Wkurza mnie...

Gość: kotek11

#4525432 Napisano: 11.07.2011 06:04:23
sarsaparilla napisał(a):

kamisiek napisał(a):

leona....ja mam żywczyka od urodzenia...już na porodówce przydomek dostał...;) i jest ciężko, czasem bardzo, ale się staram, próbuję wpajać zasady, kulturę itd ale nie zawsze jest ..idealnie.. i nie wyobrażam sobie bezczelnej osoby, która nie znając mnie, mojego dziecka...po 1 zachowaniu zarzuciłaby mnie, ze zle wychowuję dziecko i powinnam się wstydzić....no cóż...widocznie tej osoby rodzice też nie umieli wychować....

Straszliwie demonizujecie to, co napisałam. Ja nie miałam pretensji do dzieci tylko do mam, którym darcie paszczy na cały regulator w środku hipermarketu w niczym nie przeszkadzało.

Bo mamusie były wręcz ubawione zachowaniem córek i nawet nie myślały o zwróceniu im uwagi. To było problemem. Normalna mama próbowałaby je uspokoić, nieważne z jakim skutkiem.

No to się już nie odzywam.

hmmm. to zalezy od dziecka.. ja wiem na przykład ze moj starszy testuje:.. jesli nie zwrocisz mu uwagi to po 2 minutah zamilknie.. a jak sie odezwiesz ze cos zle robi to bedzie tesował - jak dlugo wytrzymasz i czyje bedzie na wierzchu...

a mnie wkurzaja wlasnie ludzie zwracajacy uwage matkom/ojcom/babciom i innym w klepie na temat zachowania ich dzieci
0 0

ziolko

#4525433 Napisano: 11.07.2011 06:04:40
kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Wkurza mnie ziolko emotka

a czemuż to?? emotka

A temu,że chyba władza do głowy uderzyla emotka emotka emotka
emotka emotka

nic mi nie uderzyło, a jak coś się nie podoba to zawsze możesz napisać skargę, np do Melisy czy Zdolnej emotka

one są jeszcze lepsze emotka
0 0

Gość: kryska31

#4525445 Napisano: 11.07.2011 06:07:09
ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Wkurza mnie ziolko emotka

a czemuż to?? emotka

A temu,że chyba władza do głowy uderzyla emotka emotka emotka
emotka emotka

nic mi nie uderzyło, a jak coś się nie podoba to zawsze możesz napisać skargę, np do Melisy czy Zdolnej emotka

one są jeszcze lepsze emotka

Takiej jak ty zdolnej nie ma, bijesz wszystkie na głowe
emotka
0 0

ziolko

#4525448 Napisano: 11.07.2011 06:08:13
biorę to za komplement emotka

0 0

#4525454 Napisano: 11.07.2011 06:09:43
Ziólko to nie jest twoje prywatne forum,zebyś kasowala ludzi posty w MDW emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#4525462 Napisano: 11.07.2011 06:12:19
kryska31 napisał(a):

Ziólko to nie jest twoje prywatne forum,zebyś kasowala ludzi posty w MDW emotka emotka emotka

wiem, że nie jest

ale po to zostałam wybrana, aby tym się zajmować

powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają

może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam

0 0

#4525468 Napisano: 11.07.2011 06:14:33
ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

wiem, że nie jest

powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają

może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam

Nadgorliwość nie popłaca i ludziom twoje administrowanie się nie podoba emotka
0 0

ziolko

#4525473 Napisano: 11.07.2011 06:16:48
kryska31 czyżby to drugie wcielenie fikumiku??

emotka

argumenty te same
0 0

pioge7

#4525476 Napisano: 11.07.2011 06:17:48
kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

wiem, że nie jest

Nadgorliwość nie popłaca i ludziom twoje administrowanie się nie podoba emotka

ja wypowiem się tyle w tej kwestii: emotka emotka emotka dla ziolko w końcu jest porządek na forum emotka

a w temacie : wkurzają mnie chmury i to ze zaraz pewnie burza przyjdzie emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#4525478 Napisano: 11.07.2011 06:18:39
kotek11 napisał(a):

[
a mnie wkurzaja wlasnie ludzie zwracajacy uwage matkom/ojcom/babciom i innym w klepie na temat zachowania ich dzieci

Jestem daleka od ustawiania kogokolwiek. Oglądało sie za nimi z niesmakiem wiele osób ale każdy jakby bał się zwrócić im uwagę, tak jak dorośli ludzie boją się powiedzieć cokolwiek do małolatów, puszczających na cały głos w tramwaju tzw. polski rap.

Ja nie wytrzymuję też, jak na zamknięty plac zabaw (bramka po coś jednak jest), przychodzą rodzice z psami i albo od wewnętrznej strony przywiązują je do płotu, albo pozwalają po nim biegać, wpuszczają do piaskownicy. Nie obchodzi mnie czy to jest owczarek niemiecki czy te szczekające małe szczurki, plac zabaw to nie miejsce dla zwierząt.
0 0

nataszka

#4525480 Napisano: 11.07.2011 06:19:38
wkurza mnie moja susza konkursowa
0 0

Gość: fikumiku

#4525492 Napisano: 11.07.2011 06:24:04
ziolko napisał(a):

kryska31 czyżby to drugie wcielenie fikumiku??

emotka

argumenty te same

Od fikumiku ziołko to trzy kroki w bok
emotka
0 0

Gość: kamisiek

#4525496 Napisano: 11.07.2011 06:25:07
...dla mnie nie chodzi o sam fakt zwrócenia uwagi....ale o formę w jaki została zwrócona..że powinna się wstydzić bo nie umie dziecka wychować...
..dla mnie to niegrzeczne..i aby nie było....zwracam uwagę nawet młodzieży gdy na osiedlowym placyku słyszę przekleństwa...ale proszę aby przestali przeklinać albo przenieśli się gdzieś indziej...z reguły skutkuje...
0 0

agamaty

#4525518 Napisano: 11.07.2011 06:33:59
wkurza mnie ilość past w MDW... no nie mogę...
0 0

leona

#4525520 Napisano: 11.07.2011 06:34:26
sarsaparilla napisał(a):

Leona moja też czasem zachowuje się niefajnie, ale nie powiesz mi, że to normalne by dzieci wydzierały się jak opętane a mamy nie reagowały na takie zachowanie bo miały spokój. Naprawdę uważasz, że to jest normalne? Bo kiedy Majka głupieje to ją ustawiam a kiedy się nie słucha, po prostu zabieram z placu zabaw i kropka. I wkurzają mnie rodzice, którzy pozwalają swoim młodym na wszystko. Na tym kończę, bo to dyskusja nie na temat:).

Wierz mi, że wiele dzieci nie da się ustawić i o tym właśnie pisze Tracy Hogg, że niestety pewnych rzeczy w dzieciach nie da się zmienić.

Czy hałasliwe dziecko to już powód do rzucania kalumni na rodzica? Moim zdaniem nie bo wbrew pozorom taka matka może wkładać wiele więcej czasu i wysiłku w opiekę nad dzieckiem niż ktoś kto jest dumnym rodzicem grzecznego aniołka. Sama widzę różnicę między tym ile musiałam się nabiegać, napocić, nagłówkować i poświęcić czasu przy pierwszym dziecku podczas, gdy drugie bez kiwnięcia palcem w bucie zachowuje się jakby uczęszczało do francuskiej pensji dla grzecznych panienek.

Wiem, że pewien typ dzieci potrafi wycięczyć, wyssać wszelkie siły i dlatego to, co Ty bierzesz za niereagowanie, żeby mieć spokój ja częściej postrzegam jako brak reakcji z tego prozaicznego powodu, że w przypadku pewnych dzieci nic i tak nie można wskórać. Można próbować zachować pozory np. karcić słownie dziecko, żeby spełnić społeczne oczekiwania i zyskać akceptację osób będących świadkami złego zachowania dziecka ale to nie zmieni jego sposobu zachowania. Można też dziecko wziąć pod pachę i zabrać ale ze starszym to już nie przejdzie emotka Osobiście za złych rodziców uważam (i wkurzają mnie takie typy)takich, którzy narażają bezmyślnie zdrowie i życie dzieci np. paląc przy nich papierosy.
0 0

Gość: sarsaparilla

#4525549 Napisano: 11.07.2011 06:44:41
Leona, kurczę, sory ale bez konsekwencji nic nie wskórasz. I owszem, uważam, że kiedy dziecko zachowuje się nieodpowiednio, należy mu za każdym razem zwrócić uwagę. Dosłownie za każdym, nieważne czy to odniesie jakiś skutek czy nie. Nie reagując chowamy potworki, które za kilka lat tym bardziej nie zrozumieją, dlaczego postępują źle. Czasem krzyczą dzieci upośledzone w różny sposób i w takim wypadku nie odezwałabym się słowem.
0 0

mia

#4525573 Napisano: 11.07.2011 06:53:40
agamaty napisał(a):

wkurza mnie ilość past w MDW... no nie mogę...

Z tego powodu się tam nie dopisywałam emotka

Mnie wkurza natomiast zbliżający się przegląd mojego samochodu; wolę nie myśleć, ile w niego trzeba będzie zainwestować, żeby zdał emotka emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#4525584 Napisano: 11.07.2011 06:57:04
moja własna głupota emotka
0 0

leona

#4525602 Napisano: 11.07.2011 07:02:08
sarsaparilla napisał(a):

Leona, kurczę, sory ale bez konsekwencji nic nie wskórasz. I owszem, uważam, że kiedy dziecko zachowuje się nieodpowiednio, należy mu za każdym razem zwrócić uwagę. Dosłownie za każdym, nieważne czy to odniesie jakiś skutek czy nie. Nie reagując chowamy potworki, które za kilka lat tym bardziej nie zrozumieją, dlaczego postępują źle. Czasem krzyczą dzieci upośledzone w różny sposób i w takim wypadku nie odezwałabym się słowem.

Konekwencja nie u każdego dziecka daje szybkie i spektakuarne rezultaty. Takie podstawowe psychologiczne sztuczki nie zawsze działają. Temat jest złożony i nie na forum. Oczywiście, że trzeba reagować ale adekwatnie do sytuacji:) Gdyby wszystko było tak proste to programy typu Superniania nie miałyby racji bytu;)
0 0

delfinka101

#4525610 Napisano: 11.07.2011 07:05:23
leona napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

Konekwencja nie u każdego dziecka daje szybkie i spektakuarne rezultaty. Takie podstawowe psychologiczne sztuczki nie zawsze działają. Temat jest złożony i nie na forum. Oczywiście, że trzeba reagować ale adekwatnie do sytuacji:) Gdyby wszystko było tak proste to programy typu Superniania nie miałyby racji bytu;)

Na mojego szkodnika działa tylko pozytywne wzmacnianie..Im wiecej zauwazałam dobrych cech tym on wiecej starał sie zasłuzyc na pochwałę i u nas kary nie działają
0 0