Wkurza mnie...

Gość: postscript

#4527027 Napisano: 12.07.2011 11:08:17
mama2006 napisał(a):

ziolko napisał(a):

genialna jestem, że dopiero TERAZ zauważyłam te oczy emotka

blondynka.. emotka

ja też dopiero zauważyłam.
A w temacie: wkurza mnie, że kupiłam płytki podłogowe, dałam za nie kupę kasy a po przywiezieniu do domu okazało się, że są .....chińskie. emotka
W życiu bym nie pomyslała, że płytki też są chińskie. Na wystawce płytki były ułożone ,nie było zapasu-więc trzeba było zamówić; sprzedawca nie wiedział kto jest producentem. Dopiero jak przywiozłam do domu , to zobaczyłam: wyprodukowano dla Leroi Merlin w CHRL-D.Załamka.
I co ja mam teraz zrobić?

towar mozna zwrocic bez podania przyczyny (wiele sklepow ma taka mozliwosc) w oryginalnym opakowaniu bez sladow uzycia. zobacz regulamin sklepu
0 0

Gość: monisia23

#4527051 Napisano: 12.07.2011 11:20:43
Kocham gorąc, ale dzis juz nawet ja nie wyrabiam. W salonie mimo spuszczonych rolet mam 29,1st. Na dworze po prostu nie da się być. Dzieci od rana jęczały, wszystko się nie podobało. Na szczęscie teraz trzy godziny ciszy i ulgi dla nich i dla mnie, bo spią emotka
0 0

Gość: lucja

#4527054 Napisano: 12.07.2011 11:21:38
mama2006 napisał(a):

ziolko napisał(a):

genialna jestem, że dopiero TERAZ zauważyłam te oczy emotka

blondynka.. emotka

ja też dopiero zauważyłam.
A w temacie: wkurza mnie, że kupiłam płytki podłogowe, dałam za nie kupę kasy a po przywiezieniu do domu okazało się, że są .....chińskie. emotka
W życiu bym nie pomyslała, że płytki też są chińskie. Na wystawce płytki były ułożone ,nie było zapasu-więc trzeba było zamówić; sprzedawca nie wiedział kto jest producentem. Dopiero jak przywiozłam do domu , to zobaczyłam: wyprodukowano dla Leroi Merlin w CHRL-D.Załamka.

A co masz robić? Teraz 99% produktów jest z Chin.. Tez mi odkrycie.
0 0

tusiek

#4527059 Napisano: 12.07.2011 11:23:26
Wkurza mnie mój synuś.To przekochane dziecko ale całą noc wrzeszczał a teraz jeszcze jak na złośc spac tez nie chce.Na domiar złego remont w domu i nie wiem w co ręce włożyc.Niech ten dzień się już skończy
0 0

Gość: skorpionka82

#4527086 Napisano: 12.07.2011 11:28:45
mama2006 napisał(a):

Wybacz, ale albo się kupuje dobre i polskie albo tanie i chińskie. Tak jest z większością towarów.
Spróbuj oddać. Chyba przyjmują zwroty?
0 0

kalisto1986

#4527096 Napisano: 12.07.2011 11:31:13
ziolko oj tak, tak biegające dzieci zwłaszcza wchodzace aż po ołtarz też doprowadzają mnie do szału emotka ale tak jest jak już malutkie puszcza się niech pobiega a dopiero jak podrośnie stara się wyperstwadować ten nawyk

monia, wściekły bo to nie chodzi o chwalenie się dużą wygraną, a częste chwalenie się dużymi wygranymi emotka
Od dawna nie pisze w mdw, no chyba, że coś mnie najdzie i mam dzięki temu spokó, kto ma wiedzieć ten wie co i ile wygrywam. A zazdrośnikom nie kole w oczy i nie musze wysłuchiwać jaka to jestem pazerna, jak to robie czy inne ....
mama2006 w leroy merlin możesz zwrócić towar bez podania przyczyny, nawet 1 kafel jeśli ci zostanie, więc jeśli chcesz to na pewno nie zrobią problemu emotka

joka a nie myślałaś o zrobieniu kuchni w holu ?
też jakieś rozwiązanie. My zrobiliśmy malutką kuchenkę na przedpokoju, ponieważ całe mieszkanie jest w mega skosach i w miejscu gdzie pierwotnie miała być kuchnia były problemy z podłączeniem instalacji. Teraz mam wybór 3 pokoje czy wielka kuchnia w miejscu gdzie miał być małego pokój i chyba jednak na to się zdecyduje z uwagi na wielkie pomieszczenie tak że będe mogła mieć kuchnie z jadalnią.
A co do mieszkania w jednym pokoju z dzieckiem, na początku tez miałam z tym problem, ale, że nie mieliśmy wyboru jakoś przywykłam, choć nie kryje radości z tego ze już nie długo mały zagnieździ się w swoim pokoju i skończy się potykanie o zabawki
0 0

mama2006

#4527125 Napisano: 12.07.2011 11:46:03
skorpionka82 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Wybacz, ale albo się kupuje dobre i polskie albo tanie i chińskie. Tak jest z większością towarów.

Najgorsze,że te płytki były najdroższe ze wszystkich, no i oczywiście najładniejsze.
Ale, okazały się .......chińskie. emotka
0 0

Gość: postscript

#4527151 Napisano: 12.07.2011 11:56:49
skorpionka82 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

dobre i polskie? to chyba zart
0 0

Gość: skorpionka82

#4527184 Napisano: 12.07.2011 12:08:25
mama2006 napisał(a):

Najgorsze,że te płytki były najdroższe ze wszystkich, no i oczywiście najładniejsze.

ups ;/ wybacz więc za mój komentarz.... masz rację baaaaardzo drogie... tym bardziej próbuj zwrócić emotka
0 0

Gość: tato999

#4527189 Napisano: 12.07.2011 12:09:46
mama2006 napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

no i co z tego że chińskie?

jeśli byłyby badziewne to chyba nie byłyby takie drogie chociaż z drugiej strony kto daje Ci gwarancje, że płytki w tej samej albo i wyższej cenie wyprodukowane dajmy na to w Szwajcarii byłyby lepsze?
0 0

Gość: wsciekly

#4527225 Napisano: 12.07.2011 12:24:51
mama2006, nawet najdroższy sprzęt RTV czy komputerowy produkuje się w ChRL lub na komponentach chińskich

tandeta robiona jest ze śmieci i odpadów (te śmierdzące buty, torby, niby-zabawki emotka ) i idzie za grosze

chiński towar jakościowy kosztuje emotka
0 0

slonecznik1309

#4527238 Napisano: 12.07.2011 12:28:45
nie wkurzaj się emotka ja też 2 lata temu kupiłam białe, duże płytki chińskie - gres - też drogie (w dobrym, dużym salonie) i nic się nie dzieje z nimi emotka ps. dużo markowych rzeczy tez pochodzi z Chin np. zabawki Fisher Price i inne emotka pozdr
0 0

slavek

#4527261 Napisano: 12.07.2011 12:36:11
tato999 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

no i co z tego że chińskie?

jeśli byłyby badziewne to chyba nie byłyby takie drogie chociaż z drugiej strony kto daje Ci gwarancje, że płytki w tej samej albo i wyższej cenie wyprodukowane dajmy na to w Szwajcarii byłyby lepsze?

chińskie nie znaczy złe, zobaczysz będziesz zadowolona
0 0

wrrrryyy

#4527280 Napisano: 12.07.2011 12:41:20
Może nie chodzi o to czy te płytki są dobre, czy złe, tylko mama2006 nie chce wspierać gospodarki wykorzystującej małe dzieci do pracy.
0 0

Gość: wsciekly

#4527294 Napisano: 12.07.2011 12:44:44
wrrrryyy napisał(a):

Może nie chodzi o to czy te płytki są dobre, czy złe, tylko mama2006 nie chce wspierać gospodarki wykorzystującej małe dzieci do pracy.

podobno w Chinach wykorzystuje się dzieci, u nas dosłownie wszystkich emotka emotka emotka

te nasze płace emotka
0 0

Gość: kotek11

#4527559 Napisano: 12.07.2011 02:29:34
wkurzył mnie orange... dzownili do mnie, molestowali zebym przesla na abonament.. odmaialam i odmawialam.. teraz sie zdecydowalam i zlozylam zamowienie wcoraj w sklepei internetowym (dwa dni siedzialam i myslalam - jaka taryfa, czy z fonem, jesli tak to jakim).. i co emotka i dzis mi @ pisza ze moje zamowienie zostalo odrzucone - moga ze mna podpisac umowe jak im depozyt wplace.. noż co jest emotka gdyby nie to ze chce numer zachowac to poszlabym na zlos do plusa albo t-moile
0 0

luk1990

#4527565 Napisano: 12.07.2011 02:31:30
kotek11 napisał(a):

wkurzył mnie orange... dzownili do mnie, molestowali zebym przesla na abonament.. odmaialam i odmawialam.. teraz sie zdecydowalam i zlozylam zamowienie wcoraj w sklepei internetowym (dwa dni siedzialam i myslalam - jaka taryfa, czy z fonem, jesli tak to jakim).. i co emotka i dzis mi @ pisza ze moje zamowienie zostalo odrzucone - moga ze mna podpisac umowe jak im depozyt wplace.. noż co jest emotka gdyby nie to ze chce numer zachowac to poszlabym na zlos do plusa albo t-moile

przeciez mozna przeniesc bezplatnie swoj stary numer do plusa ,czy t-mobile, wedlug uznania emotka
0 0

#4527616 Napisano: 12.07.2011 02:58:48
alaalex40 napisał(a):

kotek11 napisał(a):

przeciez mozna przeniesc bezplatnie swoj stary numer do plusa ,czy t-mobile, wedlug uznania emotka

teraz mam na karte tel a chcialam na abonament...
0 0

efelinkaaa

#4527617 Napisano: 12.07.2011 02:59:27
nadal mnie wkurza przedszkole i ich wyższe stawki.. Rozumiem, że ta ustawa dotyczy każdej placówki w Polsce tak?

Tak będzie u nas: w godzinach 8-13 płacimy tylko opłatę żywnościowa, czyli m-nie wychodzi jakieś 120zł. Ok, ale zostawiając dziecko na 8 godzin (czyli normalny czas pracy) dopłacamy za każdą rozpoczętą godzinę 3-3,5 (w zależności od przedszkola w naszym miesćie). Zostawiając malucha od 7 do 16 płacimy dodatkowo za 4 godziny dziennie! 4x3zł = 12zł
12złx22dni = 264zł
264zł + stawka żywieniowa (ok 120zł) - 384zł miesięcznie, o ile dziecko chodzi cały miesiąc po 8 godzin.. Do tego rytmika (10zł), angielski, później religia.. Miło emotka

TO jest delikatna różnica, bo w ubiegłym roku za przedszkole nie płaciło się więcej jak 250zł. Oczywiście pisze o placówkach państwowych..

Ja wiem, że wszystko drożeje, rozumiem podwyżki, ale aż o tyle? Tak cieszyłam się, że Synek dostał się do przedszkola publicznego, a teraz okazuje się, że cena będzie wynosiła niedużo mniej niż prywatny punkt (czynny 2 godziny dłużej)..

Ok, ja mam jedno dziecko, ale co mają powiedzieć rodzice, którzy mają dwoje? Troje?

Czy ktoś słyszał już o tej ustawie? Mieleiście jakieś zebrania w przedszkolach na ten temat? Czy ja to źle interpretuje?
0 0

#4527644 Napisano: 12.07.2011 03:10:49
dobrze interpretujesz.. kazda gmina jednak sama ustala stawki.. niektore tez wprowadzaja jakies 'rabaty dla najubozszych
0 0