.2011 08:09:42
emanuela24 napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

ja nie piję do Ciebie i wiem o co Ci chodzi - ja stwierdzam fakt bo mam dziecko rozpuszczone - ale potrafi się zachować
emotka
ostatnio miałam podobną sytuację do Twojej ale odbywała się w kinie
rodzinka za nami mamuśka, córeczka, synuś i tatuś - synek cały seans chodził po kinie kopał w fotele, podrapał mnie na czole, klepał po głowie mojego męża - dosłownie ani 5 minut nie siedział tylko rozrabiał - ale ok to jest dziecko (seans auta2 więc wiadomo nie każde dziecko chce siedzieć cicho a dzieci to tylko dzieci też kiedyś byłam dzieckiem i lubiłam rozrabiać )
córusia wyła z przerażenia aż się trzęsła (chyba pierwszy raz w kinie i się zwyczajnie bała)
a rodzice zapatrzeni jak szpak w p... jakby bez dzieci przyszli
ja w strachu że jak mój młody oderwie oczy od ekranu i zobaczy taką sielankę za nami to też zacznie szaleć emotka
na szczęście był tak zafascynowany filmem że nie zwrócił uwagi a że jest mały to akurat go synuś Pastwa za nami po głowie nie walił emotka

i przyszło mi do głowy aby zwrócić rodzicom uwagę ale nie dlatego że ich dziecko rozrabiało niemiłosiernie i że ja wyszłam z seansu podrapana na czole ale z powodu ich córki - nie wiem jak można zabrać dziecko do kina i nie obserwować jego reakcji mała była przerażona emotka
ja wchodząc i płacąc za bilety brałam pod uwagę to iż być może po 5 minutach wyjdziemy bo moje dziecko było pierwszy raz w kinie - ale moje dziecko spisało się na medal

Ale nie ma się co dziwić ,że dziecko się nie umie zachować .Moje dziecko 1 raz w kinie było mając chyba 2 lub 3 latka i było ok ,była bardzo zaciekawiona I siedziała spokojnie .A tak wzięli dzieci 1 raz do kina i zachowują się jak z buszu ,sama bym wyprosiła aby uspokoili to swoje rozbrykane towarzystwo gdzieś na boku emotka emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

#4525895 Napisano: 11.07.2011 08:24:00
ziolko napisał(a):

i jakoś nie przeszkadza wam to, że usuwam posty?? typu poproszę linka czy gdzie można wygrać xxx? zadawane w mdw czy teraz??

;)

bo to całe zamieszanie właśnie z tego powodu poszło emotka

Mi właśnie te pytania przeszkadzały, od tego są odpowiednie topy, a ludziom nie chce się poszukać na forum i idą na łatwiznę. Teraz jest super! tak trzymać!
emotka emotka emotka
0 0

Gość: sophie

#4525897 Napisano: 11.07.2011 08:24:51
emanuela24 napisał(a):

sophie napisał(a):

Ale nie ma się co dziwić ,że dziecko się nie umie zachować .Moje dziecko 1 raz w kinie było mając chyba 2 lub 3 latka i było ok ,była bardzo zaciekawiona I siedziała spokojnie .A tak wzięli dzieci 1 raz do kina i zachowują się jak z buszu ,sama bym wyprosiła aby uspokoili to swoje rozbrykane towarzystwo gdzieś na boku emotka emotka emotka emotka emotka emotka

ale wiesz ja jestem bardzo tolerancyjna i rozumiem że dziecko to dziecko więc hm... no rozrabia sobie czasami (chociaż gdyby moje tak się zachowywało to bym wyszła - trudno)
ale żeby nie widzieć córki która płacze i się trzęsie ze strachu ? pół seansu tak płakała drugie pół spędziła między fotelami szlochając i zatykając uszy - to dziecko było przerażone do jasnej ciasnej a starzy fiu bajeczkę przyszli oglądać i co tam płaczące dziecko
emotka

A co tam takiego strasznego było w tej bajce ,że tak przezywała ? emotka
0 0

mama2006

#4525899 Napisano: 11.07.2011 08:25:01
Parę lat temu byłam w zamku Książ.Bilety drogie jak ch..ra, tłum ludzi, bo to wakacje, przewodniczka drobna cicha kobietka.A w tłumie ludzi para z dwójką dzieci: kilkunastomiesięcznym i 3-4 latkiem.Dzieci na okrągło gadały albo płakały. Rodzice cały czas je uspokajali.Ze zwiedzania , a raczej ze słuchania nic nie wyszło ,bo po prostu nic nie było słychać.A na zwróconą przez kogoś uwagę,że prosimy o ciszę, rozsierdzony tatuś powiedział, że zapłacili za bilety i mają prawo tu być.A jak komuś się nie podoba, to....
I co byście na to powiedzieli?
0 0