Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zaczytana-pola
Postów 11584
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emanuela24 mam na myśli ADHD, na które podobno cierpi co drugie dziecko w tym kraju.
Gość: katrin22
Ps. Jak dziecko jest nadpobudliwe to nie należy je zabierać do sklepu, kina i innych miejsc. Ja mam koleżankę, co zawsze zabiera dziecko do sklepu( 3 letnie) a ono gania i zwala wszystko z półki a koleżanka spokojnie robi sobie zakupy, nawet uwagi dziecku nie zwróci. Ja chyba będę stanowczą matką, bo wszystko ma swoje granice
isiulka
Postów 3498
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Ja bym powiedziała że nawet spora większość. Teraz każdy przejaw złego wychowania dziecka tłumaczy się ADHD, krzywdząc w ten sposób dzieci, które faktycznie mają z tym problem.
A co do DYS* coś tam to, większość przypadków to zwykłe lenistwo. Ja też kiedyś popełniałam błąd praktycznie w każdym słowie, ale musiałam to ćwiczyć, pisać słówka z którymi miałam problem po sto razy i po prostu wykuć je na pamięć. I pomimo, że nadal zdarza mi się popełniać błędy to staram się je ograniczać. Bo uważam , że to wstyd.
Stolik jest nowy, niezkładany
http://allegro.pl...5cm-i1705265784.html
Dla samej zasady niczego bym nie kupiła z takiej aukcji.
zaczytana-pola
Postów 11584
Punkty karne 0
Konkursy dodane
isiulka
Postów 3498
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Dzięku Unimax ... i potraf przygotowywanych na jej bazie.
Rozumiem, że ktoś ma problem z ortografia, zresztą mogła to wystawiać również starsza osoba, która ma prawo nie znać zasad ortografii, ale przecież wszelkie błędy są podkreślane czerwona kreseczką, co za problem sprawdzić jak ma się wątpliwość?
Gość: rafi323raf
Na pewno nie zamknąć w piwnicy, więc wg. mnie rozmawiać, uczyć, dać się takiemu dziecku wyszaleć,skoro rozpiera je energia, ale dać wyszaleć się na placu zabaw, w parku, a nie w miejscach typu sklep, kino itp itd.
Ja nie zwracam uwagi takim rodzicom, bo to nie moja sprawa, ale już w kinie, czy muzeum przeszkadzałoby mi to.
A co do mojej przyszłej stanowczości, to ja nie mówię, że nie będę rozpieszczać itp. ale chodzi mi o pewne zasady, które postaram się wpoić mojemu dziecku, by nie szkodziło społeczeństwu. Dziecko jest tylko dzieckiem, i ma prawo się źle zachowywać, ale rodzice nie reagują, i tym pozwalają na takie zachowanie.
Gość: rafi323raf
to jest zwykła szkoła podstawowa do której sam chodziłem, i nie pamiętam żadnych takich sytuacji jak teraz słysze
zaczytana-pola
Postów 11584
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeby nie było- nie jestem zwolenniczką bicia dzieci, nie pochwalam tego i nie stosuję.
Odnośnie zespołu downa, jestem w szoku
Gość: sarsaparilla
Za moich czasów też nikt nie słyszał o podobnych problemach, ale jak wspominał Wściekły, kiedyś nie istniało wiele chorób lub zaburzeń.
Tyle w temacie:D.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moje dziecię szaleje 4 godziny w parku, ledwo co chodzi po tym, ale jak wchodziłam do sklepu to dostawał takiego powera, że byłam w szoku
Teraz chodzimy do jakiejś budki na bazarku, a większe zakupy robię z mężem w weekend, ja idę do sklepu - chłopcy zostają w samochodzie
Niestety siedzę z dzieckiem sama cały dzień, wszystkei babcie i dziadkowie pracują.. nie mam jak wyjść sama
aaaaa w temacie: baaaaaaaaaaaaaardzo wkurzyło mnie podniesienie opłat za przedszkole, dla dzieci, które siedzą w nim pełen wymiar godzin! U nas w mieście miesięcznie wyjdzie to ok. 100-120zł drożej! &%^&*^*&^*&$%^$%@#
I to wcale nie stawka żywieniowa wzrasta...
joka
Postów 684
Data rejestracji 05.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pytałam męża
Gość: wsciekly
bo jeszcze człowiek dobrze ust nie otworzy, ledwie napisze z jakiego sklepu dzwonili, a już się zaczyna
całe szczęście, że nie zdążyłem w MDW wpisać tych 2 mini HP
ludzie, chcecie wiedzieć co kto wygrał, jakie lecą wyniki itd. itp., a jak ktoś zamierza się podzielić informacjami to od razu huzia na Józia - bo dzwonili do niego, że dzisiaj nie... wygrał, bo chwali się nie swoimi wygranymi itd. itp.
zaczynam rozumieć szczęściarzy, którzy już niczym się nie chwalą
bo takie ataki wcale nie są przyjemne i zabijają radość z zabawy
Gość: iwonciaaa
dokładnie
Czasem to nawet strach się pastą pochwalić
dlatego ja już od dawna daruję sobie info o wygranych powyżej 20 zł.
Chyba, że mam bardzo dobry humor
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie masakrycznie, jak dzieciaki biegają po kościele. Nie spokojnie, co jakiś czas, ale głośno, notorycznie, do tego wrzeszczą.
A rodzice albo nie reagują, albo mówią bez przekonania masz być cicho.
Kiedyś nawet jedna dziewczynka ok 5-6 letnia mówi do mamy na głos ale ten chłopczyk jest niegrzeczny!. Skoro takie dziecko zauważyło, to dorośli tym bardziej.
Rozumiem, jak to jest dziecko 2-3 lata, jeszcze nie rozumie wszystkiego, że tak nie wolno itp... ale takie 5-7 lat???
i do tego ledwo wejdzie się do kościoła a zaczyna się wyjmowanie wafelków, ciastek, cukierków, soczków.. w dużej ilości w szeleszczących papierkach ;/
myślę, że ludzie specjalnie chodzą z dzieciakami na bok kościoła (w krużganki), ale dlaczego takiemu 6-7 latkowi nie wytłumaczą, że teraz nie wolno biegać ani rozmawiać, bo idziemy do Bozi??
ja wiedziałam, że w kościele mam być cicho i to nie plac zabaw i stołówka..
echh...
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
A ja tu wyczytałam między wierszami, że nadal masz radość z zabawy
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: wsciekly
ale tę radość z zabawy, a zwłaszcza z wygranych, chyba zachowam juz dla siebie
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jednak oczywiście powinno się uczyć dzieci zachowania w Kościele, jednak gdzieś te dzieci naumieć tego trzeba. Taka Msza zdaje egzamin.
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz