Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: kotek11
hmmm. to zalezy od dziecka.. ja wiem na przykład ze moj starszy testuje:.. jesli nie zwrocisz mu uwagi to po 2 minutah zamilknie.. a jak sie odezwiesz ze cos zle robi to bedzie tesował - jak dlugo wytrzymasz i czyje bedzie na wierzchu...
a mnie wkurzaja wlasnie ludzie zwracajacy uwage matkom/ojcom/babciom i innym w klepie na temat zachowania ich dzieci
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nic mi nie uderzyło, a jak coś się nie podoba to zawsze możesz napisać skargę, np do Melisy czy Zdolnej
one są jeszcze lepsze
Gość: kryska31
Takiej jak ty zdolnej nie ma, bijesz wszystkie na głowe
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiem, że nie jest
ale po to zostałam wybrana, aby tym się zajmować
powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają
może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam
Nadgorliwość nie popłaca i ludziom twoje administrowanie się nie podoba
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
argumenty te same
pioge7
Postów 8456
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
ja wypowiem się tyle w tej kwestii:
a w temacie : wkurzają mnie chmury i to ze zaraz pewnie burza przyjdzie
Gość: sarsaparilla
Jestem daleka od ustawiania kogokolwiek. Oglądało sie za nimi z niesmakiem wiele osób ale każdy jakby bał się zwrócić im uwagę, tak jak dorośli ludzie boją się powiedzieć cokolwiek do małolatów, puszczających na cały głos w tramwaju tzw. polski rap.
Ja nie wytrzymuję też, jak na zamknięty plac zabaw (bramka po coś jednak jest), przychodzą rodzice z psami i albo od wewnętrznej strony przywiązują je do płotu, albo pozwalają po nim biegać, wpuszczają do piaskownicy. Nie obchodzi mnie czy to jest owczarek niemiecki czy te szczekające małe szczurki, plac zabaw to nie miejsce dla zwierząt.
nataszka
Postów 2789
Data rejestracji 25.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Kto podróżuje ten dwa razy żyje \"
Gość: fikumiku
Od fikumiku ziołko to trzy kroki w bok
Gość: kamisiek
..dla mnie to niegrzeczne..i aby nie było....zwracam uwagę nawet młodzieży gdy na osiedlowym placyku słyszę przekleństwa...ale proszę aby przestali przeklinać albo przenieśli się gdzieś indziej...z reguły skutkuje...
agamaty
Postów 2876
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wierz mi, że wiele dzieci nie da się ustawić i o tym właśnie pisze Tracy Hogg, że niestety pewnych rzeczy w dzieciach nie da się zmienić.
Czy hałasliwe dziecko to już powód do rzucania kalumni na rodzica? Moim zdaniem nie bo wbrew pozorom taka matka może wkładać wiele więcej czasu i wysiłku w opiekę nad dzieckiem niż ktoś kto jest dumnym rodzicem grzecznego aniołka. Sama widzę różnicę między tym ile musiałam się nabiegać, napocić, nagłówkować i poświęcić czasu przy pierwszym dziecku podczas, gdy drugie bez kiwnięcia palcem w bucie zachowuje się jakby uczęszczało do francuskiej pensji dla grzecznych panienek.
Wiem, że pewien typ dzieci potrafi wycięczyć, wyssać wszelkie siły i dlatego to, co Ty bierzesz za niereagowanie, żeby mieć spokój ja częściej postrzegam jako brak reakcji z tego prozaicznego powodu, że w przypadku pewnych dzieci nic i tak nie można wskórać. Można próbować zachować pozory np. karcić słownie dziecko, żeby spełnić społeczne oczekiwania i zyskać akceptację osób będących świadkami złego zachowania dziecka ale to nie zmieni jego sposobu zachowania. Można też dziecko wziąć pod pachę i zabrać ale ze starszym to już nie przejdzie
Gość: sarsaparilla
mia
Postów 17575
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Z tego powodu się tam nie dopisywałam
Mnie wkurza natomiast zbliżający się przegląd mojego samochodu; wolę nie myśleć, ile w niego trzeba będzie zainwestować, żeby zdał
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
Gość: pola731
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Konekwencja nie u każdego dziecka daje szybkie i spektakuarne rezultaty. Takie podstawowe psychologiczne sztuczki nie zawsze działają. Temat jest złożony i nie na forum. Oczywiście, że trzeba reagować ale adekwatnie do sytuacji:) Gdyby wszystko było tak proste to programy typu Superniania nie miałyby racji bytu;)
delfinka101
Postów 5759
Data rejestracji 08.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na mojego szkodnika działa tylko pozytywne wzmacnianie..Im wiecej zauwazałam dobrych cech tym on wiecej starał sie zasłuzyc na pochwałę i u nas kary nie działają