Wkurza mnie...

joan

#4626681 Napisano: 23.08.2011 08:47:21
79magda napisał(a):

Tak w temacie weselnych wierszyków, dotyczących kaski, ja dostałam zaproszenie z czymś w tym stylu:

Mając na względzie tradycje stare, by nie mieć w domu żelazek parę, dobrym pomysłem i bardzo wygodnym będą prezenty ze znakiem wodnym.

Taki dowcipny sposób jak dla mnie ok.

O, świetny tekst emotka

ziolko - bukiety żelkowe można dostać np. w Empiku emotka

Wkurza mnie, że mój facet i siostra żarli prosto z krzaków owoce lasu, niewrażliwi na moje wrzaski o bąblowicy & innych chorobach emotka Mojego faceta od 6 dni boli żołądek i nie wiemy, co z tym fantem zrobić - pewnie zjadł maliny / jeżyny / jagody przez lisa oszczane emotka
0 0

Gość: roxana

#4626687 Napisano: 23.08.2011 08:50:18
joan napisał(a):

79magda napisał(a):

Tak w temacie weselnych wierszyków, dotyczących kaski, ja dostałam zaproszenie z czymś w tym stylu:

Mając na względzie tradycje stare, by nie mieć w domu żelazek parę, dobrym pomysłem i bardzo wygodnym będą prezenty ze znakiem wodnym.

O, świetny tekst emotka

ziolko - bukiety żelkowe można dostać np. w Empiku emotka

Wkurza mnie, że mój facet i siostra żarli prosto z krzaków owoce lasu, niewrażliwi na moje wrzaski o bąblowicy & innych chorobach emotka Mojego faceta od 6 dni boli żołądek i nie wiemy, co z tym fantem zrobić - pewnie zjadł maliny / jeżyny / jagody przez lisa oszczane emotka

może trzba sprawdzić czy nie wrzody? emotka bo 6 dni to trochę długo, nawet jak na zatrucie...
0 0

Gość: nineczka17

#4626699 Napisano: 23.08.2011 08:55:07
79magda napisał(a):

a moje jest z takim:
Na wesele przybywajcie o prezenty się nie martwcie,
By nie składać ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie
0 0

koper

#4626861 Napisano: 23.08.2011 10:17:20
Wkurza mnie pogoda w kratkę, przez którą nic nie mogę sobie zaplanować jak bym chciała.

A co do prezentów weselnych, to uważam, że jest to sprawa młodych co chcą dodstać, ale też sprawa gości, co i ile mają ochotę im dać emotka teksty w stylu, że ktoś dał za mało, są delikatnie mówiąc nie na miejscu, chyba, ze w zaproszeniu ktoś zaznaczył, że welsele kosztuje 300zł od osoby, więc mniej niż 600 od pary w koprecie być nie może emotka przecież gości zaprasza się po to, zeby byli blisko w tym szczególnym dniu, a nie ze względu na prezenty emotka Osobiscie jakbym dostała takie zaproszenie to grzecznie bym odmówiła i nie przyszła wcale na wesele.
A co do kwiatów, to moim zdaniem kupownie kwiatów to jest po prostu wyrzucanie pieniędzy, jak młodzi dostaja kilkadziesiąt bukietów kwiatów to co mają z nimi zrobić? Ja prosiłam o to, żeby nie dawać nam kwiatów. A uważam, że najfajniej jest poprosić o coś dla domu dziecka. Znaleźć dom dziecka w swojej okolicy, zajść tam na chwilę, albo chociaż zadzownić i powiedzieć jaka jest sytuacja i czy czegoś może potrzebują. Dyrektorka wtedy mi akurat powiedziała, że zabawek i artykułów szkolnych mają sporo, bo dostają od sponsorów, ale, że brakuje im słodyczy dla dzieci. Gość na kwiaty przeznacza zazwyczaj ok 30 zł. Wiecie ile fajnych słodyczy można kupić za 30 zł? A wiecie jaką frajdę mają dzieciaki jak parę dni po ślubie przychodzi się do nich z masą słodyczy ? Moim zdaniem takie wspomnienia są cenniejsze niż wspomniania ze wsólnego sprawdzania sterty kuponów totka, czy szukania wazonów na kilkadziesiąt bukietów, ale to mje subiektywne zdanie emotka
A i jeszcze wkurza mnie to, że mam balkon od południowej strony i żadne kwiatki nie chcą tam ładnie rosnąć...
0 0

Gość: kubatbg

#4626885 Napisano: 23.08.2011 10:29:30
http://www.playtu...-sobotk-2010-pl.html

polecam oglądnąć ... po prostu MASAKRA !!
0 0

Gość: tato999

#4627112 Napisano: 23.08.2011 12:10:24
wkurza mnie, że nie umiem samodzielnie wygrać w nivea emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#4627122 Napisano: 23.08.2011 12:16:46
Koper, od południowej strony warto uprawiać oleander, rózę chińską i daturę, ten ostatni ma ogromne lejkowate kwiaty zwane trąbami anielskimi, polecam emotka
0 0

Gość: nocti

#4627125 Napisano: 23.08.2011 12:17:45
79magda napisał(a):

Moja znajoma miała podobny wierszyk i wiecie co? Zadzwoniła ciocia przyszłego męża i mówi, że zastanawiali się długo o co chodzi, ale już wiedzą bo przecież oni lubią chodzić na basen więc chodzi o karnet emotka emotka emotka emotka
Leżałam jak mi to opowiadała emotka

Co do gości to mnie też wkurzyli. Mnóstwo osób wcześniej dało znać, że nie bo inne wesela, bo coś tam coś tam, ale trzy osoby po prostu nie przyszły, a rozmawialiśmy i mówili, że będą. Na weselu puste krzesła, za które oczywiście zapłacone. Ani słowa od tamtej pory...
0 0

joan

#4627144 Napisano: 23.08.2011 12:29:30
kubatbg napisał(a):

http://www.playtu...-sobotk-2010-pl.html

polecam oglądnąć ... po prostu MASAKRA !!

Właśnie skończyłam oglądać (czas trwania = dwa prania). Co tu dużo mówić: rodzice dzieciom zgotowali ten los. Pieniądze na papierosy znajdą się zawsze, a szczęka ludzka mieści 36 zębów...
0 0

Gość: ewaewa

#4627154 Napisano: 23.08.2011 12:35:12
nocti napisał(a):

Moja znajoma miała podobny wierszyk i wiecie co? Zadzwoniła ciocia przyszłego męża i mówi, że zastanawiali się długo o co chodzi, ale już wiedzą bo przecież oni lubią chodzić na basen więc chodzi o karnet emotka emotka emotka emotka

dziwne, że do takiego wniosku doszli, bo przecież jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że chodzi o pieniądze emotka
0 0

zarania

#4627159 Napisano: 23.08.2011 12:39:05
nocti napisał(a):

79magda napisał(a):

Leżałam jak mi to opowiadała emotka

Co do gości to mnie też wkurzyli. Mnóstwo osób wcześniej dało znać, że nie bo inne wesela, bo coś tam coś tam, ale trzy osoby po prostu nie przyszły, a rozmawialiśmy i mówili, że będą. Na weselu puste krzesła, za które oczywiście zapłacone. Ani słowa od tamtej pory...

Nas olał brat mojego męża, który nie dał rady zjechać z Niemiec na wesele najmłodszego brata, za to miesiąc później zjawił się z byłą żoną na weselu ich kumpla bądź też kogoś z rodziny żonki.
Rozczarował mnie też najbliższy kuzyn męża, ponieważ było na 100% pewne, że przyjdzie wraz z rodziną, a w dniu ślubu poprzez swojego siostrzeńca poinformował nas krótko, że nie przyjdą, nie wyjaśniając przy tym przyczyny. I nigdy nas za to nie przeprosili ani nie próbowali tłumaczyć swojej nieobecności. A ponieważ ja nie zapominam łatwo, to nasza noga (w szczególności moja) nie postała w ich domu przez dobry rok. Obecnie spotykamy się z nimi, bo nie mam zamiaru odseparowywać męża od jego bliskich, ale nasze wizyty są rzadkie i krótkie. emotka
0 0

Gość: ewaewa

#4627164 Napisano: 23.08.2011 12:44:41
też skończyłam oglądać ten przykry film (dzięki kubatbg) i trochę jestem wkurzona, bo nie wyświetlał mi się czas trwania filmu, ja myślałam, że max. 15 minut trwa, a tu ponad godzinę emotka

szkoda mi tych ludzi (kto oglądał/oglądnie będzie wiedział emotka o kogo chodzi), ale widać, że chociaż nie są zbyt inteligentni to rozum jakiś mają (np. chłopak, który stwierdził, że pannę z dyskoteki owszem przeleci, ale się z nią na pewno nie zwiążę, bo nie widzi z taką przyszłości emotka ). Dziwię się bardzo tylko dziewczynie, której mąż nie pracuje, czyli nie utrzymuje rodziny, dzieckiem się nie interesuje, a w dodatku wyzywa i bije - czemu ona jeszcze z nim jest? chyba już łatwiej by jej się żyło gdyby była samotną matką. A te dyskoteki wiejskie to syf totalny, choćby mi taki lokal wysokie zyski przynosił to nie chciałabym prowadzić takiego biznesu emotka
0 0

joan

#4627182 Napisano: 23.08.2011 12:56:07
ewaewa - owszem, mnie też to dziwi, ale jeszcze bardziej mnie dziwi, że jakaś bezrobotna baba, mając do dyspozycji jedną pensyjkę męża, żadnych dodatkowych dochodów, żadnych talentów, perspektyw ani planów, może sobie ot tak urodzić 11 (czyt.: jedenaścioro) dzieci...

Może mi się to tak rzuciło w oczy, bo wczoraj w niemieckiej tv puścili reportaż o Cygankach we Włoszech. Odurzają one swoje dzieci mocno uzależniającymi lekami psychotropowymi, a potem wkładają je w chusty/nosidełka, wsiadają razem do metra, robią sztuczny tłok i poszturchując turystów dziećmi, okradają ich emotka Jedna ze złodziejek (której dziecko nie było pod wpływem leków) powiedziała, że kobieta ciężarna albo z małym dzieckiem nie może być pociągnięta do odpowiedzialności. Więc one sobie rodzą po 8 - 10 dzieci i jest cacy emotka
0 0

doalki

#4627197 Napisano: 23.08.2011 01:03:35
ewaewa napisał(a):

też skończyłam oglądać ten przykry film (dzięki kubatbg) i trochę jestem wkurzona, bo nie wyświetlał mi się czas trwania filmu, ja myślałam, że max. 15 minut trwa, a tu ponad godzinę emotka

szkoda mi tych ludzi (kto oglądał/oglądnie będzie wiedział emotka o kogo chodzi), ale widać, że chociaż nie są zbyt inteligentni to rozum jakiś mają (np. chłopak, który stwierdził, że pannę z dyskoteki owszem przeleci, ale się z nią na pewno nie zwiążę, bo nie widzi z taką przyszłości emotka ). Dziwię się bardzo tylko dziewczynie, której mąż nie pracuje, czyli nie utrzymuje rodziny, dzieckiem się nie interesuje, a w dodatku wyzywa i bije - czemu ona jeszcze z nim jest? chyba już łatwiej by jej się żyło gdyby była samotną matką. A te dyskoteki wiejskie to syf totalny, choćby mi taki lokal wysokie zyski przynosił to nie chciałabym prowadzić takiego biznesu emotka

Ciężko uwierzyć, ale niektóre rodziny na wsi utrzymują się z 700 zł renty i tego co im w polu urośnie. Nie muszę oglądać tego filmu- parenaście kilometrów ode mnie rozgrywa się podobna akcja:-(
0 0

#4627206 Napisano: 23.08.2011 01:11:25
a mnie dziwi i wkurza cała ta akcja ... szczerze to nie mieściło mi się w głowie ze aż tacy prymitywni ludzie są jeszcze w Polsce (i to bliziutko stolicy) i mam tu na mysli np ta laskę (w której widać ze ona NAPRAWDÊ jest dumna z tego co robi i sprawia jej to radość ) a mi się zygać chciało jak widziałem scenę jak milion brudnych bijanych facetów pakuje paluchy .. aaaj

a tej kobieciny która ogarnia tam wszystko po dyskotece .. to aż serce pęka ....

a pani prezes co dostała markowy skuter .. emotka

nie nom naprawdę polecam oglądnąć film .. bo ja bym nie uwierzył jak bym nie oglądnął.
0 0

Gość: wera

#4627254 Napisano: 23.08.2011 01:42:32
Mnie już nic nie zdziwi, nie będę oglądać tego filmiku, bo nie chcę sobie psuć i tak złego humoru.
Nie od dziś wiadomo,że człowiek jest zdolny do wszystkiego ( szkoda ,że często do tego najgorszego)...noworodki w beczkach,urywanie psu głowy, topienie własnych dzieci w rzekach itd. W sumie codzienność jak się ogląda wiadomości, ja już nie oglądam , bo nie chcę patrzeć na to bagno.
0 0

#4627258 Napisano: 23.08.2011 01:45:41
Aż tak drastyczny to on może nie jest .. ale pokazuje jakie zacofanie nadal jest w naszym kraju .. i to nie na jakiś obrzeżach tylko w wsiach 80 -150 od Stolicy Kraju ...
0 0

Gość: monisia23

#4627262 Napisano: 23.08.2011 01:47:12
Wkurzają mnie zazdrosne BABY, które ponownie mają problem, że wygrałam w konkursie foto, bo przecież cytuje (jak zwykle wygrywa znów ta sama osoba, pomimo, że zdjęcia nie są najlepsze...) Ciekawa jestem jakie ty masz zdjęcia!!!!!! emotka
0 0

Gość: monisia23

#4627264 Napisano: 23.08.2011 01:48:11
Ps, czy naprawdę moje zdjęcie jest aż tak beznadziejne, że nie powinnam wygrać????
http://www.mamaca...hp?i=71930&c=279
0 0

Gość: evja

#4627273 Napisano: 23.08.2011 01:52:05
monisia23 napisał(a):

Ps, czy naprawdę moje zdjęcie jest aż tak beznadziejne, że nie powinnam wygrać????
http://www.mamaca...hp?i=71930&c=279

Zdjęcie super, ale co się przejmujesz zazdrośnikami emotka ?
0 0