Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niektóre gminy refundują wyżywienie dziecka, tzn. pieniądze brane są z zasiłku celowego przyznawanego przez MOPR (mi się oczywiście i tak nie należy, bo i tak przekraczamy dochód mając jedną małą wypłatę... chyba musiałabym się rozwieść
Wiem, że każda gmina sama ustala stawki - u nas jest to 3zł (podobno), a np. u siostry już 3,5zł..
Ja na serio rozumiem podwyżki, ale bez przesady..
No, chyba, ze znajdę pracę na 5 godzin dziennie
Gość: kamisiek
Gość: kotek11
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kamisek - a bezpłatne godziny są od 7:30 - 12:30? U nas będą od 8-13 i np. przyprowadzając malucha na 7:30 płaciłabym za godzinę, później godziny 13-14, 14-15, 15-15:30.. Czyli u nas byłyby 4 dodatkowe a nie 3
kotek - ciekawe skąd wynika taka różnica w cenach za godzinę?
ps. my jeszcze nie deklarowaliśmy nic..
kamisek u nas przy naborze nie mozna bylo wybrac 5 godzin... bo nie bylo uchwaly, a akurat nasze przedszkole w ubieglym roku nie prowadzilo minimum - w calym miescie raptem kilka bylo takich placowek, gdzie mozna bylo wyslac dziecko na 5 godz..
co do tych 5 godz. - ja jeszce nie znalazłam czy u nas to beda stztywne godziny zegarowe czy dowolne 5 godz (taki pomysł tez byl)
bałaganik sie uporzadkuje jak opublikuja uchwal rady miejskiej.. wtedy czlowiek doczyta
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ok, u nas nie ma uchwały..
znając życie opublikują ją gdzieś w połowie wrzesnia
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przepraszam, ze post pod postem, ale właśnie szukając uchwały o stawkach za przedszkole znalazłam w BIPie informację o budowie kolejnych torów kolejowych przy nas.. (wyłożenie papierów) ja p$%^$%$^&####ę... Z przodu budują tory, z boku tory, a 350m dalej powstaje elektrownia węglowa
I niech ktoś mi napisze, że nie rzucają nam kłód pod nogi!
Idę się utopić chyba...
Gość: ewa1982
I tyle w temacie wkurzam się
Gość: mosia29
i ta nie kończąca się opowieść w MDW o szklankach i magnesach
zaczytana-pola
Postów 11584
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mia
Postów 17575
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
I pastach, nie zapominajmy o pastach!
Miejmy nadzieję, że jutro nie rzucą na FB 10 000 nalepek na kocie miseczki na przykład...
Wkurza mnie ból kręgosłupa, nie wiadomo skąd i dlaczego
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To od siedzenia przy kompie. Serio, serio... też to mam
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
Gość: mosia29
Gość: wsciekly
albo wysyła 1 eska po 2 -3 razy
podobnie T-mobile
spieprzyli takie porządne sieci
mia
Postów 17575
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Oj, tym razem chyba nie... raczej od drylowania 15 litrów wiśni zgięta w pół... choć bezpośrednio po niby mnie nie bolało...
Dzięki Bogu, już ostatnie słoiki się pasteryzują