Wkurza mnie...

Gość: sophie

#4525917 Napisano: 11.07.2011 08:29:20
mama2006 napisał(a):

Parę lat temu byłam w zamku Książ.Bilety drogie jak ch..ra, tłum ludzi, bo to wakacje, przewodniczka drobna cicha kobietka.A w tłumie ludzi para z dwójką dzieci: kilkunastomiesięcznym i 3-4 latkiem.Dzieci na okrągło gadały albo płakały. Rodzice cały czas je uspokajali.Ze zwiedzania , a raczej ze słuchania nic nie wyszło ,bo po prostu nic nie było słychać.A na zwróconą przez kogoś uwagę,że prosimy o ciszę, rozsierdzony tatuś powiedział, że zapłacili za bilety i mają prawo tu być.A jak komuś się nie podoba, to....
I co byście na to powiedzieli?

Horror ,co im z takiej wycieczki ,jak oni nic nie słyszeli ,a na dodatek tylko przeszkadzali innym emotka
0 0

Gość: katrin22

#4525918 Napisano: 11.07.2011 08:29:26
mama2006 napisał(a):

Parę lat temu byłam w zamku Książ.Bilety drogie jak ch..ra, tłum ludzi, bo to wakacje, przewodniczka drobna cicha kobietka.A w tłumie ludzi para z dwójką dzieci: kilkunastomiesięcznym i 3-4 latkiem.Dzieci na okrągło gadały albo płakały. Rodzice cały czas je uspokajali.Ze zwiedzania , a raczej ze słuchania nic nie wyszło ,bo po prostu nic nie było słychać.A na zwróconą przez kogoś uwagę,że prosimy o ciszę, rozsierdzony tatuś powiedział, że zapłacili za bilety i mają prawo tu być.A jak komuś się nie podoba, to....

No na to zareagowalabym, bo muzeum to nie sklep, i branie dzieci do muzeum, gdzie g...uzik te dzieciaki rozumieja, a tylko innym przeszkadzaj to dla mnie snobizm rodziecow
0 0

leona

#4525927 Napisano: 11.07.2011 08:31:13
Naprawdę
mama2006 napisał(a):

I po co ta prowokacja? Przecież wszyscy dorze wiemy, że w społeczęństwie są ludzie, którzy znacznie bardziej utrudniają innym życie niż rodzice z krnąbrnymi dziećmi. Tylko niekórych jest łatwo wytykac palcem bo nie obcinają za to paluszków emotka
0 0

mama2006

#4525942 Napisano: 11.07.2011 08:34:48
Dlaczego prowokoacja? Opowiadam po prostu konkretną sytuację. Ja też mam dzieci ale zawsze starałam się tak zachowywać , a przy okazji uczyć je tego samego; żeby nie przeszkadzać innym.
Nie wiem, czy muzeum w Książu to dobre miejsce dla takich maluchów.
0 0

leona

#4525956 Napisano: 11.07.2011 08:39:42
mama2006 napisał(a):

Dlaczego prowokoacja? Opowiadam po prostu konkretną sytuację. Ja też mam dzieci ale zawsze starałam się tak zachowywać , a przy okazji uczyć je tego samego; żeby nie przeszkadzać innym.

Pewnie nie... ale z drugiej strony muzeum stara się podnieśc dochód sprzedając bilety również dzieciom. A przez to stara się wabić swoją ofertą całe rodziny, wycieczki małoletnich itp. Może to właśnie muzeum powinno rozwiązać takie sprawy organizacyjnie, żeby wszyscy byli zadowoleni? Z tego co wiem w renomowanych muzeach na Zachodzie tak własnie to funkcjonuje.
0 0

mama2006

#4525978 Napisano: 11.07.2011 08:43:32
leona napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Pewnie nie... ale z drugiej strony muzeum stara się podnieśc dochód sprzedając bilety również dzieciom. A przez to stara się wabić swoją ofertą całe rodziny, wycieczki małoletnich itp. Może to właśnie muzeum powinno rozwiązać takie sprawy organizacyjnie, żeby wszyscy byli zadowoleni? Z tego co wiem w renomowanych muzeach na Zachodzie tak własnie to funkcjonuje.

ale te dzieci tam się męczyły
0 0

anitkasc

#4525992 Napisano: 11.07.2011 08:49:10
Złodzieje moich haseł.
0 0

Gość: emilka1705

#4526008 Napisano: 11.07.2011 08:54:05
a mnie wkurza pogoda, znów wiatr wieje jak cholera-pewnie kolejna burza...
emotka
wyprałam dywan w sobote, a przy codziennych ulewach to do Bożego Narodzenia nie wyschnie!
0 0

Gość: olcia24

#4526010 Napisano: 11.07.2011 08:54:56
anitkasc-
zawsze można do organizatora napisać ,że to Twoje hasełka,
wskazać gdzie/kiedy zostały użyte i opublikowane
i może uda się złodziejowi odebrać nagrodę .

Powodzenia emotka

0 0

jola29k

#4526012 Napisano: 11.07.2011 08:55:41
wkurzaja mnie ceny książek do szkoły dla córki prawie 350 zł a dla syna 300 zł a gdzie reszta chyba zrobie skok na bank emotka
0 0

Gość: postscript

#4526030 Napisano: 11.07.2011 09:00:37
kryska31 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kryska31 napisał(a):

Ziólko to nie jest twoje prywatne forum,zebyś kasowala ludzi posty w MDW emotka emotka emotka

wiem, że nie jest

ale po to zostałam wybrana, aby tym się zajmować

powtarzam - jak się nie podoba coś i masz zastrzeżenia to napisz do adminów - oni Ci wyjaśnią czy robię to co powinnam czy nie, skoro moje wyjaśnienia nie wystarczają

może nie zauważyłaś, ale od momentu, kiedy grono adminów wzrosło to jest porządek w mdw, w każdym razie staramy się, aby tak było, i nie tylko tam

Nadgorliwość nie popłaca i ludziom twoje administrowanie się nie podoba emotka

co to znaczy ludziom sie nie podoba? niech kazdy mowi/pisze za siebie.
ja popieram ziolko, bo wreszcie kasuje te durne posty o niczym, ktore lamia regulamin. ordnungt must sein
0 0

#4526035 Napisano: 11.07.2011 09:02:10
a mnie wkurzaja te wasze male dzieci. dalbym je wszystkie moim hipopotamom na pozarcie
0 0

#4526047 Napisano: 11.07.2011 09:05:26
mama2006 napisał(a):

no ja bym spokojnie poprosil go o dokonczenie zdania emotka
0 0

#4526052 Napisano: 11.07.2011 09:07:19
leona napisał(a):

mama2006 napisał(a):

muzea dzieciom nie sprzedaja biletow. dzieci do lat 7 wchodza za free emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#4526064 Napisano: 11.07.2011 09:10:49
Jakoś u nas sprzedają, wiem bo chodzę ze swoją, lat 4.
0 0

joka

#4526066 Napisano: 11.07.2011 09:10:59
wkurza mnie że nie jestem zdecydowana emotka i nie wiem co zrobić...ja z mężem i 3 letnią córką korzystam z kuchni mamy na parterze, mam swoje dwa pokoje na piętrze i mam ochotę z 1 pokoju zrobić kuchnie, ale niektórzy mówią że będe się cisnęła w 1 pokoju(choć jest duży) inni że własna kuchnia jest ważna eh sama nie wiem, siostra remontuje mieszkanie i za jakieś 5 lat pójdzie na swoje więc dojdą mi 3 pomieszczenia, ale teraz coś mnie wzięło marzenie o swoich garach i wkurza mnie to jak dołuje bo nie wiem sama czy jest sens emotka
0 0

ziolko

#4526076 Napisano: 11.07.2011 09:12:52
joka - zrób aneks kuchenny emotka ale zostaw jakby pół pokoju.. albo otwartą kuchnię

zawsze będziesz miała swój kąt do gotowania, a coś większego ugotujesz u mamy emotka
0 0

mama2006

#4526092 Napisano: 11.07.2011 09:16:26
Ziolko ma rację, zrób aneks,
Mama mamą, ale fajnie jest upichcić coś tylko dla siebie i rodzinki.A przy tym nic tak rodziny nie scala jak wspólne gotowanie.A i córcię będziesz miała na oku.
0 0

slavek

#4526093 Napisano: 11.07.2011 09:16:33
joka napisał(a):

wkurza mnie że nie jestem zdecydowana emotka i nie wiem co zrobić...ja z mężem i 3 letnią córką korzystam z kuchni mamy na parterze, mam swoje dwa pokoje na piętrze i mam ochotę z 1 pokoju zrobić kuchnie, ale niektórzy mówią że będe się cisnęła w 1 pokoju(choć jest duży) inni że własna kuchnia jest ważna eh sama nie wiem, siostra remontuje mieszkanie i za jakieś 5 lat pójdzie na swoje więc dojdą mi 3 pomieszczenia, ale teraz coś mnie wzięło marzenie o swoich garach i wkurza mnie to jak dołuje bo nie wiem sama czy jest sens emotka

się wtrącać nie chcę, ale... spytałaś męża? emotka
0 0

malenka89

#4526102 Napisano: 11.07.2011 09:18:47
jak masz duży pokój to zrób sobie otwartą kuchnię emotka i tym samym zyskasz pokój dzienny i kuchnię emotka mnie osobiście zawsze bardzo się podobało takie rozwiązanie emotka
0 0